» »

Tiskalnik - sušenje barve

Tiskalnik - sušenje barve

blspider ::

Pozdravljeni!

Kolegica me sprašuje za nasvet, kateri printer kupiti. Vendar se tukaj pojavi problem, namreč nekoč je že imela nek tiskalnik (zdi se mi, da neki HP multifunkcijski), vendar naj bi se ji posušile barve (čeprav naj bi ga redno uporabljala). Drugače ima sicer dokaj vroče v stanovanju (mansarda), vendar "ubijalsko" vseeno ni... Gledal sem specifikacije za HP kartuše (inkjet #57) in ima "Recommended operating temperature" od 15-35°C, kar bi moralo biti OK, ane?

Če povzamem: ali je možno, da se barva posuši zaradi "vročine" (govorimo o malo višji sobni temperaturi)? Na koliko časa je fino, da se sprinta kakšna stran (da se ne posušijo "šobe")? Dva tedna?

Kako je s tem pri laserskih (črno belih) tiskalnikih? Gledal sem še toner za HP P1005 - le ta ima "Operating temperature range"
od 10 to 32.5° C - se pravi še nižje...

Vglavnem kaj priporočate?

Hvala!

mihec87 ::

Mam doma lasesrski tiskalnik ze 3 leta bp pa se včasih dolgo nič ne printa..Prej imel epsona brizgalnega pa so se mi zasušile barve+glave..

p.s. res pa je brizgalni porabijo okrog 10w, laserski pa 700w..

Klenobo ::

HP naj vzame, Ker bo imela najmanjši strošek z zamenjavo kartuš. Jaz imam starejši model od HP MFN in tudi po 3 tedne ne printam in nimma nikoli problemov s kartušami. Res pa, da imam poprečno temparaturo v sobi okoli 25C.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)

tempoFlow ::

Tako ali tako je najbolje imeti laserski tiskalnik - ni problemov s sušenjem barve, lahko tudi ne printaš pol leta in pa stroški tiska so bistveno manjši. Danes tudi nakup novega laserja ni več tak problem kot pred časom.
Pri sušenju barve in mašenju šob jih je potrebno izpihati, kjer tiskalnik ponavadi porabi izdatno količino barve, tako da to še dodatno poveča skupni strošek tiskanja.

Klenobo ::

No barvni laserji še niso tako poceni. Še vedno je potrošni material za barvne laserje drag in še ni računice za domačo uporabo.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
697141743 (539) easyrider3
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17037108 (20822) gazer
»

Katero MFC napravo se izplača kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
317381 (4378) 1309976
»

Barvni laserski tiskalniki

Oddelek: Kaj kupiti
203561 (2643) Pina
»

Epsonov uspeh v boju proti kompatibilnim kartušam (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
638533 (7099) Dead_Eye

Več podobnih tem