Forum » Omrežja in internet » Simobil dial-up
Simobil dial-up
bate ::
Kak mesec sem pri simobilu in imel sem težave z usb povezavo pc - telefon, z namenom surfanja po netu, da telefon deluje kot modem. Še na mobitelu je zadeva tekla tako, da inštaliraš gonilnike za telefon, modem, data modem, mobitel in ethernet emulation. Naslednjič, ko priklopiš telfon na pc, se vzpostavi povezava etherent emulation, poišče ip in ostalo je odvisno od signala, omrežja itd. Bistvo je, da deluje stvar skoraj kot broadband. Na netu si ves čas, plačaš le podatke in hkrati si dosegljiv na telefon (ne 100%). Na simobilovi pomoči so mi vedno, ko sem jim to razlagal ponujali dial-up povezavo.
Vprašanje je kakšna je razlika v hitrosti in ali je pri simobilu res to običajen način dostopa do interneta. Namreč, pred kratkim mi je uspelo na zgoraj opisan način vzpostaviti povezavo tudi na simobilu in speedtest je dal 45k UL in 95k DL, čeprav svetovalci tega načina nekako ne priznavajo kot mogočega, obstoeječega karkoli.
A kdo kaj ve na to temo?
Vprašanje je kakšna je razlika v hitrosti in ali je pri simobilu res to običajen način dostopa do interneta. Namreč, pred kratkim mi je uspelo na zgoraj opisan način vzpostaviti povezavo tudi na simobilu in speedtest je dal 45k UL in 95k DL, čeprav svetovalci tega načina nekako ne priznavajo kot mogočega, obstoeječega karkoli.
A kdo kaj ve na to temo?
Ice-Heki ::
Pri simobilu stvar deluje isto.
Torej - uporabiš telefon kot modem, se priključiš preko GPRS / EDGE / HSDPA na internet in plačaš prenos podatkov (če si Halo uporabnik ti skoraj v real-time-u odšteva denar z računa, sicer dobiš na položnici).
Kaj ti pri Simobilu ne dela?
Hitrost je odvisna od omrežja (GPRS najpočasneje, EDGE hitreje, UMTS kot ADSL), od tvojega telefona (nimajo vsi telefoni podprtega 3G).
Ta "dial-up" ki ga omenjaš si sam predstavljam približno tako, kot smo včasih dostopali do wap strani - torej da si plačal čas, ko si bil na wapu in ne količine podatkov.
Torej - uporabiš telefon kot modem, se priključiš preko GPRS / EDGE / HSDPA na internet in plačaš prenos podatkov (če si Halo uporabnik ti skoraj v real-time-u odšteva denar z računa, sicer dobiš na položnici).
Kaj ti pri Simobilu ne dela?
Hitrost je odvisna od omrežja (GPRS najpočasneje, EDGE hitreje, UMTS kot ADSL), od tvojega telefona (nimajo vsi telefoni podprtega 3G).
Ta "dial-up" ki ga omenjaš si sam predstavljam približno tako, kot smo včasih dostopali do wap strani - torej da si plačal čas, ko si bil na wapu in ne količine podatkov.
bate ::
Ja saj danes sem končno prišel do ene tehničarke in mi je nekako razložila, da je to isto. Sam 2 možnosti sta.
Eno je da si sam naštimaš v oknih dial-up povezavo in daš not klicno številko, inicializacijsko kodo, up. ime in geslo.
2. varianta je, da naložiš gonilnike za telefon (kar velja tudi za 1. možnost) in takoj ko priklopiš telefon, se koraki iz 1. variante izvedejo "sami".
Se pravi gre za klicno povezavo v obeh primerih, le da sta 2 poti do tega, kao. Še vedno nisem 100% prepričan ampak bistveno boljše razlage tud sam nimam.
Eno je da si sam naštimaš v oknih dial-up povezavo in daš not klicno številko, inicializacijsko kodo, up. ime in geslo.
2. varianta je, da naložiš gonilnike za telefon (kar velja tudi za 1. možnost) in takoj ko priklopiš telefon, se koraki iz 1. variante izvedejo "sami".
Se pravi gre za klicno povezavo v obeh primerih, le da sta 2 poti do tega, kao. Še vedno nisem 100% prepričan ampak bistveno boljše razlage tud sam nimam.
Ice-Heki ::
Oukej ;)
Samo nasvet - če se da, uporabljal GPRS / EDGE povezavo (če imaš srečo pa UMTS). Je hitrejša (in v končni fazui cenejša, če si izklopiš prikaz slik) oz. če boš uporabljal veliko poglej za tole Opcija Mobilni internet
Samo nasvet - če se da, uporabljal GPRS / EDGE povezavo (če imaš srečo pa UMTS). Je hitrejša (in v končni fazui cenejša, če si izklopiš prikaz slik) oz. če boš uporabljal veliko poglej za tole Opcija Mobilni internet
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mobitel-ITAK poceni internet (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11313 (8923) | bf4ed |
» | T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.PaketOddelek: Omrežja in internet | 2802 (2459) | jerriho |
» | Dial-up obupanecOddelek: Omrežja in internet | 3009 (2133) | Pesimist |
» | Simobil-Gprs (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12875 (7637) | [_MW_] |
» | Internet v rovtah=) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6807 (4606) | Duke Nukem |