Forum » Hlajenje in modifikacije » Sistemska temperatura 38 C
Sistemska temperatura 38 C
Silence-r ::
Imam novega duroncka 1.3 GHz na GA-7VRHP maticni plati na njem je namescen TTjev Volcano 6Cu+ (zaenkrat se brez termalne paste) in temperatura proca je okrog 56 C v idle. Po mojem je to se kar normalno (brez termalne paste in pri dokaj visoki sistemski temperaturi)!?
Bolj me skrbi 38-40 C v ohisju pri idle delovanju proca. Pa ne da ne bi imel urejenega odvoda zraka... imam midi tower, spredaj en 8x8 vent in pa zadaj vent pri napajalniku + na spodnji strani napajalnika (1 cm od procesorskega hladilnika) se en vent 8x8, ki vlece zrak iz ohisja in ga piha v napajalnik. Vse ostale luknje v napajalniku so zamasene, tako da ni povratnega pihanja zraka.
Ce mi lahko svetujete kje sem ga polomil da imam vroco zemljico namesto namesto hladnega ohisja.
Bolj me skrbi 38-40 C v ohisju pri idle delovanju proca. Pa ne da ne bi imel urejenega odvoda zraka... imam midi tower, spredaj en 8x8 vent in pa zadaj vent pri napajalniku + na spodnji strani napajalnika (1 cm od procesorskega hladilnika) se en vent 8x8, ki vlece zrak iz ohisja in ga piha v napajalnik. Vse ostale luknje v napajalniku so zamasene, tako da ni povratnega pihanja zraka.
Ce mi lahko svetujete kje sem ga polomil da imam vroco zemljico namesto namesto hladnega ohisja.
krucymucy ::
Jest mam sicer VTXH (KT266A) ampak osnova je ista! Prej sem mel v istem ohišju (zaenkrat še brez stranic) epoxovo plato in mi je kazalo temp. sistema od 25-28 ... dam not gigabytko pa 35-39!!! Ocitno ima senzor postavljen nerodno blizu kakega izvora toplote! Pa tud senzor za proc kaže okol 5-7˙C višje rezultate - tko da se ni preveč za zanašat in primerjat pri tem!
Ampak za proc pa le mal poskrbi no ... sej se ti bo vnel Jest mam TB-ja 1.33 na 160FSB-ja pa ma v idle 50˙C pa jako bolj greje kot duron! predvidevam da maš gor še tisti poc ki pride originalno gor ne? vseeno je preveč!
Ampak za proc pa le mal poskrbi no ... sej se ti bo vnel Jest mam TB-ja 1.33 na 160FSB-ja pa ma v idle 50˙C pa jako bolj greje kot duron! predvidevam da maš gor še tisti poc ki pride originalno gor ne? vseeno je preveč!
msmiha ::
Kaj praviš na termometer. Termometer bi bilo fino če bi imel tanek senzor, nekaj podobnega, ko prodajajo v Conradu. Drugače se mi pa zdi da imajo Intelovi procesorji vgrajene temperaturne diode v procesor tako da potrebuješ samo Motherboard Monitor.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Area_51 ::
KAj imajo ta temperaturni senzor tudi Pentium 2 ali ne. In kako , kje se da dobit ta mot... in kako se ga uporablja.
Hvala.
Hvala.
Area 51
Spajky ::
Inteli imajo int.temp.diodo od vključno P-II dalje; le redko katera plata pa jo tudi zna brat!!! Sistemska temperatura: plate jo merijo večinoma s smd termistorja nekje blizu voltažnih regulatorjev in tako v bistvu večinoma kaže toploto plate=tiskanega vezja ki ga grejejo ti regulatorji, katerim je plata pravzaprav hladilnik in ne zraka v kišti in tako vedno kaže ponavadi precej več! Če ma pa plata enak termistor=senzor kot tisti pod procem, ki štrli v luft kje drugje na manj ispostavljenih mestih, pa kaže približno prov temperaturo v kišti!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mene pa zanim kolk je povprecna tem. procesorja!!Oddelek: Navijanje | 2182 (1635) | martinsm3 |
» | CPU na 65°COddelek: Hlajenje in modifikacije | 1477 (1033) | Eddy |
» | Temp. procesorja je 66 stopinj ?!?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1555 (1262) | Roadkill |
» | hlajenje... moj amd!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2502 (1429) | Cuoresportivo |
» | Prikaz temperatureOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2761 (2421) | Bungee- |