» »

Sistemska temperatura 38 C

Sistemska temperatura 38 C

Silence-r ::

Imam novega duroncka 1.3 GHz na GA-7VRHP maticni plati na njem je namescen TTjev Volcano 6Cu+ (zaenkrat se brez termalne paste) in temperatura proca je okrog 56 C v idle. Po mojem je to se kar normalno (brez termalne paste in pri dokaj visoki sistemski temperaturi)!?

Bolj me skrbi 38-40 C v ohisju pri idle delovanju proca. Pa ne da ne bi imel urejenega odvoda zraka... imam midi tower, spredaj en 8x8 vent in pa zadaj vent pri napajalniku + na spodnji strani napajalnika (1 cm od procesorskega hladilnika) se en vent 8x8, ki vlece zrak iz ohisja in ga piha v napajalnik. Vse ostale luknje v napajalniku so zamasene, tako da ni povratnega pihanja zraka.

Ce mi lahko svetujete kje sem ga polomil da imam vroco zemljico namesto namesto hladnega ohisja.8-)

krucymucy ::

Jest mam sicer VTXH (KT266A) ampak osnova je ista! Prej sem mel v istem ohišju (zaenkrat še brez stranic) epoxovo plato in mi je kazalo temp. sistema od 25-28 ... dam not gigabytko pa 35-39!!! Ocitno ima senzor postavljen nerodno blizu kakega izvora toplote! Pa tud senzor za proc kaže okol 5-7˙C višje rezultate - tko da se ni preveč za zanašat in primerjat pri tem!
Ampak za proc pa le mal poskrbi no ... sej se ti bo vnel :D Jest mam TB-ja 1.33 na 160FSB-ja pa ma v idle 50˙C pa jako bolj greje kot duron! predvidevam da maš gor še tisti poc ki pride originalno gor ne? vseeno je preveč!

Yuk-0 ::

A kdo ve, kako se preveri temperaturo na prenosniku? Če se sploh lahko :)

msmiha ::

Kaj praviš na termometer:D. Termometer bi bilo fino če bi imel tanek senzor, nekaj podobnega, ko prodajajo v Conradu. Drugače se mi pa zdi da imajo Intelovi procesorji vgrajene temperaturne diode v procesor tako da potrebuješ samo Motherboard Monitor.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Area_51 ::

:)) KAj imajo ta temperaturni senzor tudi Pentium 2 ali ne. In kako , kje se da dobit ta mot... in kako se ga uporablja.:)

Hvala.
Area 51

Spajky ::

Inteli imajo int.temp.diodo od vključno P-II dalje; le redko katera plata pa jo tudi zna brat!!! Sistemska temperatura: plate jo merijo večinoma s smd termistorja nekje blizu voltažnih regulatorjev in tako v bistvu večinoma kaže toploto plate=tiskanega vezja ki ga grejejo ti regulatorji, katerim je plata pravzaprav hladilnik in ne zraka v kišti in tako vedno kaže ponavadi precej več! Če ma pa plata enak termistor=senzor kot tisti pod procem, ki štrli v luft kje drugje na manj ispostavljenih mestih, pa kaže približno prov temperaturo v kišti! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mene pa zanim kolk je povprecna tem. procesorja!!

Oddelek: Navijanje
192121 (1574) martinsm3
»

CPU na 65°C

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
341386 (942) Eddy
»

Temp. procesorja je 66 stopinj ?!?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
231464 (1171) Roadkill
»

hlajenje... moj amd!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
442421 (1348) Cuoresportivo
»

Prikaz temperature

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
202652 (2312) Bungee-

Več podobnih tem