» »

Prikaz temperature

Prikaz temperature

Muflon1 ::

a kdo ve kje bi dobil hladilnik ki ima vgrajen termometer ali pa samo termometer z plosko sondo da bi jo lahko dal pod voodooja prikaz bi pa spelu na ohišje:D seveda bi bil prikaz iber lep (modra svetloba>:D)

Loki ::

Temp. sondo se baje dobi zraven Abitovih plosc - vsaj vcasih.

luni ::

bizi kako to mislis? da bi imel ze hladilnik na sticni povrsini s procesorjem vgrajeno temperaturno diodo? tega ni, preprosto zato, ker hladilnik rabi tam vsaki razpolozljivi miligram sticne povrsine, da lahko odvaja toploto z zelo malih procesorskih jeder
Artificial Intelligentia

alien-w ::

ja, sploh pa ne dajat termometra pod hladnik. Ker pol ni vec tesno na procu in ne hladi tako dobro. Dej lepo senzor na drugo stran GPUja. Na spodnjo stran, pa pristej kaksno stopinjo, da bos dobil skoraj pravo temp GPUja.

NiggerBob ::

Neumna (ali pa pametna) ideja: verjetno bi se dalo kaj naredit s tistim termometrom, ki ga prodajajo v avto trgovinah in ga prilepiš na armaturko, pa potem kaže notranjo in zunanjo temperaturo.
Ta termometer ima namreč dodatno sondo za zunanjo temperaturo, ki bi se jo dalo verjetno pametno izkoristit, pa še termometer je digitalen z osvetlitvijo, napajanje pa je na baterije.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

alien-w ::

NiggerBob: sm jest tut ze razmislu o cem takem, samo zadeva ima cas osvezevanja tam okoli 20- 30 sekund, kar je za compa premalo. Pa tudi sonda je prevelika in precej nerodna. Lahko pa da se sedaj dobijo ze tudi kasne boljse. Ko sem jaz to kupoval za avto sem vzel najboljsega / najdrazjega, pa je biu vseen bl beda.

Red_Mamba ::

Če maš kej pojma o elektroniki lahko nardiš sam.
če pa najdeš zadost interesentov se pa lahka zmenmo za kak biznis pa odpremo masovno proizvodnjo :D

Muflon1 ::

saj ni nujno da bi bila sonda pod procesorjem lahko je ob strani na robu stika čipa in hladilnika ( oz lahko bi bila sonda tudi v samem hladilnem elementu)8-)

Bungee- ::

Ojla! Imam arejeno nekaj podobnega kar ti sprasujes. Termometer sem nabavil v IC-ju (Vodovodna XY) cca 1k Sit. Ker ima sondo malcek cudno sem jo enostavno zataknil v rebra od hladilnika pa se mal s termo pasto napacal. :D Temperatura haldilnika je sicer obicajno manjsa od GPU-ja pa pac pristejes sopinjo ali dve in evo ti temperature 8-). Aja edina slaba stran tega termometra je ta da se ga ne da modificirat v moder background oziroma to z osvetlitvijo ne spila ;((. Ce pa najdem kaksnega ki se mu to da naredit pa bom sporocil 8-)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Red_Mamba ::

Meritev temparature sploh ni problem izvest, sam znat morš :D. Če nucaš ti nardim tud 16.merilnih točk (seveda za pravo ceno >:D), tako da ti program preko seriskega porta spremlja temparature, ali pa samostojno enoto pa LCD zaslon.

Red_Mamba ::

Seveda lahko dodaš tudi zaščite, kot naprimer prekoračitev 50C procesorju takojšni izklop sistema.

Zapnit si morte samo: Da se za denar vse dobi 8-).

andro ::

Na millisec-u http://millisec.safeshopper.com/36/cat3... maš digitalni termometer z diodo. V hladilnik zvrtaš lukno premera 3mm notri zapolniš s termalno pasto in vtakneš diodo. Odvečno pasto zbrišeš in maš izmerjeno temperaturo.;)
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

KamikazA ::

Se opravičujem če je to vprašanje že bilo zastavljeno. In sicer me zanima kje ima osnovna plošča (MS-6163 Pro) vgrajene senzorje za temperaturo.

NiggerBob ::

KamikazA, en sentor je na žici, drugi (za proc) je takoj desno od slota proti greeniju, ta tretjega pa še nisem našel.:D
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Jebiveter ::

Bungee-> A si ti to kupu tist k majo na cenuku kot ''SENZOR TEMP KTY 11-2A''? A to ma tud LCD zasloncek? Dej, ce se ti da naredi kaksno sliko, pa postej, plis! Ce je to to kar jest mislim da je, pol bo kmal moje!
Aja, a kdo ve kako so kej tisti venti iz IC-ja? VENT 12V 120X120 pride 3469 SIT!:D

KamikazA ::

Hvala hvala! Ampak na žalost to že vem. Oni od sistema me bolj matra. Sem gledal če je slučajno v napajalniku pa ga ni oz. nima povezave s ploščo. Mora pa bit zraven enega izvera toplote saj mi kaže tempraturo ohišja za par stopinj višjo kot pa je res.

Jaz sem se odloču da bom unga pri slot-ku kar na eno žico prispajkal da ga bom lahko v water block utaknu.

Bungee- ::

Jebiveter -> Bom poslikov to pa posljem danes zvecer ... upam da mi bo webcam delou :D Za oznako se pa ne spomnem, moram poiskat racun. Drugac pa je to vgradni termometer samo lukno na front panelu nardis pa sondo vtaknes tja kjer te zanima temperatura .... 8-)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Red_Mamba ::

Načinov kako merit temparaturo je več. Moja plata uporablja LM75. To je SMD Dip8 čip ki vsebuje temparaturni senzor, ADC, in pa I2C protokol prenosa podatkov. Lahko so pa tudi PT100 upori, kondenzatorji, diode, tranzistorji, vsi polprepovdniki praktično.
Vsak proizvajalec ma svoj način. Jst mam EPOX plato
MVP3G-M.

BTW: Nekdo je reku naj pošljem sliko za merjenje temp. z LCD-jem. Te stvarce nimam narejene!! Rekel sem da če bi blo zadost zanimamnja (beri kupcev :D) lahko spravim skup. Sicer pa je samo za eno temparaturo bolje uporabiti PT100 ali pa diodo. Za več merilnih točk pa vsekakor LM75 + mikrokontroler z LCD zaslonom.

Ajd ostanite v cvetju ;)

TESKAn ::

Hm, kok bi pa stal takle senzor z LCD - jem?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Red_Mamba ::

Računaj sa samo LM75 pride okoli 500SIT. Naročati ga moraš v Lj. ker se pri nas ne dobi (dostavijo ga iz nemčije). Obstaja še en senzor DS1821, zanj še nism gledu cene. uP pride okol 1000SIT. Pol pa ša za LCD par jurjev. Max merilnih točk je pa 16 kot sm že reku.
Za samo eno se ti ta varjanta ne izplača, se da nardit cenejša.

Bungee- ::

LCD termometer, ki ga samo vgradis na front panel stane okol 1k pri IC-ju ... delat se ga ne splaca ... razen iz lastnega uzitka :))
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

termočlen

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
295659 (5211) YZY
»

Temperaturna dioda

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
161450 (1312) the_unborn
»

Kje je temperaturni senzor???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91351 (1117) Spajky
»

prikaz temperatur na LCDju

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111268 (1034) mico
»

Vročina

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81577 (1374) Red_Mamba

Več podobnih tem