» »

[WinXP] Povezava MIDI tipkovnice z računalnikom

[WinXP] Povezava MIDI tipkovnice z računalnikom

Looney ::

Imam klavinovo Medeli DP-40 in pretvornik MIDI/USB. Katere driverje in kater program zdaj rabim, da pripravim računalnik do tega, da mi bo zapisoval note, ki jih igram?
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

rgv45vg4t335 ::

Če zraven pretvornika nisi dobil nobnega CD-ja skoraj zagotovo driver-jev NE rabiš.

Program? Npr. Cubase ali Cakewalk. Lahko tudi kakšen enostavnejši. Ampak če misliš, da boš ti igral na klaviaturo, program bo pa zapisoval note v akordih s pravilnim trajanjem, lepo razporejene po dobah ... sorry, to ne bo šlo. Oz. šlo bo le, če en računalnik predvaja MIDI skladbo, na drugi strani žice pa jo tvoj računalnik posluša. Če je vir človek, moraš iti akord po akord, popravljati trajanja, vstavljati pavze, kjer je treba itd.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Looney ::

Ne gre mi za to, da bo delalo popolno. Naj samo dela. Kar nekaj časa sem že zgubila s Sibeliusom pa Finale-om, kjer mi tega sploh ni uspelo usposobit.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

rgv45vg4t335 ::

Prižgi klaviaturo in jo s tem pretvornikom priključi na računalnik. Se pokaže spodaj desno kakšen balonček, da je odkril neko novo napravo? Kaj odkrije?

Če tam ne opaziš nič pojdi po tem v Control Panel in odpri Sound. Po tem izberi jeziček MIDI in odpri drop-down polji Default input/output device. Kaj je na voljo pri enem ali drugem?

PS
Tale Sibelius zgleda zelo profi. Če rabiš samo MIDI, brez miksanja z audio stezami in sample-i je najbrž to celo bolje kot Cubase ali Cakewalk.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Zgodovina sprememb…

midiboss ::

Pozdravljen. Za USB MIDI vmesnik boš skoraj gotovo rabil originalni driver za USB MIDI vmesnik, ki ga dobiš na proizvajalčevi strani.
Driver zinštaliraj in USB MIDI bi moral delati. Ga pa moraš še izbrati (aktivirati) v nastavitvah programa, ki ga uporabljaš. Takrat mora biti vmesnik priključen, da ga program "vidi".
Glede na to, kaj se govori, bo od programov najboljši Cubase, ki naj bi imel notacijo poštimano. Vse pa ovisi od tega kaj bi rad. Če boš specificiral namen, pa tud lahko katero rečemo...

Looney ::

RadA bi, da bi mi sproti zapisovalo melodijo, ki jo bom igralA. Zgornji predlog bom pa probalA. :) Sicer sem pa kot uporabniCA Linuxa dokaj mrzlA glede Windows zadev žal. Ampak to mora biti v Windowsih.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

midiboss ::

PozdravljenA! To, da ti zapisuje melodijo pomeni najbrž, da bi rada, da na koncu dobiš ven midi file (SMF), ki ga lahko potem urejaš?, predvajaš, pošlješ komu ipd.
Mislim, da tu ne bo šlo brez sekvencer programa (Cubase, Cakewalk Sonar, ipd.). Ko boš tam usposobila midi, da bo snemal, ti bo vse kanale dalo na eno stezo. Takrat boš morala kanale razdelit po trakih. Kako boš to naredila je odvisno od programa, ki ga boš uporabila.
Če boš snemala samo en kanal (najbrž piano) pa bo itak vse posneto na eni stezi. Seveda note ne bodo "v tempu", razen če ne boš uporabila metronoma iz sekvencerja.
Vsekakor priporočam, da ti nekdo, ki se na to spozna vse skupaj inštalira, nastavi in te nauči osnovnega snemanja in predvajanja.

Looney ::

Hvala mister bright kid, ampak sem popolnoma sposobna sama inštalirat program (kar sem btw že naredila), v šoli so me naučili tudi brati, tako, da se lahko znajdem v manualih, rada bi pa prihranila kakšno uro pri iskanju podatkov na forumih z nesposobnim folkom, zato sprašujem tu. Ker upam, da je že kdo pred mano poskušal kaj podobnega in se nočem zajebavat z verjetno zelo očitnimi in preprostimi stvarmi, ki jih pač še ne vem.

In če bi poznala koga, ki se na to spozna ne bi spraševala tu.

Btw pa moj problem sploh ni povezan s tem, da note ne bodo v tempu, da bo vse na eni stezi ALI s tem, da ne bi znala s končnimi podatki ravnati. Trenutno bi rada samo usposobila povezavo med računalnikom in klavinovo in bi bila zelo vesela tudi, če bi jo računalnik konkretno spoznal.

P.s. Sibelius mi mislim, da nekako zazna povezavo, ampak ne deluje.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

midiboss ::

No, super! Očitno veš itak praktično vse, samo tile drajverčki te še malo zezajo, kar pa za tako "bright girl" ne bo problem...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

midi kabel za povezavo s klaviaturo

Oddelek: Zvok in slika
62150 (2057) sandmat
»

Synth na računalnik

Oddelek: Zvok in slika
102439 (2071) Volta
»

Katera zvočna za proizvajanje MIDI glasbe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
63052 (3052) Djuro
»

Audigy soundfont ali kaj boljšega-profi???

Oddelek: Pomoč in nasveti
352033 (1656) matrix2
»

Program za ustvarjanje glasbe...

Oddelek: Zvok in slika
71929 (1825) .:joco:.

Več podobnih tem