» »

midi kabel za povezavo s klaviaturo

midi kabel za povezavo s klaviaturo

sandmat ::

pozdrav,

upam, da ne odpiram teme, na katero je bilo že veliko odgovorjeno, nisem našel nič podobnega.

Imam problem in sicer bi rad povezal klaviaturo na računalnik preko midi porta. Po brskanju na netu sem odkril, da obstaja kabel, ki ima na eni strani midi/game port, na drugi pa se razveji na okrogel midiin/midiout(un k zgleda kot tastar/tavelik PS2 za tipkovnice). Sledečega kabla ne najdem v nobeni internetni trgovini. Ima kdo kako idejo?

Še eno povezano vprašanje: imam casio privia px 200, katero se da priklopit preko usbja na računalnik. Do sedaj se nisem preveč poglabljal v manuale, slučajno kdo ve kaj vse se da tm čez pošiljat? ali se da samo prepošiljat midi komade ki so poneti?

In še eno: je kaka opcija preko midi vhoda dobivat direktno tone/note/neki v kak program za note? sm slišal, da naj bi se to dalo delat z programom finale...?

Hvala in lp,

Naabo ::

Kabel, ki ga iščeš, je že redkost, tako da ga boš pri nas težko dobil. Glede na to, da imaš klaviaturo z USBjem, ga mislim da ne rabiš (USB->you can exchange MIDI data - povzeto iz navodil za uporabo).

Verjetno zna finale to kar iščeš, prav tako pa tudi mariskateri DAW (npr. cubase).

sem pol tudi sam šel malo prebrat manual in ugotovil, da to zna preko USBja. Vprašanje sem pa postavil zato, ker sem enkrat poskušal s cubase, ki ni nič zaznal preko usbja, pa sem mislil, da je problem v tem. za kabel sem dobil link na enaa.com, stane pa 37€ kar je že kr precej ... :P tko da bom kr vztrajal pri usbju in poskušal usposobit, ker sm malo preškrt za tko drag kabel :D

zcetrt ::

Če rabiš kabel, ti ga dam za 8 evrov. Pošlji ZS.
4.

Naabo ::

Kabel za 37€, ki si ga gledal na enaa je USB-midi, imajo pa tudi gameport-midi kabel, celo dva, eden (1,2m) je 23,30€ (dobavni rok: 5 dni) drugi (1,8m) pa 8,92€ (dobavni rok: prihaja). Preden karkoli kupuješ probaj usposobit privio preko usbja.

mte ::

Driverje si inštaliral?

bom danes še enkrat sprobal preko usbja. Sem probaval prej na visti z driverji(priloženimi na CDju). Danes bom probal na XPje, mogoče tukaj tiči problem. Hvala za info. o kablih!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Klavir - PC

Oddelek: Strojna oprema
122686 (2569) Naabo
»

Končno enotni polnilci mobilnih telefonov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
7212062 (8904) SmeskoSnezak
»

[WinXP] Povezava MIDI tipkovnice z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
82179 (2080) midiboss
»

Katero zvočno kartico kupiti za snemanje glasbe

Oddelek: Kaj kupiti
113618 (3429) Volta
»

Audigy soundfont ali kaj boljšega-profi???

Oddelek: Pomoč in nasveti
352135 (1758) matrix2

Več podobnih tem