» »

Uveljavitev garancije pri tiskalniku, neoriginal toner

Uveljavitev garancije pri tiskalniku, neoriginal toner

vuki ::

LP!

Mene pa zanima kako je z garancijo. Moj HP laserski printer potrebuje popravilo, ki je še v garanciji. Problem je, da javlja napake "paper jam", čeprav ni nobenega "jam-a"
Trenutno imam v njem nadomestni toner znamke Pelikan. Ali ne servisih komplicirajo zaradi tega, ker ni v njem kao original toner.....čeprav to nima nobene zveze z težavo na printerju.
Hvala za odgovor!

AndrejS ::

Seveda komplicirajo in tudi prav je tako... Jaz sem samo 1x kupil neoriginalne tonerje in mi je printer zjebalo tako da sem ga 2 mesca vlačil do serviserjev in noben ni vedel kaj je narobe.

Valvoline ::

Jaz pa mam laserjet 4 in že ponucal 3x kopije pa nobenih težav. Celo dlje zdrži kot orginalni toner. Tiskalnik v uporabi več k 5 let

Valvoline ::

Če maš paper jam potem je zihr kakšn papir ostal nekje notr med gumljaste valje. Men se dostikrat to zgodi in morš ročno odstranit. Te pa te je treba valje spucat z alkoholom ker se precej dreka gor nabere zarad viška barve in slabe kakovosti samega papirja.

vuki ::

Ma stvar je v temu, da je printer bolj kot ne nov, naredil je šele nekaj čez 5000 kopij. Tudi na google-u sem zasledil, da je napaka v nekem formatter-ju.
Kar se pa tiče neoriginal tonerjev je pa tako, da sem jih vednu uporabljal in so vsi delali brez problemov.....uporabljam pa kvalitetne,preverjene in nove, znamke Pelikan.
In ta napaka nima nobene zveze z tonerjem!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vuki ()

Scarface ::

Poudarek je na NEoriginal, ki NIKOLI nebo deloval tako kot nadomestki. Osebno mislim, da bi na HP servisu vsaj malo komplicirali...
Been there, done that....

bibip ::

Pokliči na en HP servis, kamor ne boš nesel printerja popravit, pa ti naj povedo.>:D

Če imaš pa še star originalen toner, pa tistega daj noter za čas servisa. Malo ga pretresi, da bo še kakšno testno stran izpljunil. >:D

Dead_Eye ::

Zakaj se sploh sekiraš, vzemi toner ven in ga pošlji na servis.

Pri obnavljanu tonerjev je nujno menjat tudi valj, drugače zadeva prej ali slej začne packat. Da bi pa uničila printer8-O
The one and only

KandazaR ::

Vprašanje je tudi v ako cenovno območje spada tiskalnik. Če je to nekje okol 100€ je bolje kot plačevanje in vlačenje po nekih servisih nakup novega.

bond007 ::

Kater model hp laserca pa je to? Ker kar sm jst delal z hp 1010 (nacenejši hp laserc), od 10 vrst neoriginalov, do doma nafilanih tonerjev, uporabljal prah od drugih firm (samsung), celo prah se mi je vsipal v printerju, sedaj že preko 100k natisnjenih strani, pa še kr dela. Res, da so gumice, ko potegne papir že čisto nakoncu in cvilijo, ampak funkcionira še vedno 100%. Sicer zdej nimam več razlogov, da bi kupoval neoriginale, ko pa so originali na bolhi celo cenejši od neoriginalov 8-O - 20€ za 2k strani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

imagodei ::

Kolikor vem, imajo vsi novejši HP-jevi printerji narejeno tako, da si trajno zabeležijo, da si notri tlačil neoriginalne dele. Na HP servisu poženejo diagnostiko in to lepo preberejo, potem pa... Odvisno, koliko hočejo komplicirat. Lahko ti gre garancija v 3pm.

Je pa to bolj hear-say. Hočem rečt, nimam prvoosebnih izkušenj.
- Hoc est qui sumus -

Scarface ::

Novi HP tiskalniki definitivno zaznajo, če je vstaljena pristna HP kartuša/toner! Nevem pa ali si red delajo log........
Been there, done that....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xerox 3020 tonerji

Oddelek: Kaj kupiti
134551 (2361) OvCa77
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422903 (15177) Spock83
»

Hewlett-Packard množično onesposobil neoriginalne kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6724275 (18748) svecka
»

Neoriginal toner

Oddelek: Pomoč in nasveti
272045 (1359) mat xxl
»

Barvni laserski tiskalniki

Oddelek: Kaj kupiti
203701 (2783) Pina

Več podobnih tem