» »

Xerox 3020 tonerji

Xerox 3020 tonerji

Zvezdica27 ::

lp,

morda ve kje dobiti pri nas kake cenejše nadomestne tonerje za Phaser 3020 od Xeroxa?

iščem že cel dan, samo kot žafran dragi originalni so... kak nateg...

Hvala,

b

Griffith ::

poglej za kompatibilne

eric_cartman ::

Da prilepim še sem odgovor, ki sem ga pisal pred časom, ker imam Xerox Phaser 3010 doma.

Če ti lahko kaj iz izkušenj priporočam je samo to, da si kupiš original toner za printer.

Pred kratkim sem si kupil ponaredek tonerja. Prvo kar je bilo narobe je to, da se mi toner nikakor ni zapekel na list. Zato sem pol nastavljal na vrsto papirja "Lightweight cardstock", ker je šel list počasneje skozi in posledično se je toner tudi dobro zapekel.

Hkrati pa se mi je tako segrel oz. pregrel, da mi več kot 10 listov naenkrat sploh ni hotlo printat. Po skopiranih cca. 200 listih na ponaredku tonerja, so mi začeli škripati vsi motorčki, ki poganjajo list naprej. Potem mi je stalno pisalo, da nimam barve, čeprav sem imel tonerja še več kot polovico notri.

No in zdaj mi tonerja sploh več ne zazna.. Pred tem mi je pa printal stvari tako, da se je že po enem listu totalno pregrel.

Zdaj pa sploh ne vem ali bi kupil nov originalen toner za 39 EUR ali bi kupil kar nov printer za 70 EUR.

Kar se ebaya tiče: V kolkor imajo dobro oceno in piše, da je toner pravi legit toner od HP-ja potem ga kupi. Jst preko ebaya nikol nisem imel težav z nakupi, v kolikor sem nakupoval od top rated sellerjev.

Edit: Toner sem kupil ponaredek, ki je kompatibilen z mojim Xerox 3010 v trgovini biro.si. Trgovina se drugače nahaja v murgle centru. Ampak odsvetujem.. Jst še vedno ne vem kaj bi nardil. Al nov printer al legit toner. Samo pomojm bo kar nov printer.

Zgodovina sprememb…

N0t0ri0us ::

Tudi sam sem kupil phaserja 3010 in nabavil za 40€ tonerja cca 12.000 strani. Tonerja tudi meni ni zapeklo in sem tudi nastavil da je šel list počasneje skozi, kar pa me niti ni motilo. Pri obojestranskem tiskanju sem imel resne probleme z vlečenjem listov oziroma ga je potengilo 3cm notri, kdaj 10, kdaj nič.. na koncu je blo treba stalno odpirat in zapirat tiskalnik. Krivi so bili slabi listi in poceni tiskalnik :P. Sedaj imam barve še za cca 7.000 strani, v tiskalniku so se mi kdaj dobeedno navijali listi na valčke. Nisem jih mogel odstraniti drugače kot da sem razstavil pol tiskalnika, da sem prišel do valjev in jih odvil z muko. Pri sestavljalnju sem kup nepotrebne plastike pustil v smeteh.. deluje ravno tako, če ne še bolje :))...

Zraven tonerjev sem dobil še čipe, katerega sem pa zamenjal samo enega. Ko mi javi da je prazna barva nasujem toner noter in deluje naprej.

Kako je z modelom 3020 ne vem.. za potrebe faksa pa je bil moj 3010 čisto ok.

Master_Yoda ::

Mi mamo doma Xerox Phaser 3010 ravno zaradi tega, ker ima med vsemi printerji najcenejsi toner - 27 eur za 1000 strani to je 3 cente na stran. Vsi drugi printerji, ki sem jih gledal so imeli minimalno 5-10 eur drazje tonerje, zato smo se na koncu odlocili za tega.

cartman od kje ti da je originalni toner 39 eur ? Click

mancini ::

prejšnji teden sem gledal kompatibilen toner za 3010 za 18€

eric_cartman ::

prejšnji teden sem gledal kompatibilen toner za 3010 za 18€


Jst sm ga za 1 € dražjega dobil na biro.si. Ampak ja..Imam zdaj več problemov kot koristi.

TheJack ::

Jaz imam Xerox WorkCentre 3210. Že od vsega začetka kupujem obnovljene tonerje. Obnovljen toner pride 50 EUR, originalen preko 100. Nobenih problemov. Kupujem tu: http://trgovina.kartusa-toner.com/
Bonis nocet, qui malis parcit.

eric_cartman ::

TheJack

Ni mi jasen termin prenovljen toner za tiskalnike.. Kaj to pomeni, da je v original toner nalita original barva ali ponaredek te barve z novim čipom??

TheJack ::

Vem to, kar piše tule:

http://trgovina.kartusa-toner.com/xerox...

Toner je skratka iz originalnih delov, kakšen prah je notri (v tonerju je prah, ne barva, če prav vem), pa ne vem.

Evo, še tule en link, ki ga sicer nisem bral:

Toner refill @ Wikipedia
Bonis nocet, qui malis parcit.

BCSman ::

Imam xerox 3010. Kje sploh preveriš koliko lahko še sprintaš? V tistem programu od xeroxa je nek billing meter - total impression. Toda ne vem kaj predstavlja tista cifra, ker je nekam visoka. Je obvezno treba sprintat setting page, da lahko vidiš ta prave številke?

A se splača pol reskirat s kompatibilnim tonerjem (14,80eur) ?
Printam malo, tako da sem pripravljen kupiti tudi original, če bi bila kje ugodna ponudba.

eric_cartman ::

Ravno kupujem nov tiskalnik, ker me je Xerox čisto razočaral. Delno sem kriv jaz, verjetno ravno zato, ker sem kupil ponaredek oz. kompatibilni toner.

Skratka s kompatibilnim tonerjem sem sprintal cca. 200 strani. In to tako, da sem moral nastavit na papir lightweight cardstock, da mi je toner sploh zapeklo na papir. Sicer se je pobrisal, še preden si kaj prebral iz njega.

Potem pa je napisalo, da je toner prazen. Kupil nov originalen toner potem. Zgleda, da sem uničil s ponaredkom cel printer, ker se mi barva tudi pri originalnem ni več zapekla na papir + neštetokrat sem imel paper jam-e.

Če že kaj, ti svetujem original.

amacar ::

Js sem nabavil ponaredek toner iz poljske (preko ebaya) za 10$, pa ga uporabljam že kakšno leto, zaenkrat brez problemov. (xerox 3010v)

OvCa77 ::

Dajte že enkrat mir s tem reklamiranjem, kupite oglasni prostor!
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laserski tiskalnik za ~50€

Oddelek: Strojna oprema
363852 (2541) BCSman
»

Laserski tiskalnik, kateri

Oddelek: Kaj kupiti
409610 (6802) MStrix
»

Kateri printer

Oddelek: Kaj kupiti
172884 (2361) mprox
»

Laserski tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
213803 (3044) nightbird
»

Laserski tiskalnik, čb, duplex

Oddelek: Kaj kupiti
61120 (997) pershi

Več podobnih tem