» »

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?

Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?

««
10 / 25
»»

krneki0001 ::

Imam manjši problemček. Navigacija ne dela- lepo dobi pozicijo in vse, potem pa napiše da trenutno položaj ni na cesti ali nekaj podobnega in navigacija ne deluje, le kaže zračno linijo do cilja, seveda pa ves ta čas kaže pozicijo točno na cesti!:(

Katera navigacija - igo ali garmin?

Trenutno najbolj priljubljen ROM:

http://www.modaco.com/content/i9x0-omni...

sam sem si ga naložil BP, poleg tega mi je vše nova monost dodajanja različnih widgetov!

ali kdo ve kako "zaklenit" widget na today today screenu???

A ni nobene nastavitve v today meniju (mislim pod setings in today ikonca)?

samsung113 ::

Lih učeraj sem si naložil ta rom samo verzijo 25.12 pa zdej nevem al bi naložu današnjo al ne.. še razmišlam :))

JacqueS ::

ne ni.... žal....

ne ni.... žal....

aja...pa govorim o samsungOnlineWidgets...

Za zaklenit widgete nism niker opazu sm pa opazu da so dodal za nastavlat,ktere želiš pač men v tisti vrstici na today skrinu.

Kako dobit slike iz storage carda v Photo Slides program? Tisto ko slikarim se mi pojavi, ostale slike pa ne.

M-XXXX ::

Imam manjši problemček. Navigacija ne dela- lepo dobi pozicijo in vse, potem pa napiše da trenutno položaj ni na cesti ali nekaj podobnega in navigacija ne deluje, le kaže zračno linijo do cilja, seveda pa ves ta čas kaže pozicijo točno na cesti!:(

Katera navigacija - igo ali garmin?

Garmin!

Dr_M ::

Pri garminu je normalno, da ne dela. :)
Probi kej druzga, mogoce se ti nasmehne sreca. IGO za zacetek. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

M-XXXX ::

Ti imaš pa ta zlobno dans a?:D

Če je na N95 delalo bo pa tud tuki!

Na N95 nisi mel kej prida alternative, tm je TomTom bolj svoh.
Na WM, je pa IGO trenutno najboljsa navigacija.
Za Garmina ti pa bolj tezko pomagam...Probi reinstalirat.

Trenutno je res igo 2008 za dlančnike najbolša zadeva, karte pa so tudi že nove zunaj - mislim da imajo tudi že šentviški tunel zraven (nisem pa prepričan, ker igoja ne uporabljam za okoli ljubljane.

Pa večinoma uporabljam licenčni ozi explorer, ker imam karte v merilu 1:5.000, 1:25.000 in 1:50.000 za slovenijo, sicer stare, ampak za kozje potke in normalne stare ceste odlična zadeva. Uglavnem pa ssamo gledam, kje se vozim in ne rabim vodenja.

Kako dobit slike iz storage carda v Photo Slides program? Tisto ko slikarim se mi pojavi, ostale slike pa ne.

Pa večinoma uporabljam licenčni ozi explorer, ker imam karte v merilu 1:5.000, 1:25.000 in 1:50.000 za slovenijo,

A bi se dal tole kje dobit? ;) :))
Karte mislm.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Za zaklenit widgete nism niker opazu sm pa opazu da so dodal za nastavlat,ktere želiš pač men v tisti vrstici na today skrinu.

to sm tut js opazu, in tut to uporabljam, mi je pa bedno, ker ne morem "zaklenit" tistih, ki bi jih želel imeti non-stop vidnih (brez da jih "vlečem" iz stranske widget vrstice

mam pa občutek, da bodo to kmalu dodali...

DR M lahko ti posnamem vse karte skupaj z map datotekami (ki jih ozi potrebuje da ti na karti lahko kaže kje se nahajaš) na en DVD (dvoslojni, ker je vsega skupaj kr nakaj giga. Zraven ti lahko pa še hrvaško dam v merilu 1:25.000.

Le se ti pa da snemat, imaš pa na strani aviacija bez granica karte 1:25.000 in 1:50.000 za slovenijo in hrvaško, pa ti zapečem samo 1:5.000 slovenijo.

Karte so pa (razen 1:50.000) stare vojaške specialke, tako da velike večine avtocest in tega še ni vrisanih, so pa vse vrisane najmanjše pešpotke, ki obstajajo še danes.

Zgodovina sprememb…

Sej to mene zanima. Pa ksn kocevski rog, kjer so tiste gozdne poti :)

matteyko ::

Zbrisal sem si kontakte iz Omnije in SIMa. Je kje kdo, ki bi lahko pomagal?

LP matej

Tudi mene je doletela ta čast:)) pa se ni dalo pomagat,sem pač nanovo dodal vse osebe.

Metabond ::

Datoteko pim.vol je potrebno shraniti - sem naredil pred hard resetom. Zato pa sem izgubil maile...

Sedaj uporabljam za backup: http://www.htcwiki.com/page/Backup+your...
Bolj dognan pa je: http://www.freewarepocketpc.net/ppc-dow...

Je komu uspelo vzpostaviti wi-fi na Sinope568+ ?

Nikakor mi ne uspe dobit slike v photo slides ki se nahajajo na My Storage.Mogoče ve kdo če ka kakšna finta pri tem?

rc-car ::

Trenutno je res igo 2008 za dlančnike najbolša zadeva, karte pa so tudi že nove zunaj - mislim da imajo tudi že šentviški tunel zraven (nisem pa prepričan, ker igoja ne uporabljam za okoli ljubljane.

A lahko preveriš, če imaš res šentviški predor že notri? Jaz ga nimam.

Katere karte pa imaš?
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

_borci ::

jas sem porabil 4 ure in sem usposobil garmin z karto adria routhe 2.20 + city navigation 2009 al neke takega

aja pa danes sem dobil invisiblee shield. gre pol gor, ker more cez noč počivat¨!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _borci ()

diGGity ::

Naložil Garmin XT mobile v 20min brez problema satelite zazna takoj brez problemov.. Omnia je zakon tel. wifi deluje tak kot treba vglavnem ni mi žal da sem ga kupil..čeprav prvo sem bil skeptičen glede nakupa.. vglavnem tel je zakon.. ni pa za tiste ki potrebujejo tel za vsakdanjo rabo, ker ima tel. preveč menijev in nepotrebnih funckij za vsakdanjo rabo...in ni za tiste ki se ne spoznajo na windows mobile!
Lp.

Jst sm nalozu IGO navigacijo in morem rečt da je velik bolš kot Garmin!

Ph4nt0m ::

Jaz sem na N95 tud uporabljal Garmin XT, sedaj pa imam na omni-i TomTom 7 in sem zelo zadovoljen. Kar se tiče kart pa tudi nimam pripomb.

Je že ker uspel predvajat kašn video posnetek na spletni strani recimo 24ur.com preko Opera Mobile na Omniji?

]Fusion[ ::

Mislim da za to moraš nekak Flash usposobit. Sem nekaj malega gledal kak samo se še nisem konkretno v to spuščal.
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Alien x3 ::

Jst sm samu iz youtuba gledu videe prek opere... :P Nism še probu iz 24ur. ...

Ja vem za youtube se komot predvaja samo nevem zakaj na kašnih drugih straneh ne predvaja.

Kater program predvaja večino filmov pa da zna brat .srt podnapise?

Zgodovina sprememb…

kdo mogoče ve, kje dobit TV-OUT kabel za Omnio *???

Za TCPMP je peišel ven tudi plugin za flash, tako da tam zdej normalno predvaja te zadeve.

butkomutko ::

kdo mogoče ve, kje dobit TV-OUT kabel za Omnio *???

imeli so ga v big bangu mega v BTC

Zadne dneve malo surfam po netu z mobitelom,opera hitro zašteka kompletni telefon sploh če mam odprta 2 taba. Kateri je pa drugače najbolši brskalnik za telefon?

darkolord ::

Opera. Precej boljša od ostalih. A imaš mini al mobile?

Ja original opero,ki je na telefonu inštalirana pa predvsem čudno je tudi klikanje na linke..

En lep mod za opero (za tiste ki jim dela >:D)

Zakaj ne uporabljate irisa od torch mobile?
http://www.torchmobile.com/download/

Ah iris je še večji šit kot Opera ;(

darkolord ::

Opera je čist uredu.

Boljše kot nič zagotovo je :)

Ah iris je še večji šit kot Opera ;(

Zakaj, sej deluje vse v irisu, samo malo pa pobrskaj po nastavitvah in si naštimaj tisto, kar hočeš, ker ko prvič zalaufaš zadevo je res malo glupo in zgleda kot šit, ko pa mal nastavitve spremeniš in obliko prikaza, pa zadeva deluje odlično. Da ohitrosti ne govorimo.

#000000 ::

Kako usposobim wifi ?

Imam računalnik v njem netgearova pci wireless kartica, rad bi se preko te kartice povezal na internet. Telefon sem dobil danes, Itak đabest kartica še ni aktivirana, a je lahko tudi to problem da ne dela wifi ?

kaj treba nastavt ? Hvala LP

butkomutko ::

ce imas wireless kartico samo v racunalniku ti glih ne koristi moras imet al modem ,ki ma wireles anteno al pa rutar

Ne sej daš kartico v Acess Point mode, samo na telefonu ne znam nastavt kako bi pršu do interneta čez wifi. Povezat mi je uspel, naprej pa se zatakne. LP

Music Man ::

Včeraj sem kupil ta telefon in imam majhen problemček, katerega sem v bistvu že razrešil, ne vem pa, če se ne bo ponovno pojavil... nisem bral cele teme, ker je malce preobširna za ta čas, ki ga imam na razpolago, tako da ne se jezit, če ste to že napisali tekom te teme :)

In sicer... ko se mi je ekranček ugasnil po eni minuti neaktivnosti, je ob pritisku na tipko s poklopljeno slušalko trajalo 13 sekund, da se je telefon ponovno zbudil. Problem sem sicer rešil tako, da sem telefon ugasnil in ga prižgal nazaj in sedaj se mi ekran normalno prižiga ob pritisku na tipko, vendar me bolj skrbi, da ne gre to za kakšen hrošč v programski opremi. Je imel kdo podobne težave in je mogoče ugotovil, kaj jih povzroča (in kako to odpraviti / popraviti) ?

#000000: Si nastavil brezžično omrežno kartico v bridged mode? Pa težava pri tem pristopu bo ta, da moraš imeti za dostop do interneta preko wirelessa prižgan računalnik, tako da če si lahko privoščiš (ob današnjih cenah je mogoče to malce neprimerna beseda :)) wireless router, ti bolj priporočam to. Jaz sem se na (nezaščiten) router povsem preprosto povezal - vklopil sem wireless na Omnii, le-ta je našla omrežje, router pa je itak nastavljen na DHCP, torej je vse potrebne podatke za konfiguracijo posredoval sam.

Najbolše da si naložeš novi ROM, ker ti to reši dost težav!

Ma jest bi se rad s telefonom povezal na internet preko wireles kartice ki je v PC-ju. Samo nimam kej dost pojma o wifiju, še manj pa o telefonu samem.

urkrajnc ::

Pozdravljeni! Torej tudi jaz bi vas nekaj vprašal, ker kot vidim ste tu nekateri pravi strokovnjaki za to. Torej kje dobiti najnovejsi ROM in kako vpliva to na garancijo? Kaj je najnovejsi ROM boljsi od tistega, ki je že posnet na samam telefonu?

Hvala vsem za odgovore. LP

Torej trenutno najbolši in najnovešji ROM dobiš tukaj http://www.modaco.com/content/i9x0-omni...
Pri ROMu se pozna dosti na bateriji saj zdrži 50% več in tudi odpravljenih je nekaj črvov.
Tudi velikost je malo manša in malo boljša odzivnost telefona se pozna.
Drugače pa garancije naj nebi zgubil.
««
10 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347278290 (183051) clix
»

SAMSUNG i8000 OMNIA 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6913278 (7019) Destroyers
»

Windows Mobile 6.5 na Omnia i900

Oddelek: Operacijski sistemi
51143 (1109) hojnikb
»

samsung omnia SGH-i900