Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

Bor H ::
Mobitel ma definitivno še mal problemov s hrošči, kar sploh ni čudn in je celo zlo pametna poteza od nokije da s60v5 proba na "mulariji" preden pride do poslovnežov, dokler ga ne preteraš dela pa zlo dobr, tok da se ne bo kak potencialn kupc ustrašu :)

roli ::
Definitivno je.Če ga kupiš kjerkoli, tudi brez naročnine, saj Nokia določi ali bo ali ne vseboval določene stvari.
Čakte mal resno naj bi bil etui v škatli? Ker tukaj ni nobene sledi o nobenemu etuiu. PA kolikor sem gledal na nokia.si bi moralo biti notri še dodatno pisalo?
http://www.r00li.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roli ()

Poglej da na ohišju slučajno ne piše Nokla ;)
lukeatluke: tale handy shell je precej nadležna reč, men osebno prov uniči standbye, verjamem da je komu všeč, sm pa tut sigurn da baterijo vleče bolj k blondinka..
lukeatluke: tale handy shell je precej nadležna reč, men osebno prov uniči standbye, verjamem da je komu všeč, sm pa tut sigurn da baterijo vleče bolj k blondinka..

Lukeatluke ::

Ne piše gor nokia! Hihi! SAmo not še vedno ni torbice in dodatnega pisala.

DamijanD ::
No jaz je nisem dobil in Mobitelova zastopnica, ki naši firmi dobavlja telefone, je rekla da tega ni v kompletu, saj tudi na njihovi strani to ni omenjeno...
tukaj je: http://etrgovina.mobitel.si/front/katal...
tukaj pa ni: http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...
tukaj je: http://etrgovina.mobitel.si/front/katal...
tukaj pa ni: http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...

zelo čudno, načeloma lokalni zastopniki lahko sam dodajo zadeve, vzet ne smejo, jst sm pri mobitelu dobil to, če te pa kej miri je pa res dokaj neuporabna za vsakodnevno uporabo, fajn je za kako smučanje drugač je pa preveč dela z njo

Bellzmet ::
Jaz sem kupil telefon ta teden pri Mobitelu in je prodajalec rekel, da so bile torbice vključene v prejšnje dobave, sedaj jih pa ni več.
Glede Garmina nisem mislil, da se ne bi smelo govoriti o sami navigaciji, sem mislil samo poudariti, kaj je oz. ni odvisno od telefona, ker se mi je zdelo, da gre pogovor v smeri, da zaradi samoega telefona ne najde prave route...
Glede Garmina nisem mislil, da se ne bi smelo govoriti o sami navigaciji, sem mislil samo poudariti, kaj je oz. ni odvisno od telefona, ker se mi je zdelo, da gre pogovor v smeri, da zaradi samoega telefona ne najde prave route...

Sama kvaliteta navigiranja je odvisna od programa in podatkov. Sesuvanje garminaXT je lahko odvisno tudi od sistema. Hitrost delovanja je pa večinoma odvisna samo od telefona...
Ali se da na telefonu na kakšen način pobit neodzivni task?
Ali se da na telefonu na kakšen način pobit neodzivni task?

odvisno kolk neodziven :) de
Drž belo tipko in bi se ti mogl vsi programi prikazat pol pa pridrži na ikonci in dej exit.
Drž belo tipko in bi se ti mogl vsi programi prikazat pol pa pridrži na ikonci in dej exit.

tomaz- ::
mene pa nekaj zanima. Tale Nokia ima polnjenje zgoraj.. Kako hudiča naštimate v avtu kabel za polnjenje?? Sam sem že enkrat probal, pa mi je skor odtrgal vn iz telefona, da ne rečem, kako glupo izgleda, ko maš prižgan Garmin, telefon na nasilcu pritrjen na šipi, od ZGORAJ pa našponan napajalni kabel.. Telefon mi je jako všeč, ampak tole je pa bedno..

e-marko ::
Je pač mišljeno, da imaš telefon med navigacijo v ležečem položaju. Žal pa takrat slabo deluje, hehe. Jaz kabel pritrdim na nosilec in mi ne vleče samega telefona, ker drugače bi verjetno že odtrgalo tisti konektorček.
LP
LP
...somebody, somewhere...

Je pač mišljeno, da imaš telefon med navigacijo v ležečem položaju. Žal pa takrat slabo deluje, hehe. Jaz kabel pritrdim na nosilec in mi ne vleče samega telefona, ker drugače bi verjetno že odtrgalo tisti konektorček.
LP
Zakaj pa dela slabo v ležečem?

gps sprejemnik je na levi strani mobitela, torej ko ga položiš v ležeči položaj na spodnji.

Se strinjam da je to mal čudno rešen, je pa res da ne vem kolk to učinkuje na sprejem, bom mogu probat enkrat ko ne bom voznik.

Men je delalo ok... Verjetno je na levi-ampak na zadnji strani, tako da ne vpliva toliko na sprejem. Je pa vseeno čuden dizajn.
V bistvu je čudno to, da se slika rotira samo za 90° in še to samo v eno stran. Senzor verjetno omogoča več
V bistvu je čudno to, da se slika rotira samo za 90° in še to samo v eno stran. Senzor verjetno omogoča več

Senzor sigurno, samo kdo je mislil da ga boš v desni roki vrtil v desno? ponavadi držiš telefon z desno, vsaj 90% ljudi :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lukeatluke ()

westeren ::
Za vse ki zanima za etui, v starih paketih so ga dali zraven, sedaj pa če kupite novi ta telefon pa ga ni več v paketu, tako pač je !!!!!!!!!
In kar se tiče Garmina, pa ne nakladajte preveč, raje si preberite kaki forum na netu in si ga dobro nastavite, meni dela super odlično, kot navpično kot vodoravno, vodi me tudi brez problemov in nikoli mi še ni zaštekal.
Če pa komu kaj malo zašteka pri telefonu al kar samo vrže ven iz spleta, to je zame čisto navadno, saj programi ne morejo vedno 100% delovat, kot windowsi doma, zdej delajo, jutri pa kar na lepem kaj zašteka, tako da to je povsem normalno !!!
Baterija pa tako zdrži, meni je zdržala cela 2 dneva, s tem da sem bil ene 2 ure na dan na spletu in tipkal ful po telefonu, pa predvajal filme in se menil po telefonu cca. 3 ure, ter garmina uporabljal 3 ure:))))
In kar se tiče Garmina, pa ne nakladajte preveč, raje si preberite kaki forum na netu in si ga dobro nastavite, meni dela super odlično, kot navpično kot vodoravno, vodi me tudi brez problemov in nikoli mi še ni zaštekal.
Če pa komu kaj malo zašteka pri telefonu al kar samo vrže ven iz spleta, to je zame čisto navadno, saj programi ne morejo vedno 100% delovat, kot windowsi doma, zdej delajo, jutri pa kar na lepem kaj zašteka, tako da to je povsem normalno !!!
Baterija pa tako zdrži, meni je zdržala cela 2 dneva, s tem da sem bil ene 2 ure na dan na spletu in tipkal ful po telefonu, pa predvajal filme in se menil po telefonu cca. 3 ure, ter garmina uporabljal 3 ure:))))

dadojc ::
Jst sm z GArminam kr zadovoln. Pač ne dela v landscape sam važn da dela. Zanima me kje ste kupili avtopolnilec. A je to kšn univerzaln, a more bit nujn za to Nokio, pa zanima me seveda kolk stane=)
Pa še nekaj, glede zvočnika ko govorim, a se še kermu nardi, da kdaj kr se slabš sliši pol pa od enkrat med pogovorom kr glasnej pa pol spet tiši, kokr da nek nebi biu dobr stik, kdaj se pa pač zlo glasno sliši (če maš do konca na glas). Največkrat se mi to nardi, če me kličejo, če jst kličm, se mi ne.
P.S. men je etui zlo všeč in ga mam skoz v njemu, pač čuvam ga=)
ACDC dej če si si ga tko hudo naštimou, bi nam lahko prosim poslal kšn link za Garmina, da si še mi tko hudo naštimamo=)
Pa še nekaj, glede zvočnika ko govorim, a se še kermu nardi, da kdaj kr se slabš sliši pol pa od enkrat med pogovorom kr glasnej pa pol spet tiši, kokr da nek nebi biu dobr stik, kdaj se pa pač zlo glasno sliši (če maš do konca na glas). Največkrat se mi to nardi, če me kličejo, če jst kličm, se mi ne.
P.S. men je etui zlo všeč in ga mam skoz v njemu, pač čuvam ga=)
ACDC dej če si si ga tko hudo naštimou, bi nam lahko prosim poslal kšn link za Garmina, da si še mi tko hudo naštimamo=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dadojc ()

Avtopolnilc je pomoje najbolš da kr od nokije DC 4 nabavš, cirka 7 eur, načeloma ni narjen za ta mobi ampak če tela na N95 ne vem zakaj ne bi na tem, tut močn je dost (vsaj kar se tiče mojga znanja štromarije). Če pa kdo misl da ni naj mi pa hitr pove preden ga jst nabavm :D

Na bitcom.si od bluestara, je kompatibilen.Če pri njih (partnerji S!mobila so) kupš, dobiš kot gratis avtopolnilc.Sam bi šel, a sem videl, da v našem avtu ni kadilskega paketa...
Ni pa važno če je kompatibilen mislm...Važno je, da je baterija ista ali močnejša od recimo tam pogojenih telefonov.
Ni pa važno če je kompatibilen mislm...Važno je, da je baterija ista ali močnejša od recimo tam pogojenih telefonov.

voltaža me skrbi, navadn polnilc da iz sebe 5V tale pa 5.7V, fora je da od N95 polnilc tut da od sebe 5V tko da očitno teh 0.7V ne škodi ampak jih uspe stabilizirat, oba mata pa 890mA toka. Razn če je mogoče finta da 5800 nima dost dobrga stabilizatorja napetosti?

westeren ::
Ja itak, jaz sem že dal gor vse kar je možno :P
Office in pdf reader.
Če pa ima kdo kašen problemček pri tej nokiji, moje izkušnje do sedaj od nokie so bile, da zmeraj ko sem kupil novi aparat, vsak je imel kakšno majhno napakco, oz. kakšen ni imel nič, isti model pa jo je imel, tako da to je sreča, kot naletiš.
Ma Nokia je bila vedno zakon in super !
Kot včasih ko si kupil Yugota, ni bilo modela istega, vsakemu je nekaj falilo, he, he,he :)
Office in pdf reader.
Če pa ima kdo kašen problemček pri tej nokiji, moje izkušnje do sedaj od nokie so bile, da zmeraj ko sem kupil novi aparat, vsak je imel kakšno majhno napakco, oz. kakšen ni imel nič, isti model pa jo je imel, tako da to je sreča, kot naletiš.
Ma Nokia je bila vedno zakon in super !
Kot včasih ko si kupil Yugota, ni bilo modela istega, vsakemu je nekaj falilo, he, he,he :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: westeren ()

Danes naredil en mini test browserjev na ipodu in tej nokiji. Stvar je popolnoma neprimerljiva. Sicer kolikor vem naj bi bila oba browserja bazirana na webkitu samo to se kaj dosti ne pozna. Safari je zelo hiter in odziven. Nič štekanja, zelo dober vmesnik in zoom, ki je uporaben. Nokijin je počasen in pri scrollanju šteka. Samo to niti ni tak problem. Problem je gnil vmesnik. Če ga imam v ležečem položaju je tam tista glupa vrstica zakriva pol ekrana, pa tista vrstica z gumbi prav tako. Če greš v full screen pa ne moreš uporabiti zooma. Vsaj zoom bi lahko porihtali tako kot je na ipodu - ko dvakrat tapkneš nek del ti lepo poveča tisti del, da pride v okno. Torej, če tapknem en post tukaj bom videl točno jedro besedila čez cel ekran. Tako, da upam na popravke. Oziroma alternativo (opera mini je še hujša).

gregyk ::
Danes naredil en mini test browserjev na ipodu in tej nokiji. Stvar je popolnoma neprimerljiva. Sicer kolikor vem naj bi bila oba browserja bazirana na webkitu samo to se kaj dosti ne pozna. Safari je zelo hiter in odziven. Nič štekanja, zelo dober vmesnik in zoom, ki je uporaben. Nokijin je počasen in pri scrollanju šteka. Samo to niti ni tak problem. Problem je gnil vmesnik. Če ga imam v ležečem položaju je tam tista glupa vrstica zakriva pol ekrana, pa tista vrstica z gumbi prav tako. Če greš v full screen pa ne moreš uporabiti zooma. Vsaj zoom bi lahko porihtali tako kot je na ipodu - ko dvakrat tapkneš nek del ti lepo poveča tisti del, da pride v okno. Torej, če tapknem en post tukaj bom videl točno jedro besedila čez cel ekran. Tako, da upam na popravke. Oziroma alternativo (opera mini je še hujša).
Zoom deluje čisto v redu, tudi če je vklopljen celozaslonski način. Pač 2x klikneš določen del in ti ga poveča.

Mene pa zanima, kako se dobi ne-wap stran? Npr. če v telefon vtipkam www.rtvslo.si mi vrže ven drugačno stran, kot če grem preko Internet Explorerja na compu na stran?
lp
lp

e-marko ::
Če bi ti prebral kakšen forum na netu, bi opazil, da je teh težav z nedelujočim garminom v ležečem položaju kar precej. Pa verjemi, da sem pregledal kar nekaj forumov in kar nekaj vodičev. Tako pač je. Nekaterim dela, drugim pač ne. Pa lahko nastavljaš do onemoglosti in nič ne pomaga. Edina rešitev je nov fw in/ali nova verzija garmina. Je pa super, da tebi dela.
LP
...somebody, somewhere...

Kla_Man ::
Komu kaj škriplje ohišje pri malo bolj močnem pritisku? Verjetno stvar ne ravno najboljšega ohišja...

Keyser Soze ::
Komu kaj škriplje ohišje pri malo bolj močnem pritisku? Verjetno stvar ne ravno najboljšega ohišja...
Jah no, je treba pričakovat primerno "kvaliteto" za plačan denar. Če pogledaš ceno oz. dejstvo, da v prosti prodaji stane nekaj več kot 300 ojrov niti ni čudno da malo zaškripa.
V tem cenovnem rangu so "črički" celo zaželjeni, tako da nič bat. Si jih dobil v paketu. =)
OM, F, G!

Hehe, se mi je zdelo... Upal sem le, da ni samo pri meni tega malega škripljanja.
Sicer pa se niti ne rabimo preveč dotikat ohišja, saj imamo ekranček za to.

Mah slušalke v ušesa, musko do fula pa lohka stiskaš in pritiskaš pa se nič ne sliši škripanja

Se ga pa čuti! Prve par sekund po tistem, ko sem ga prijek v roke sem že iskal kje je problem. Našel sem ga v zgornjem desnem kotu - tam je največji čriček. In ga tudi odpravil z zobotrebcem in sekundnim lepilom. Preprosto kapneš kapljico sekundnega na zobotrebec, naneseš na razpoko in stisneš. In čriček gre stran!
Kar se browserja tiče - tudi zoom ne deluje čisto kot bi moral!
ŠE ena stvar, ki jo pogrešam oziroma je nisem zasledil - prikaz ali uporablja UMTS ali GSM omrežje. OZiroma kako naj bi vedel, če je na voljo UMTS.
ŠE ena stvar, ki jo pogrešam oziroma je nisem zasledil - prikaz ali uporablja UMTS ali GSM omrežje. OZiroma kako naj bi vedel, če je na voljo UMTS.

Se ga pa čuti! Prve par sekund po tistem, ko sem ga prijek v roke sem že iskal kje je problem. Našel sem ga v zgornjem desnem kotu - tam je največji čriček. In ga tudi odpravil z zobotrebcem in sekundnim lepilom. Preprosto kapneš kapljico sekundnega na zobotrebec, naneseš na razpoko in stisneš. In čriček gre stran!
OK,ti govoriš prav o zaslonu, to sem tudi jaz opazil da zgoraj desno poka malo, vendar nikoli ne pritiskam tam tako da me to niti malo ne moti... Sam sem govoril o škripanju plastike nasploh, ki je malo moteča, vendar smo se že navadili, kot vsi vemo za tak denar več kot odličen telefon.
Omrežja menjaš: zograj desno na zaslonu, ali pa preprosto meni - nastavitve - povezovanje - omrežje - omrežni način. To je to.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kla_Man ()

WaterBoy ::
Saj kaže kaj uporablja. Če je UMTS piše 3g če tega ni pa nič ne piše pod čtricami za signal.

Lepo, da kaže. Sem mislil, da ne, ker nisem še nič opazil. Očitno tu ni 3g omrežja.

Prosil bi, da mi napišete kje vam kaj žvižga telefon, ker grem verjetno jutri po S!mobilovo 5800 :)

AlesSLO ::
Zunaj je novi firmware verzija 21.0.025. Več info na: http://discussions.europe.nokia.com/dis....

Sm dans probal v obeh položajih GPS in ni nobenga problema v hardwerju kar se tiče GPSa tako da hip hip hura :)
Ales: jst še ne dobim firmware na voljo, mogoče v naslednjih dneh.
edit: tole sm našu Daily mobile novica
Ales: jst še ne dobim firmware na voljo, mogoče v naslednjih dneh.
edit: tole sm našu Daily mobile novica
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bor H ()

Prosil bi, da mi napišete kje vam kaj žvižga telefon, ker grem verjetno jutri po S!mobilovo 5800 :)

A slučajno obstaja kak dober VNC klient za tole Nokio? Iščem po googlu pa najdem nažalost same neke pragodovinske zadeve.

Anyone?

akrama ::
Jaz pa imam vprašanje glede total video converterja. Danes sem poskušal divx pretvoriti v mp4 format, pa mi potem, ko ta filmček prenesem v telefon, ne prikaže slike (črn zaslon) - zvok pa normalno predvaja. A ima mogoče kdo kakšno rešitev? Sem poskusil več variant, pa na telefonu nikol ne prikaže slike. Sem pa en manjši filmček na telefon prenesel preko priloženega programa (ovi suite), tu pa je slika, samo rabi zelo dolgo časa, da ga pretvori in prenese
LP

Jaz pa imam vprašanje glede total video converterja. Danes sem poskušal divx pretvoriti v mp4 format, pa mi potem, ko ta filmček prenesem v telefon, ne prikaže slike (črn zaslon) - zvok pa normalno predvaja. A ima mogoče kdo kakšno rešitev? Sem poskusil več variant, pa na telefonu nikol ne prikaže slike. Sem pa en manjši filmček na telefon prenesel preko priloženega programa (ovi suite), tu pa je slika, samo rabi zelo dolgo časa, da ga pretvori in prenese
Uporabi tale program:
http://www.techiechips.com/convert-movi...
Če boš rabil še programček za podnapise je pa tale zame odličen:
http://www.avirecomp.com/news.php
Obstaja tudi program ki omogoča pretvarjanje v format in vstavljanje podnapisov v enem, vendar si še nisem vzel časa sprobat. Probaj tole kar sem ti poslal...

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 85293 (43308) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2657 (2079) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36122 (17277) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11237 (5420) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12715 (11956) | bond007 |