» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
68 / 81
»»

Smiley123 ::

Rabil bi eno pomoč.

Zanima me namreč, kako namestiti shazam na nokio 5800 XpressMusic?

Program imam na disku, pa me zanima v katero mapo ga zdaj vstavit ko povežem računalnik s telefonom in kako ga pol telefon zazna...

Zgodovina sprememb…

Bor H ::

kopiraš kamorkoli na mobitel in ga pol poiščeš z file browserjem, še bolje pa je če kar preko PC suita ali OVI suita inštaliraš

Mah če je toliko map ko ga povežem z računalnikom.... pol pa nevem v katero dat... (kako bi ga naj s file browserjem našel pol, kje je ta funkcija na telefonu, da pol brskaš po "spominu" telefona) ?

imaš pod application/file mgr.

kopiraj pa KAMORKOLI, res, kamorkoli, še najlažje če si kr direkt na C: ali E: (al je D:?) in pol brišeš po inštalaciji, itak maš pa Shazaam na OVI Store

amacar ::

kopiraj recimo v mapo images, nato pa pojdi na telefonu v mapo slike in bo program notri

uspelo je :) hvala vam :)

Zgodovina sprememb…

tommy boy ::

Zanima me kater program uporabljate za nadzor nad odprtimi aplikacijami, ki se ne pokažejo ob pritisku na belo tipko?

Killme (bolj napreden) sem včasih, sedaj pa handy taskman

C_AGUILERA ::

amacar je izjavil:

Killme (bolj napreden) sem včasih, sedaj pa handy taskman

:D
<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb

sulaco ::

Včeraj sem bil v avstriji in sem vklopil garmina po celovcu. Zagotovo se je enkrat vmes "zaciklal" a drugače je deloval OK. Ko sem prišel v cilj, sem ga izklopil in zagotovo ni bilo znaka za GPS na displaju ter baterije so kazale 100%...potem pa čez nekaj trenutkov (cca. 10min) ugotovim, da se je nokia nenormalno segrela, na displaju vse normalno, tudi pritisk na belo tipko ni zaznal vklopljenega programa. In telefon je bil topel vsaj 2 ure...nato je pa baterijo požrlo in je crknu
Ok, filam v avtu in ko se je malo nafilal (pot domov), ga vklopim, vse normalno...potem pa za foro spet garmna vklopim...in mi kaže tisti rdeč zavihek na glavnem meniju, kot da nisem garmina izklopil?!?!?

Nenormalno segrevanje nisem opazil prvič, a v prejšnjih primerih ga nisem povezal z uporabo garmina...

LP

Katero verzijo garmina pa imaš? Naloži najnovejšo, ker pri starih je prihajalo do teh napak, da ti je telefon v enem dnevu izpraznilo. Pa izklopi še launch background service, če še nisi. (je pa pod nastavitve - sistem)

Skadi ::

zdravo,
zanima me,kako bi preko računalnika si lahko urejal playliste na fonu. Preko pc suita nism poštekal
hvala!
lp

amacar@ garmin je "050"-skrtka tanov, background service imam izklopljeno...
Garmina imam že skoraj 2 leti in dosedaj nobenih problemov, nekoč sem ga uporabljal precej, zadnje čase bolj redko, a takrat želim, da stvar deluje (kot nekoč)
Firmware od nokie je 50.0.005 (kolega ima starejši firmware+garmin=nobenega gretja)

LP

No potem pa ne poznam vzroka. Tudi sam imam tazadnji garmin in tazadnji FW, pa nimam problemov z gretjem, oz. še nikoli jih nisem imel.

mAXTER ::

Eno vprašanje...po nadgradnji na zadnji firmware sem ugotovil da mi vgrajeni predvajalnik glasbe po vklopu slušalk začne trokirati - ne predvaja glasbe, po 15 sekundah se komad ustavi itd. Če nimam vklopljenih slušalk mi predvajalnik deluje nekako normalno. Medtem ko sem si naložil nek alternativni mp3 predvajalnik mi le ta predvaja glasbo normalno. Prav tako mi FM radio več ne deluje pravilno saj ne glede na to kaj naredim, postaje shuffla brez premora kot da bi se nekaj zaskočilo. Če mogoče kdo ve rešitev za ta problem se priporočam :)

L.p.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mAXTER ()

probaj hard reset, ker takšne napake še pa nisem zasledil.

NoXy ::

Kakša je koda za zaklepanje? Mislim da nisem jaz nastavil kakšne.

Že mam 12345 je.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NoXy ()

roli ::

Meni se je pa končno uspelo "znebiti" nokije. Motorola milestone je že po sami kvaliteti nekje 5km spredaj (ok res je, da je dražja), ampak sam OS je precej bolj zmogljiv. Poleg tega pa ponuja nekaj blazno dobrih bonbončkov.
http://www.r00li.com

Tudi sam sem se je znebil za 110EUR, sedaj pa čakam na ugodno ponudbo za desireja ali galaxy s.

haha88 ::

nokia je zakon ker je pravi profesionalni telefon ,ki pa kot vidim neustreza zečetnikom.

Upam da se šališ!

Kar se pa galaxyja tiče - samsunga kot telefona nebi kupil nikoli. Pa če ima super top specifikacije in je na vseh reviewih ocenjen z nevemkakimi ocenami. Desire je OK in bi ga tudi sam vsel samo imam raje qwerty tipkovnico tako, da sem vzel motorolo.

haha88 ::

Ne ne šalim se, jaz imam nokio 5800 xp music , ki ima neverjetno velik ekranček ko daš na full qwerty tipkovnico je veliko boljši kot kakšni telefon brez touchscreena ki imajo majhen ekranček in qwerty tipkovnico.

Nokia 5800, je čisto zadovoljiv telefon, sam sem ga imel nekaj delj kot 1 leto, a ga je čas povozil pri hardwaru, zato sem se odločil za menjavo.

hotlips ::

Jaz jo mam, sprva sem jo nabavil zaradi predvajalnika glasbe, s tem da tud na drugih področjih odreže čist ok, sploh z fw v50. Odkar pa sem gor namestil SPB Mobile Shell (v3.5.5. b349), pa morem rečt, da se mi jo nič ne mudi zamenjat, čeprav sem pred tem že pogledoval po androidni konkurenci. Sedaj bo gotovo odslužila do konca aneksa. SPB Mobile Shell v vsakem primeru priporočam, na OVIju se ga da dobit za 20EUR, vendar pa ga da mogoče dobit tud na kakšen manj legitimen (in cenejši) način. Na spletni strani od SPB Mobile Shell pa je mogoče dobit tud 15 dnevno poizkusno različico. Ko sem dal jaz to gor se mi je zdel, da bi morala mokia to obvezno implementirat na svoje touch telefone, ker vmesnik izgleda in deluje mnogo bolje.

lp.hl

Ja ampak ne gre se samo za vmesnik. Ceprav je zelo pomemben. Nokio tepe predvsem pomanjkanje dobrih aplikacij in v primeru 5800 huda podhranjenost s strojnega vidika. Svoh procesor na zalost ne omogoca tekocega predvajanja nekonvertiranih videov. Ni ga lepsega kot iz mreznega diska skopirati videa na sd kartico in ga gledati. Edino kar je boljse je gledanje nekonvertiranega videa direkt iz mreznega diska. Kar sem pa do sedaj lahko delal samo na windows mobile. Sam upam, da bo tudi za android kmalu kaj takega.

js osebno ::

Em. Nekonvertirane videe boš sploh težko predvajal, ker 5800 nima kodekov...

Kodeki nimajo tle nobene veze. Nokija je prešvoh. Za ostale sisteme so se pa že našli junaki ki so spisali program, ki zadeve lepo predvaja.

Coreplayer lepo predvaja.. Škoda ker ni prirejen za s60 v5, ker zraven potrebuješ virtualno tipkovnico...

rolihandrej, pri dobrih aplikacijah si ga pa mimo pihnil. Za to nokio je še pa še uporabnih programov, samo najti jih moraš. Sem pa sam konvertal filme v mp4 in je super predvajal telefon, sem si za na morje par filmov gor vrgel, priklopil na tv in voila, je že delalo. Kar ga tepe je edino hardware, ostalo je na zadovoljivi ravni (da tudi vmesnik se meni čist dopade, saj je enostaven in hitro dela, prav tako mi je tudi touchscreen čist ok, ko se navadiš) ali odlični (predvajalnik glasbe), tepe ga le zanič kamera (ki pa je sam osebno ne potrebujem)

DuleKrtola ::

Js se kr strinjam da fon ni ravno biser, sploh tazadn firmware. Moti me, da so dodali kinetic scrolling v vse menije, in se včasih kr namatram, da odpre kako aplikacijo oz. da pritisk na ikono dejansko prime. Potem, če browsam z opero mobile in odprem več kot 3 tabe, se fon usuje, garantirano. Ali pa mi vrže error "memory full". Fali mi qwerty tipkovnica v portrait načinu, kaka normalna galerija, ki ti ne nameče vseh slik v en view, log klicev z mal več detajli ...

Jutri dobim nov fon z androidom :P

DamijanD ::

sulaco je izjavil:

..in mi kaže tisti rdeč zavihek na glavnem meniju, kot da nisem garmina izklopil?!?!?

A ni tisto rdeče vedno, kadar ne zaključiš poti - Mislim da si garmin zapomne trenutno pot in če ne prideš do cilja oz. jo ne ustaviš, jo nadaljuje, ko se aplikacija znova zažene

nsorce ::

Lep pozdrav.
Zanima me, če se že kaj ve ali bo novi Symbian^3 navoljo tudi za nokio 5800 kot kakša posodobitev ali kaj podobnega.
Kajti bila bi zelo dobrodošla. ;)

Dejan_007 ::

HTC HD2 je telefon v pravem pomenu. Dela vse in ima daleč najboljši hardware. Da o zaslonu ne pišem. Telefon je za deset razredov pred vsemi v vseh pogledih. Res pa da je drag, ampak z razlogom. Tudi GPS sprejemnik je dosti bolši kot od kakšnih nokij, samsungov itd. Nokija je sicer slovela po kvalitetni elektroniki ampak so mal zaspal v tehnologiji. Samsung pa hoče bit v vrhu pa jim ne ratuje. Njihovi telefoni pa so za en k.....

denabiker ::

ne vem katere modele imaš v mislih. Sam sem kupil pred kratkim še OMNIA II in mi je odličen. Tudi po testih je hvaljen. Nokia je res dobesedno zaspala proti konkurenci. HTC so mi tudi odlični, jih imamo v službi. Se pa strinjam za HD2, da je telefon in pol.

@Dejan 007
Bi lahko prosim še enkrat prebral naslov teme? Ker se mi zdi, da si malo falil..

@tomzi
Symbiana^3 uradno ne bo, bo pa predvidoma v naslednji posodobitvi programske opreme prišla podpora Qt-u, kar pomeni, da bo možno prez težav poganjati večino aplikacij za Symbian^3.

nsorce ::

Aha. Najlepša hvala.
Škoda no, da ne bomo mogli uporabljati symbiana^3 na starejših pametnih telefonih.

martincek1 ::

martincek1 je izjavil:

Zanimivo...

Sedajle sem opazil, da imam zaslon osvetljen do maximuma in sem hotel znizati brightness... Ampak kamorkoli prestavim kurzor v nastavtvah, se ne zgodi nic. Hvalabogu da je jakost vsaj vecja, ne manjsa :))

Ima kdo kaksno resitev, brez hard reseta.. btw, restart ne pomaga.

Sicer to ni tak problem, sam baterija mi ze tako dela tezave in jo moram kdaj ze po pol dneva zamenjati z nadomestno.. O,o

Evo, končno sem se spravil narediti hard reset (vzelo 5 min z backupanjem vred :P ), ampak ne pomaga.

Pri nadgradnji FWja sem bil prisiljen Flashati telefon, ker se mi je zabrickal, ampak po tem mi je telefon deloval še normalno. Je možno da je kakšen vzrok pri tem, ker ne vem, da bi imelo veliko ljudi take težave.

Gotovo je kaj s hardwerom narobe...
Opazil sem da vsakič po odklepu telefona ekran za sekundo posveti z polno svetilnostjo (nastavljeno imam na najnižjo). In to od firmwarea v40 dalje..

Hvala za odgovor.

Ce je to res, bom verjetno v kratkem casu zahteval vracilo tistih 150EUR in doplacal tistih 200e za high end fon... pa ne samo zato..

- Navigacija mi od instalacije zadnje verzije sploh ne deluje - po 5 sekundah se telefon sesuje
- Opera se v v50 precej pogosto crasha - da sem napisal tole sporocilo sem moral vmes 2x restartirati fon
- ob klicih po v50 nocem biti v javnosti, ker me folk cudno gleda, ker mi noce sprejet klica in muska igra po 10-15 sec predno se fon zbudi

Aplikacije in development sta pa pa v symbianu tako ali tako veliki cvetki -.-

bond007 ::

Jst pa sem še kar zadovoljen z svojo 5800ko. Ma pa res dost muh, ampak večino se jih da ubit oz porihat. Opero je treba met beta verzijo, ker zadnja original crasha in to tako zelo, da je treba baterijo vn uzeti... S SPB Shell je UI zelo ok porihtan, telefon je hiter, odziven... Default UI od symbiana je podn, neodziven - ne razumem kaj so študiral, ko je treba včasih tut po 5 sekund čakat, da se samo nek meni nastavitev odpre al pa seznam aplikacij - s SPB shell je to v trenutku.

Torrenti mi laufajo - da se zelo lepo kak top gear dol potegnat in pogledat z Smart movie, baterija mi drži ene 3-4 dni - malo klicev, nekaj interneta, muzike - uglavnem čist ok. Edino garmin ga še vedno serje in včasih zmrzne po kake pol ure delovanja - se poizkušam privaditi na OVI maps in Sygic, ampak je pokritost zaenkrat še slabša kot pri garminu (Adria route 3.1). Telefon je zgleda kr trpežen - že parkrat padel po tleh z višine, večkrat sem se vsedel nanj, celo stuširal sem ga, ko me je nevihta na morju dobila.
Uglavnem potrebno se je s telefonom ukvarjat, če hočeš, da stvari solidno delajo. Ni to iphone, ko vse iz prve dela. Pač kolker dnara, tolk muske...

Ne vem kako vam je SPB lahko vsec, jaz sem ga po treh minutah ze uninstaliral :)

Včeraj popoldne se mi je spet iz ljubega miru MOČNO segrel telefon (baterija?) in so črtice kar padale....potem sem pa pogledal energy profiler (čeprav ga ne znam dobro uporabljati) in so bile neke špice do 100%....na žalost sem šele kasneje ugotovil, da meri tudi Watte (verjetno kako "sesa" baterijo ??):
-idle brez zaslona je čist spodaj 0,05W
-idle s prižganim zaslonom je 0,23W

Kaj mi je narediti??

Nic. Upaj da se ti ne bo pogosto segreval. Bug pac.

Morenov ::

Kako se reče v angleščini in pa v slovenščini tistemu držalu za v avto, ki se ga dobi ob nakupu Nokia 5800 Navigation Edition?
Hvala.

car kit?

Car-kit holder?

Edit..

Zgodovina sprememb…

Še eno zanimivo stvar sem opazil pri moji Motoroli. Morda se kdo spomni, da sem se pri Nokiji pritoževal, da išče brez aGPS signal celih 10 minut. Kar meni nikakor ni bilo všeč in tudi ne normalno. Zanimivo mi je, da Motorola GPS signal dobi v parih sekundah (hladen zagon brez aGPS seveda) oziroma največ minuti.

Morenov ::

car kit holder je malce drugačen (podolgovat), js mislim tole:

Nokia 5800 NE

Nokia 5800 NE

če se prav spomnem je imel drugo ime, kako pa se mu v slovenščini reče pa se mi ne sanja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Morenov ()

roli je izjavil:

Še eno zanimivo stvar sem opazil pri moji Motoroli. Morda se kdo spomni, da sem se pri Nokiji pritoževal, da išče brez aGPS signal celih 10 minut. Kar meni nikakor ni bilo všeč in tudi ne normalno. Zanimivo mi je, da Motorola GPS signal dobi v parih sekundah (hladen zagon brez aGPS seveda) oziroma največ minuti.

GPS na moji Nokii presenetljivo dobro deluje - tako kot tebi na Motoroli.

A. Smith ::

Zdravo.

Če še kdo išče zastonj PDF reader za Nokio 5800, 5230 ali 5530, naj inštalira djvureader. Glejte, da boste med večimi možnimi datotekami naložili verzijo za S9.4.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()
««
68 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37485109 (43124) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402655 (2077) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236042 (17197) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011219 (5402) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7112637 (11878) bond007

Več podobnih tem