Forum » Kaj kupiti » Pomoč izbire grafične kartice!!!
Pomoč izbire grafične kartice!!!
soulman2150 ::
Sem v fazi kupovanja novega računala in sem prišel do točke, kjer se ne morem odločiti za grafično kartico med Nvidio ali Ati-jem. Sprva sem nameraval vzeti
Geforce GTX280 ampak sem kasneje v jokerju prebral, da je najnovejši radeon dosti bolši kar se tiče hitrosti plus, da je radeon cenejši. Do sedaj sem bil pristaš Nvidie in zato bolj poznam te grafične kartice, za radeone pa bom potreboval malo pomoči in sicer katera je najvovejša in najmočnejša kartica (cena ni važna me pa zanima). Zanima me tudi kakšna je možnost povezave dveh kartic (varianta sli). Zanima me tudi katere kartice prikazujejo boljše oz bolj natančne barve na zaslonu.
Računalnik namenjen bolj za 3d modeling in randering in pa za 2d grafiko kot pa za igre, čeprav se ne bom branil kakšne dobre ;)
Geforce GTX280 ampak sem kasneje v jokerju prebral, da je najnovejši radeon dosti bolši kar se tiče hitrosti plus, da je radeon cenejši. Do sedaj sem bil pristaš Nvidie in zato bolj poznam te grafične kartice, za radeone pa bom potreboval malo pomoči in sicer katera je najvovejša in najmočnejša kartica (cena ni važna me pa zanima). Zanima me tudi kakšna je možnost povezave dveh kartic (varianta sli). Zanima me tudi katere kartice prikazujejo boljše oz bolj natančne barve na zaslonu.
Računalnik namenjen bolj za 3d modeling in randering in pa za 2d grafiko kot pa za igre, čeprav se ne bom branil kakšne dobre ;)
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
Senitel ::
GTX280 je še vedno hitrejša, amapk ima pa HD4870 price/performance razmerje BISTVENO boljše.
Natančnost barv je urbani mit, ki pri digitalnih povezavah nima več nobenega smisla.
Če vzameš HD4870 potem te zanim CrossFire in ne SLI, moraš imeti plato, ki to podpira.
Natančnost barv je urbani mit, ki pri digitalnih povezavah nima več nobenega smisla.
Če vzameš HD4870 potem te zanim CrossFire in ne SLI, moraš imeti plato, ki to podpira.
Aha. Kaj pa varianta Saphire Radeon HD 4870 X2, ki sem jo ravnokar zasledil na www.mimovrste.com
Piše da sta to dve kartici v eni za cca 500€. Ta bi morala bit hitrejša od GTX280
Piše da sta to dve kartici v eni za cca 500€. Ta bi morala bit hitrejša od GTX280
Zgodovina sprememb…
- spremenil: soulman2150 ()
Pyr0Beast ::
2x večja poraba, 2x večje gretje n x večja cena ? :O
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Haha tale PowerColor mi je mal sumljiv :D v čem je razlika razn o ceni. Pa a mi kdo zna povedat kako dejansko deluje sli oz mi mogoče pove za kako plato ki podpira sli in crossfire. Mogoče Gigabyte ga-p35-ds4 podpira to?
koyotee ::
AnWar sramota, v 7ih letih se nis naucu delat linkov
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
AnWar ::
NP :)
koyotee:
Meni delajo linki. Nalozi si gor firefoxa 3.0.3. ali katerega drugega.
koyotee:
Meni delajo linki. Nalozi si gor firefoxa 3.0.3. ali katerega drugega.
[Asus ROG Strix SCAR III]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AnWar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik za 600-700€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5666 (3825) | cosmicsuper |
» | Katera grafična kartica je najboljša??? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13336 (12177) | RuskiSnajper |
» | High-end config - svetujte (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8140 (4782) | MViper |
» | Obširni test Grafičnih karticOddelek: Strojna oprema | 4625 (3969) | mesoreznica |
» | pcOddelek: Kaj kupiti | 1722 (1291) | potepuhec |