» »

High-end config - svetujte

High-end config - svetujte

1 2
3
»

MViper ::

Raje phenom II + 790gx plošča ( oprecej bolje in skor enaka cena ), grafa pa 4850 ali 4870 ( x2 ).

Hm.. so AMDji ze prehitel C2D? Je boljsi phenom, kot nek C2D?

Se eno vprasanje.. se mi izplaca recimo menjati trenutno plato Asus P5B Deluxe za recimo P5Q Pro in kupiti se eno rabljeno 8800GTX in jih spariti v SLI?

Aha, sem ze nasel, z P5Q Pro to ne bo slo, kaj pa s kaksno drugo plato? Ima sploh smisel to pocetje?
..: WilliamsF1 Team & Liverpool FC :..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MViper ()

dzinks63 ::

Odvisno kateri C2D si lastiš. Ta novi phenomi II x4 940 so nekako enakovredni Q9550-9650.

Če imaš sedaj npr. kakšen dvojedrni intel od E2xxx do E7xxx, ga lahko nadgradiš z prej omenjenima Qudoma. Pri kakšni dvojedrni seriji E8xxx je že za premislit, če ti bo quad res prinesel kakšno izrazito prednost.

Enak odgovor velja za phenoma II. Pri nadgradnji na phenoma, moraš menjat še osnovno ploščo, zato je takšna nadgradnja še toliko bolj vprašljiva. Če si že lastiš zadovoljivo osnovno ploščo za C2D, je enostavnejša nadgradnja z Q9550, Q9650, katera sta se pravkar pocenila.

Ne, nima, kupi rajši močnejšo single grafo npr.: HD 4850x2, ali GTX 280.

Trenutna konfiguracija je : P5B Deluxe, E6400, 3 GB ddr800 ram, 8800GTX, 3x diski [2x sata, 1x pata, pac mi je ostal od prejsnje gajbe, pa sem ga porabil], 500w enermax liberty, SB X-fi music, samsung 214T monitor

Pa niti nisem imel v planu menjati, vendar imam nonstop neke probleme, ze med reinstalacijo XPjev, razni freezi, cudni errorji..Svezi winsi se mi pa tako randomly gonijo, kar kaksen cuden dll error, shutdown med rebootom, pa take bedarije. In se mi sanja vec ne, kaj je narobe.

RAM je ok, disk je OK, napajalnik je OK.. in sumim, da ga plata serje, zato pa iz firbca gledam malo, ce bi se mi splacalo recimo menjat plato, pa mogoce procesor pa grafo, da bi bil za kaksno leto spet dober, dokler se i7 ne uveljavijo tako, kot je treba. Se mi splaca kaj menjat al naj raje "potrpim" se malo in pocakam na i7?

Aja se to.. Glede procesorjev, ce bi menjal bi menjal za E8500, glede na tom's hardware test je kar nekako dober buy, cim so Phenomi II zelo nizko na lestvici (wtf). C2Q s ceno okoli 200€, po testih sodec ni nic kaj ohinsploh boljsi od E8500. Pa se obcutek imam, da je bolje imeti 2 "delujoca" procesorja, kot stiri, ki delujejo samo na 64 bitnih winsih in v malo aplikacijah, drugace pa vecinoma casa delujeta 2, z nizjo hitrostjo, kot nek C2D. Se motim?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MViper ()

s1e2x3y ::

Odvisno kateri C2D si lastiš. Ta novi phenomi II x4 940 so nekako enakovredni Q9550-9650.

Primerjavo si raje oglej na www.sestavi.si/punbb/viewtopic.php?id=1...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1e2x3y ()

Bi bil nekdo toliko dober, pa mi pove, ce se mi splaca menjat 8800GTX za 4870? Recimo na mimovrste imajo 4870 za 186€, 512 MB.. ? Kaj je sploh razlike med temi 4870, da se gibljejo cene od 190 - 400€? OK X2 vem, da je ultimativna. Pa, da imajo ene 1 GB rama. Kje se sploh pozna ram?

Furam nekje na max res 1600x1200. Ima menjava smisel ali je brezveze pa naj raje pocakam par mesecev ali pa kupim nekaj drugega za okoli 300€?

Hvala lepa!

bluefish ::

Za tistih nekaj FPS se vsekakor ne splača.

Razlozis malo bolj podrobno, prosim?

korelem ::

@MViper,
ram se rabi pri višjih resolucijah (večje teksture).
Na tvojem mestu bi počakal.
Sam imam 8800 GTS (320MB) in igram na 22" monitorju (1680x1050), večina iger na high nastavitvah, razen v Crysis sem moral občasno spustit na medium, pa še to ne vedno. Tako, da mislim, da ti, z 8800GTX ne moreš imet kakih večjih problemov.
Osebno bom počakal na novo generacijo, tako NVIDIA-je kakor ATI/AMD-ja ter pol upgradal, kar bo pač takrat best buy.

Lp

Torej grafe v dveh letih niso ne vem kaj napredovale.. oz je bilo G80 jedro toliko dobro in je se?

Sem mislil, da so GTX260, 4870, ipd grafe ze dalec pred 8800... :) pa kot kaze se motim.

korelem ::

G80 je glede na starost še vedno odličen GPU, kakor tudi nima problemov, ki so napadli nekatere grafe, khm ;(( Ne rečem, da novi GTXi (280 ter še novejši 295) niso dobri, a mislim, da ga je Nvidia pokronala z ramom, ko je vzela DDR3 namesto DDR5, kakor je to storil ATI/AMD.
Tako, da se veselim jeseni (mogoče že prej), ko bo spet nekaj novega na policah z obeh strani.:D

No fajn :) Pol bom pa se pustil to osivelo kartuljo svicat se kaksne pol leta :)

Hvala :)

bluefish ::

če jo prodaš prej za neko razumno ceno, potem piši ZS.

bluefish: koliko si pa pripravljen ponudit? :)

Moram pa rect, da ste me precej presenetili z odgovori.. Posebej, ker sem veliko presurfal in vsi onanirajo kako huda je 4870 al pa kaksnta 260GTX napram 8800GTX, kaj sele 4870X2 ali 280 oz 285, da tisto je pa konc, brezveze napram 8800kam.. go figure.

Meizu ::

Ja lej HD4870 je kvečjemu kakih 20% hitrejša. Na visokih resolucijah se sploh ful pozna napram 8800GTX, pri nizkih je pa itak vseeno ker lahko obe poganjata bilokaj na max settings.

Meizu.. Kaj pa recimo GTX 285 OC, ki jo ima demise za cca 350€? Se splaca menjat 8800GTX za to?

Hec je, menjal sem plato in proc, pa studiram, da bi staro plato, proc, 1 gb rama in 8800GTX premontiral v sekundarno kisto.. kjer je sedaj P4 3.0, 9800 PRO...

dzinks63 ::

Razvoj grafičnih kartic je nezadržen, praktično vsako leto je ena nova in ena dodelana generacija, cene rabljenim pa vrtoglavo padajo.
Če ti igre ne štekajo, počakaj na 40nm GT212-14, za konec leta se pa itak že obljublja GT300.

Meizu ::

GTX285... Hja, poznalo bi se itak da ane..

Sam dvomim da se ti splača menjat za 8800GTX ki lahko čisto normalno goni igre še vedno. Mislim, da bi blo bolje da počakaš na serijo HD5xxx, ki bo imela lepo DX11 in navali na tisto. Vsaj jst bi tko nardil. Meni je tudi HD3870 zadosti pa to na LCD22''. Se da kr lepo igrat z njo. Jst bom definitivno na nove serije počakal.

WamPIRe- ::

Če ti igre delujejo zadovoljivo se ti ne splača menjat. Če boš čez eno leto še zmerom igral iste igre se ti pravtako ne bo... Ravno zaradi tega sem jaz že dolgo na istem sistemu :)

Ves kako je, sem pa tja snamem kaksen nov spil.. recimo vceraj sem sprobaval Shellshock 2.. Na vec, kot 1280x1024 brez AA ni bilo igralno. Pac, se ze malo pozna stara grafikulja, ampak nic ne de.

Bom lepo pocakal na GT200 serije, pa da vidimo cudo svetsko. Upam samo, da ne bojo pci-e slota menjal, da mi ne bo treba potem spet plate, napajalca pa pol kiste menjat..
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ultimate gaming (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
534309 (2741) BALAST
»