» »

Brezžični router

Brezžični router

manti86 ::

Rabim en čim cenejši ruter, za katerega je dovolj, da pokriva samo eno sobo. Gor bo 1 wireless laptop in en stacionaren comp povezan z UTP-jem. Skratka, nobenih posebnih zahtev, bolj me zanima, katero firmo priporočate in kakšno izkušnjo, če ga ima kdo že doma... gledal sem tele:
asus
d-link
link-sys
  • spremenil: manti86 ()

Voip ::

Od teh, ki si jih izbral Asustek.

Veron ::

Mogoče še raje Linksys WRT54GL

Ni drag, se dobi za 50eur.

jan01 ::

En slabši od drugega. Priporočam buffalo whr-hp-g54. Zelo dober tudi buffalo whr-g125(poceni le 42€ in enak linksyssu-gor lahko daš tomato, dd-wrt).

racunalnicar ::

ljudje, nehajte komplicirat!!
Kupte linksys wrt-54GL gor date dd-wrt v24sp1 std generic in to vam je svetovna kombinacija!!

jan01 ::

Buffalo je boljši in cenejši od linksysa....

manti86 ::

En slabši od drugega. Priporočam buffalo whr-hp-g54. Zelo dober tudi buffalo whr-g125(poceni le 42€ in enak linksyssu-gor lahko daš tomato, dd-wrt).


Kje ga maš ti za 42€? Jest sem ga našel najceneje za 58€.

jan01 ::

manti86 ::

Sem hotel naročit v tej štacuni, ki si jo predlagal, vendar nimajo več zaloge Buffalo roterjev in je tut ne bodo več mel, z obrazložitvijo: Cena Linksysom wrt54gl je preveč padla, da bi bli buffalo routerji še konkurenčni :O . Tko da si bom kar tega Linksysa nabavu očitno... :)

jan01 ::

slovenski požeruhi...
V tujini sta buffalo whr-g125 in whr-hp-g54 cenejša in boljša

trnvpeti ::

boljsa v tujini? zakaj?

Ljubljančan ::

Jz mam en vsaj za moje pojme nerazumljiv problem. Imam linksysov ruter wrt110 in vse dela brez problema, razen wireless povezave. Ko se hocem z mojim laptopom povezati na omrezje je ne najde vedno. BOM ŠE DAL KONKRETEN PRIMER: vceraj popoldan mi je po tem ko sem nastavil wireless security laptop zaznal omrezje, ki je delalo cel popoldan in vecer. Danes zjutraj pa mi ni zaznalo omrezja, ceprav mi je internet z kabelsko povezavo deloval. Kaj naj storim... na laptopu imam windowse vista, in kaze mi da so vsi driverji vredu namesceni tako da mislim da ni problem v laptopu. Prosim ce mi nekdo pomaga saj me nezaneslivost povezave ubija. Hvala

KandazaR ::

Zakaj odsvetujem nakup linksysa. Imel sem router wrt54gs (verzija štiri, ki je bila še vredu). Potem pa se mi je po 2,5 letu pokvaril in za nadomestilo sem dobil wrt54gr (ki je slabši od mojega prejšnega oz od wrt54gl). Moti to da linksys z verzijami slabša notranji hardver da dela polno primerljivih serij (a v resnici slabše). Prodal sem wrt54gr (veliko pod ceno) in kupil buffala. Kar se mene tiče nikoli več linksys. Kako naj človek ve kaj bo npr če danes kupi wrt54gl dobil čez 1 leto ko se mu pokvari (takrat bo lahko že nova slabša revizija gl-a).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

eales ::

Živjo

Prebral sem večino tem o wireless ruterjih, vendar konkretnega odgovora še nisem našel:)

Torej, iščem wireless ruter za isdn povezavo. Ne rabim nobene hude stvarce. Ruter naj bi bil tja do ene 50€. Nanj bo "priklopljen" le en prenosnik. rabil bi pa čist preprost ruter ki bi samo pokril s signalom celotno stanovanje. Ne rabim nobenega torrent odjemalca, firewalla,... Stene so bolj debele zato bi blo fajn, da bi imel čim večji domet. Dobro bi pa bilo, da bi bila namestitev čim bolj enostavna saj se do sedaj še nikoli nisem srečal s postavitvijo wirelessa.

Že v naprej hvala za odgovore.

Karen ::

Jaz imam doma Asusa wl500g in Linksysa Wrt54G v3. Na obeh DD-WRT, oba delata brezhibno, po dometu sta oba enakovredna (nisem opazil razlike). Če rabiš za eno sobo potem je po mojem čist vseeno kaj vzameš, če ne boš torrentov dol jemal (the cheaper the better: recimo tole dobiš že za 28 eur: http://www.ceneje.si/CX000A94E1_-_asus-.... Če boš kaj posebnega delal, potem je dobro vzeti router ki mu lahko naložiš custom firmware (kot je dd-wrt ali podobno). Pazi ker vse verzije prej imenovanih routerjev nimajo dost rama da bi lahko dal custom firmware gor. Glede stanovanja in pokrivanja: čez dve steni v stanovanju bi moralo vedno vlečt tolk da ti ne bi dol metalo (razen kake hude izjeme - saj imaš povsod vrata...). Res pa je da signal čez 2 steni kar precej pade. Tako da priporočam da postaviš router tja kjer boš največ delal. Tole je po mojem dobra cena (preveri sicer če ima vsaj 8mb rama notri): http://www.ceneje.si/CX0000760A_-_links...
Upam da ti bo to kaj pomagalo.

jan01 ::

Pozabi na predlog v prejšnem postu(smeh s zanič wrt54g...)
Priporočam:
-buffalo whr-g125 -poceni(35€)
-buffalo whr-hp-g54 -odličen z ojačevalcem (seveda na oba omenjena tomato, dd-wrt)

Sims ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

Karen ::

No če dobiš buffalo za 35€ tudi prav. Ampak Linksys Wrt54g je legenda (eden prvih s custom firmware-om)... jaz mu nimam kaj očitat. Imam enega doma in enega v službi, oba delata enako dobro kot ostalo kar sem videl. Ni obešanja, nasavt se da vse, enega sem celo debrickal ko se mi je firmware podrl, skratka preprosto dela. Sicer pa vsak svojo kravo hvali. Pač vzami najcenejš, glede na to kar si napisal bo za tvoje potrebe vsak dobr (če ti po dvosobnem stanovanju ne bo lovil pol je pokvarjen in ga nesi nazaj:D).

jan01 ::

Hardwarsko sta buffalota čisto enaka wrt54glju. No skoraj(cenejši buffalo nima zamenljive antene, a celo boljši procesor, dražji pa ima ojačevalec...
Ko posnameš tomato, dd-wrt,... firmware pa so si vsi čisto enaki(razen prej omenjene razlike)

TOP ::

Pozdravljeni domam mam Linksys wrt54gl in gor Tomato ki mi prav lepo dela edino eno stvar mi ne rata zrihtat.V ruterju nastavim wrles security pač neko ime,ko pa se hočem gor konektat z prenosnikom in zahteva geslo ga upišem in mi napiše da ni pravo da je treba upisat neki KEY.Prosim če mi poveste kako se to nastavi.Hvala

Karen ::

Vklopi WPA-PSK enkripcijo, pa pre-shared key, v polje ključa vneseš geslo - daj kar en stavek cca. 15 znakov, potem pa se z notebookom poveži in vpiši isti ključ, pa je.

TOP ::

Aha bom probal mogoče sem prekratko geslo dajal.HVALA.Poročam

jan01 ::

@TOP daj na wpa2 aes, za geslo pa klikni random. To geslo potem skopiraj, da ga uporabiš na računalniku....

TOP ::

To sem z radovednosti probal sam geslo je cela klobasa.Kako naj skopiram,prepisat pa nima smisla ker je rez dolgo.HVALA

jan01 ::

@TOP
A za copy paste še nisi slišal?

ponky ::

Imel enega prvih Linksys-ov WRT54G se mi zdi...delal dobro...dokler nisem postavil dc++ huba.Dogajao se mi je namreč to,da mi ga je skoraj vsak dan bilo potrebno resetirati,ker mi je zaradi premajhnega bufferja zasičevalo...po določenem času mi ga je pa celo zablokiralo in nisem več mogel priti v nastavitve-seulo mu je firmware.Na srečo sem našel rešitev in originalni firmware tako,da je potem spet delal,tudi na custom firmware-u,a podobno sesutje se je zgodilo potem vsaj še 1x ali 2x...ko sem ga zamenjal z originalnim ciscotom soho91,je pa delalo ko bomba...drugače pa,kar se dometa tiče,pa je bil prava bomba.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys ali Buffalo router?

Oddelek: Kaj kupiti
133352 (2062) Kami
»

QoS capable Linksys (wireless)?

Oddelek: Omrežja in internet
101619 (1454) buneech
»

Kateri Wireless router?

Oddelek: Kaj kupiti
254897 (3648) Voip
»

router ..nimam pojma

Oddelek: Kaj kupiti
71385 (1224) jan01
»

Nakup Ruterja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12712677 (9275) Pyr0Beast

Več podobnih tem