» »

lenovo garancija

lenovo garancija

pozitron ::

Pred kakšnim mesecem sem kupil lenovo prenosnik, ki ima 1 leto garancije s tem, da je priložen kupon, ki se pošlje na lenovo (england) in podaljša garancijo na 2 leti za fizične osebe. Kupon sem izpolnil in poslal tri tedne nazaj. Dobil nisem nobenega potrdila.

Zanima me, če kdo ve kako te stvari grejo, je to dovolj, da sem polal ali bi moral dobiti kakšno potrdilo?

Čudno mi je tudi to, da ko sem preveril garancijo na lenovo internetni strani, je pisalo, da je expiration date: 2/23/2009.

Prenosnik sem kupil pri kup.si

pozitron ::

Klical sem tut na lenovo slovenija, ampak mi gospodična ni znala pomagat oz. razložit. Pravi, da se za to naj obrnem na prodajalca. U bistvu me zanima, kako jaz potem, dokazujem, da sem kupon poslal in da sem upravičen do 2 letne garancije, če pa nisem dobil nobenega potrdila?

šernk ::

1. takšne stvari se ponavadi pošilja priporočeno da imaš dokaz o pošiljki

2. WTF??? kakšen kupon :S
sem kupil thinkpada 4 mesece od tega in mi niso nikjer o nobenen kuponu nič rekli, rekli so mi le da garancija za fizične osebe je 2 leti, mi lahko poveš kako zgleda ta kupon da malo preverim? ker kar vem ga med dokumenti nimam :S
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

pozitron ::

Kupon je kot nekakšna "razglednica", že vse napisano naslov za lenovo, samo izpolniš ime priimek, serijsko št. prenosnika. Črno-bele barve. Ne potrbuješ znamke, ker je zastonj pošiljanje, gre pa prek air mejla, glih zato nisem niti spraševal za priporočeno v anglijo prek air mail. Bil je pa zraven med navodili za uporabo in garancijskem listu. Me je pa tudi prodajalec opozoril naj pošljem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

Opkow ::

Se mi zdi, da je bila tista "razglednica" samo za angleski trg. :)

pozitron ::

V garancijskem listu (slovenskem) od alterne intertrade d.d piše sledeče:
Vsaka fizična oseba mora obvezno izpolniti kupon za registracijo potrošnika, ki se nahaja v škatli in ga pošlje po pošti (brez znamke) na že napisani naslov. S tem si bo zagotovila podaljšanje garancije iz standardnih 12 mesecev na 24 mesecev.

Sem se spomnil, da se dobi 2 kupona, tko da tu je slika kako zgleda
 lenovo

lenovo

pozitron ::

Pa tut na kuponu piše CONSUMER REGISTRATION: consumers in the European union have legal rights under applicable national legislation governing the sale of consumer goods. If you purchased this machine as a consumer, please provide the information below and send back this card to lenovo so that your data can be registered. Lenovo will use this information to ensure your consumer rights are properly acknowledged.

Mislim, da tole ni samo za angleški trg.

šernk ::

hmmm zanimivo

glede njihove strani ne bi kaj dosti gledal saj imajo zgleda podatek kdaj je prenosnik prišel v slovenijo, na garancijskemm listu mi piše da je začetek garancije 30.4.2008, na njihovi strani pa piše da garancija poteče 18.3. 2009, torej več kot mesec dni razlike. je pa res da mi piše da garancija velja le 12 mesecev, nikjer pa ni omenjeno glede pošiljanja kakšnih kuponov. (imam oba kupona, vendar zdi se mi da so namenjeni bolj le registraciji računalnika v njihovo bazo, tebi pa za garancijo zadošča garancijski list in račun)

mi pa piše na računu mednarodna garancija: fizične osebe 2 leti

ko bom imel pot mimo prodajalca se bom ustavil pri njemu in malo povprašal glede tega, vendar to bo verjetno šele konec meseca, tako da če imaš prej možnost skoči do tvojega prodajalca pa malo povprašaj. me vsekakor tudi mene zanima kaj je na stvari
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

pozitron ::

Bom vidu kako bom s časom. Javim, če kaj izvem. Ti pa tut prosim, ko pač boš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija in pravna oseba kot kupec

Oddelek: Pomoč in nasveti
295019 (4302) SeMiNeSanja
»

Garancija pri spletnem trgovcu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11513851 (11523) kratos
»

Prenosljivost garancije (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6414146 (12082) solatko
»

gcomputers.net je že kdo kupoval? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15717081 (6954) Janac
»

izsiljevanje z garancijo ?

Oddelek: Loža
353101 (2055) OZZY

Več podobnih tem