» »

gcomputers.net je že kdo kupoval?

gcomputers.net je že kdo kupoval?

«
1
2 3 4

LeQuack ::

V tej (Link) temi je nekdo omenil to trgovino (Gcomputers.net) in me zanima, ali ima že kdo kaj izkušenj z njimi? Ceno imajo res sumljivo nizke (na ravni geizhals.eu), morda so brez DDVja ali pa kaka druga fora?
Quack !
  • spremenil: LeQuack ()

matejcek88 ::

Nimas se kaj sekirat, osebno prevzames in je... jaz sm kupu in osebno prevzel...

trnvpeti ::

se da kupit na racun na firmo?

kje si osebno prevzel, na sedezu firme, pri tebi doma?

matejcek88 ::

To nevem ker nimam firme, ampak kot sm razumel baje da ja... prevzel sem pa v LJ pri njih...

Leks ::

načeloma ne bi smelo biti razlike pri nakupu kot fizična oseba, ali kot podjejte. Razlika je zgolj v glavi računa, kjer morajo biti popolni podatki firme in davčna št.

Bi bilo pa zanimivo narediti test, prvo kupiti kot fizična oseba nekaj, potem pa še na podjetje, nato pa pogledat zaporedno št. računa.

S prijateljem, sva ta test naredila pri znani trgovini z TV aparati v LJ, kjer sem jaz naprej kupil TV kot fizična oseba, naslednji dan pa on na podjetje drugi TV. Oboje je bilo plačano z gotovino, ker ne sprejemajo nakazil na TR. On je imel dosti manjšo št. računa kot jaz, kar pomeni da je bil moj prodan na črno, tisti prodan na firmo pa je verjetno šel legalno skozi (obračuna davek).

amigo_no1 ::

V net trgovini kjer nimajo navedenega tvojega naslova, pogojev poslovanja ipd. jaz ne bom kupoval.
Izgleda kot solo lite(tm) :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

NazgulRR ::

kje v LJ je ta trgovina? A imajo vse kar je na netu tudi na zalogi?

matejcek88 ::

js sm sou iskat v crnuce..

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Za firmo je lažje sprejemati nakazila po predračunih, kot pa poslovati le v gotovini in nato polagati lastnoročno na TR. Šmugl komerc.

Leks ::

če nakažeš neposredno na TR, si lahko vsaj prepričan, da firma posluje legalno.

matejcek88 ::

Kolikokrat se vam pa je zgodilo da je recimo dolocena trgovina imela nek artikel v akciji, pa ste rekli jaz bi to placal s kartico pa so vam rekli... ja s kartico pa je 20% drazje ;) Tako da vsaj iz mojega vidika je pomembno samo da dobim garancijo in to je to... fousarijo pustim pri strani...

Leks ::

jaz sem to doživel pri MM, ko sem hotel plačat po predračunu, tam so sicer hoteli "zgolj" 7 % več. Kar očitno pokaže na sumljive posle, saj se izogibajo poslavanja na tekoči račun, ki je najbolj merodajen za davčno inšpekcijo.

matejcek88 ::

Zakaj pa bi kot fizicna oseba kupoval na predracun za tako majhne zneske??? ker to ne gre za avto al avjon...

Leks ::

Jaz sem želel da mi TV pošljejo po pošti, ker imam majhen avto pa še daleč do LJ in bi me tisti PTT stroški prišli dosti ceneje, kot kasneje vožnja v LJ.

EDIT: aja z odkupnino po povzetju se tudi niso strinjali :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Leks ()

kmetek ::

mutna posla ala ex dino burek s.p. 8-O

matejcek88 ::

Nic mutno.. popolnoma legalno..

http://gcomputers.net/privacy.php

Leks ::

heh, včeraj sem gledal gor in je bil naziv neke nemške firme, danes pa že neki s.p. To mi kar nekam smrdi. Aja da ne omenim, da od cca 14 dni nazaj, ko je nekdo dal link sem, ni bilo nič pod "privay notice"

Willy White ::

Tud jst sm gledal in mi ni nič jasno, imajo pa ful dobre prenosnike tam, samo nevem če bi reskiral...

matejcek88 ::

Riskirati?? Osebno prevzames, tocne podatke firme imas???

Willy White ::

Ja danes so dali podatke gor verjetno, včeraj pa so bli neki podatki iz Nemčije, malo daleč sem od LJ zato nemorem osebno prevzeti, to je problem, po pošti pa je tako da moraš prvo plačati storitev, potem šele lahko pogledaš kaj paket dejansko vsebuje.

matejcek88 ::

Jaz mislim da se da z njimi vse zmenit.. meni se zdi, da celo neka dostavna sluzba omogoca vpogled v paket preden kupis... res je, da jaz sem sel osebno prevzet v LJ...

Willy White ::

Hja nevem, še kakšno mnenje glede tega bi bilo dobrodošlo, edini prenosnik ki mi odgovarja ga imajo tam, tako da sem res na trnih zaradi tega:)

matejcek88 ::

Jaz mislim, da je najbolje da jih kontaktiras.. po telefonu ... in se zmenis kako in kaj... bolje kot pa, da beres to natolcevanje po forumih.. jaz govorim iz osebnih izkusenj in to kar berem tle je kr neki...

clix ::

Hja nevem, še kakšno mnenje glede tega bi bilo dobrodošlo, edini prenosnik ki mi odgovarja ga imajo tam, tako da sem res na trnih zaradi tega:)


Enako sem naredil jaz. če ga nebi pri njih naročil, ga še sedaj nebi imel, tako da sem zadovoljen. :D Sicer je bil prevzet osebno, a mislim da tudi z pošto nimaš kaj zgrešiti.
lp

Willy White ::

Aja, kaj pa se zgodi rečmo da imaš izdelek v garanciji in gre nato firma rečmo v stečaj? kako je kaj s tem pri takšnih naložbah?

Leks ::

Potem si v kiti :)
Tale s.p. je tudi bil šele pred kratkim ustanovljen, tako da ni nekakšnega ozadja.
Našel sem tole WHOIS, tale firma je bila včeraj navedena,
ki je tudi registrator domene.

Willy_White, če se odločiš za nakup bi predlagal da postaš tukaj scan računa.

Willy White ::

Ubistvu so včeri ustanovili legalen s.p. in je registrirana firma tudi na AJPESU, sedaj je sedež v sloveniji kolikor sem videl na spletni strani, drugače pa ja nujno rabim nov komp, samo sem zelo izbirčen glede ponudb ala 3GB rama in kake čudne grafične... Nasplošno za 800EUR v SLO dobiš dejansko nič od prenosnika. Več pa mi ni do tega da bi zapravljal za razna nabijanja davkov in modelov kateri vsebujejo redke primerke procesorjev po 1.500EUR na prenosnika.

matejcek88 ::

Ce bi sla firma v stecaj je v vsakem primeru zadolzen distributer za popravilo izdelka. Tako je po zakonu. Sicer pa vecina teh firem (mislim kot acer, asus,hp,..) omogoca popravilo pri pooblascenih serviserjih.
Ker tudi ce se niste opazili, je garancija tovarniska, ne pa od nekega preprodajalca...

Zgodovina sprememb…

Willy White ::

No bomo videli kako se bo izteklo, počakajmo še kak teden da dobimo izdelek pa lahko kaj več povem

tony1 ::

[Tole sem napisal že na Mnenjalniku... Poudarjam še, da je privzeta možnost naročila prevzem po povzetju... Ob prevzemu sem plačal na mojo zahtevo.]

Njihova spletna stran res ni ne vem kaj, da sem sploh naročil pri njih pa je "krivo" ekspresno odgovorjanje na e-pošto.

Skratka naročil sem MSIjev netbook za 306 EUR (kar je bila solidna cena), in ga dobil čez teden dni, ko so me sami poklicali, da je zadeva nared. Dobil sem neodprto škatlo in račun, plačal ob prevzemu (Črnuče, Lj).

Gre za standardni uvoz robe iz Avstrije, zato imajo tudi veliko izbire in nizke cene. Se pa na zadeve kak teden čaka. Tipkovnica je DE in dobiš zraven SLO nalepke.

Skratka, za male laptope priporočam.

LeQuack ::

Kaj pa DDV, na strani ni nikjer omenjeno ali je že v ceni ali ne?
Quack !

janwoolf ::

je ze v ceni!
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W

NazgulRR ::

Tudi jaz sem zdaj pri njih naročil laptop. Zelo hitro ti odgovorijo na vsa vprašanjaž ki jih maš in delujejo zelo korektno ter prijazno.

(Ta isti laptop sem hotel naročiti najprej pri pover-on trgovini, vendar se izogibajo določenim vprašanjam, eni odgovori pa so zelo čudni -najprej reče da je gor SLO Vista, potem reče da ni SLO..wtf.)

amigo_no1 ::

Korektnost&prijaznost trgovine se pokaže ko gre kaj narobe..

mirancar ::

LP, zanima me če kdo ima kakšen patch oz. language pack za windowse xp home edition, ker se mi neda novih dajat gor,
seveda english ali slovenski
verjetno vsi, ki ste kupili prenosnik pri gcomputers vam verjetno nemški windowsi niso bili preveč všeč, zato sprašujem tukaj

glede nakupa pa lahko rečem da nimam pripomb, sem dobil pri njih asus 1005ha-h netbook, ki je bil za 45 eur (15%) cenejši kot na mimovrste, garancija je tovarniška, mojster privatnik pa hitro odgovarja na vse maile... čaku sem edino malo dlje (1 teden + 5 dni več) ker so baje imeli nevem-kaj z registracijo firme, na ponudbi pa imajo tudi kej več kot tisto na strani, tko da če koga zanima specifični prenosnik, lahko proba poslati mail na gcomputers

NazgulRR ::

Zadnjič sem šel po prenosnik, ki sem ga naročil. Prenosnik (HP Pavilion) je bil nov in NE razstavni model ali pa refurbished roba (kot npr. pri SO DOO). Tovarniško zapakiran, tovarniška garancija, brez pripomb. Zaenkrat dela vse super. Zelo zadovoljen z nakupom.

matejcek88 ::

a ima kdo kaj izkusenj z HP monitorji???? zdaj mam samsunga, pa mislim da bi ga kar zamenjal s tem...

http://gcomputers.net/upload/index.php?...

LeQuack ::

Vidim da so čist prenovili stran fantje. Ni slabo, mogoče pa bo še kaj iz te trgovine.
Quack !

kmetek ::

"
ZAKAJ SMO CENEJŠI?

Zakaj smo OPAZNO cenejši od drugih prodajalcev tovrstnih izdelkov v Sloveniji?

Odgovor je preprost. Naši izdelki so namenjeni Nemško-Avstrijskemu trgu. Ker je omenjeni trg večji in hitreje rastoč, lahko končnemu kupcu nudimo OPAZNO nižje cene. Izdelki, ki jih prodajajo slovenski distributerji so namenjeni BALKANSKEMU oz. JUŽNO EVROPSKEMU TRGU. Naj omenimo par držav, ki sodijo v isto skupino: Albania, Bosna in Hercegovina, Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Makedonija, Srbija,... Izdelki za naš trg so kvalitetno slabši (proizvajalci uporabljajo slabše materiale), ampak zaradi slabše prodaje oz. manjšega trga višje cene. Se morda še spomnite, ko ste v tujini kupili radio ali televizijo in ga/jo še sedaj uporabljate in še zmeram deluje brezhibno ?"

Ravno zaradi tega, ker se zaradi 10% prihranka potem v SLO manj proda in s tem manj uvozi itd.

dmk ::

upam da dajo v ponudbo tut komponente

p.s. od kdaj je pa estonija jugovzhodni trg? mal natolcevanje
i7-860@stock|Scythe|4GB|4670|1TB+80GB-SSD|P55-UD2|Scythe-650W
HP-30"|Creative-700W|3Dconnexion|WIN7-64|multimedia|3D-CAD-CAE
T2-100/10.............there's no home like 192.0.2.299.........

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dmk ()

Shegevara ::

hehe. Za Nekatere pampke že Slovenija ni JV evropa. Odvisno s kje gledaš. Če si na švedskem ?

Aja glede gcomputers. Malo sem gledal, sploh ne najdem več pavillionov! :

Mr_Globus ::

Eh nemška tipkovnica.. pol pa ne hvala. Če bi bli samo šumniki ne bi blo problema, samo so pomešani še altgr znaki

super-freak ::

Kje pa ti vidis pomesane alt gr? Jaz imam tukaj prenosnik s slovensko tipkovnico in je enaka tejle, razen sumnikov ;)

http://gcomputers.net/upload/index.php?...

bond007 ::

Nekaj dodatnih razlik razen šumnikov sigurno je ...recimo tam na nemški maš pri Q afno, pri naši pa imaš afno pri V, pa imaš pri Q \. Ampak itak nalepke dobiš za čisto vse tipke zraven ... in te nalepke se minimalno opazijo... drugo pa je, če se ti da na vse tipke to lepit ... je kr nekaj dela.

clix ::

Jaz nisem nobenih nalepk nalepil. itak se navadiš kje je kakšna tipka.

amigo_no1 ::

@dmk
Geografsko ne, glede na predstave kravatarjev nažalost DA.

Jožko ::

Naročil prenosnik pri njih,kjer je prej na veliko
pisalo na strani,da imajo vsi prenosniki SLO tipkovnico.
Seveda je bila nemška tipkovnica in nalepke...zgleda res grdo.;(
Pokvarila se mi je tudi DVD enota in sem nesel ta teden na
uradni servis v LJ,kjer pa so mi razložili,
da garancije,pri nas sploh uradno ni za ta model!!!!!!!
Tudi podaljšat garancije se pri nas ne da!!!!
Ostane mi samo nesti nazaj,ker pa še ni 15 dni od nakupa
bom zahteval raje denar nazaj.

gcomputers ::

Jozko :
nismo prejeli se nobene reklamacije glede nedelujoce DVD enote? Ali si preprican, da si pri nas kupil?
V vsakem primeru lahko garancijo uveljavljas preko nas in zelo cudno se mi zdi, da te je uradni serviser zavrnil z originalnim garancijskim listom?
Pisi nam na info@gcomputers.net, kjer ti bomo z veseljem pomagali resiti problem. Ce gre za uveljavljanje garancije, bomo to nemudoma resili.

Mr_Globus ::

Kje pa ti vidis pomesane alt gr? Jaz imam tukaj prenosnik s slovensko tipkovnico in je enaka tejle, razen sumnikov ;)

http://gcomputers.net/upload/index.php?...


nemška
slovenska


Enaki? niti približno - vse v modrem je pomešano

Zgodovina sprememb…

super-freak ::

Kje pa ti vidis pomesane alt gr? Jaz imam tukaj prenosnik s slovensko tipkovnico in je enaka tejle, razen sumnikov ;)

http://gcomputers.net/upload/index.php?...


nemška
slovenska


Enaki? niti približno - vse v modrem je pomešano


aja pa res,nisem sel niti za tem ... jaz uporabljam sam \ in @ .. pa jih poznam na pamet :) sem mislu da misliš da ja alt gr na nekem drugem koncu :)

Zgodovina sprememb…

«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

10 inch mini prenosnik kateri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
699753 (3437) rokp
»

Gcomputers.net

Oddelek: Kaj kupiti
81242 (946) TeraTM
»

Nov računalnik (500€-600€) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12713267 (11010) levan
»

Gamerski in designerski računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
504901 (3409) SynTax64
»

Nov Gaming PC / i7 860 / HD 5850

Oddelek: Kaj kupiti
161663 (1271) tomi2303

Več podobnih tem