» »

Kako gledati DVD filme! Heeelpppp?!

Kako gledati DVD filme! Heeelpppp?!

[-=Jaka=-] ::

No jst mam nasledn problem, dobil sm nekaj DVD filmov, ne morem jih pa gledat, ne vem kje je problem, mam Pioneerjem DVD rom, vem da sm kako leto nazaj lahko gledal DVD filme, zdj pa kr naenkrat ne morem vec! Ko dam dvd v racunalnik mi nekaj melje in ga vrze ven kot da ga ne more oz noce prebrati ! Help me?! Mogoce kdo ve v cem je tezava ?
Hwala !

AngelOfDeath ::

Si kaj upgradiral pogon ?

[-=Jaka=-] ::

Ne nisem nic upgradiral? kaj sploh moras upgradirati pa kako ? prej sm probal stari DVD filmi mi delajo te novi mi ne ... cudno

MTB ::

Katere regije pa so "ta stari" in katere "ta novi"? S čim predvajaš filme (kateri program, imaš mogoče odkodirno kartico)? Win98 ali XP?

RS

[-=Jaka=-] ::

mam win98, nove filme mislim filme ki so stari najvec 1 leto,stare filme oz dvdje imam pa ze ene 5 let ce ne vec, ma lej programa trenutno nimam nobenga, sam caki predno kj recs, fora je u tem da mi satre dvdje bere, medtem ko mi "nove" vrze takoj ko jih vtaknem v dvd rom jih niti prebrat noce ...
lp

MTB ::

Kater DVD rom pa imaš?

RS

[-=Jaka=-] ::

Pioneer DVD-104

MTB ::

Daj preveri regijo DVD-jev. Verjetno so eni regije 1, drugi pa 2. A si flešal enoto z RPC2 firmware-om? Če si, potem rabis se softver, ki ti spreminja regije.
Sicer pa, poglej najprej tisto prvo, pa potem javi.

RS

[-=Jaka=-] ::

Kaj so to sploh regije ? zmano se mors o teh stavreh pogovarjat k z idiotom ... ce sm flesu kwa ? heh ... nc ne vem ;]

MTB ::

Aha, tu smo. Torej, da ti ne razlagam predolgo in preširoko. DVD-je lahko dobiš v večih variantah, se pravi regijah. Tisti, ki se prodajajo v USA in Kanadi naj bi bili regije 1, Evropa spada v regijo 2. Včasih si tudi pri nas dobil regijo 1, sedaj naj je več ne bi.
Torej, predvajalnik, ki ga uporabljaš, lahko predvaja le eno regijo. Se pravi 1 ali 2. Da pa ne bi bil blokiran, lahko to regijo spremeniš, ponavadi 5x, po 5 spremembi to več ni mogoče. Razen če upgrejdaš bios DVD predvajalnika na RPC-1, to je region free in potem z določenim softwerom spreminjaš regijo predvajalnika v nedogled.
Aha, bistvo regij je v tem, da s predvajalnikom, ki je nastavljen na regijo 1 lahko gledaš le filme, ki so v regiji 1, vse ostalo ti ne prebere. Štekaš? Torej, če si imel svoj DVD predvajalnik nastavljen na regijo 1 in so tvoji "stari" filmi na regiji 1, potem delujejo. Če imaš pa nove regijo 2, potem jih meče ven. Regija piše nekje na DVD-ju ali pa ovitku, poleg tega pa če je DVD v slovenščini ali hrvaščini, je sigurno regija 2.
Po moje bo skoraj 100% to srž tvojega problema. Bo verjetno treba flešat firmware... Sicer pa si malce poglej to stran in linke na njej, ti bo mogoče malce bolj jasno.

RS


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD NTSC format convert v PAL

Oddelek: Zvok in slika
191466 (1205) hojnikb
»

ker DVD bralnik

Oddelek: Kaj kupiti
392003 (1630) BigFoot
»

DVD regija info

Oddelek: Pomoč in nasveti
161429 (1269) AlBundy
»

1. Regija DVD - pa pa

Oddelek: Loža
281995 (1664) Mr.B
»

odtranitev regije

Oddelek: Pomoč in nasveti
101219 (1040) Mr.B

Več podobnih tem