» »

ker DVD bralnik

ker DVD bralnik

tx-z ::

Zanima me, ker DVD bralnik za računalnik je dober?

-nec,teac, pioneer, toshiba??
tx-z
  • spremenilo: tx-z ()

sash ::

pioneer, ne hvala ;(( , imam ga sam (106S, star slabo leto) pa iz dneva v dan slabše bere - pa ne sam meni, ampak tud precej poznanim ki imajo pioneerjeve DVD pogone različnih serij
--------------------
Think different...
TOROiD Group

monster-x ::

Jaz bi pogled vrgel na pioneerja in neca. Drgač pa bom jaz kupil sedaj, če bo vse po sreč pioneerja 120.

monster-x ::

sash, moj sedajšnji 106s pa čist lepo dela, sam mal je sfukan mehanizem za izmet nosilca, ker sem enkrat dal prehitro CD v pogon. Drgač pa dela čist lepo.

sash ::

Hvala Bogu če ti vredu dela, meni in še eno 5 kolegom pa ne dela ta ko bi mogo ;(( in imamo različen serije - od 106S, 116, 117, ...
--------------------
Think different...
TOROiD Group

the_unborn ::

Pioneerjevi S (enote z rezo) so zelo glasni...
Meni je pa 104s crknil...106ko sem pa pravocasno prodal:)

Zgodovina sprememb…

tx-z ::

kaj pa teac? jst sm s svojim zapisvalcm in bralcem cdjev zadovoljen -mam teaca. Zdej mi je bralnik po 6letih crknu pa bom dvd kupu.
tx-z

tx-z ::

glih sm kupu teaca,, kr bo pa bo :) -zaenkrat dela
tx-z

pingo76 ::

Imam teaca že pol leta in je prav lepo tih in dela bp. Napako pa le ima;(( Daj noter en 90Min cd;( yay

tx-z ::

kaj se zgodi??-btw: moj je kr glasen
tx-z

Blisk ::

Moj PIONEER dela že 3 leta čist OK.

RookY ::

Od enege kolega je Pioneer 104 zadnje čase nekaj štrajka.
Od druzga kolega 116 deluje slabše od moje Toshibe...ne zazna včasih kakšnega čudnega CD-ja, meni pa ga Toshiba prebere bp.
To so moja opažanja...
Juhu juhu spet bom bruhu

BaRtMaN ::

sam mal je sfukan mehanizem za izmet nosilca, ker sem enkrat dal prehitro CD v pogon

Znano, znano. Samo men ni potem hotel nič več požrt. Zdej imam Pioneerja 500M, ki je pravzaprav neka težavna serija, ampak meni deluje čisto OK, ker ga rabim ene parkrat na mesec.

Saladin ::

Kaj pa Toshina SD-M1612 oz. SD-M1712 ?

pingo76 ::

DVD TEAC ko vstaviš 90min cd ga bere... bere... bere... system busy... bere... ahhh dovolj te mam! Reset... 90min not ever again...
Razen tega pa sem zadovoljen zelo. Lani decembra sem ga "moral "kupit ker sem nekoč izjavil da ko pride ven relativno tih DVD ga kupim. No to je to. Aja region free-ja zanj ni sploh. - beware!

tx-z ::

aha, torej ti ne bere 90min cdjev--sm že mislu da ti je uničl bralnika

region free-ja zanj ni sploh. - beware! _-kaj je to region free?
tx-z

sash ::

region free, pomeni da je predvajalnik sposoben prebirati DVD-je ki so narejeni za vse regije (ki jih je pa mislim da 7), ker običji region NEfree predvajalniki omogočajo 5× menjavo regije in nato se zaklenejo na eno od regij (tisto zadnjo) in berejo nasto še samo tisto regijo ter seveda region free DVD plošče.

Pri tem pa velja omeniti da so regije samo za FILME in ne za programje in glasbo.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

tx-z ::

a se ga ne da odklent?

-a pol morm tko nardit da bo za podatke ta zadn? in bom lahko pol podatke in filme gledu..

keri pa so region-free?
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

sash ::

kot sem že napisal regijsko so zaščiteni samo ORGINAL filmi - kar je zahteval Hollywood ob standardiziranju standarda, tako da z branjem podatkov in tudi glasbe z DVD medijev neboš imel težav.

Da se zadeve nebi dalo odklenit dvomim, je pač potrebno počakati nekaj časa da se spiše ustrezen RPC bios, s katerim nato flashneš pogon, k temu pa dodaš en softwarski region killer program zraven in si rešen :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

tx-z ::

pr branju česa pa bi bli problemi?-aha, pol če berem dvd jokerja pa dvd filme ni problema?
tx-z

sash ::

problem bo nastal ko boš šel v trgovino in kupo DVD z tvojim priljubljenim filmom (ki bo recimo regije 2) in ga doma pogledal, nato boš šel še v videoteko kjer boš nabavo še eno par filmov ki bodo različnih regij (1, 2, ...) in ko boš 5× zamenjal(1->2->1->2->1) regijo se ti bo zadeva zaklenla in po boš gledal sam še tisto kaj bo v regiji kamor se ti bo zakleno pogon (v tem primeru regija 1) in region free filme.

podatke in glasbo boš lahko normalno bral skoz !!!
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

tx-z ::

zakva so si pa to spomnli?-in kako naj vem a je npr.regija 1, al 2,al pa druge?

keri dvd-bralniki pa majo regionfree?
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

sash ::

kot sem ti že napisal to da se uvedejo regije je bil pogoj Hollywoodske filmske industrije da je le ta sprejela DVD kot množični medij za svojo distribucijo.

Kaj so pa s tem dosegli ? Doseči so hoteli to da če bi izdali nek nov film bi bil ta odzačetka namenjen samo določenemu področju (ZDA-1, EU-2, AUS, AZIJA,...) in bi oni filme lepo po počasi šopali na druga področja. sSAj če nisi imel pravega predvajalnika (ustrezne regije) zadeve nisi mogo gledat. Tega pred tem pri videokasetah niso mogli doseči, saj je bil format kasete enak.

Kje vidiš katere regije je film ? Običajno piše na ovitku, čeprav boš pr nas srečal večinoma regijo 2 se zna tu pa tam prikrasti tud kaka regija 1 (predvsem kak bolj eksotičen film ki ti je morda všeč pa ni doživel nekega konkretnega uspeha, al pa kak koncert pa to).

Če obstajajo regin free pogoni pa nebi točn vedel, samo mislim da sedaj računalniških regin free pogonov nekak ni več (včasih vem da so bli), vendar pa kot sem že napisal to ni problem ker z menjavo biosa lahko dosežeš marsikaj, sam počakat je treba da ga spišejo :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Blisk ::

Fantje, včasih je treba kako lečo spucat, če DVD ne bere več vredu!

BigFoot ::

Vsem ki mate pogone za katere in region-free firmwarea priporočam program DVD region-free :) ga uporabljam na laptopu (ki ima tudi pogon za katerega ni region-free firmwarea) in dela super. Ce kdo rab ta programček me lahko maila na damir.gorjanc@siol.net
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Boky ::

Tudi mojim kolegom crkujejo tile pioneer-i, čeprav moja 105-ka pa zaenkrat dela vredu! Je pa res da ga ne rabim kaj dosti.

sash ::

@ BigFoot, a ni tale DVD regin free ena podobna zadeva kot DVD region killer in še bi se jih našlo ki se uporabljajo samo za programje kot je Power DVD player & co. Kajti da dobiš kompletno delujoč RegionFree zadevo je potreben tako flash pogona kot tudi hack softwara in ta tvoj del je namenjen samo softwaru, je pa možno da imaš DVD ki ni regijsko zaščiten
--------------------
Think different...
TOROiD Group

AtaStrumf ::

Jaz predlagam Pioneerj-a 117, moj 106s dela SUPER, če pa se bojite Pioneerjev pa vam preostane samo še TOSHIBA.

pingo76 ::

Jaz pa odsvetijem Pioneer pogone ker sem imel v servisu samo križ z njimi. Polega tega pa je nemalo teh pogonov ki se zelo radi tako segrevajo, (poleti) da enota odpove po 1 uri gledanja filma. To nisem silšal mapak sem imel priliko videti na dveh pogonih. No ja, sej če ga pustiš par minut na miru pol lahko gledaš film dalje ampak hvala lepa za tak "prostor za reklame". Pogon je tudi nesramno glasen.
Toshiba je soliden pogon a zamerim mu (bral sem), da ima težave z ripanjem avdio ploščkov ter nekako glasen je tudi.
Teac pa je bil pomojem dobra izbira. Zakaj sem se odločil zanj:
- Tiho delovanje (kolikor toliko)
- Bere vse brez težav (razen 90min cd-je)
- Se ne greje
- Ima všečen izgled
- Nasplošno so mi izdelki tega podjetja zelo všeč razen 52x cd-roma ki pa je skupek smeti z izgledom cd-rom enote.

Do zdaj sem našel le te pripombe:
- 90min cd-r ploščki so zanj neuporabni (pač jih ne kupujem več itak je z njimi samo križ)
- Motorček za izvrz pladnja bi lahko bil močnejši (da lahko odpre vratca chieftecovega ohišja):8)

AtaStrumf ::

Problemi z glasnostjo in segrevanjem pri Pioneerju pa tudi drugje se rešijo tako da DVD lepo zripaš na disk oz. divx prekopiraš pa je.

icek ::

Sam imam probleme s teacom, pa tudi en kolega jih ima, tako da ga ne priporocam.

Tole z ripanjem DVDjev pa se meni ne zdi pametna resitev. Ce imas original DVD, zakaj bi ga ripal pa izgubljal na kvaliteti pa se dodatni CD bi rabil?
Rider of Theli
www.air-tv.net

BaRtMaN ::

Zakaj bi imel DVD in ga gledal na računalniku, če imaš domači kino?

sash ::

@ AtaStrumf, saj problemi z gretjem in glasnostjo nastopajo tudi pri DVD-jih na katerih so razni programi in tudi pr CD-jih na katerih so programi, glasba, ... .

@ icek, če DVD zrippaš (=skopiraš) na disk ne zgubiš čist nič, razen nekaj prostora na disku - odvisno od filma (~4-7GB)

@ BaRtMaN, in če ga nimaš ?
--------------------
Think different...
TOROiD Group

icek ::

sash: ja to imas prav, ampak atastrumf je omenjal tudi divx
Rider of Theli
www.air-tv.net

AtaStrumf ::

.Kaj ni jasno? Če imaš Divx ga lepo prekopiraš, če pa imaš DVD ga pa samo zripaš na disk in ne zakodiraš v Divx, razen če se ti da s tem zezat. Jaz sem dva filma zakodiral, sam tolk da sem videl kako to gre, pol me je pa minilo ker je preveč dela. Pogledaš (ponavadi gre za kak sposojen DVD, ker so za masovno kupovat mal predragi in ga lahk še hitreje vrneš, tudi če ga ne pogledaš takoj - samo placa gre pa res veliko) pa zbrišeš.

Programi in igrice v 99,9% potrebujejo CD/DVD samo za inštalacijo, ki pa ne traja tako dolgo da bi se enota pregrela. Edin problem je gledat filme, muska se pa itak tolk počas vrti, da ni krize, razen mogoče MPR3-ji, katere pa spet lahko komot vržeš na disk saj zavzemajo zelo malo placa in ko ne rabiš zbrišeš. No pa smo vse pokrili :D

BaRtMaN ::

Sash: potem je isto, al gledaš DVD al pa DivX na računalniku. Zvok je itak isti, če maš prostorsko ozvočenje, pa tudi nekih detajlov zaradi kodiranja ne opazi ravno vsak.

overman ::

Kaj pa liteOn? Vem da ni nevem kaka firma ampak ga uporabljam in moram rect da gre brez problemov-hiter in tih, pa se pocen je. Mogoce da imam jaz sreco toda tudi mij prijatelj ga ima in je zadovoljen.

tx-z ::

še neki za ta regionfree. A to je film kodiran v temu 1,2,3,4,5,6 al dvd?
tx-z

Boky ::

Ni treba posebej ripat DVD-ja za gledanje filmov. Resitev je DVDIdle. Programček mi dela super. DVD po par minutah gledanja filma ugasne(ripa dvd kar med gledanjem filma).

BigFoot ::

DVD Region Free je program ki ti onesposobi regijsko zascito na DVD pogonu (in pa tudi na DVD software predvajalniku, samo takih je itak na tone). V bistvu kar nardi je da se DVD tako pogonu kot tudi softwareu predstavi kot region free. ker jest mam v laptopu regijsko zaklenjen pogon, z region free pa dela brez problemov. toplo priporocam
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

regijske zaščite na dvd-jih

Oddelek: Zvok in slika
121199 (1065) Iron
»

NEC 2500 in regijska zaščita

Oddelek: Strojna oprema
201659 (1185) e-marko
»

kateri combo dvd+cdrw?

Oddelek: Kaj kupiti
201650 (1366) boštjan
»

Kje lahk dobim region free Firmware za Pioneerja DVD 106?

Oddelek: Strojna oprema
111083 (891) the_unborn
»

Ker, kako zakaj?

Oddelek: Sedem umetnosti
311711 (1294) perci

Več podobnih tem