» »

1. Regija DVD - pa pa

1. Regija DVD - pa pa

BlackHole ::

Danes pridem v videoteko v MB, pa vidim n pol prazno polico DVD-jev. Vprašam, kaj je zdaj to, ja ni več dovoljeno.

Administrator ::

In kako to da ni vec dovoljeno met DVD filme.>:D

V naslovu piše: REGIJA 1, torej filmov regije 1 ne bo več pri nas.

Administrator ::

In kasni so DVD-ji regije 1.>:D

PaJo ::

aja??

nebo vec regija 1 filmov??? kaj bomo pa gledali?

Meni se zdi ta regijska zascita ena velika beedarija;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

_fim_ ::

kaj to mislš da več DVD izposojevalnice ne bo al ka?

whatson ::

Baje, da ne bo več dovoljena izposoja DVD filmov regije 1, dočim bo regija 2 še naprej aktivno izposojana:D

sicer se pa veliko DVD-tek ne drži tega...

bom znal o tej temi kaj več jutri povedat, ko vprašam mal o tem frenda, ki ima videoteko:)
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

_fim_ ::

regia1-regia2.... tole me pa mal zanima. Dj naj nekdo razloži keri filmi spadajo v kero regijo... pa tako....

JLP ::

To z regijami gre nekak tko. Butasti holivudčani so zahteval, da se svet razdeli na regije, USA recimo spada v 1. regijo, evropa pod drugo in tako dalje. Je ene 7 al kuk regij. To so pa zato nardil da bi se ena regija prodajala samo na določenem območju sveta drugje se pa neb smela. S tem naj bi mel večjo kontrolo nad pirati. Tko recimo regije 1 u Sloveniji sploh neb smel bit. Ne u videotekah ne u trgovinah. Ampak ldem gre to že počas na jetra in se na to sploh ne požvižgajo. Itak se mi zdi to ena velka bedarija k sam zavira razširjanje DVDjov. Nekej podobnga kot CSS na DVDjih. Teli holivudčani so čist prtisneni sam da bi čimveč obral ldi pa nč druzga.
Live long and prosper!

Mr.B ::

Pa ponavadi so Regia -1 prej v videotekah kot v Kolosoju , Kolosej mora služiti.
Regia -1 je ponavadi manj cenzurerani , malo druge zadeve so gor. Sem primerjal kar nekaj enakih filmov z Regije-1 ter Regije -2 pa se razlikujejo tako po dolžini kot po vsbini dodatkov.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Evo glede infota za regije poglej tale page, mas eno lepo svetovno mapo kako je svet na regije razdeljen:
DVD Regije

ahac ::

Naša vlada pa sprejema take zakone, ker je očitno mnenja, da so jo volili holivudski studiji in ne slovenski gledalci. ;((;(
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

OZZY ::

Ma sam da bomo hendikepirani. Pa kaj če majo tukaj tudi regijo1. Pač sigurno se odzadi skriva kaj več in je povezano z denarjem. Zarota vlade proti uporabikom.>:D:D
Go with the flow.

uf...
sem lih od frenda videotekarja prišel...

zadeva je takšna: od 1.junija se ne smejo prodajat/izposojat nobeni filmi regije 1.

Tip jih je že spravil iz polic v škatlo in dal pod mizo... "pod pultom" se bo itak vse naprej prodajalo:)

Kakor sem pa tudi slišal, pa če naročiš DVD regije 1 iz amazona, ti (po novem) baje zaračunaljo 100% carino...
ve kdo kaj več o tem?

ha???

100% carine, kaj so zmesani, se bo treba poznimat;(

AndrejX ::

100% carine je za 1 DVD 700 sit. Še se splača...

charli ::

AndrejX , kaj pa dobiš za 700sit in kje ?
charli@siol.net

700 SIt je samo carina, tako sem vsaj jaz razumel.

Binji ::

Sam regija 2 da bo? Finuuuuuu... celo 3 filme si bomo lahko pogledali!
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Upam, da zaradi tega ne bomo prikrajšani za kakšne dobre filme.

Freak ::

Sej itak vsi dobri filmi prvo pridejo n v regiji 1, pol pa če se američanom sprdne naredijio še regijo 2, ki je za evropo;((

ahac ::

Proti tem bi blo treba organizirat DEMONSTRACIJE ne pa proti Bushu! >:D;((;(
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

kuzifix ::

Ja. tko je to ... s 1.6. kao ni vec dovoljeno prodajanje regije 1 ... Izposoja pa itak kao ni bla dovoljena nikol, razen pod pultom. Je pa res da se je stanje kar se tice regije 2 rahlo izboljsalo, pa se cene so nizje tako da ... Bomo vidl kaj bo prinesla prihodnost.
Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.

seveda bo k večji uporabi regije 1 prispevali tudi slovenski podnapisi. Približno 30 filmov regije 2 ima že slovenske podnapise.

Isto je bilo z WHSi... dokler ni bilo slovenskih podnapisov je bilo "piratstvo" kar precej razširjeno, ko pa so prišli na dan slovenski podnapisi pa so ljudje vedno raje posegli po njih.

ThARippA ::

A kdo ve kolikšen je sedaj davek na Regijo 1 ker sem ravno mislil naročiti TigraZmaja in Traffic?

ThARippA ::

A kdo ve koliko sedaj znaša davek na Regijo 1 ker sem ravno z deepdiscountdvd.com hotel naročiti par filmov??

MTB ::

Davčni stopnji v SLO sta samo 2 in to je 8 ter 19%. Kolikor jaz vem ti ne morejo kar tako davka dodat na DVD.

RS

JurijTurnsek ::

lahko bi pa davek ukinili...:D
http://www.slatnaskejta.com

Mr.B ::

Kja pa ce ga uvozim iz EU ?

Bo kaj manj davka gor , he he he ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

naročanje prek amazona