Forum » Pomoč in nasveti » Velikost filma .vob formata
Velikost filma .vob formata
kratos ::
Lp
Imam se en problem, pri prejsni temi me je zanimalo v kaksnen format dat da bo film delou na dvd playerju na tv-ju, in sem spremenu v .vob format. ampak ko spremenim v ta format mi se 1x vec zavzame placa... film je velik 4gb in ko spremenim je se 1x vec in nevem kako naj ga spravim na dvd.
prosil bi vas ce mi poveste kako zmanjsati velikost da bo za 1 dvd ali kako razdeliti film na 2 dvd-ja tako da ko je prvega dela konc ustavm 2 dvd not in se predvaja naprej.
hvala za odgovore !
Imam se en problem, pri prejsni temi me je zanimalo v kaksnen format dat da bo film delou na dvd playerju na tv-ju, in sem spremenu v .vob format. ampak ko spremenim v ta format mi se 1x vec zavzame placa... film je velik 4gb in ko spremenim je se 1x vec in nevem kako naj ga spravim na dvd.
prosil bi vas ce mi poveste kako zmanjsati velikost da bo za 1 dvd ali kako razdeliti film na 2 dvd-ja tako da ko je prvega dela konc ustavm 2 dvd not in se predvaja naprej.
hvala za odgovore !
ganimed ::
Pa ne napackaj vsakič z novo temo, zakaj ne nadaljuješ v prejšnji temi?
Ti tvoj player podpira Divx, če ti podpra, film prekonvertiraj v Divx format s programom PocketDivxEncoder, vanj lahko vključiš tudi podnapise. Pri podnapisih pazi, da boš vključil prave fonte, t. j cp 1250. Programu je priložena obsežna pomoč, pa si pomagaj z njo. Če pa želiš po vsej sili prekonvertirat v DVD format, pa je morda res najbolje, da uporabiš kakšen namenski program, malo pogooglaj, nekateri so plačljivi, pa tudi brezplačnih je kar nekaj.
Ti tvoj player podpira Divx, če ti podpra, film prekonvertiraj v Divx format s programom PocketDivxEncoder, vanj lahko vključiš tudi podnapise. Pri podnapisih pazi, da boš vključil prave fonte, t. j cp 1250. Programu je priložena obsežna pomoč, pa si pomagaj z njo. Če pa želiš po vsej sili prekonvertirat v DVD format, pa je morda res najbolje, da uporabiš kakšen namenski program, malo pogooglaj, nekateri so plačljivi, pa tudi brezplačnih je kar nekaj.
PaX_MaN ::
Lp
hvala za odgovore !
S čim sploh kodiral, ko si zajemal TV signal? Če se je sedaj, ob pretvorbi v .vob, velikost podvojila, si že prej moral stisnit z nečim naprednim.
kratos ::
kvaliteta na racunalniku je velik slabsa od kvalitete na tv-ju in sem konvertou 700mb velik film xvid v .vob format. Ne nimam divx playerja to je problek ker cve bi ga mel bi blo pomoje bol enostavno. Zdej pa sem razmislou da bi se mogoce dalo film razpolovit na 2 dela in vsak del dat na en dvd ter ko je konc enga dela bi dau drug dvd not za nadaljevanje filma. In se zmer nevem kako razdelit film na vec delou.
EDIT: aja pa se to, kako bi lahko intergreral podnapise v film ?
EDIT: aja pa se to, kako bi lahko intergreral podnapise v film ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kratos ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 77876 (20012) | CaqKa |
» | Spreminjanje formataOddelek: Pomoč in nasveti | 1357 (1241) | kratos |
» | Zbirka filmskih napovedi v dvd formatuOddelek: Sedem umetnosti | 1524 (1242) | [Op] |
» | DVD snemalnik z HDD ter zadeva dolga 3 ureOddelek: Zvok in slika | 1662 (1468) | Robert |
» | Koliko časa se rabi za pretvorbo iz Avi v DVDOddelek: Zvok in slika | 1430 (1316) | CaqKa |