» »

povezava hišni kino računalnik

povezava hišni kino računalnik

ivo2ivo ::

Imam problem!!!

Imam hišni kino Panasonic SC-HT340, ki sem ga imel priključenega na računalnik (zeloooooo stara kišta 600Mhz, intergirana grafična in zvočna:)) vendar je bil predvajan zvok v 5.1 formatu, sedaj sem od prijatelja dobil njegov računalnik (še ena stara kišta celeron 1200Mhz, integrirana zvočna:)). Uporabil sem iste priklučke kot prej vendar zvoka v 5.1 formatu NI, zvok se sliše samo iz SW in stranskih sprednjih dveh zvočnikov.

Je morda za ti kriva matična plošča? Hišnik kino podpira Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, DTS tehnologije, ki naj bi pretvorile stereo zvok v 5.1 kanalni.
Kaj lahko naredim?

drumhead ::

Mogoče nastavitve na driverjih za zvočno kartico?

LexLuthor ::

prdlagam zvočno z S/PDIF ali TOSLINK izhodom

ivo2ivo ::

Seprav si morm umislt zvočno kartico Club 3D Theatron Agrippa DTS 7.1 oziroma Club 3D Theatron DD 7.1 pa isto priklopm z koaksialnim in jack priključkom?

Pri ta starmu kompu sem hišni kino povezal z koaksialnim in jack priključkom na integrirano zvočno in je lepo delal v 5.1 formatu.
Zdej mi pa delajo sam 3 zvočniki pa vse je isto sam komp je drug.

MedusasPath ::

To se ti dogaja pač zato, ker ti v bistvu nimaš 5.1 outputa. Prej ti je zvok samo razpršilo še na zadnje zvočnike.
V glavnem rabiš kupit eno 5.1 zvočno kartico. In pa seveda, da bi imel zvok na vseh petih zvočnikih, se moraš prepričati, da ima film zakodiran 5.1 zvok (ponavadi je AC3 filter 5.1), ker drugače boš imel 2 opcije:
-ali 2.1 zvok ali stereo
-ali pa boš vklopil v softwaru za zvočno kartico, da ti vrže zvok (2.1) na vse zvočnike, in tako se ti bo na 5.1 sistemu predvajalo vse, kar se na 2.1

Aja pa še to.. za "pravi" 5.1 zvok si boš moral umisliti še dodatne kable, saj bo drugače računalnik pošiljal samo zvok za 2 zvočnika.

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5.1 zvok v PC igrah?

Oddelek: Zvok in slika
385001 (1417) KTr1sk
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33050073 (18567) Matej_K
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018778 (11114) sash69
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika
455370 (3685) jRk0
»

Optični kabel in 5.1 zvok