» »

Sibek woofer output cez receiver (aux vs 7.1)

Sibek woofer output cez receiver (aux vs 7.1)

Bati ::

Lep pozdrav vsem skupaj

Setup:

- receiver: marantz SR-4002
- zvocniki: Infinity Primus HCS
- zvocna kartica: Audigy 2 ZS (platinum pro)
- povezava pc-receiver: (3x) 3.5mm jack -> 2x M činč

Torej, z zgornjim setupom imam dokaj nenavaden problem. Na receiver je cez 7.1ch input povezana zvocna kartica, iz receiverja pa naprej zvocniki (aktivni sub je vezan cez preout). Problem je v tem, da je 7.1ch input funkcija direct, kar pomeni, da se zvok spremeni samo, ce spremenim nastavitve na zvocni kartici, torej creative panelu. Problem je v tem, da je woofer precej sibkejsi kot na primer, ce predvajam zvok cez AUX input, torej samo sprednje zvocnike + sub, na istih nastavitvah. V slednjem primeru namrec receiver avtomatski vklopi svoje nastavitve (pri 7.1ch nacinu jih ignorira), tako da stvar dela, kot bi morala.

Stvar sem sicer zaenkrat (recimo) uredil s tem, da sem sprednje in zadnje zvocnike v Creative panelu dal na 70% volume, center in sub pa pustil na 100%, vendar se mi zdi, da bi lahko bilo se boljse. Cutoff frequency je nastavljen na 120Hz.

Na netu sem potem zasledil, da Audigy kartice naj ne bi imele pravega LFE outputa (razen v dvd playback nacinu) in da se omogoci sele, ko se vklopi bass redirection v Creative panelu in nastavi cutoff freq, vendar je zvok se vedno podpovrecen.

En primer: http://www.hardforum.com/archive/index....

The problem that you are not aware of is that the Audigy family of sound cards do NOT ouput a true LFE channel. It only does so in DVD playback, because it's instructed to by the LFE channel on whatever DVD is being played. If you have a Creative speaker system, you will never have this issue, because the LFE is being handled by the speakers and NOT the sound card.

As soon as you hook up a true multi-channel enabled HT receiver, such as my Onkyo TX-SR500, you will find, much to your disappointment, that you get no sub output. The only way to get the sub output is to enable bass redirection in the Creative software. This implementation will get you sub output, but the sound will always be subpar. I found this out the hard way.

Bi se ta problem resil z drugo zvocno kartico (X-fi Xtreme Music npr)? Sicer sem s trenutno kartico zelo zadovoljen, ampak ker prej nikoli nisem imel 5.1 sistema, tega problema nisem opazil, zdaj pa me zivcira :).

Hvala vnaprej za odgovore!

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5.1 zvok v PC igrah?

Oddelek: Zvok in slika
385001 (1417) KTr1sk
»

AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnik

Oddelek: Zvok in slika