» »

Dve zvočni kartici in W98SE ???

Dve zvočni kartici in W98SE ???

sasolini ::

Uporabljam W98SE ter bi nujno potreboval, da mi delujeta dve zvočni kartici hkrati! Poizkusil sem ze vse varijante, a vedno mi deluje samo ena zvočna kartica(ena ali druga)! ;( Ko se uporabljal dve različni zvočni kartici(beri različni poizvajalci) je bilo vse OK, sedaj pa imam popolnoma enaki zvočni kartici pa zadeva noče delovati.;( Torej ima kdo kakšno idejo kako pripravit W98 da bi dovolili uporabo dveh popolnoma enakih zvočnih kartic?:\

AlBundy ::

Zamenja IRQ!

McHusch ::

probaj naložit driverje WDM,

ko sm jst rihtu dve zvočni v eni mašini enostavno nista hotli delat z navadnimi driverji, ker so se tepli IRQ ter V/I viri, pol sem pa naložu WDM driverje, pa je zadeva začuda prijela.

sasolini ::

Z IRQ ni nič narobe ker mata zvočni kartici tako ali tako različna IRQja, tko kot sem ze reku vse te fore sem ze probal pa ni nič delalo.8-O

Ta zadeva z WDM driverji me pa zanima, samo mi ni jasno kje bi jih lahko dobil(driverje mislim), tko da če mi lahko kaj več poveš o teh driverjih?:\

LP, saso

Jinxy ::

100% imas notri dve SB Live! kartici....naj te "potolazim" s tem, da je sam Creative priznal, da 2x SB Live! v isti masini ne dela :O

zdravc ::

Jaz imam dodatno pci kartico poleg vgrajene na MB. Uspelo mi je, da vgrajeno uporabljam za divx plajer za prenos zvoka na TV, dodatno pa za prenos zvoka na HI-FI. Če te zanima podoben primer mi sporoči.
kdor zna pa žih

sasolini ::

Ne zal nimam dveh SB live kartic !!!

To pa da maš eno zvočno kartico na plati drugo pa na pci vodilu to mi je tud ze ratal dat skupej tko da je delal!

Mene zanima kako dve zvočne kartice na pci vodilih pripraviš da delata na enem računaliku hkrati. Uporabljam namreč profi program za rolanje mp3 glasbe in je pač pogoj da ti delata minimalno dve zvočne kartice.

Torej še kakšna varijanta mogoče malce bolj konkretna:D

Yurko ::

Glej, mene so pred časom postavili pred podoben primer, namreč moral sem usposobiti eno Pentium 133 (!) kišto, ki bi naenkrat snemala 3 različne radijske programe (nekakšen audio logger). Zadevo sem preprosto rešil na naslednji način: šel sem v štacuno, kupil 3 različne soundlbastre (Creative, C-Media in še enga, ki se ga ne spomnim). Inštaliral pa sem nato enega za drugim. Torej, najprej vgradiš eno kartico in ji inštaliraš driverje, potem drugo in driverje in tretjo...

Je pa problem, da ti zmanjka IRQjev. Zato sem pred vsem tem disejblal vse COM, LPT in USB porte, kjer vsak pobere po en IRQ.

Voila, ta mašina lufa že kake štiri mesece nekje v kotu, in se dodedaj ni še niti enkrat sesula. Aja, go pa so Win98SE.

sasolini ::

Vseeno hvala za tvojo zgodbo o uspehu, ampak a ni naslov mojega posta dovolj jasen "Dve zvočni kartici ..."8-O

Tud men brez problema delajo različne zvočne kartice, samo dve enaki pa mi nikakor ne;(

Sam ne mi zdej prjavt da naj pol dam dve različni pa je, ker pač to ni moj namen! Jaz hočem dve povsem isti zvočni kartici pripravit do tega da bi mi delali na W98SE!!!

Yurko ::

Jest sem te čist zastopu. Ampak če ne gresta dve isti, a boš pol brez ostal, al kaj?
Sem tak občutek dobil, kot da so samo Creative kartice dobre.

Mimogrede, drugič v postu napiši 'Dve identični zvočni..'. Jest sem ti hotu samo pomagat. Pa hvala za tak pozitiven odnos, ane.

Lp, Yurko

DJroky ::

Yurko: Navajam kar je rekel sasolini:
Ko se uporabljal dve različni zvočni kartici(beri različni poizvajalci) je bilo vse OK, sedaj pa imam popolnoma enaki zvočni kartici pa zadeva noče delovati.

POPOLNOMA ENAKI!!!
Ti to ne pomeni dovolj. Mogoče kratke inštrukcije slovenščine? Glede odnosa: ni bil najlepši a vendar človek je spraševal po rešitvi točno določenega problema in ne sprašuje kako je nekdo naredil npr. z drugimi zvočnimi karticami (drugega proizvajalca)... Najbolje da napišemo vsi še kako smo inštalirali svojo kartico. Ali pa vsaj ti!

Zakaj bi kupoval druge kartice če pa ima doma že dve (na njegovo nesrečo sta si popolnoma enaki). Ali pa ima mogoče taki kartici, ki jih rabi (npr. pro ali polpro) in rabi obe TOČNO TAKI kartici?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DJroky ()

sasolini ::

No končno nekdo ki razume za kaj gre:D

No tko ja mogoče sem res malce pretiraval z mojo jezo ampak sej veš kako je ce pač stvar ne dela in to...

No ma kdo kakšen konkreten predlog?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočna kartica

Oddelek: Strojna oprema
131257 (1099) kixs
»

2 zvočni na 1x

Oddelek: Zvok in slika
191368 (1001) juhartg
»

Dve zvočni kartici?

Oddelek: Strojna oprema
101184 (1022) DJroky
»

dve zvočni kartici obenem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
192149 (1840) kokoon
»

dve zvočni

Oddelek: Zvok in slika
141543 (1296) rookie

Več podobnih tem