» »

dve zvočni kartici obenem?

dve zvočni kartici obenem?

tropinovec ::

vprašanje:

ali sta lahko hkrati nameščeni dve zvočni kartici (ena integrirana in še soundblaster live), ne da bi integrirano izključil v BIOSU ?:|

SisQ ::

Če bi imel obe, katero pa bi potem komp. zaznal oz. uporabljal?


msmiha ::

Morem probat sam se mi zdi da to gre pol pa obe špilata
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

SisQ ::

Ni to isto kot da bi imel dve grafi. Eno AGP in eno PCI? Ravno tako bi moral določit katero naj komp. uporablja.
To pa narediš s preklapljanjem.



Tjulenj ::

seveda sta lahko. potem pa pri sound & multimedia izbereš še katero hočeš uporabljati. lahko imaš celo predvajanje preko dodatne zvočne, snemanje pa preko integrirane...

SisQ ::

Saj to sem mislil. Nekako jih moraš pri uporabi ločit. Ne morejo obe istočasno delat.


Narcos Satanicos ::

Pol maš pa full duplex! :D :D

Vesoljc ::

da o 10.2 ne govorimo :D
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Tero ::

Dve zvocni kartici v winsih ne moras uporababljat.(recimo da bi dva winampa poslusal) Zmorejo pa to nekateri programi za miksanje muzike kot je recimo Traktor, ali pa Atomixmp3. To se recimo da uporabljat da imas na eno zvocno priklopljene zvocnike, na drugo pa slusalke.(in seveda na slusalkah lahko poslusas kaj drugega, npr. kaj bi rad zmiksal)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Tjulenj ::

Tero: hja, men če mam zalaufan winamp, pa zaženem še kaj kar daje zvok na isti izhod (recimo odprem kak film, zalaufam špil) mi avtomatsko le-to začne predvajati na drugi zvočni.

M&M ::

Eno vprašanje ?

Čemu bi si želel dveh zvočnih kartic ? Bi rad morda 7.1 ?
M&M

tropinovec ::

zanima me ravno ta možnost, ki jo je napisal Tero:

"To se recimo da uporabljat da imas na eno zvocno priklopljene zvocnike, na drugo pa slusalke.(in seveda na slusalkah lahko poslusas kaj drugega, npr. kaj bi rad zmiksal)"

:)

Zgodovina sprememb…

perci ::

Brez problema se da priklopit dve zvočni. Tudi sam imam tako narejeno. Ne strinjam se pa s Terom, ki pravi, da se ne da odpreti dve instanci winampa in vezati vsak winamp na drugo zvočno. To se namreč preverjeno da narediti. Mislim, da bi se bp dalo priklopiti tudi po več zvočnih, vendar tega se nisem poiskusil.

frudi ::

sem sprobal in glihkar mi čisto lepo laufata dva winampa in vsak špila preko svoje zvočne. fora je v tem, da lahko v samem winampu nastaviš, katero zvočno naj uporabi, ne glede na to, katera je default v windowsih.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Tero ::

Ok zaj veste da ne rabite meni vse verjet.:D
Drugac jaz sem ta poskus narejo ze nekaj let nazaj in takrat pac (po mojem) ni bil taksen software ali pa mogoce hardware kot je danes.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tero ()

Dami ::

Ko že govorimo o dvojnosti. Kako se obneseta 2 mrežni priklopleni na isto LAN? Lahk pol dejansko dosežem 200mbit v eno smer?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

M&M ::

Ne bi mogel, ker dve mrežni v računalniku pomenita dva IP naslova, pošiljaš pa lahko samo na en IP naslov naenkrat

Sam imam dve mrežni zaradi skupne rabe interneta. Eno za not in eno za ven.
M&M

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M&M ()

svejk ::

seveda zadeva dela, tudi sam sem imel to narejeno, ko sem se z racunalnikom hodil okrog vrtet muziko. pa zadeva dobro dela, razen tista na osnovni plosci nima dobrega zvoka, ampak ce te to ne moti ni problema. uporabljal sem program BPM Studio za mixat, ki je dosti profesionalna zadeva in se res dobro obnese.... :))

WiseBear ::

moj problem se nanaša kar na to temo, zato ne bom pisal novega posta.
mam SB Live in na plati qdi kudoz 7e/333a integrirano še eno zvočno kartico. v biosu lahko le to(Onboard audio AC97) nastavim na Disabled oz na Auto. Nastavu sem na auto. z neta sem si dal ta nove via driverje. ob inštalaciji pa mi napiše da naj v biosu vklopim zvočno k. na plati. če na audio izhod platične priklopim zvočnike, ni glasu od nikoder. kaj bi se dalo nardit?

LP ter srečno in zdravo novo leto 2003 vsem.

kokoon ::

najprej poglej v kontrolno panelo (hehe) v system/devices ali pa kar v multimedia/hardware, ce ti sistem sploh prepozna obe zvocni. ko bos to uredil (irq-ji in podobne pizdarije), si pa lahko enostavno nastavis spet v multimedia, kateri ti je difoltni (default - privzeti) output (oz. playback) in input (oz. recording). s tem sem se jest ze ful zajebaval, mi je pa ratal ze cuda narest (delam muziko in mi je pac zakon, da iz 3 zvocnih peljem 6 kompletno locenih kanalov v mesalko). se pa mors zavedat, da bos lahko uporabljal obe zvocni samo, ce ena od aplikacij, ki jih hoces met na locenih zvocnih, zna uporabit poljuben sound driver. to pa ubistvu zna vecina njih.

kar pa me zanima je pa naslednja rec:
ze dolgo tega sem bil navdusen nad prvimi sb live, to pa zato, ker sem izvedel, da imajo dva locena stereo izhoda (pac 4 kanalen surround). ampak razocaranje je bilo veliko, ko sem spoznal, da windows uporabljajo en in isti driver za vse 4 kanale. in isto je zdaj z live 5.1 (6 kanalov) in isto bo najbrz se naprej. torej, kaj me zanima: a pozna kdo kaksen tak 3rd party driver za live karte, ki se navzven vidijo kot vec locenih 2 kanalnih kart? ali pa vsaj - ce lahko kdo pomaga pri pisanju takega driverja?
[kokoon]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2 zvočni kartici naenkrat?

Oddelek: Zvok in slika
91087 (1005) ql1max
»

2 zočni kartici naenkrat ?

Oddelek: Zvok in slika
91573 (1021) skerjanc
»

Zvočna kartica - ''dvojni'' zvok?

Oddelek: Zvok in slika
222835 (2331) ArchNem
»

2 zvočni na 1x

Oddelek: Zvok in slika
191363 (996) juhartg
»

Dve zvočni na istem PC-ju

Oddelek: Zvok in slika
141254 (969) LittleDevil

Več podobnih tem