» »

VB in jpg ter IJL - kako??

VB in jpg ter IJL - kako??

alesrosina ::

jah, downlodal sem si dll za jpg kompresiranja, a ga ne znam uporabljat. (od Intela - IJL.dll)
Torej: rad bi naredil en cisto preprost program, ki bi mi spremenil velikost neke slike in to shranil v jpg formatu. Pa pomoznosti brez picture elementov - ker mislim to uporabit kot activeX dll za asp komponento resizanja slik.

Torej .. zna kdo?

Gandalfar ::

prevec kompliciras clovk. Odpri delphi in tja notri vrzi pet vrstic in naredi dll iz tega nakar to uporabi v VBju..

okej sej vem da to ni primeren odgovor toda si ze razmisljal o zamenjavi programerskega orodja?

Verjetno bi bil tudi kaksn php boljsa resitev. Zagotovo ima zadeva knjiznice.

Vem da to ni koristno vendar imam obcutek, da ti bo to prihranilo veliko casa.

StratOS ::

Torej potrebuješ api sklice na IJL.dll ?

alesrosina ::

ne ... to mam.
Samo jst jih klicem, pa mi vn mece ene cudne errorje. Primer: dam (ce je cDIBSection class modul)
Dim c As New cDIBSection
c.Load "c:\nek_jpg_fajl.jpg"

pa mi vn vrze error cannot load BMP image. wtf? probam se sto drugih slik, nc. isto. pa fora je v tem, da sem to vzel ven iz enga sourca (ki je kot primer uporabe prilozen na ibm-ovi strani). In men nch jasn.
Torej ima kdo cisto enostaven primer uporabe: odpret sliko, in jo ponovno shrant v jpg formatu ter jo vmes mogoce se resizat .... ker jst se v unem prilozenem programu nch ne znajdem.

hvala.

ts ::

tistega dllja od intela ne poznam ampak tukaj sta dva dllja za jpg, gif... ki sta zelo enostavna za uporabo:

http://www.6ixsoft.com/

http://www.paintlib.de/paintlib/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ts ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Reuters ne bo več sprejemal slik iz formata RAW (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6422672 (19576) Jst
»

Izginila mapa z delom - NUJNO!!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
233857 (3337) energetik
»

[Visual Studio .NET] Uvoz Delphi DLL-ja v okolje ASP.NET

Oddelek: Programiranje
101585 (1486) Kekec
»

Kakovostne slike