» »

Reševanje vojaka Viste

Reševanje vojaka Viste

The Economist - Moč množičnih medijev, ki jo pridoma izkoriščajo oglaševalci v politiki in gospodarstvu, je splošno znana. Usoda izdelka je lahko precej odvisna od vtisa, ki ga ti posredujejo, ter izdelek pripeljejo v vsak vaški dom (in pralni stroj), ali pa ga prepustijo na nemilost bolje oglaševane konkurence.

Vendar pa niti intenzivne reklamne kampanje ne morejo uspeti proti negativni karmi, ki jo izdelku prilepijo viri, ki zaradi svoje "neformalnosti" in "nepristranosti", kot so npr. spletni časopisi ali blogerji, pri potrošnikih uživajo večje zaupanje.

Nesporni mojster obvladovanja pozitivne podobe v javnosti je zagotovo Apple, nasprotno pa velja za Microsoftovo Visto.

Microsoft je tako poskusil z drugačnim pristopom. Prvi korak? Stoštirideset vistoskeptikov so povprašali po njihovem mnenju o Visti ter razlogih zanj. Nato so jim predstavili "nov" operacijski sistem - Mojave. Po koncu predstavitve*, ki se je praviloma končala z navdušenjem nad prihajajočim operacijskim sistemom, so jim priznali, da gre za Visto.

Drugi korak? Tristo milijonov zelencev vredna oglaševalska kampanja.

* Predstavitev je trajala deset minut, v katerih so se udeleženci temeljito spoznali z vsemi vidiki operacijskega sistema.

493 komentarjev

««
«
1 / 10
»»

roli ::

Kako zaboga so lahko ljudje spregledali, da gre za Visto? Razumem spremenjen vmesnik, napisi... ampak visto bi se dalo zelo hitro prepoznati.
http://www.r00li.com

Jst ::

cmd ukaz "Winver"
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Pyr0Beast ::

Če to razlagaš popolnim laikom, ti mogoče uspe.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Boomer1911 ::

btw... oba videa iz youtuba sta enaka....
drugače pa... tak se najbrž prepriča kak folk, ki še nikol ni dobr pogledal visto, pa jo že kritizira.
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD

Ziga Dolhar ::

btw... oba videa iz youtuba sta enaka....
drugače pa... tak se najbrž prepriča kak folk, ki še nikol ni dobr pogledal visto, pa jo že kritizira.


Hvala, sem popravil. Pravi link je The Mojave Experiment.
https://dolhar.si/

SmeskoSnezak ::

Človek božji, ta novica je en teden najmanj stara. Kaj ste spali do zdaj na st-ju? :P

Ja, Janezek, večina nergačev je lih takih, ko ne sproba tiste zadeve. Sicer pa je to samo delček večjega projekta "Mojave", ki se je komaj začel. Marketing, kaj čemo.
@ Pusti soncu v srce... @

black ice ::

Človek božji, ta novica je en teden najmanj stara. Kaj ste spali do zdaj na st-ju? :P

Ja, Janezek, večina nergačev je lih takih, ko ne sproba tiste zadeve. Sicer pa je to samo delček večjega projekta "Mojave", ki se je komaj začel. Marketing, kaj čemo.

En teden?
Jaz bi rekel še malo več...

Novica je vsaj objavljena če že drugo ne. :P

Spc ::

Ta novica je stara že skoraj 3 tedne ne 1 tedn.
Ti osebki pa so verjetno čisto navadni userji, ki tako in tako ne vejo zakaj se gre..
 

Ziga Dolhar ::

Za več informacij o teh "osebkih" si kamot pogledate spletno stran eksperimenta.
https://dolhar.si/

linuxdady ::

Ta "experiment" je v rangu "klinično preizkušeno" "47% gub manj" in "mačke bi izbrale wiskas" Reklamni spot kot vsak drug - žalitev za povprečno inteligentnega gledalca.

filip007 ::

Visto bi samo optimalno nastavili pa izklopili bedno res bedno animacijo pa bi bilo takoj bolje pa tisto ozadje res dober akvarij ni kej, zdaj pa vlagajo v neko ogaleševanje mislim kva...še niso slišali za MAC ali nočejo vrjeti, do so v dreku...se opravičujem.

Apple mora samo gamer razvijalce spraviti na svojo stran...pa bo to to.
Apple ena ikona, ena datoteka, ena bljižnica...in HimmelBar rules.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: filip007 ()

ozbolt ::

1. Resnično zgleda kot da je reklama zaa Vanish.
2. Jaz bi kaj takega resnično naredil za Linux npr. Ubuntu in bi se vidlo kako je folku ušeč. Pomojem ne bi ble ravno same desetke, ampak folk bi bil navdušen, ko mu enkrat razložiš kako dela. Seveda bi bilo zelo podnobno pri vseh velikih OS-ih (Apple, M$ ter Linux (Canonical, Novell, Red Hat,... - ko sem že ravno pri podjetjih).

Wolfman ::

OMG to so sigzurno pokazali enim ki viste še niso vidli. Saj je nemogoče da boš res mislil da gre za nov sistem. Razen če so jim prikazali samo nekatere funkcije ki niso tako znane.

Mavrik ::

Po drugi strani pa... Windows 7 bi naj še vedno mel Aero vmesnik.
The truth is rarely pure and never simple.

AapocalypseE ::

Res ste malo zaspali s to novico.

Drugače pa še mam jaz eno novico za vas. Bom kar na hitro skopiral:

Se bliža konec Windowsov?...

Težko je verjeti očem, ko med vrsticami preberemo, da pri Microsoftu napovedujejo konec operacijskega sistema Windows. A točno to se je zgodilo z najavo novega operacijskega sistema z delovnim imenom Midori, ki naj bi laboratorije v Redmondu prvič zapustil leta 2010. Midori temelji na drugačnem dojemanju računalništva. Strojna in programska oprema nista več povezani, temveč se vse računske operacije in shranjevanje podatkov izvajajo na oddaljenih strežnikih. Virtualizacija je pri tem ključna beseda. Posameznik bi imel pri sebi le enostaven terminal s katerim bi dostopal do svojega virtualnega računalnika. Slednji je lahko na tisoče kilometrov stran in si deli prostor ter računske zmogljivosti s še nekaj deset tisoč ostalimi virtualnimi računalniki.

Kaj pa Microsoftov dobiček od prodaje programske opreme? Poznavalci napovedujejo, da naj bi bilo za uporabo Midorija potrebno plačevati mesečno ali letno naročnino. Kar so pobožne želje vsakega ponudnika storitev. Toliko bolj, če upoštevamo, da bi taisti ponudnik razpolagal z vsemi našimi podatki. Ne plačaš naročnine ne moreš do svojih podatkov. Na drugi strani Google podobne storitve v določenem obsegu ponuja že danes. Preko brskalnika lahko uporabljamo pisarniške programe, pregledujemo in pošiljamo e-pošto ter shranjujemo dokumente in slike. Brezplačno, v zameno pa oglaševalcem nudimo podatke o svojem zasebnem življenju.

Kaj bo torej prinesla prihodnost? Povprečni uporabnik bo svoje podatke zaupal strežniškim farmam, ki jih bo upravljalo nekaj multinacionalk. Strašljivo?

bluefish ::

saj ti nihče ne sili v uporabo te storitve. Bo Linux toliko bolj popularna izbira.

blackbfm ::

Midori = bullshit, nič ne bo iz tega. Nek vir je malo napihnil novico, zdaj pa folk hoče ustvarit kar eno senzacijo iz tega. Preveč naivnosti škodi :)

dela ::

Ta windows mojave mora bit zakon. Treba tole kar spravit v prodajo, če so pogruntali, da je edina slabost viste ime. Namesto čiščenja imena naj naredijo kar menjavo le-tega, pa je. Po posnetkih sodeč bodo ljudje nad tem navdušeni. XD

LordPero ::

Moč množičnih medijev, ki jo pridoma izkoriščajo oglaševalci v politiki in gospodarstvu, je splošno znana. Usoda izdelka je lahko precej odvisna od vtisa, ki ga ti posredujejo, ter izdelek pripeljejo v vsak vaški dom (in pralni stroj), ali pa ga prepustijo na nemilost bolje oglaševane konkurence.


= 'Pozicioniranje izdelka'. :D


Sicer pa: Applu/Stevu visi dol za špile in to je njegov debilizm, Vista je zelo dober OS u useh tehničnih pogledih (in če hočeš da zgleda kot XP ali še starejši, lahko to narediš brez dodatkov), Aero oz. njegove (z)možnosti u Visti niso dodelane, ampak so kar velike, Vistin problem je kot omenjeno pozicioniranje in cena (in s ceno povezana relativna neslabost XPjev). Pa tudi, če znaš uporabljati Visto je konkretno hitrejša oz. prej narediš stvari kot v XPjih -to omenim samo ker mi folk pravi, da v Visti za isto stvar narest rabijo isto ali več časa.
Poleg tega pa Apple spet ni nevem kaka hudo dobra platforma, samo folk/mokeys misli da je univerzalno lepa platforma, mačkasti OSi tudi ne ponujajo nekih blaznih prednosti (tudi: folk ki rabi, da je vse narejeno in dela takoj iz škatlice in si ne nič usaj malo nastavi po svoje (za hitrejšo in/ali naprednejšo uporabo), bi moral več časa posvetiti učenju oz. povečevanju produktivnosti). In še Apple je kar se tiče splošnega dobrega podjetje na zelo zelo tmni strani.
Glede Vanish reklam pa, debiln folk k kritizira bilo katero stvar samo zato, ker je druge videl to delati, bo padel tudi na reklamo tipa Vanish (čeprav Mojave se mi zdi dokaj bolj dodelana stvar kot prej omenjeni oglaševalski iztrebek). Monkey see, monkey do, monkey drank Vanish.

[BTW, nikjer nisem rekel kateri OS je boljši, poudarit sem hotel, da bi vsak moral zase ugotoviti kateri mu je boljši & ne kaj reče cool sosed/sodelavc/sošolc/etc.]
LordPero

techfreak :) ::

Uporabljam Visto in sem zelo zadovoljen. Mi je všeč bolj kot XPji. (Menjal sem kakšen teden nazaj)

Če pa bo Windowsa konec in bo MS ponujal OS preko interneta, ga bom pa takoj nehal uporabljati. To je najslabša stvar, ki bi jo lahko naredili.
Potem bom pa takoj prestavil na Linux/Mac OS X na vseh računalnikih.

opeter ::

Vista + kombinacija DirectFolder Pro (oz. Hyperionix FileBox Extender) = čista zmaga.

Hitrejšega dela z navigacijo med mapami/datotekami trenutno enostavno ni. Govorim seveda za tiste, ki radi uporabljajo svojega miškolina (s tipkovnico je marsikdo še hitrejši)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Vlady ::

Pa ne samo to, vista s sp1 na 4GB RAM-a dela kot šus. Če pa imaš še hiter disk, pol pa je itak čista zmaga. Je pa zanimivo to, da v visti dostikrat delajo stvari, ki v XP-jih ne delajo oz. delajo zelo slabo. Medtem ko se včasih zgodi, da na 64 verziji viste ne delajo stvari, ki delajo na 64 verziji XP-jev. Tako da ostajam na obeh, dela mi vse kar hočem.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

PaX_MaN ::

In kje je na strani tega "poskusa" kakšen delujoč video tega "Mojave" OS-a? Ga ni? Aha, v tem grmu tiči zajec.

BaRtMaN ::

> vista s sp1 na 4GB RAM-a dela kot šus
Ubuntu na 1GB RAM-a dela kot šus! Večuporabniški sistem, compiz za grafične efekte.

Dobro, RAM je postal smešno poceni, ampak kupovanje vsaj srednje razrednega novega računalnika za poganjanje operacijskega sistema mi je smešno.

Mavrik ::


Ubuntu na 1GB RAM-a dela kot šus! Večuporabniški sistem, compiz za grafične efekte.


Em, a sva midva uporabljala isti sistem? Men je na 4 GB Ubuntu 8.04 neverjetno počasi delal... Firefox neprestano delal tisti "fade-out" ko se ne odziva.
The truth is rarely pure and never simple.

eee ::

Te posnetki so fake.

fabrskd ::

Čist kul je Vista. Sploh od SP1 naprej!
Screw you guys i'm going home!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fabrskd ()

mrpiagg ::

Očitno so nategnil ene popolne začetnike v Visti ... Me zanima kaj bi bilo, če bi to poskusl izvest pri nas ...
Jest sm pa dokončno obupal nad windows drisko 3 tedne nazaj in sm jo zabrisal dol z vseh mojih kompjutrov. Predvsem pa iz službenga, ker sem pri svojem delu na dan porabil vsaj uro do dve za pizdenje čez visto in čakanje na to da se kej zmisli in naredi kar sem jo "prosil".

elasto_mania ::


Ubuntu na 1GB RAM-a dela kot šus! Večuporabniški sistem, compiz za grafične efekte.


Em, a sva midva uporabljala isti sistem? Men je na 4 GB Ubuntu 8.04 neverjetno počasi delal... Firefox neprestano delal tisti "fade-out" ko se ne odziva.


Meni dela na 512 mb rama nekaj tega rama ima še sherano z intel 82845 integrirano grafično in mi dela odlično še compiz fusion mi dela super.

Relanium ::

Men pač Vista ne sede, pa sm 3X poskušal prestopit iz XPja.
Vsakič je bil razlog da so stvari preveč štekale. Navajen sem brzine, za novo mašino pa nimam dnarja.

iveco18 ::

Tudi jaz sem bil sprva skeptičen glede tega izdelaka zato sem se odločil, da ga preizkusim hkrati s mac OS leopard.

Isledki so naslednji:

prednosti viste: onenoote dela samo v wondows okolju ta pa dela skupaj z outlookom, ki tudi more bit v visti, potem imam še nekaj slovarjev slovenskih (legalno kupljenih), ki tud delajo samo v windows okolju.

prednosti mac os: enostavno, vse je enostavno programov ni treba iskat, ker so vsi v eni mapi, download v drugi itd.. iskalnik (spotlight) je hkrati tudi slovar in če si povezan na net išče po wikipediji pa še kje drugje.. nobenih procesov.. dosleden kaj se tiče isklapljanja in vklapljanja (koristno v pdf-jih). pomanjkljivost je da je včasih preenostaven, kar ni dobro...

kaj se tiče pa glede sesutij: vista 7:1 mac

lp, iveco

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iveco18 ()

Masamune ::

lordpero je napisu:



Sicer pa: Applu/Stevu visi dol za špile in to je njegov debilizm,



Očitno imaš kako insajdersko informacijo ali kako takšne stavri tako sigurno trdiš?

Kakorkoli mislim da apple/steve nima dosti pri tem, ampak so to podjetja ki razvijajo špile. Verjetno se jim zdi delež macov premajhen, da bi poštimali igrce tut za osx, ampak mac je vsekakor game-frendly os. Primer Blizzarda je več kot nazoren. Ze nekaj let delajo blizzardovi spili prav lepo na OSXih. Pa blizzard NI izjema.
lp, j

kriko1 ::

prednosti viste: onenoote dela samo v wondows okolju ta pa dela skupaj z outlookom, ki tudi more bit v visti, potem imam še nekaj slovarjev slovenskih (legalno kupljenih), ki tud delajo samo v windows okolju.

Oprosti, ampak to ni prednost OS-a temveč hendikepiranost programa ;)

--- ::

Ma folk glupi ste mi v */@fsd. Jst ne vem zakaj ne grete dol iz winsov pa teh vaših težav ne boste nikol več rabil trpet.Ce gledam na winse iz programerske strani jim lahko dam sam props, pa spet bi bli kle eni pametni češ da je vse z plačat, medtem ko K-Linux_Free_Complier verzija od 100.5 mulcev je pa zastonj ma po**** se na to zakon je tud če me stane .net framework 5k€.Svaka čast da lahk MS vse to gor drži na takem nivoju na vseh področjih in omogoča programerjem elegantne rešitve.
Mal me je raztrgal fuck it.

PaX_MaN ::

Kdo pa govori o 'programerski strani' 'winsov'? Kot da je 'programerska stran' edina 'stran', ki jo lahko gledaš na PC-ju. Nekaj cepcem so - čeprav je to fake, da smrdi do Torvaldsa - pokazali Aero in to je bilo to. Nič o .net Frameworku ali, bohnedaj, Visual Studiu. Kot da na drugih sistemih ni elegantnih rešitev. Je treba malo drugam pogledat, ne samo MS-ja. Pa dvomim, da K-Linux_Free_Complier obstaja. Hint: it doesn't. ;)

Vlady ::

lordpero je napisu:



Sicer pa: Applu/Stevu visi dol za špile in to je njegov debilizm,



Očitno imaš kako insajdersko informacijo ali kako takšne stavri tako sigurno trdiš?

Kakorkoli mislim da apple/steve nima dosti pri tem, ampak so to podjetja ki razvijajo špile. Verjetno se jim zdi delež macov premajhen, da bi poštimali igrce tut za osx, ampak mac je vsekakor game-frendly os. Primer Blizzarda je več kot nazoren. Ze nekaj let delajo blizzardovi spili prav lepo na OSXih. Pa blizzard NI izjema.

Za directX si že slišow? Če še nisi, ti ga omenjam sedaj tule. Za špile razvijat je še vedeno najbolj directX in ne SDL in kaka druga pokveka od bednih knjižnjic.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Vlady ::

> vista s sp1 na 4GB RAM-a dela kot šus
Ubuntu na 1GB RAM-a dela kot šus! Večuporabniški sistem, compiz za grafične efekte.

Dobro, RAM je postal smešno poceni, ampak kupovanje vsaj srednje razrednega novega računalnika za poganjanje operacijskega sistema mi je smešno.

Več kot 2 leti stara mašina, samo 4GB rama in 2 diska v RAID, padela sp1 vista ko šus. Če je to predrago, potem pa najbolje, da vsi kupujete samo še kalkulatorje.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

fabrskd ::

Vlady: Amen!!!!!!!
Screw you guys i'm going home!!!

aljoose ::


Za directX si že slišow? Če še nisi, ti ga omenjam sedaj tule. Za špile razvijat je še vedeno najbolj directX in ne SDL in kaka druga pokveka od bednih knjižnjic.


Ti se nikoli nisi delal s cim drugim kot DX ka-li?
No se za DX dvomim, ker namrec pises bedarije ;)

dela ::

S 4 GB RAMa dela vsak OS ko šus.

opeter ::

Recimo jaz nikoli nisem šparal s pomnilnikom. Ko so leta 1993 ostali povečini imeli 1, 2 in 4 MB RAMa v svojih mlinčkih, sva z očetom kupila 8 MB. Res, da nas je karseda hudo udarilo po denarnici, ampak jebiga, Windows 3.1 mi je tekel ko šus. Tudi sam sem osebno leto pozneje v svojo Quadro dokupil še 32 MB, tako, da sem skupaj imel 40 MB in lahko mi verjamete, da se MacOS 7.6 se ni pritoževal.

Če kdo pri trenutnih cenah pomnilnika, ob nakupu novega računalnik kupi manj kot 4 Gb RAMa, je ali prismojen, ali pa čisti mazohist.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

MasterBlaster ::


Več kot 2 leti stara mašina, samo 4GB rama in 2 diska v RAID, padela sp1 vista ko šus. Če je to predrago, potem pa najbolje, da vsi kupujete samo še kalkulatorje.


He he, ravnokar si opisal točno max 1% vsega hardware-a, ki ga ima folk doma. Pa še to je pomoje optimistična ocena. Kaj pa vsi ostali s prenosniki z diski s 5400 rpm in 1GB rama? To se je recimo prodajalo pred dvema letoma, ko je prišla vista ven.

Nič ne rečem na mašini s SSD, po možnosti v raidu, sem prepričan, da vista seka. Dokler mi pa bo disk na visti neprestano ružil, pa ostajam na XP-jih.
Tk je pa pika .

darkolord ::

Očitno so nategnil ene popolne začetnike v Visti ... Me zanima kaj bi bilo, če bi to poskusl izvest pri nas ...

Seveda, ker so taki najbolj glasni. Precej preden je Vista izšla, so nekateri že "vedeli", kako bo stvar zanič. Pri nas bi bla zadeva verjenot zelo podobna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

darksamurai ::

to lepa... test na američanih... =) Mislim, da slabšega vzorca ljudi ne bi mogli najti. 100% n00bs only! Bolj kot ne so gledali samo izgled in nekaj koščkov. OMG!!! Če si na visti izklopiš vse nadležne stvari (tudi aero), potem vista praktično postane XP. Aero je podn. Če bi se za enake efekte 100 let trudil napisati bolj požrešno kodo, mi ne bi uspelo. Preden vsaj malo pohvalite aero, si vsaj za 5 sekund poglejte compiz, pa boste takoj videli, da je aero kot fičo proti ferrariju (compiz).
elasto_mania je jasno napisal, na kakšni mašini mu compiz lepo deluje. Vistin aero, ki mogoče doseže 5% compiza, za teh mikroskopskih 5% potrebuje vsaj 4x hitrejšo mašino. To pa je uspeh. :)

Zgodovina sprememb…

Utk ::


Več kot 2 leti stara mašina, samo 4GB rama in 2 diska v RAID, padela sp1 vista ko šus. Če je to predrago, potem pa najbolje, da vsi kupujete samo še kalkulatorje.


Če imaš živeljenski cilj zapravit čim več za računalnike, potem je to way to go. Ostali bi pa radi čim več dobili za čim manj denarja (kakšni norci, a ne), in res mi ni jasno zakaj bi kupoval še 2 ali 3 giga rama in še en disk samo zarad OS-a, ki itak nič ne dela, ampak samo mora bit, in če ti brez tega vsak normalen OS zelo lepo dela. Da ne govorimo o ceni same Viste.
MSju zelo dobro uspeva prepričevat ljudi, da res rabijo 4 giga bajte in herce za word in film pogledat. Pa je vse delalo že zdavnaj čist lepo. Še več, ljudje so celo prepričani, da rabijo vsako leto giga rama več, tudi če drugega nič ne spremenijo. Pa še misljo, da tako mora bit.

darkolord ::

Bolj kot ne so gledali samo izgled in nekaj koščkov.

In?

Matrin ::

Nej pokažejo še kjerga ki jih je spregledo, al pa mu tut "Mojave" ni bil všeč.

roli ::

Jaz imam v svojemu macu samo 1GB RAMa pa deluje OSX (Leopard) brez kakršnihkoli problemov. Seveda se že dolgo odločam za nakup še ene 2GB ploščice pa se mi nikoli ne mudi. Ker dokler stvar potegne normalno prižgan azureus, firefox z 50 zavihki, MSN in Skype ter par oken finderja hkrati brez upočasnitve ne rabim kaj več. Sicer pa računalnik rabim za net, programiranje, gledanje filmov/serij... in ne za igranje iger.
http://www.r00li.com

darkolord ::

Nej pokažejo še kjerga ki jih je spregledo, al pa mu tut "Mojave" ni bil všeč.

Takih je blo vse skupaj okrog 8

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()
««
«
1 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple izdal OS X Leoparda (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
1138407 (8407) borchi
»

Prihaja Windows Server 2003 R2

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
173998 (3213) darkolord
»

3D na dlančnikih

Oddelek: Novice / Windows Mobile
124721 (4056) BoBi
»

Lindows spet zlorablja

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
172648 (2648) MasterMind
»

Intelovi štirje T-ji

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
82654 (2654) Dr_M

Več podobnih tem