» »

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

««
11 / 37
»»

D-PaX ::

to delam še slika in ne najde nič. :(
 KLIK

KLIK

a je možno, da je kartica pokvarjena? Na kabel sem pravilno montiral konektor ženski del. Drivere se mtudi naložo iz cdja. A ima kdo drug program za gledanje tv, da še zdrugim probam?
Paxy

neki4 ::

meni je lepo najdlo pa imam drugega operaterja. imam sicer samo nekaj digitalnih na frekvenci 578mhz, symbol rate 6900,modulacija 256QAM. Te tri podatke rabiš. Bo že najdlo, samo moraš dati prave podatke od operaterja. Upam da ne uporabljaš original program iz cdja, ker ni dovolj dober in tudi nestabilen.

Sedaj mi je najdlo programe ampak pop tv ni slike, kanal a je slika ampak ni zvoka, pa še to ful grda slika je piše pa UPC če primerjam ko imam doma t-2 tv pa upc je upc podn. :(
Kateri program priporočate za gledanje tvja?
Paxy

dvbviewer, ampak ne tega iz priloženega cdja. poglej eno stran nazaj, sem nekaj že omenil.

beto imam sedaj sem od njighove strani spipal dol in sedaj imam zvok.
A s ovsi kanali stero, ker mi čisto vse kanale meče ven na optičnem kablu stereo. :(
Paxy

Pjer13 ::

Imam nekaj vprašanj, ki jih nisem zasledil v tej temi.

Odločil sem se da bi vzel paket L pri Telemachu, vendar ne vem katerega ali digitalnega ali navadnega. Sedaj že imam njihovo kabelsko televizijo. Doma imam 40" LCD TV HD ready, pa me zanima ali se splača vzeti HD sprejemnik saj je razlika v naročnini proti navadnemu paketu 12 EUR (navadni 44 eur, digitalni pa 50 + 6 za hd).
Kdor ima kaj izkušenj naj mi svetuje kaj se splača.

Če sem prav razumel njihove informacije tudi ni noben problem da poleg digitalne še naprej gledam na dveh tv sprejemnikih analogno tv.
Ali na njihovi telefoniji možen prikaz kdo te kliče?
Hvala za odgovore.

Slowenc ::

Za 50 + 6 eur boš dobil DVR + HD sprejemnik, se pravi da boš imel dva sprejemnika, samo na enem boš lahko gledal HD.
Itak se ti pa splača vzet digitalnega, saj se vse razvija v to smer, dobiš veliko kanalov, boljšo sliko...
Analogno boš lahko gledal tako kot do sedaj.
Ja, telefonija omogoča prikaz identitete klicočega.
Skiny gate.

varlecijus ::

Pozdravljeni!!

Prvo moram pohvaliti forum ker je res na nivoju, imam pa nekaj vprašanj.

Sem naročnik analognega trojčka pri telemachu in za novo leto sem si privoščil nov tv in sicer LCD TV sprejemnik Sony KDL-40W4500 . Zadeva naj bi podpirala vse, ko sem zadevo priklopil na kabeljsko je scan našel samo analogni signal - ali so vsi digitalni kanali zaklenjeni?? Če pravilno razumem z tem tv sprejemnimom ne potrebujem dodatnega daljinca in sprejemnika??

specs od tv-ja http://www.sony.si/product/t32-w-series...

ncnifrej ::

Zdravo,

Pisem malo "na pamet", ker nimam daljinca pri roki.

Na daljincu imas zgoraj levo (nekje 2 ali tretja vrsta) tipko - analog / digital (tuner). Klikni na digital in daj se enkrat iskat kanale (Home - digital setup). Ker ce imas vklopljen "analogen" tuner vidis samo analogne kanale. Da si preklopil na digitalen tuner vidis po znakcu "D" v kotu slike.

Zaklenjeni so placljivi kanali. HD je samo National geographic - je pa bomba :)
Pri POPTV (24 ur) glej tistega ki ima oznako DVB-T (je cez cel ekran), ostale dva sta 4:3.

srecno :)

CABLESTAR HD2 jao kabel, ki ima senzor za ir je že hin. :( Daljinec ne deluje pa imam komaj 3/4dni kartico. :(
Paxy

gregyk ::

Zdravo,

Na daljincu imas zgoraj levo (nekje 2 ali tretja vrsta) tipko - analog / digital (tuner). Klikni na digital in daj se enkrat iskat kanale (Home - digital setup). Ker ce imas vklopljen "analogen" tuner vidis samo analogne kanale. Da si preklopil na digitalen tuner vidis po znakcu "D" v kotu slike.

Pri POPTV (24 ur) glej tistega ki ima oznako DVB-T (je cez cel ekran), ostale dva sta 4:3.

Ne vem kje ste vi našli DVB-T in še en PopTV na DVB-C?! 2x sem preskeniral vse programe, pa je samo 1 PopTV. Očitno vaši TV-ji lovijo tudi DVB-T signal, drugače si ne znam razložiti ... Me pa jezi, da še sedaj ni urejeno s 16:9 formati na PopTv in A kanalu ...

CABLESTAR HD2 jao kabel, ki ima senzor za ir je že hin. :( Daljinec ne deluje pa imam komaj 3/4dni kartico. :(

pri tej kartici sem tudi jaz razočaran, ker ne morem usposobiti daljninca. Sicer nekaj tipk dela, čisto druge funkcije kot bi želel. Nevem kako bi lahko to nastavil pri dvbviewerju. Vem, da naj bi delalo z nekimi programi zraven, nekaj že probaval ampak nobenih bistvenih sprememb. Kartica brez delujočega daljinca je pa tudi dost tečna zadeva.

Tom-Cat ::

Mislim da je ta DVB-T verzija POP-tv-ja samo v LJ UPC-ju, tu v MB ga ni....

varlecijus ::

Zdravo,

Hvala zadevo sem uredil. Na začetku te upraša za državo in sem pustil na england ker slovenije ni bilo na seznamu. Sedaj sem nastavil na Italy in zadeva deluje k šus, še posebi national g. HD ga rulla pa tut potv je hud ja.

Najbolj mi je pa všeč da plačulem isto za kabelsko :-)

Mislim da je ta DVB-T verzija POP-tv-ja samo v LJ UPC-ju, tu v MB ga ni....

Potem je pa očitno samo v LJ, ker tudi na gorenjskem je ni ...

DJ Beat ::

Na Gorenjskem je tudi, ampak ga meni najde pod radijskimi programi 8-O

Na Gorenjskem je tudi, ampak ga meni najde pod radijskimi programi 8-O

No zdaj je meni tudi našlo oba (sem moral dati avtomatsko iskanje, če dam ročno iskanje mi najde 102 programa, avtomatsko pa 104 ... - uporabljam Handan 6000). Kaže mi pa samo sliko pri pop tv enc (ali nekaj podobnega), pri poptv dvb-t pa imam samo zvok slike pa ne in piše da je program kodiran.

Evo me pri sebi :D končno.
 SLO2

SLO2

SLO1

SLO1

POP TV

POP TV

RTS

RTS

3sat ki ga ne morem gledat

3sat ki ga ne morem gledat

Res je, da so slike v JPG, ker v bmp formatu ne grejo gor. :(
Če primerjam t-2 in pa upc dig. kabelsko je upc čisti poden. Imam t-2 tv, ki ga bom kmalu povezal na kartico stem, da imam čisto vse kanale kar jih t-2 ponuja. Kabelska UPC pa imam samo ta osnovni paket, ki jih kabelski kabel ponuja. Kmalu bom še priklopil satelitsko anteno.
 Pokvarjen ir kabel

Pokvarjen ir kabel

Kartica:
 1

1

2

2

Vgradnja tv kartice:
 3

3

Paxy

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D-PaX ()

DrDeeJay ::

A kdo ve kakšen TV moraš imeti, da se ti sploh splača zamenjati analogno kabelsko z digitalno (da je opazna razlika na boljše)? Ker imam še TV s katodnjo cevjo (ne plazme al pa lcdja) in me zanima če bo sploh opazna sprememba. Imam pa TV Evelux S28AD (70cm diagonala).

Meni tu v MB najde na "Rocnem" iskanju 102 programa, na "Samodejnem" pa ne najde nic... cudno. Imam Handan 6000. Nastavitve za "Samodejno iskanje" so :

Zacetna frekvenca 114 Mhz
Frekvenca zaustavitve 864 Mhz
Hitrost snemanja 1 6900
Hitrost snemanja 2 5000
Hitrost snemanja 3 0
Vkljucen je samo 64 QAM

Je slucajno kaj narobe nastavljeno (tega nisem spreminjal...).

Zakaj bi bil pa ir kabel pokvarjen, saj jaz imam istega kot ti, daljinec ne dela uredu, ker nekako nisem software naštimal in baje imajo tudi drugi probleme z nastavitvami. Nevem v kakšen smilsu je upc poden, jaz definitivno lahko rečem da so pri meni kanali v digitalni shemi pri evj kabelskemu operaterju bistveno slabše kvalitete kot analogni kanali. Tako da sem zadovoljen z analognimi kanali pri analog kartici. Odzivno, software super, daljinec super vse. Mi cablestar praktično nič ne pomaga, edina prednost bodo HD kanali kasneje v prihodnosti.

Meni tu v MB najde na "Rocnem" iskanju 102 programa, na "Samodejnem" pa ne najde nic... cudno. Imam Handan 6000. Nastavitve za "Samodejno iskanje" so :

Zacetna frekvenca 114 Mhz
Frekvenca zaustavitve 864 Mhz
Hitrost snemanja 1 6900
Hitrost snemanja 2 5000
Hitrost snemanja 3 0
Vkljucen je samo 64 QAM

Je slucajno kaj narobe nastavljeno (tega nisem spreminjal...).

Vnesi sledeče:

Zacetna frekvenca 418 Mhz
Frekvenca zaustavitve 602Mhz
Hitrost snemanja 1 6875
Hitrost snemanja 2 5000
Hitrost snemanja 3 0
Vkljucen samo 64 QAM

pa ti bo našlo vse.

Alexius Heristalski ::

pri poptv dvb-t pa imam samo zvok slike pa ne in piše da je program kodiran.

V resnici ni kodiran, temveč je v formatu MPEG-4 AVC, ki ga tvoj sprejemnik ne podpira. To zna 7000-ka.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Vnesi sledeče:
Zacetna frekvenca 418 Mhz
Frekvenca zaustavitve 602Mhz
Hitrost snemanja 1 6875
Hitrost snemanja 2 5000
Hitrost snemanja 3 0
Vkljucen samo 64 QAM
pa ti bo našlo vse.

Hmm, sem nastavil na tocno te vrednosti in mi najde 48 kanalov (vsi so tudi med tistimi 102 pri Rocnem iskanju). Zgleda imamo kanale na drugih frekvencah v Mariboru in LJ... cudno.

Sem nazaj nastavil na prejsnje vrednosti (114, 864) in pustil samo Hitrost snemanja 1 na 6875 in mi sedaj najde 101 program pri Samodejnem iskanju... tako da v MB zgleda res ni teh novih programov razen ce so izven 114,864 obmocja.

Lahko nekdo napise na kateri frekvenci je ta novi DVB-T POP-TV ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tom-Cat ()

V resnici ni kodiran, temveč je v formatu MPEG-4 AVC, ki ga tvoj sprejemnik ne podpira. To zna 7000-ka.

Sem sumil, da bo kaj takega ... Sicer so to samo testni programi (ta je najbrž mišljen kot HD, če je kodiran v Mpeg4?). Še vedno pa čakam da bom lahko gledal 24ur in ostale filme/oddaje ki so v 16:9 formatu, v nativnem formatu ... :)

Sem sumil, da bo kaj takega ... Sicer so to samo testni programi (ta je najbrž mišljen kot HD, če je kodiran v Mpeg4?). Še vedno pa čakam da bom lahko gledal 24ur in ostale filme/oddaje ki so v 16:9 formatu, v nativnem formatu ... :)

Gregyk, lahko prosim napises na kateri frekvenci je ta DVB-T POP-TV ki je v mpeg4. (ce pritisnes tipko I ti bo izpisalo).

Gregyk, lahko prosim napises na kateri frekvenci je ta DVB-T POP-TV ki je v mpeg4. (ce pritisnes tipko I ti bo izpisalo).

466/64/6875

Hvala. V MB so na kanalu 466 : MTV Hits, VH1 Classics, MTV Dance, MTV 2, Duna TV ... ni sledu o tem "novem" POP-TV-ju.

kronik ::

Tom-Cat malo si razjasni pojme. DVB-T ni DVB-C. Sheme in frekvence se razlikujejo po celi državi pri UPCju.

kronik: Daj no, kaj mislis da sem kreten? Malo si bolje preberi post-e... KJE sem omenil da delam to na DVB-T ??? Kanal je na DVB-C in se imenuje "DVB-T POP-TV" (kar verjetno pomeni da je isti stream kot pa tisti ki ga prenasajo tudi na DVB-T v Sloveniji).
Nisem pa vedel da se sheme toliko razlikujejo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tom-Cat ()

Tom-Cat malo si razjasni pojme. DVB-T ni DVB-C. Sheme in frekvence se razlikujejo po celi državi pri UPCju.

Tole si pa kiksnil.
Digitalna shema UPC je po celi državi ista, se pravi da so isti kanali na istih frekvencah.
Ne vem kje si slišal obratno?
Skiny gate.

Tom-Cat pardon.
Glede na PDFje na UPC strani se razlikejejo tako analogne kot digitalne sheme. Frekvenc pa res nisem preverjal :))

Digitalna shema je po celi Sloveniji ista, kolikokrat naj ti to še napišem. Izvor dig. signala je iz Ljubljane, zato je za vse isti.
Ne vem kje si našel drugačne informacije.
Skiny gate.

Kanala MGM v MB shemi ni. Poglej pdfje na upc strani.

Sade ::

Digitalna shema je po celi Sloveniji ista, kolikokrat naj ti to še napišem. Izvor dig. signala je iz Ljubljane, zato je za vse isti.
Ne vem kje si našel drugačne informacije.

Ne bit prepameten!
Oddajajo se isti multipleksi, ki jih različni sistemi dajo na ralične frekvence, lahka sicer kdaj pride do poenotenja, vendar ni nobene potrebe....

Isti so multipleksi, torej isti programi na isti frekvenci če so vse vkliopljeni vsi povsod, medtem ko pa so frekvence po ratzličih sistemih drugačne!!!!!!!!

V MBso druge frekvence kot v LJ itd.

Lp!
P.S.: kanala MGM tut v Lj še ni , neki se je govoril sicer da bo do novga leta....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

Alexius Heristalski ::

Ne, PopTV je SD, čeprav je v MPEG-4 AVC, ker je ta standard pri nas v uporabi v oddajanju DVB-T.

Pravilno razmerje slike mora kabelski operater urediti, tako da pritisnite nanj, ker očitno je to preklapljanje možno (npr. v DVB-T in na T-2 že dela).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

DrDeeJay ::

A kdo ve kakšen TV moraš imeti, da se ti sploh splača zamenjati analogno kabelsko z digitalno (da je opazna razlika na boljše)? Ker imam še TV s katodnjo cevjo (ne plazme al pa lcdja) in me zanima če bo sploh opazna sprememba. Imam pa TV Evelux S28AD (70cm diagonala).

Ve kdo mogoče odgovor na tole vprašanje? Hvala

Pri meni je Triera na novo polozila kabel pred dvema letoma. Signal je zelo dober in analogna slika je bila tudi dobra (boljsa ali enaka kot pri drugih v MB). Ko sem dobil digitalno in 6000 DVR receiver je bila digialna slika na Evelux 16:9 82cm tv-ju boljsa kot pa analogna. Na nekaterih programih veliko boljsa (primeri so ORF, 3SAT, etc.), na nekaterih pa samo malo boljsa (slovenski kanali, etc.). Nikjer slika na digitalni ni slabsa kot pa analogna.
Sedaj imam ta 6000 DVR receiver na manjsem 60cm CRT televizorju in tam isto opazim razliko med analogno in digitalno tv.
Na Sony 40W4000 LCD tv-ju pa je razlika med analogno in digitalno velika (Sony ima DVB-C receiver vgrajen, tako da ne potrebujes zunanjega receiverja). Analogna tv je na vecini programov prav negledljiva, medtem ko je digitalna slika na skoraj vseh kanalih izredno dobra (na nekaterih je skoraj kot bi gledal dober DVD, vcasih se kdo vprasa ce je celo HD :-) ). Le na nekaj programih (recimo nase Sport TV postaje), ki imajo zelo kompresiran signal, je slika dokaj slaba, ampak je na analogni shemi se slabsa.

Odgovor na vprašanje glede preklapljanja na 16:9 format pri gledanju poročil na PopTv s strani Upc-ja:

POP TV oddaja 16:9 leter box, kar pomeni, da sliko oddajajo v 4:3 formatu s črnimi robovi pod in nad sliko. Če uporabiš tipko zoom oz. ekvivalentno – odvisno od TV sprejemnika, se slika poveča, tako da ne vidiš robov…še vedno ne gre za pravi 16:9 full frame…s POP TV-jem smo na zvezi in bomo zadevo uvedli takoj ko bodo začeli oddajati 16:9 full frame operaterjem – za enkrat tega še ne počnejo. Problem, ki se ga bojijo so stari sprejemniki, ki bi v primeru 16:9 full frame prikazovali stisnjene obraze.

Torej, kaj je zdaj res in kaj ne?

pumaxx ::

Prodajajo meglo. Poglej na T-2 TV kjer to lepo dela.

Chessman ::

Z strani UPC-ja prirejena resnica.

Oni dejansko iz POPTV-ja dobijo 4:3LB signal vendar se za UPC tukaj zadeve zaključijo. Resnica pa gre dalje.

POPTV oddaja čisto tapravi 16:9FF to je signal kateri gre iz master kontrole v POPTV. Dalje se ta signal oddaja v dveh oblikah slovenskim potrošnikom.

1. Oddaja se signal 16:9FF (se pravi ne spremenjeni signal) v digitalni obliki signal je možno sprejemati v DVB-T MUX ali kako ga že uradno imenujejo in od nekje 15.12.08 tudi v T2 IPTV.
2. Signal se predela v obliko 4:3LB, doda se mu signalizacija WSS katera poskrbi za avtomatski preklop na TV kateri omogočajo prikaz slike v 16:9 formatu. Ta signal se uporablja za analogni sprejem preko zemeljskih oddajnikov, SIOL IPTV, UPC DVB-C TV. Torej dokler se bo UPC zgovarjal na to da oni oddajajo to kar dobijo od ponudnika zadeve nikoli ne bodo delovale. Edina rešitev je da UPC zahteva na POPTV da jih preklopijo iz sistema 4:3LB na 16:9FF. POPTV dokler ne dobi zahteve iz strani UPC-ja ne bo naredil preklopa na 16:9FF. Skratka nesposobnost ljudi na UPC-ju na višku. Da pa ne bom kritiziral samo UPC, POPTV še tudi ni pozval UPC-ja da naj poda zahtevo za preklop. Skratka POPTV čaka na UPC zahtevo, UPC čaka na POPTV da mu pove da mora poslati zahtevo.

Torej vse kar je potrebno je da se prestavi kabel kateri gre proti UPC DVB-C sistemu iz 4:3LB na 16:9FF in celotni DVB-C bo porihtan.

Druga pesem pa je z analogno kabelsko pri UPC-ju. Tukaj lokalni kabelski operaterji pridobivajo signal na različne sisteme. V LJ se signal za analogno TV pridobi iz analognega oddajnika. Slika je 4:3LB + WSS in uporabnikom analogne TV preklop deluje normalno. Druga pesem je recimo pri nas v MB. Včasih se je za POPTV uporabljal analogni oddajnik na Pohorju, takrat je tudi pravilno deloval WSS in je TV avtomatsko sam preklapljal. Vendar se je bivša Triera v MB odločila da zaradi slabšega signala katerega sprejemejo iz analognega oddajnika popravijo kvaliteto slike tako da uporabijo kot izvor signala DVB-C signal in ga na lokalni varijanti predelajo v analogno obliko. Ta signal nima WSS signalizacije in zato avtomatski preklop na TV-jih ne deluje.

Glede uporabe funkcije ZOOM ali katere druge ekvivalentne varijante zadeva ni uporabna. Tako se ne sklicevat na to da je to rešitev. Ker s tem pokažete še samo dodatno neznanje in nepripravljenost za rešitev problema. Ker pri vsakem preklopu med dvema prorgramoma ne mislim na roke spreminjati nastavitev TV-ja. Prav tako so tudi reklamni bloki v 4:3 obliki in ti jih sistem zoom prikaže v napačni obliki. V primeru da pa se na TV-ju uporabi nameto zoom funkcije oblika (smart, auto ali kako jo določni proizvajalci imenujejo) pa tudi ni uporabno ker vse TV vsebine niso v razmerju 16:9 ker obstajajo še ožje razlike za filmsko produkcijo in v teh primerih ti sliko avtomatsko sicer raztegne in tako poreže črne robove, samo ne sme pa porezati celih robov ker imaš tako preveč popačeno sliko. Skratka spet neuporabno si spet smo pri tem da da lahko celi čas ročno preklapljaš na TV-ju da vidiš normalno sliko

MadMicka ::

Zanimivo, meni pa dela HBO in HBO Comedy, čeprav imam samo razširjeni paket in ne filmski. Zdej pa ne vem, ali so se zmotili, ali pa gre za kako novo politiko. Sicer pa ne vem, če sta ravno ta dva programa res vredna posebnega doplačila.

mikson ::

Na Sony 40W4000 LCD tv-ju pa je razlika med analogno in digitalno velika (Sony ima DVB-C receiver vgrajen, tako da ne potrebujes zunanjega receiverja). Analogna tv je na vecini programov prav negledljiva, medtem ko je digitalna slika na skoraj vseh kanalih izredno dobra (na nekaterih je skoraj kot bi gledal dober DVD, vcasih se kdo vprasa ce je celo HD :-) ). Le na nekaj programih (recimo nase Sport TV postaje), ki imajo zelo kompresiran signal, je slika dokaj slaba, ampak je na analogni shemi se slabsa.

tom-cat: zanima me kako ti kot praviš na skoraj vseh kanalih prikaže izredno dobro sliko, recimo če pogledaš s tipko na info, ali ti prikaže resolucijo 576/25Hz. Sam imam Sony 40E4030 in mi recimo zelo dobro sliko kaže na HTV1 in 2 TV3, TV1000, VIASAT EXPLORER, pa še kakšen bi se našel, vendar večina ni tako dobra, verjetno je res vse odvisno od vhodnega signala in pa v kakšni tehniki je bila posneta oddaja ali film. Sam sem recimo izbral DTV L paket in si vzel še dodatno kartico, tako da imam trenutno eno v DVR eno pa direktno v TV, ki podpira tudi HD; moram rečt, da je slika za odtenek boljša s sprejemnikom v TV-ju, kot pa preko DVR, ki je nekako preostra in mi ni všeč. DVR mam tko al tko sam za snemat. Moti me edino, da pri HD NG, govor za malenkost zaostaja za zvokom, ima kdo podoben primer. Toliko zaenkrat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mikson ()

tom-cat: zanima me kako ti kot praviš na skoraj vseh kanalih prikaže izredno dobro sliko, recimo če pogledaš s tipko na info, ali ti prikaže resolucijo 576/25Hz.

Seveda. Edino NG HD je v 1080/25Hz resoluciji, vsi ostali so SD (576 resolucija).

Sam imam Sony 40E4030 in mi recimo zelo dobro sliko kaže na HTV1 in 2 TV3, TV1000, VIASAT EXPLORER, pa še kakšen bi se našel, vendar večina ni tako dobra, verjetno je res vse odvisno od vhodnega signala in pa v kakšni tehniki je bila posneta oddaja ali film.

40W4000 prikaze na 90% programov zelo lepo sliko. Tistih 10% so pa po vecini nasi sportni programi in se nekaj drugih, kjer se zelo vidi da je stream zelo kompresiran. Pac standardni you-tube effect ;-) Ampak teh programov je izredno malo. Pri meni so vsi programi na analogni shemi slabsi od digitalnih.

Sam sem recimo izbral DTV L paket in si vzel še dodatno kartico, tako da imam trenutno eno v DVR eno pa direktno v TV, ki podpira tudi HD; moram rečt, da je slika za odtenek boljša s sprejemnikom v TV-ju, kot pa preko DVR, ki je nekako preostra in mi ni všeč. DVR mam tko al tko sam za snemat. Moti me edino, da pri HD NG, govor za malenkost zaostaja za zvokom, ima kdo podoben primer. Toliko zaenkrat...

Na NG HD zvok vcasih zaostaja za sliko, zgleda imajo probleme na UPC (ne verjamem da NG HD oddaja taksen signal...).

mikson ::

tom-cat: (Na telemachu piše takole: Pri digitalni televiziji ima slika format 576 x 720 točk, kar v praksi lahko pomeni do štirikrat ostrejšo sliko. Na digitalnem zaslonu se slika potem prikaže na 576 x 768 kvadratnih točkah (če gre za standardni format 4 : 3) oziroma na 576 x 1024 kvadratnih točkah (če gre za širokozaslonski format Pal Plus). Vendar pa se mora slika že pri nastanku, torej pri snemanju s kamero, posneti v digitalni obliki, saj pretvorba analogne slike v digitalno poslabša kvaliteto).
A tako resolucijo jst potem dobivam, ker če gledam analogno je res slabša ni pa razlika taka, da bi reku uauu, razen seveda HD NG.

Ne vem zakaj bi to pomenilo "stirikrat ostrejso sliko" ker je locljivost popolnoma enaka na analognem signalu :). Le da na digitalni ni prisotem sum.
Kaksna razliko vidis je odvisno od kvalitete analognega signala in tv sprejemnika (nacin kako poveca locljivost iz SD na HD - upscaling).

Očitno bodo na UPC diplomirali glede PopTv in A-Kanala in 16:9 formata. Zdajle sem preveril, je poleg 'rednih' PopTv in A-Kanal programov na voljo tudi:

-TEST ENC POP (poptv)
-TEST DVB-T POP (poptv v mpeg4 - baje dela preklop 16:9)
-POPTV Test MTC (poptv)
-POP2 SD TEST (poptv)
-A2 SD TEST (A-kanal)
-POP SAT (poptv)

Vsi so na frekvenci 466Mhz (na gorenjski)

Bo treba gledat 24ur in preverit ali kak kanal od vseh teh PopTv-jev preklopi na 16:9 ...

Eh, ja ...

Update: POP2 SD TEST prikazuje končno pravilne formate - avtomatsko preklaplja med 4:3 in 16:9 formatoma.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

Peter13 ::

meni avtomatsko preklopi na 16:9 na analognem priključku POP tv in kanal A (3:4 so samo reklame) to že par dni za vse oddaje in filme
sem pa v Pivki - ne vem pa kam smo vezani KP ali LJ

Jacky ::

Da ne bom odpiral nove teme. Kupil sem si univerzalni daljinec Philips, da bi imel all in one Tv, Dvd, Vcr in UPC. Sedaj pa za handan cv-5000 nikakor ne poštudiram kode. Pisal sem že na philips pa ni odgovora. Ali jo morda kdo ve, ker na netu je prav tako ne najdem (ne znam najti). Ostalo mi vse dela
Hvala!
««
11 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4413739 (7311) yanz
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208536 (4175) predrag000
»

digitalni sprejemnik (DVB-C) za TV

Oddelek: Zvok in slika
3418497 (9971) mysterio
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
287066 (5589) robotek87
»

RTV SLO HD na Telemachu