» »

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

««
10 / 37
»»

Izi ::

V televizorjih je samo reža CI (Common Interface), to v bistvo ni nič drugega kot samo konektor.

V to režo vtakneš CI modul. Ta modul opravi dekodiranje signala. Ker UPC Telemach uporablja način kodiranje Conax, rabiš modul, ki zna dekodirati Conax kodiran signal.
Conax je najbolj razširjen način kodiranja digitalne televizije.

Sam modul ne more ničesar odkodirati.
Brez modula je kakor, da programa sploh ni in vidiš samo črn ekran.
Modul pa zazna, da gre za program kodiran v načinu Conax in na ekranu se ti pokaže obvestilo, da gre za kodiran program.

Kaj pa bo modul dekodiral pa določa kartica, ki jo dobiš na Telemachu.
Gre za čip kartico, ki se poveže na Telemachov server ob vsakem priklopu in preveri stanje tvoje naročnine. Vsakega prvega v mesecu se komplet podatki na kartici obnovijo in za vsak sklop programov se zapiše dovoljenje za dekodiranje samo za tekoči mesec.
Vsakega prvega v mesecu ti torej kodirani programi prenehajo delovati in na ekranu vidiš sporočilo, da gre za kodiran program. Potem moraš pustiti sprejemnik prižgan na tem kanalu za kakšnih 10 minut, da se na kartico zapiše dovoljenje za nov mesec.

Kolikor sem gledal sta trenutno na kartici aktivna samo 2 skopa, eden za razširjeni paket in eden za filmski paket (osnovni programi in HD program zaenkrat sploh še niso kodirani)
Zna pa se zgoditi, da bodo zakodirali vse in prešli na 4 različne sklope naročnin (osnovni, razširjeni, filmski in HD).
Lahko pa bodo HD programi tudi v sklopu razširjenega paketa, čeprav je potem malo čudno, da računajo po 6 € na mesec za HD sprejemnik, ki je dejansko precej cenejši kot sprejemnik z snemalnikom.

Kakorkoli že, trenutno imajo vse še precej v začetni fazi in kodiranih programov je komajda za vzorec.
Tako smo tisti, ki plačujemo za razširjen paket in še dodatno za HD paket, kar precej nategnjeni >:D
Ker lahko trenutno gledaš 85% digitalnih programov + HD program samo z analogno naročnino.

darkprinc ::

se pravi da sem lahko samo srečen, da mi trenutno dela teh 90 kanalov, kateri še niso zakodirani.
Kdaj pa naj bi jih zakodirali, ker takrat bom pa očitno moral kupiti digitalni paket.
PS: danes sem opazil da so povečali spekter radijskih kanalov. Pa seveda odklopili oziroma zaklenili edini hd kanal kateri je bil do sedaj brezplačen HD national geografic.

Pa seveda odklopili oziroma zaklenili edini hd kanal kateri je bil do sedaj brezplačen HD national geografic.

Ne gre za kodiranje ampak za napako.
Včeraj in danes smo bili vsi brez edinega HD programa.
Menda se jim je včeraj nekaj pokvarilo in smo vsi ostali brez tega programa.
Napako bodo bojda odpravili danes ponoči.

neki4 ::

Izi eno vprašanje zate: moj operater je sedaj ponudil 5 digitalnih programov in pravi:da shema ni kodirana, torej brez conaxa. Kaj to pomeni, da morda kasneje bo? Je to morda potem problem, če kupim dvb-c kartico, da ne bo kompatibilna.

lp

moj operater je sedaj ponudil 5 digitalnih programov

Najprej dobi več podatkov o teh digitalnih programih.
Digitalni programi se prenašajo na 3 različne načine DVB-C (kabelski), DVB-T (zemeljski) in DVB-S (satelitski). Za vsakega rabiš drugačen sprejemnik.
Vsak od teh načinov pa uporablja lahko spet 3 različna kodiranja (stiskanje) in sicer MPEG-2, MPEG-4 in MPEG-4 H.264
Na vse to pa potem pride še naročniško kodiranje signala, kot na primer Conax.
Cela znanost :D

In ne mešati kodiranja glede na način stiskanja signala in kodiranja za katerega rabiš naročniško dekodirno kartico.

Telemach pošilja signal v načinu DVB-C, stiska ga v MPEG-2 za SD programe in v MPEG-4 H.264 za HD programe, nato pa nekatere še zakodira z Conax naročniškim kodiranjem.

backo666 ::

Živjo,

pomagalo bi, če bi napisal, kdo je tvoj operater.

Pa še popravek na en post malo višje - kartica odklene programe do naslednjega 10. v mesecu, 11. se vse zaklene, če med 1. in 10. ni bila pognana reaktivacija kartice.

lp
backo

Pa še popravek na en post malo višje - kartica odklene programe do naslednjega 10. v mesecu, 11. se vse zaklene, če med 1. in 10. ni bila pognana reaktivacija kartice.

Moj sprejemnik ima v meniju rubriko Conax.
Tam se da prebirati podatke iz kartice in trenutno pri meni piše za vse naročnine od 1.11.2008 do 30.11.2008.
Ko bo prišel datum na 1.12.2008, dekodiranje ne bo več delovalo in počakati je treba kar kakšnih 10 minut, da se v kartico napišejo novi datumi.
Imam naročnino že od začetka in vsakega prvega v mesecu mi dekodiranje preneha delovati (že dvakrat preverjeno) in je treba počakati, da se kartica posodobi.

In zelo tudi dvomim, da bi se kartica kar zaklenila. Kaj pa če grem za 1 mesec na dopust? Po tvoje bi moral iti vsakič po novo kartico, če me ne bi bilo doma med 1. in 10. v mesecu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

gre za digitalno kabelsko. Rekli so mi: Shema ni kodirana, torej brez conaxa.

bolj me zanima, ali se conax nanaša samo na tiste zakodirane programe, torej rabis modul zraven kartice, ali je to kaj povezano, da morda dvb-c kartica usb , ki dela na upc telemachu, tako kot jo ima Izi, ne bo kompatibilna pri mojem operaterju, da gre za nekakšen drug sistem prenosa upcja napram mojem operaterju.
hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neki4 ()

pumaxx ::

Bo delala samo symbol rate je 6900, Astra HD pa je mislim da MPEG4.

Jaz- ::

Izbiram med
hybridnima karticama
TerraTec Cinergy HTC USB XS HD, DVB-T/DVB-C
in
Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick
(npr http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

za spremljanje analogne in digitalne Telemach TV. TerraTecovo ste tukaj ze pohvalili, a je mozno, da Pinnacle ne sprejema DVB-C signala, ceprav podpira DVB-T?
Skratka, prosim za primerjavo med tema karticama, ce ju kdo pozna in ima izkusnje z njima.

Hvala in lep pozdrav.

Alexius Heristalski ::

Si si že sam odgovoril:
a je mozno, da Pinnacle ne sprejema DVB-C signala, ceprav podpira DVB-T?

Točno to je.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

mat xxl ::

Ali je res, kot so mi danes razlagali na Telemachu, da je npr. pri razširjenem digitalnem paketu dobim 1 stb sprejemnik z odkod. kartico, če pa želim še dodatno kartico (vseskozi prej so govorili, da lahko dobiš še 2 odkodirni kartici gratis) pa moram plačati dodatna 2 eura za ta denar pa povem, kaj želim, lahko dodaten stb sprejemnik z odkodirno kartico, ali če želim odkodirni Conax modul z odkodirno kartico, lahko pa samo odkodirno kartico, v vsakem primeru zmeram za vsak tak dodatek pa plačam 2 eur dodatno na mesec, dobim pa največ še 2 taka dodatna kpl. z jasno doplačilom.

Ve kdo kaj več ? Ali ni bilo tako, da če rabiš samo dodatno odkodirno kartico, da je to gratis in itak pripada paketu ???

Mimogrede sedaj gledam zakasnjeno 2 sek. DTV od Telemacha, imam top vrhunsko Tv, sedaj sicer imam Conax odkodirnik samo kartce nimam in se večkrat zgodi rahlo kockasta slika no samo na določenih kanalih takih, ki jih Telemach digitalizira, na Avstriji npr, kjer oni sprejemajo digitalno pa teh kockic ni nikoli.

V bistvu imam že z analognim signalom na tem Lcd ju sliko TOP in se mi dozdeva, da s tem dvojnim prekodiranju, ko Telemach prejeto analogno sliko digitalizira samo obilo izgubljam na kvaliteti, mimogrede ali tudi vam med kanali preklaplja kako sekundo, med tem, ko je na analogni preklop takojšen ?????

Tom-Cat ::

Dve dodatni kartici ti dajo zastonj. Za dodatna 2 EUR-a/mesec pa dobis navaden STB ali pa Conax modul.

gorici ::

Tudi meni preklaplja me programi počasi, včasih tudi popolnoma zašteka da o artefaktih-kockah in razmazani sliki niti ne govorim. Po moje je kaj narobe z stb-jem .

Gapi ::

Če stisneš info, kolk je signala? Ker pri meni včasih ni zvoka ko preklapljam med kanali in kockice sam na začetku prve tri sekunde, potem samo na določenih programih.

Mislim da so sedaj nekaj "zasustrali" z multipleksom kjer je Avstrija 1, Avstrija2, etc. Ker so podobne napake kot so bile pred mesecem na multipleksu z VOX, Kitajska, etc. - vsaj kar se tice Mariborske Triere... vsakih nekaj sekund (vcasih malo dlje, vcasih krajse) se pojavijo kocke, "zasteka" slika, etc.

Signal level 91-92 signal quality 99 pa so kocke ,razmazana slika vsake toliko skoraj na vseh programih ki sem jih dosedaj uspel pregledat.Predvsem me moti da so te napake na slovenskih programih: POP TV,KANAL A,TV3,SLO 1,2 pa tudi HBO in HTV1 in 2.Prihaja tudi do zamika zvoka ... joj joj nič kaj zadovoljen nisem prej pri analogni se to ni dogajal.Pa tudi slika roko na srce ne bi mogel trditi da je kaj dosti boljša kot na analogni.

Moj sprejemnik ima v meniju rubriko Conax.
Tam se da prebirati podatke iz kartice in trenutno pri meni piše za vse naročnine od 1.11.2008 do 30.11.2008.
Ko bo prišel datum na 1.12.2008, dekodiranje ne bo več delovalo in počakati je treba kar kakšnih 10 minut, da se v kartico napišejo novi datumi.
Imam naročnino že od začetka in vsakega prvega v mesecu mi dekodiranje preneha delovati (že dvakrat preverjeno) in je treba počakati, da se kartica posodobi.

In zelo tudi dvomim, da bi se kartica kar zaklenila. Kaj pa če grem za 1 mesec na dopust? Po tvoje bi moral iti vsakič po novo kartico, če me ne bi bilo doma med 1. in 10. v mesecu.

Izi, to kar piše na kartici nima nobene zveze s tem kar se dogaja. Nepodaljšana kartica deluje do 10. v naslednjem mesecu.

Če greš na dopust in od zadnjega v mesecu do 11. v naslednjem mesecu ne prižgeš digitalnega sprejemnika, bo treba počakati najmanj 8 minut na enem od zaklenjenih kanalov, da se kartica aktivira.
backo

amater007 ::

Problem pri "kockanju" je največkrat v interni inštalaciji.Slabi povezovalni kabli (stari črni od VCR),zaščita proti streli, neustrezni T delilniki,vtičnice,ali povezovanje preko VCR.Preverjeno na terenu.:)

Kabli polozeni pred dvema letoma s strani UPC-ja. Signal je 92/93% kakovost in 99% mocan. VSI kanali so super... to kockanje ki ga omenjam ni problem v slabih kablih ampak napake v stream-u... sem popoldan preveril pri sosednji hisi in je bilo enako. Sedaj je pa spet magicno izginilo in ni nobenih napak v streamu vec... mogoce do jutri ? ;-)

simimedi ::

Mene pa zanima, če je za gledanje slike na TV potrebno kje kaj vklopiti, ker mi pri tunerju cinergy HTC USB XS nikakor ne uspe, da bi gledal sliko na TV. Čeprav vse z kabli povežem.

LP

mikson ::

Dobil DTV L paket. Imam TV SONY 40E4000 z DVB-C, MPEG-4, H.264. Že preden sem dobil ta paket, sem lahko gledal vse osnovne nekodirane programe in HD NG, skratka super. Za L paket sem se odločil predvsem zaradi snemalnika DVR-6000. Tehnik je vse povezal, preveril in vse deluje ok. Ker ti seveda nova zadeva ne da miru, takoj začneš z nastavitvami, urediš programe, sprobaš snemalnik, itn. Moji pomisleki pa se pojavijo, ko primerjam sliko, ko gledam samo navadno TV, ali preko DVR-6000, saj ugotovim, da je preko DVR-6000 kar za odtenek slabša, to se dobro vidi tudi preko PAP, torej slika ob sliki, ki jo lahko izbiram preko TV-ja. Poskušal sem že vse mogoče in se slika ni spremenila. Moti me tudi to, da moram glasnost na tv-ju krepko povečat, da z DVR daljincem dobim ustrezno glasnost, saj se mi je že zgodilo, da sem pomotoma izbral program preko daljinca tv-ja in ti potem full butne jakost zvoka.

Trenutno je kodirna kartica v DVR-6000, in me zanima, če bi se kaj na bolje spremenilo, če bi nabavil Conax modul, vanj vtaknil kodirno kartico in potem vse skupi vtaknu v card slot na tv, in bi ravno tako dobil vse programe vključno z zakodiranimi.
Ali v tem primeru snemalnik deluje ravno tako, ali bi moral imeti in v tv-ju in v snemalniku svojo kartico.

Ali ima kdo izkušnje z navedenim, predvsem glede slike, saj bi ne glede na vse slika, ki jo gledam preko DVR-6000, biti ista če ne še boljša, kot pa če bi gledu samo navadni tv.

Je potrebno kaj drugače v nastavitvah stb-ja urediti, ali na nastavitvah tv-ja.

Hvala vsem za vaša mnenja, pripombe…

lp

Okapi ::

Kar se kakovosti tiče, je stvar povsem logična. Sprejemnik v dobrem televizorju je (precej) boljši od sprejemnika v poceni kitajskem set-top-boxu, zato je tudi slika boljša.

Če uporabiš Conax modul, boš na tv-ju gledal prek vgrajenega sprejemnika, torej bo slika boljša, snemal pa boš še vedno lahko z DVR-6000, enako, kot bi snemal, če bi imel na tv priključen videorekorder. Kaj snema, lahko gledaš kot drugo sliko na PAP, za kontrolo. Edino na time shift boš verjetno moral pozabiti, ker predvidevam, da tv in set-top-box na znata sodelovati (znajo pa sodelovati hd/dvd recorderji, vsaj tisti od Sonyja)

O.

V-i-p ::

Kar se kakovosti tiče, je stvar povsem logična. Sprejemnik v dobrem televizorju je (precej) boljši od sprejemnika v poceni kitajskem set-top-boxu, zato je tudi slika boljša.

Okapi, to seveda ni povsem res. Ni kriv "poceni kitajski box", ki btw. sploh ni poceni. Bolj je fora v tem, da ti dobiš v box digitalno sliko, potem jo pa folk vleče na ultra super duper plazme in lcdje z scart kablom za 1,2 evra, da pa je to potem do tvja spet analogen signal in nekakovosten skart naredi svoje, pa vsak pozabi :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

potem jo pa folk vleče na ultra super duper plazme in lcdje z scart kablom

To sem tudi jaz pomislil, ko mi je v tej temi en razlagal, da digitalna slika ni nič boljša kot analogna.
Pri meni je kot noč in dan. Digitalna slika je popolna in med analogno in digitalno je pri meni velikanska in na daleč opazna razlika.
Verjetno zato, ker imam box na TV povezan z HDMI kablom, kar pomeni, da je signal do konca digitalen, poleg tega pa se vsi programi upscalajo na resolucijo 1080i preden gredo na TV.

Če to drži potem si morajo tisti, ki imajo "ultra super duper plazme in lcdje" omisliti 7000-ko, če hočejo imeti dobro sliko.
Možno, da za 7000-ko ravno zaradi tega hočejo 6 € na mesec, ker ima precej boljšo sliko kot 5000 ali 6000-ka.

programi upscalajo na resolucijo 1080i preden gredo na TV.

To je recimo že en primer napačnega razmišljanja. Čisto vsak fullHD televizor zna upscalat na 1080, ker drugače slike sploh ne bi videl čez cel zaslon. Če ti upscala set-top-box ali recimo DVD predvajalnik, tv dobi signal 1080 in ga pusti takšnega, kot je. Pri tem pa se postavi vprašanje, kdo zna bolje upscalat, predvajalnik DVD ali set-top-box za par sto evrov, ali precej dražji televizor. V marsikaterem primeru zna to bolje narediti televizor (proizvajalcem televizorjev je veliko bolj v interesu, da je slika videti dobro, kot proizvajalcem set-top-boxov). In če potem upscalanje prepustiš slabši komponenti, si si naredil samo škodo.

Prav enako velja za tv sprejemnik (tuner). V dobrem televizorju je sprejemnik praviloma boljši kot v set-top-boxu, zato je tudi slika boljša. Velja seveda za televizorje, ki imajo vgrajen DVB-C sprejemnik.

Druga stvar je, če sliko dodatno poslabšaš s slabim analognim kablom od set-top-boxa do televizorja.

O.

To je recimo že en primer napačnega razmišljanja. Čisto vsak fullHD televizor zna upscalat na 1080, ker drugače slike sploh ne bi videl čez cel zaslon.

Zgoraj nisem rekel ali je to boljše ali slabše, napisal sem samo dejstvo.
Ne drži pa, kar si napisal, da drugače slike ne bi videl čez cel ekran. Full HD TV prikazuje sliko čez cel ekran ne glede na resolucijo. Vsak Full HD TV podpira 3 resolucije in sicer 576, 720 in 1080 in vsako raztegne čez cel ekran.

Glede upcscalinga nimaš prav. 7000-ka lahko ven pošlje vse 3 različne resolucije in torej lahko primerjam kvaliteto slike na televiziji.
Če je STB nastavljen na 576 ali na 720 bo slika primerljivo slabša kot pa če je nastavljen na 1080. TV jo v vseh 3 primerih prikaže čez cel ekran. Po tvoje ne bi smelo biti razlike, ker upscaling naredi TV, ampak razlika je ogromna. Prikazovanje resolucije 576 na vseh Full HD TV-jih je namreč zelo slabo, šele resolucija 720p postane lepo gledljiva.
Če pa na STB nastavim 1080i, kjer upscaling naredi STB pa je slika na TV odlična, kar pomeni, da najboljši upscaling naredi STB.

Kot zanimivost naj omenim, da me je že nekaj prijateljev, ki sem jim pokazal kabelsko sliko, vprašalo, kako, da imam toliko programov v HD resoluciji :D
Upscaling 7000-ke je namreč tako dober, da se komajda opazi razlika med HD in SD programi (predvsem Nemškimi 16:9 programi, ki so daleč najbolj kvalitetni) Pri teh Nemških programih se razlika med njimi in HD National Geographic opazi do največ 2,5 metra več pa ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Full HD TV prikazuje sliko čez cel ekran ne glede na resolucijo.

Seveda, ker vedno naredi upscaling na 1080. Razen takrat, ko 1080 že dobi. Lahko pa pri nekaterih televizorjih nastaviš native resolution, in potem prikaže tako veliko sliko, kot jo dobi.

Upscaling 7000-ke je namreč tako dober,

Kateri TV imaš?

O.

mikson ::

Fantje ok, a to pomeni, da čeprav imaš dober signal, in vsak ki je naročil DTV L paket z 6000ko, ne bo imel boljše slike, ker je v 6000ki slabši sprejemnik oz. možen le scart priljuček na tv, kot v dobrem lcd-ju. Meni se bedasto zdi, da bi zdaj naročal še 7000ko, ko pa mi že sam lcd sprejema hd signal.

Prosim javite se vsi, ki imate isti paket in povejte svoje izkušnje.

Kateri TV imaš?

2 leti staro Sony Bravia 46"

2 leti staro Sony Bravia 46"

S tem sicer prav veliko nisi povedal, ker je več različnih serij, nekatere niti fullHD niso, je pa seveda čisto možno, da ta set-top-box bolje naredi upscale kot televizor. Konec koncev je v njem novejši čip in je že to lahko vzrok za boljšo kakovost.

Meni se bedasto zdi, da bi zdaj naročal še 7000ko, ko pa mi že sam lcd sprejema hd signal.

Kot rečeno, vse je odvisno od televizorja. Če je v 7000 boljši tuner in upscaler kot v televizorju, boš imel boljšo sliko, drugače pa ne. Poleg tega je bolj priročno, če lahko kanale menjaš z daljincem od televizorja. Konkretno pa bi ti moral povedati kdo, ki ima enak televizor in pravi set-top-box. Lahko pa verjetno vzameš ta paket samo za en mesec in se potem odločiš.

O.

KingJofre ::

Živjo!

Uporabljam digitalni snemalnik Handan CV-6000 DVR že slab mesec in do včeraj je vse delovalo brez problemov, sedaj pa kar naenkrat nagaja. Želel sem si posnet neko oddajo z časovnim zamikom na kanalu NG Wild. Potem pa, ko sem jo pogledal, se je snemalniku dobesedno "utrgalo". Kar naenkrat se stalno pojavlja napis "začetek prednastavljenega snemanja", čeprav snemanja sploh nisem nastavil. Potem v oknu, kjer naj bi pisalo kaj se nahaja na disku pa pa je prazna datoteka, zraven nje bela ključavnica, datoteka naj bi bila dolga minuto, velika pa zelo različno, ampak zanimivo, da je njena velikost vedno večja od dejanske velikosti diska (npr. preko 2000gb, čeprav je velikost diska 160gb), posname pa se dejansko nič, prav tako pa je ni možno izbrisati. Mi je pa zato izbrisal vse, kar sem imel posneto do sedaj. V nastavitvah snemalnika, kjer se nastavi čas snemanja, se kar sami od sebe pojavljajo vpisi za prednastavljeno snemanje. Poskušal sem že vse, ugasnit in ponovno prižgat snemalnik, povrnil sem tovarniške nastavitve, ga za nekaj časa izklopil iz elektrike pa nič ne deluje. Vedno, ko ga prižgem, se težave zopet pojavijo. V čem je problem? Kaj lahko še naredim? Gledanje programov je sicer mogoče, ampak se na vsakih nekaj sekund pojavlja napis "začetek prednastavljenega snemanja" in to točno sredi ekrana, kar je zelo moteče. PRavkar pa poskušam še formatiranje diska. Sicer ne vem ali je to normalno, ampak dela že pol ure, pa še vedno ni končano. Prav tako pa ni nič slišati disk, da bi spuščal kakšne zvoke ... kot bi bil dejansko ugasnjen oz. izklopljen.

Se je še komu zgodilo kaj podobnega? Kakšen nasvet kaj lahko naredim, če sploh kaj? Imam občutek, da ga bo potrebno zamenjat. Se komu sanja kaj bi to lahko bilo?

Kupil sem kartico technisat Cablestar HD2 HDTV DVB-C PCI. Naložil sem original DVBViewer. V digitalni shemi je 5 programov in še astra HD. Če sem s čim zadovoljen je samo astra HD kar se tiče slike, drugi digitalni so slabši kot sem pričakoval, imam raje analogne. Pa še ta astra HD se mi kar fejst zatika. Tudi DVBViewer se zgodi včasih da zamrzne, ko gledam ASTRO HD. Kodeke imam očitno dobro naštimane, ker hd filmi mi delajo uredu. Sicer obremenijo procesor vendar so tekoči. Imam AMD Ahtlon dual core 4200+, 2GB ram-a, XP SP3. V čem je problem? Mogoče vseeno kodeki?

atf300 ::

a kdo kaj ve kako bo z jutrisnjim Poptv in novim 24 ur studiom . a bo ves nov kanal v hd ali samo 24 ur?

Spajky ::

novice bodo tudi v HD slabe ... :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Samo 24ur bodo producirali iz novega studia v HD. Zdaj to na polno razglašajo naokoli, nisem pa še slišal, kje bodo HD produkcijo oddajali. Jaz upam na testni DVB-T multipleks s Šanc ...

24 ur nobene razlike razen slabša slika.Pa še vedno 4:3 signal ?? Kva je zdej to!! A niso včeraj rekli da bo v 16:9 in še HD ? Pa zvok je bil na začetku neki čuden. A je še kdo razočaran?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gorici ()

V-i-p ::

POP TV v hd sploh še ne oddaja preko kabelskih operaterjev, tako da niti slučajno ne more bit HD slika...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

torej kdo mora investirati dalje in kakšne so to investicije da bo šlo naprej do kabelskih ooperaterjev v hd.. če lahko kdo to pojasni in kateri so ponavadi največji problemi, razen verjetno denarja, da bo morda nekoč stvar tudi v praksi na domačem televizorju vidna v hd.

Zateži svojemu operaterju, ne?

Kolikor mi je znano, gre pri oddajanju v HD resoluciji pri Slovenskih programih zaenkrat še za testno oddajanje.
Dokler pa gre za testno oddajanje noben kabelski ali internetni operater ne sme prevzeti tega tesnega programa in ga posredovati naprej.
Testno oddajanje se lahko izvaja samo po zraku preko DVB-T.
Ta pravila je menda postavil APEK, ki tudi skrbi za, da vse teče kot mora.
APEK (www.apek.si) je Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije.

Telemach je obljubil, da bo začel z oddajanjem treh slovenskih programov (POP TV, SLO 1 in Info TV) takoj ko bo mogoče. Če bo vse po sreči enkrat v začetku drugega leta.

Ali ima kdo izkušnje z navedenim, predvsem glede slike, saj bi ne glede na vse slika, ki jo gledam preko DVR-6000, biti ista če ne še boljša, kot pa če bi gledu samo navadni tv.

Imel sem možnost primerjati dva identična TV-ja Sony Bravia 32W4000, na enem sem gledal sliko preko Sony-jevega DVB-C tunerja, na drugi preko Handana CV-5000 in CV-6000. Ko gledaš sliko ob sliki se izkaže, da je slika precej bolj ostra na Handanih, a ima Sony (seveda pri identičnih nastavitvah) bolj žive barve.

lp
backo

DrDeeJay ::

Imam naročeno analogno kabelsko na UPC v Trbovljah...Imam pa kartico Technisat cablestar hd 2 s katero lahko lovim tudi digitalen signal... Probal sem z dvbviewrjem (priloženim TE edition ter originalnim-kupljenim.) ter z progdvb. Problem je da mi ne delajo vsi programi. Polovica jih dela (slo 1,2,3, htv1,2, mtv, šport klub itd) Polovica pa ne (kanal a, pop tv, tv 3, net tv...). Sprobal sem različne kodeke (mainconcept, elecard, cyberlink) ampak je vsepovsod isto. Pri kanalih ki ne delajo ne pokaže nič ali pa je kr zeleno vse...fora je pa v tem da ti kanali očitno niso zakodirani (kanal a...) in ne vem zakaj ne delajo.

Ima kdo kako idejo kaj bi lahko bilo narobe?

probaj na http://www.dvbviewer.com/ Sicer je plačljiv.
tisti original na njihovi strani technisat oz. tisti na priloženem cdju je slab.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neki4 ()

sem ga kupil na http://www.dvbviewer.com/ pa je isto... prav tko progdvb

kanal a pop tv itd sploh nočjo delat.

jaz sem pred kratkim tudi kupil to kartico, mi najde vse programe kot jih je na tisti frekvenci. Imam pa coreavc kodek.

a niso coreavc sam za x264 pa mpeg 4? Kle rabm za mpeg-2 in kot že rečen sm sprobal vse tri gor omenjene pa je isto...

A za mpeg 2 uporabljaš mainconcept ki so bli zraven kartice?

maš še kdo kakšno idejo zakaj določeni kanali ne delajo?

ne uporabljam jih.

D-PaX ::

POMOČ od danes dalje imam CABLESTAR HD2 priklopo sem kabelsko in mi nobenega programa ne najde res ne vme kaj naj še naredim da bo vsaj enega najdlo :(
 KLIK

KLIK

Paxy

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D-PaX ()

aleskr ::

POMOČ od danes dalje imam CABLESTAR HD2 priklopo sem kabelsko in mi nobenega programa ne najde res ne vme kaj naj še naredim da bo vsaj enega najdlo :(

Pri Transponder List izberi: Kabel (QAM 64) 6875MS/s in klikni Scan Range :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aleskr ()
««
10 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4413739 (7311) yanz
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208536 (4175) predrag000
»

digitalni sprejemnik (DVB-C) za TV

Oddelek: Zvok in slika
3418497 (9971) mysterio
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
287066 (5589) robotek87
»

RTV SLO HD na Telemachu