Forum » Omrežja in internet » Telemach digitalna tv, Pomoč!!
Telemach digitalna tv, Pomoč!!
vinetu ::
Jaz sem kupil Logitech Harmony One in mi brez problema deluje all in one TV, DVD, VCR, HANDAN,
Raje ga zamenjaj dela brez problema.http://www.logitech.com/index.cfm/remot...
D-PaX ::
Vsem priporočam, da si nabavite ta prog. DVBViewer pro :) daš 1x 15€ in imaš acc do njihove strani in vse kar pride gor lahko dol potegneš. :D Nisi nič časovno vezan, program pa je zakon. :D
Slikca
Slikca
Paxy
gpavlo ::
Pa se da ta DVBViewer uporabit tudi kot alternativa WinFastPVR 2? Imam namreč TV box WinFast PalmTop TV in je predvajalnik malce čuden, imam pa kabelsko od Triere.
Real Madrid CF
Jacky ::
Jaz sem kupil Logitech Harmony One in mi brez problema deluje all in one TV, DVD, VCR, HANDAN,
Hvala, ali morda veš, kakšna koda je za upc-jev sprejemnik? Ali pa ti jo je morda avtomatsko našlo?
cegu ::
Glede preklapljanja: Mam še analogno TV na analognem signalu, na gorenjskem. In ja, moj stari Phillips začne preklaplat sliko s 16:9 na 4:3. To dela kakšne pol minute - minuto, 2krat na sekundo, dokler se ne umiri. Zdej pa nevem al se TVju meša in ga bo treba popravt, al pa vse štima pa se bom mogu jaz tega navadt.
...........................................................................................
Mam pa vprašanje za tiste dve osebi, ki sta se 2 mesca nazaj menila o hitrosti signala po optičnem in koaksialnem kablu:
Katera hitrost el.signala je tu mišljena:
- za optični kabel, ali je mislil le splošno upočasnitev hitrosti signala v izolatorju ali je zravn upoštevana še frekvenca (naredi svetloba npr. 1.5 metra v 1m kablu)
- Kaj pa bremza signal v coax kablu? Vmesni 'ojačevalniki'? ...........................................................................................
Telemach in telefonija
Ali kdo uporablja (in je zadovoljen) telemachovo telefonijo in analogno centralo, brezžično. Če jo, katera je oz. katero bi priporočal?
In..(poceni verjanta); če bi le kupil 5 brezžičnih analognih telefonov, jih normalno povezal v stenske luknje, izhod iz Telemachove IP centrale pa tudi priklopil na eno izmed teh lukenj, bi to delovalo?
In... Ali Telemachova telefonija omogoča prikaz identitete klicočega? (Na vseh telefonih, ki to funkcijo omogočajo, le na nekaj, ali na nobenem)
...........................................................................................
T-2; kolikor vem ponekod uporablja optiko.
Zanima me, če se da signal na podoben način razdelit, kot pri koaksialcu? (npr. na 5 televizij, brez da bi zunanje omrežje čutilo posledice? (po možnosti z lastnim ojačevalcem)).
Mam pa vprašanje za tiste dve osebi, ki sta se 2 mesca nazaj menila o hitrosti signala po optičnem in koaksialnem kablu:
Katera hitrost el.signala je tu mišljena:
- za optični kabel, ali je mislil le splošno upočasnitev hitrosti signala v izolatorju ali je zravn upoštevana še frekvenca (naredi svetloba npr. 1.5 metra v 1m kablu)
- Kaj pa bremza signal v coax kablu? Vmesni 'ojačevalniki'? ...........................................................................................
Telemach in telefonija
Ali kdo uporablja (in je zadovoljen) telemachovo telefonijo in analogno centralo, brezžično. Če jo, katera je oz. katero bi priporočal?
In..(poceni verjanta); če bi le kupil 5 brezžičnih analognih telefonov, jih normalno povezal v stenske luknje, izhod iz Telemachove IP centrale pa tudi priklopil na eno izmed teh lukenj, bi to delovalo?
In... Ali Telemachova telefonija omogoča prikaz identitete klicočega? (Na vseh telefonih, ki to funkcijo omogočajo, le na nekaj, ali na nobenem)
T-2; kolikor vem ponekod uporablja optiko.
Zanima me, če se da signal na podoben način razdelit, kot pri koaksialcu? (npr. na 5 televizij, brez da bi zunanje omrežje čutilo posledice? (po možnosti z lastnim ojačevalcem)).
V-i-p ::
n..(poceni verjanta); če bi le kupil 5 brezžičnih analognih telefonov, jih normalno povezal v stenske luknje, izhod iz Telemachove IP centrale pa tudi priklopil na eno izmed teh lukenj, bi to delovalo?
Bo delalo bp, le prej prekini Telekomov signal, če je notri.
Omogoča.
Bo delalo bp, le prej prekini Telekomov signal, če je notri.
Omogoča.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Hvala, ali morda veš, kakšna koda je za upc-jev sprejemnik? Ali pa ti jo je morda avtomatsko našlo?
Ko priklopiš daljinca preko usb povezave na računalnik, vpišeš katere naprave imaš in ti sam potegne kode prek interneta.
Lahko pa usmeriš original daljinca v Harmony in ti jih prebere.
Tukaj še spletna stran Harmony, kjer vpišeš katere naprave podpira - http://myremotesetup.com/EasyZapper/New...
mihoro ::
Že nekaj časa razmišljam o tem, da bi vzela digitalni paket M, ker trenutno plačujemo 3 različne položnice in ker je analogna shema pri nas (Velenje in Savinjska) vse od uvedbe digitalne TV prav grdo okrnjena. (brez pro7, vox-a, kabel 1, itd) Imam pa nekaj vprašanj, ki se vam bodo verjetno zdela precej pod nivojem, vendar zal nisem strokovnjak, na Telemachu pa nekako ne znajo/nocejo odgovorit.
Imamo dva "manjsa" TV-ja, tako da kvaliteta slike ni bistvena. Digitalno TV bi vzeli le zaradi par dodatnih programov in imeli bi jo le na enem TV-ju, na katerem pa redno uporabljam DVD HDD rekorder. (Philips DVDR 3570H). V navodilih na UPC-jevi strani je omenjen le priklop videorekorderja. Moje vprašanje je: kako bi priklop sprejemnika Handan CV-5000 vplival na delovanje DVD rekoderja? Bo še mogoče snemati en program, gledati pa drugega? Če rekorder zdaj snema, tam kanalov ne morem prestavljati, lahko pa preklopim na TV in prestavljam tam. Kako dolge so pavze med preklapljanjem? Je to moteče? Sprejemnik ima EPG, moj DVD rekorder ga nima: bi lahko preko sprejemnikovega EPG-ja programirala snemanje na DVD rekorderju? In kam priklopim potem hišni kino?
Drugo vprašanje zadeva digitalno telefonijo: ker stanujemo v hiši, imamo trenutno priklopljenih kar nekaj aparatov. Sklepam, da bo po prehodu na dig. telefonijo telefon priklopljen na modem, ali kako? Lahko priklopiš več aparatov in kako? Kateri kabel uporabimo? Navaden telefonski kabel? Kak drug kabel?
Je prikaz klicočega mogoč brez doplačila? Telekomu si moral nekaj doplačati, se mi zdi...
Kako je vse skupaj potem povezano? Da vem, ali bojo navrtali celo hišo... Vse na en modem? Kaj vse lahko deluje brezzicno? Samo net?
Upam, da nisem offtopic, ampak od vseh forumov in tem je bila ta še najbližje mojim vprašanjem. Pa prosim za bolj laično razlago, sem blont
Hvala za odgovor.
Imamo dva "manjsa" TV-ja, tako da kvaliteta slike ni bistvena. Digitalno TV bi vzeli le zaradi par dodatnih programov in imeli bi jo le na enem TV-ju, na katerem pa redno uporabljam DVD HDD rekorder. (Philips DVDR 3570H). V navodilih na UPC-jevi strani je omenjen le priklop videorekorderja. Moje vprašanje je: kako bi priklop sprejemnika Handan CV-5000 vplival na delovanje DVD rekoderja? Bo še mogoče snemati en program, gledati pa drugega? Če rekorder zdaj snema, tam kanalov ne morem prestavljati, lahko pa preklopim na TV in prestavljam tam. Kako dolge so pavze med preklapljanjem? Je to moteče? Sprejemnik ima EPG, moj DVD rekorder ga nima: bi lahko preko sprejemnikovega EPG-ja programirala snemanje na DVD rekorderju? In kam priklopim potem hišni kino?
Drugo vprašanje zadeva digitalno telefonijo: ker stanujemo v hiši, imamo trenutno priklopljenih kar nekaj aparatov. Sklepam, da bo po prehodu na dig. telefonijo telefon priklopljen na modem, ali kako? Lahko priklopiš več aparatov in kako? Kateri kabel uporabimo? Navaden telefonski kabel? Kak drug kabel?
Je prikaz klicočega mogoč brez doplačila? Telekomu si moral nekaj doplačati, se mi zdi...
Kako je vse skupaj potem povezano? Da vem, ali bojo navrtali celo hišo... Vse na en modem? Kaj vse lahko deluje brezzicno? Samo net?
Upam, da nisem offtopic, ampak od vseh forumov in tem je bila ta še najbližje mojim vprašanjem. Pa prosim za bolj laično razlago, sem blont
Hvala za odgovor.
Gapi ::
Za rekorder boš potreboval posebej sprejemnik če boš hotel snemat eno gledat pa drugo. Preklaplanje med kanali je skoraj tekoče, brez nepotrebne pavze. No nekaj pavze je a je zanemarljivo kratka.
Za telefon pa naredi tako kot jaz. Kupil sem prenosni telefon z dodatno slušalko. Tako da je centrala pri modemu dodatna slušalka pa v dnevni sobi. Dodatna slušalka ima svoj polnilec tako da ni kalvarije z polnjenjem druge slušalke. Na modem lahko povežeš do dve neodvisni številki. Se pravi da potrebuješ dva prenosna telefona za vsako številko.
Za telefon pa naredi tako kot jaz. Kupil sem prenosni telefon z dodatno slušalko. Tako da je centrala pri modemu dodatna slušalka pa v dnevni sobi. Dodatna slušalka ima svoj polnilec tako da ni kalvarije z polnjenjem druge slušalke. Na modem lahko povežeš do dve neodvisni številki. Se pravi da potrebuješ dva prenosna telefona za vsako številko.
Do 2? Torej, če maš telefaks (potrjeno s strani Telemacha, da je mogoče), ena za telefaks in ena za telefon?
Gapi ::
Ja fax preverjeno deluje. Ja cegu tvoja zamisel je izvedljiva, brez kakršnih problemov. Imam fax in telefon na eni liniji in če pride fax in če prej dvignem kot fax na slušalki samo vtipkam *9# in že prejemam fax. To je idealno če dobiš samo kak fax na tedn. Da bi pa to fural na kaki bolj frekventni točki je pa lepše če ima fax svojo cifro.
mojsterleo ::
Drugo vprašanje zadeva digitalno telefonijo: ker stanujemo v hiši, imamo trenutno priklopljenih kar nekaj aparatov. Sklepam, da bo po prehodu na dig. telefonijo telefon priklopljen na modem, ali kako? Lahko priklopiš več aparatov in kako?na modemu sta dve vticnici, tko da brez problema furas telefon + fax. drugac uporabljam en philipsov brezzicni telefon, in je kvaliteta klicanja povsen normalna, isto kot da bi prek telekoma klical.
telefon ima rezervirano pasovno sirino, tako da ga gledanje televizije al pa download/upload nic ne ovirata.
Kateri kabel uporabimo? Navaden telefonski kabel? Kak drug kabel?uporabis navaden telefonski kabel, rj-11 al kako se mu rece. PIK in cakajoci klic pa sta zastonj, lahko pa ju vklapljas in izklapljas po zelji na internetnem accountu, kjer imas tudi spisek klicev.
Novo
MGM
UPC prinaša v vaš dom nov filmski program MGM s slovenskimi podnapisi!
No voljo vam bo od 12. marca dalje.
Območje
* Ljubljana in okolica, Gorenjska, Grosuplje, Litija, Novo mesto, Pivka, Trbovlje
* Maribor, Murska Sobota, Gornja Radgona
* Koper
* Velenje, Savinjska
* Kočevj
* Digitalna shema
Kanal
* S 24
* C 28
* C 43
* S 15
* S 27
* Osnovni paket
http://www.telemach.si/televizija/novo/
MGM
UPC prinaša v vaš dom nov filmski program MGM s slovenskimi podnapisi!
No voljo vam bo od 12. marca dalje.
Območje
* Ljubljana in okolica, Gorenjska, Grosuplje, Litija, Novo mesto, Pivka, Trbovlje
* Maribor, Murska Sobota, Gornja Radgona
* Koper
* Velenje, Savinjska
* Kočevj
* Digitalna shema
Kanal
* S 24
* C 28
* C 43
* S 15
* S 27
* Osnovni paket
http://www.telemach.si/televizija/novo/
Tom-Cat ::
V Mariboru na Handan receiverjih ne delajo trenutno MTV Dance, NET XXL in History Channel.
Na Sony televizorjih (poskusil na svojem 40W4000 in na 40W4500 v Big Bangu) pa ne deluje celoten skupek programov na frekvenci 602 Mhz (Hostory, Viasat Explorer, Viasat History, Sport Klub, Sport Klub +, Boomerang, Jim Jam, Fox Crime, Romantica, DM Sat in Koper Capodistria).
Zelo cudno...
Lahko nekdo s Sony televizorjem preveri ce mu delajo ti programi na frekvenci 602 ?
Lp,
Tomaz
Na Sony televizorjih (poskusil na svojem 40W4000 in na 40W4500 v Big Bangu) pa ne deluje celoten skupek programov na frekvenci 602 Mhz (Hostory, Viasat Explorer, Viasat History, Sport Klub, Sport Klub +, Boomerang, Jim Jam, Fox Crime, Romantica, DM Sat in Koper Capodistria).
Zelo cudno...
Lahko nekdo s Sony televizorjem preveri ce mu delajo ti programi na frekvenci 602 ?
Lp,
Tomaz
na 602 MHz delajo vsi programi (Triera UPC Rotovž).
Hmm, preko Trierinega receiverja ali direktno na Sony TV-ju ? Meni na Handan 6000 ne deluje History Channel, na Sony TV-ju (40W4000) pa noben od programov na 602 Mhz.
Cudno. Jaz sem tudi na UPC Rotovz (Pocehova)... da ni kaj s kablovjem tukaj. Ampak signal je isti kot vsepovsod drugod- moc 93%, kvaliteta 99%...
Sem bil tudi pri sosedu in na njegovem Handanu 6000 je isto - History channel ne deluje (slisi se samo zvok, ki pa prekinja), Fox Crime ima zvok popolnoma nesinhroniziran. Na zalost pa nima kaksnega drugega receiverja da bi dodatno sprobal.
BigHugo ::
Popravljam, na sony ne dela 602 MHz (oz. občasno dela). Na handanu trenutno dela, prav tako na terratecu. Se pa vidi, da nekaj čarajo s shemo.
LP BigHugo
OK, super (no, ne super, ampak good da ni kaj pri meni narobe... bodo ze popravili). Thanx za info !
antares6 ::
Prosim za ideje!!
Je kdo nalagal kdaj popravke na handan 6000 (LA_DVBT6000_V152_071204W.bin)?
Sem pred kratkim dobil paket pa nikakor nisem mogel naložit Mp3-jev.
Zato sem downlodal gonilnike iz neke finske strani, med drugim tudi zgornjo datoteko in jo po nesreči downlodal na sprejemnik.
Rezultat, sprejemnik je zablokiral in se ne postavi več gor.
Seveda sem naložil popravke pa še to takšne, ki jih sploh nebi smel.
Ima kdo kakšno idejo kako rešiti zadevo???
Hvala za pomoč.
Je kdo nalagal kdaj popravke na handan 6000 (LA_DVBT6000_V152_071204W.bin)?
Sem pred kratkim dobil paket pa nikakor nisem mogel naložit Mp3-jev.
Zato sem downlodal gonilnike iz neke finske strani, med drugim tudi zgornjo datoteko in jo po nesreči downlodal na sprejemnik.
Rezultat, sprejemnik je zablokiral in se ne postavi več gor.
Seveda sem naložil popravke pa še to takšne, ki jih sploh nebi smel.
Ima kdo kakšno idejo kako rešiti zadevo???
Hvala za pomoč.
alexz ::
a je tale handan 6000 kabelski ali dvb-t sprejemnik? ker če je kabelski si dal gor napačen softver. ti si dal gor tale
http://www.handan.fi/tuotetuki/DVB-T_6000_ohjelmisto.php
moral bi pa tegale
http://www.handan.fi/tuotetuki/DVB-C_6000_ohjelmisto.php
probaj če gre
http://www.handan.fi/tuotetuki/DVB-T_6000_ohjelmisto.php
moral bi pa tegale
http://www.handan.fi/tuotetuki/DVB-C_6000_ohjelmisto.php
probaj če gre
frenkb ::
A razumete, kaj piše na tej strani, jaz finsko ne znam in me zanima, kakšen je postopek nadgradnje in kaj pridobim z novim FW?
gregyk ::
A razumete, kaj piše na tej strani, jaz finsko ne znam in me zanima, kakšen je postopek nadgradnje in kaj pridobim z novim FW?
UPC-jeva oprema ima prilagojen fw (kar je meni znano). Zato, če hočete da vam še naprej dela NE nadgrajujte.
antares6 ::
cdrw, sem odkril to napako ravno nekaj sekund prepozno. Običajno ko kaj nalagam fw desetkrat preverim kaj dam gor in kakšen je postopek.
Da, dal sem napačen fw tistega za zemeljsko digitalno in ne kabelsko.
Sem poskušal ponovno preko RS232 posta in ne gre.
Predlagam tudi jaz ostalim, NE nalagajte fw ker ima naš UPC res prirejen fw.
Da, dal sem napačen fw tistega za zemeljsko digitalno in ne kabelsko.
Sem poskušal ponovno preko RS232 posta in ne gre.
Predlagam tudi jaz ostalim, NE nalagajte fw ker ima naš UPC res prirejen fw.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: antares6 ()
Jaz mam pa en problem. Ko z modema telefonski kabel povežem s hišno napeljavo, se modem obesi (vse lučke začno utripat).
Telekom sem odklopil od omrežja (odmaknil tisto sivo škatlco). Moram mogoče še stensko vtičnico odvit in kakšno reč odklopt?
Telekom sem odklopil od omrežja (odmaknil tisto sivo škatlco). Moram mogoče še stensko vtičnico odvit in kakšno reč odklopt?
gobio_gobio ::
IZI pravi:
"TerraTec Home Cinema je programček, ki upravlja z napravico in je eden najboljših programov za gledanje in snemanje TV."
Imam TerraTecov cinergy htc usb xs hd. Namestil sem tri različne verzije HC (home cinema) programa. Moje mnenje je naslednje: takšnega programa ne bi smeli dajati zraven dobrega (po mojem mnenju) hardvera! Nikoli!!! Poskusil sem z različnimi dekoderji...
(CoreAVC Pro - H.264, NVIDIA PureVideo Decoder - Mpeg2).
Nič. Program dela počasi. Zelo počasi! Med kanali preklaplja po deset do dvajset sekund. Včasih še več. Potem program zmrzne, včasih kar cel račulnalnik! Slika je včasih katastrofalna.
Na srečo obstajajo še drugi programi. Eden od njih je DVBViewer Pro (15€). Ki sem ga po hitrem postopku kupil. To je povsem druga zgodba. Hitrost, prilagodljivost, nastavitve (npr. za kombinacije z daljincem). Ja TT-jev daljinec tudi ni nek vrhunec sodobne tehnike (počasne reakcije, "gumijaste tipke" itd., vendar vseeno...
Edina prednost TT HC-ja pred DVBV-jem je v tem, da dela tudi z analognimi signali. Vendar, kdo pa jih rabi?! Na dig. kabelski (Triera UPC) mi oba programa najdeta po 103 TV kanale in 67 radijskih.
Še nekaj primerjav med DVBV in gledanjem TV-ja v dnevni sobi (sprejemnik-KAON, TV-stari Sony s katodno cevjo...): pri programih, ki prikazujejo DVB podnapise, lahko v DVBV-ju nastaviš začetni zamik (na manj). Pomeni, da ti podnapise začne prikazovati precej hitreje, kot KAON. Skoraj trenutno. Večja je hitrost preklapljanja med programi kot s KAON-om. Gledaš lahko NG HD.
Prednosti KAON-a pa so: strojno dekodiranje Mpeg2 - deluje bolj gladko, še posebej pri gledanju nogometa (liga prvakov...). Tudi slika na starem dobrem TV-ju je po mojem mnenju boljša (barve). Kar je seveda diskutabilno, saj na računalniku gledaš od blizu!
DVBV ima tudi nekaj pomanjkljivosti, ki jih bodo verjetno enkrat odpravili:
- pri EPG-ju napačno prikazuje Š-je in Ž-je (pri podnapisih je vse OK). Enak problem je pri TT Home Cinema! (ALI VE KDO ZA KAKŠNO REŠITEV?). Morda so za to krivi pri UPC-ju?
- zaenkrat nima možnosti snemanja direktno v divx ali xvid format,
- ne delujejo nastavitve pri fontih za podnapise (velikost, barva, itd.),
- pri kodiranih kanalih te ne obvesti o tem in čaka, da preklopiš na kakšen nekodiran,
- še kakšne malenkosti, ki pa so bolj kozmetične in subjektivne narave.
Program si počasi prilagajam že kakšen teden dni in vsakič odkrijem kakšno novo funkcijo, uporabljam pa zadnjo BETA verzijo (4.01.30 - in komaj čakam na novo). Zraven preizkušam še DVBV-GE izdajo. Progam se mi do sedaj ni niti enkrat obesil ali sesul!
Torej IZI, če tebi TT HC dela hitro in stabilno, sem jaz verjetno kaj spregledal. Če veš kaj več, prosim sporoči!
Vse ostale, ki imate izkušnje s katerim od obeh programov pa prosim, da posredujete svoje izkušnje!
"TerraTec Home Cinema je programček, ki upravlja z napravico in je eden najboljših programov za gledanje in snemanje TV."
Imam TerraTecov cinergy htc usb xs hd. Namestil sem tri različne verzije HC (home cinema) programa. Moje mnenje je naslednje: takšnega programa ne bi smeli dajati zraven dobrega (po mojem mnenju) hardvera! Nikoli!!! Poskusil sem z različnimi dekoderji...
(CoreAVC Pro - H.264, NVIDIA PureVideo Decoder - Mpeg2).
Nič. Program dela počasi. Zelo počasi! Med kanali preklaplja po deset do dvajset sekund. Včasih še več. Potem program zmrzne, včasih kar cel račulnalnik! Slika je včasih katastrofalna.
Na srečo obstajajo še drugi programi. Eden od njih je DVBViewer Pro (15€). Ki sem ga po hitrem postopku kupil. To je povsem druga zgodba. Hitrost, prilagodljivost, nastavitve (npr. za kombinacije z daljincem). Ja TT-jev daljinec tudi ni nek vrhunec sodobne tehnike (počasne reakcije, "gumijaste tipke" itd., vendar vseeno...
Edina prednost TT HC-ja pred DVBV-jem je v tem, da dela tudi z analognimi signali. Vendar, kdo pa jih rabi?! Na dig. kabelski (Triera UPC) mi oba programa najdeta po 103 TV kanale in 67 radijskih.
Še nekaj primerjav med DVBV in gledanjem TV-ja v dnevni sobi (sprejemnik-KAON, TV-stari Sony s katodno cevjo...): pri programih, ki prikazujejo DVB podnapise, lahko v DVBV-ju nastaviš začetni zamik (na manj). Pomeni, da ti podnapise začne prikazovati precej hitreje, kot KAON. Skoraj trenutno. Večja je hitrost preklapljanja med programi kot s KAON-om. Gledaš lahko NG HD.
Prednosti KAON-a pa so: strojno dekodiranje Mpeg2 - deluje bolj gladko, še posebej pri gledanju nogometa (liga prvakov...). Tudi slika na starem dobrem TV-ju je po mojem mnenju boljša (barve). Kar je seveda diskutabilno, saj na računalniku gledaš od blizu!
DVBV ima tudi nekaj pomanjkljivosti, ki jih bodo verjetno enkrat odpravili:
- pri EPG-ju napačno prikazuje Š-je in Ž-je (pri podnapisih je vse OK). Enak problem je pri TT Home Cinema! (ALI VE KDO ZA KAKŠNO REŠITEV?). Morda so za to krivi pri UPC-ju?
- zaenkrat nima možnosti snemanja direktno v divx ali xvid format,
- ne delujejo nastavitve pri fontih za podnapise (velikost, barva, itd.),
- pri kodiranih kanalih te ne obvesti o tem in čaka, da preklopiš na kakšen nekodiran,
- še kakšne malenkosti, ki pa so bolj kozmetične in subjektivne narave.
Program si počasi prilagajam že kakšen teden dni in vsakič odkrijem kakšno novo funkcijo, uporabljam pa zadnjo BETA verzijo (4.01.30 - in komaj čakam na novo). Zraven preizkušam še DVBV-GE izdajo. Progam se mi do sedaj ni niti enkrat obesil ali sesul!
Torej IZI, če tebi TT HC dela hitro in stabilno, sem jaz verjetno kaj spregledal. Če veš kaj več, prosim sporoči!
Vse ostale, ki imate izkušnje s katerim od obeh programov pa prosim, da posredujete svoje izkušnje!
Bolje biti sto godina miljunaš nego jedan dan bednik!
Bob Rock
Bob Rock
Alexius Heristalski ::
Kaj boš naredil potem, ko bodo zakodirali vse programe?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Veron ::
Kako je z Telemach digitalno tv in tvjih ki podpirajo kartice (te k pridejo, nevem točno kako se jim prav), da se da gledat digitalno kabelsko brez tiste smešnega setupboxa?
Deluje zadeva, ali prihaja do problemov? Dela EPG?
oz. če imaš samo osnovni paket kanalov, rabiš nujno tisti kartico ali je dovol da utakneš kaoksialc v tv in poiščeš kanale (sej večina je tako ali tako nekodiranih, razn tistih ki so v razširjeni shemi ane?)
ps: bi probal že sam, sam ko kabelske še ni, zaenkrat silol tv, pa je nastala želja po menjavi, če je zgornje izvedljivo (torej brez setupboxa)
Deluje zadeva, ali prihaja do problemov? Dela EPG?
oz. če imaš samo osnovni paket kanalov, rabiš nujno tisti kartico ali je dovol da utakneš kaoksialc v tv in poiščeš kanale (sej večina je tako ali tako nekodiranih, razn tistih ki so v razširjeni shemi ane?)
ps: bi probal že sam, sam ko kabelske še ni, zaenkrat silol tv, pa je nastala želja po menjavi, če je zgornje izvedljivo (torej brez setupboxa)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
Hvala za info, vendar sem vmes dobil še informacijo, da je sistem na DVB-C, medtem ko TV vsebuje DVB-T, tko da ne bo špilalo
Veron: Veliko novejsih TV-jev vsebuje tudi DVB-C (Sony, Philips in sedaj zgleda tudi Samsung). Pac kupis tistega ki podpira tudi DVB-C... Sam lahko potrdim da na Sony-jih deluje super. Vse deluje isto ali celo boljse kot na setup box-ih ki jih dobavlja UPC.
niceasmay ::
Imam analogno kabelsko prek UPC Telemacha, razmišljam o digitalni, pa imam nekaj vprašanj, če mi lahko kdo pomaga.
Ker sem junkie na dobro sliko in imam tudi Sky HD in Premiere, pa PIONEER tv, me zanima, ali je po vaših izkušnjah digitalna slika res boljša od analogne. Sem se že nasadil s T2 (optika), ki je obljubljal mega sliko, je pa popoln poden in bistveno slabša od Telemachove analogne. Celo njihov kao Discovery HD je daleč od HD-ja. Po daljši debati z direktorjem T2 TV, je priznal, da ve, a dejal, da se z obstoječo tehnologijo in pasovno širino, ki jim jo daje Discovery, ne da bolje. Vem, da je tehnologija oddajanja T2 in UPC povsem druga, a sem vseeno nezaupljiv.
Zanima me tudi, Če kdo ve, zakaj UPC ne ponuja HD recieverja z možnostjo snemanja. Če je problem HDCP, se to reši s tehnologijo receiverja, pa ne moreš snet na PC, tako ima rešen SKY. Bi vzel 7000, ne zaradi trenutne ponudbe (NG HD imam že čez SKY), ampak zaradi baje skorajšnje ponudbe nekaterih naših programov v HD, pa kaj, če ne moreš snemat, 6000 in 7000 pa ne moreš imet priklopljenih na istem TV.
Ker sem junkie na dobro sliko in imam tudi Sky HD in Premiere, pa PIONEER tv, me zanima, ali je po vaših izkušnjah digitalna slika res boljša od analogne. Sem se že nasadil s T2 (optika), ki je obljubljal mega sliko, je pa popoln poden in bistveno slabša od Telemachove analogne. Celo njihov kao Discovery HD je daleč od HD-ja. Po daljši debati z direktorjem T2 TV, je priznal, da ve, a dejal, da se z obstoječo tehnologijo in pasovno širino, ki jim jo daje Discovery, ne da bolje. Vem, da je tehnologija oddajanja T2 in UPC povsem druga, a sem vseeno nezaupljiv.
Zanima me tudi, Če kdo ve, zakaj UPC ne ponuja HD recieverja z možnostjo snemanja. Če je problem HDCP, se to reši s tehnologijo receiverja, pa ne moreš snet na PC, tako ima rešen SKY. Bi vzel 7000, ne zaradi trenutne ponudbe (NG HD imam že čez SKY), ampak zaradi baje skorajšnje ponudbe nekaterih naših programov v HD, pa kaj, če ne moreš snemat, 6000 in 7000 pa ne moreš imet priklopljenih na istem TV.
filmoljubac
Ne razumem zakaj "6000 in 7000 ne mores imet priklopljenih na istem TV" ??? 6000 ti vzame en SCART prikljucek, 7000 pa en HDMI prikljucek. Oba sta priklopljena na isto anteno (ki jo vtaknes v enega in potem iz istega v drugega... hehe). Gre 100% OK. Je pa vprasanje kaj pri tem pridobis... Mogoce je boljse kupiti kaksn "svoj" HD snemalnik, jih je kar na voljo, ampak so dragi.
Me pa zanima ce bodo ti "novi" HD kanali v osnovni, dodatni ali v povsem novi "hd" shemi? Ce je prvo ali drugo potem je narocnina za HD prakticno samo narocnina na njihov HD receiver 7000...
Me pa zanima ce bodo ti "novi" HD kanali v osnovni, dodatni ali v povsem novi "hd" shemi? Ce je prvo ali drugo potem je narocnina za HD prakticno samo narocnina na njihov HD receiver 7000...
NavadniNimda ::
Imam analogno kabelsko prek UPC Telemacha, razmišljam o digitalni, pa imam nekaj vprašanj, če mi lahko kdo pomaga.
Kaj sereš? Obstoječa pasovna širina Discovery HD prek T-2 gre v špicah na do 25 mbps MPEG-2, boljše slike ne dobiš nikjer v Evropi. A 25 mbps ti je premalo? Kolk bi pa ti rabil, 200 mbps?
No, sej zdej bo ljubljanski Pavijankovič usekal 300% davek na storitve prek optike, pa boste lahko iz satelita lovili double-HDTV in/ali si ga predvajali po zastarelih in preperelih koaxialcih. Ne me yebat, kwa se danes vse na netu ne najde! :)))
pumaxx ::
@niceasmay če z T-2 sliko nisi bil zadovoljen, potem sploh ne razmišljaj o digitalni kabelski. Sam imam oboje , vendar gledam samo T-2 zaradi bolj ostre slike.
pumaxx: Verjetno gledas UPC preko njihovega reciverja (5000/6000), ker je slika kar veliko lepsa ce jo gledas preko built-in receiverja v Sony TV-jih (tisti ki imajo DVB-C seveda) od tiste ki jo proizvaja T2 receiver...
Tom-Cat praviš, da je slika na digitalni kabelski bolša preko receiverja, katerega dobiš zraven, kot če priklopiš direktno na TV, ki ima vgrajen DVB-C tuner?
pumaxx ::
Gledam preko dreamboxa in dbox-a od nokie, sem pa v delavnici imel priliko gledat preko več različnih sprejemnikov in je kvaliteta vedno v korist T-2.
Veron: Pravim ravno obratno. Slika je veliko lepsa ce gledas na TV-ju ki ima vgrajen DVB-C tuner...
Kaj sereš? Obstoječa pasovna širina Discovery HD prek T-2 gre v špicah na do 25 mbps MPEG-2, boljše slike ne dobiš nikjer v Evropi. A 25 mbps ti je premalo? Kolk bi pa ti rabil, 200 mbps?
No, sej zdej bo ljubljanski Pavijankovič usekal 300% davek na storitve prek optike, pa boste lahko iz satelita lovili double-HDTV in/ali si ga predvajali po zastarelih in preperelih koaxialcih. Ne me yebat, kwa se danes vse na netu ne najde! :)))
Glede na tvoj način komuniciranja in bogastvo izrazov, se človek res lahko vpraša "kwa se danes vse na netu ne najde! :)))"
Na tvoje navedbe pa tole. Vsake oči majo svojga malarja, pravijo. Moje oči mi na isti TV ob gledanju slike čez T2 (če se ne motim preko Motorole) in čez "preperele koaxe" Premiere preko Humaxa, Sky preko Thomsona in Telemach analogno, povejo in to brez vsakega dvoma, naslednje. HD je daleč najboljši Premiere, potem Sky, daleč zadaj T2. SD je spet najboljši Premiere, Sky je malo pred Telemachom (razlike so seveda med programi), spet daleč zadaj je T2. Popolnoma isto so videli vsi, ki so pri meni sliko testirali, vključno z dvema profijema.
Razlogi za boljšo sliko med Premiere in Sky so najverjetneje v receiverju, saj je po testih Humax bistveno boljši od Thomsona. Da je slika na T2 lahko tako slaba (motna in oprana) nisem verjel in sem seveda najprej trdil, da je nekaj narobe v povezavi. Ko so preverili in ugotovili, da je vse ok, je sledil pogovor z njihovim TV šefom. Mimogrede, glede na tvoje navedbe o pasovni širini, je njegova navedba, da je pasovna širina za Discovery preko T2 cca 20 mbps, za dober HD pa bi potrebovali 40 mbps, pa jim je ne dajo. Zakaj so SD programi tako slabi, pa ni vedel razloga. Verjetno tudi njihov receiver ni bogvekaj.
Pa še za kakšen prijazen in globok komentar se priporočam.
filmoljubac
@niceasmay če z T-2 sliko nisi bil zadovoljen, potem sploh ne razmišljaj o digitalni kabelski. Sam imam oboje , vendar gledam samo T-2 zaradi bolj ostre slike.
Ali si imel prej analogno in če, ali je bila slika boljša, ali slabša?
filmoljubac
Ne razumem zakaj "6000 in 7000 ne mores imet priklopljenih na istem TV" ??? 6000 ti vzame en SCART prikljucek, 7000 pa en HDMI prikljucek. Oba sta priklopljena na isto anteno (ki jo vtaknes v enega in potem iz istega v drugega... hehe). Gre 100% OK. Je pa vprasanje kaj pri tem pridobis... Mogoce je boljse kupiti kaksn "svoj" HD snemalnik, jih je kar na voljo, ampak so dragi.
Hvala za idejo in nasvet. Vprašanje pa, ali bi zadeva delovala. Sky npr. deluje izključno preko njihovih receiverjev. Če kartico vstaviš v drug receiver, ne dela, pa še jako hudi so:) Mislim, da Premiere deluje na isti način. Ali ima UPC zaščito, pa ne vem. Pomislek o umestitvi HD kanalov pa ima najbrž kar nekaj soli:)
filmoljubac
NavadniNimda ::
Glede na tvoj način komuniciranja in bogastvo izrazov, se človek res lahko vpraša "kwa se danes vse na netu ne najde! :)))"
Na tvoje navedbe pa tole. Vsake oči majo svojga malarja, pravijo. Moje oči mi na isti TV ob gledanju slike čez T2 (če se ne motim preko Motorole) in čez "preperele koaxe" Premiere preko Humaxa, Sky preko Thomsona in Telemach analogno, povejo in to brez vsakega dvoma, naslednje. HD je daleč najboljši Premiere, potem Sky, daleč zadaj T2. SD je spet najboljši Premiere, Sky je malo pred Telemachom (razlike so seveda med programi), spet daleč zadaj je T2. Popolnoma isto so videli vsi, ki so pri meni sliko testirali, vključno z dvema profijema.
Razlogi za boljšo sliko med Premiere in Sky so najverjetneje v receiverju, saj je po testih Humax bistveno boljši od Thomsona. Da je slika na T2 lahko tako slaba (motna in oprana) nisem verjel in sem seveda najprej trdil, da je nekaj narobe v povezavi. Ko so preverili in ugotovili, da je vse ok, je sledil pogovor z njihovim TV šefom. Mimogrede, glede na tvoje navedbe o pasovni širini, je njegova navedba, da je pasovna širina za Discovery preko T2 cca 20 mbps, za dober HD pa bi potrebovali 40 mbps, pa jim je ne dajo. Zakaj so SD programi tako slabi, pa ni vedel razloga. Verjetno tudi njihov receiver ni bogvekaj.
Pa še za kakšen prijazen in globok komentar se priporočam.
Imaš pravico do svojega mnenja kot vsak od nas.
On vam je lepo povedal, da T-2 daje sliko naprej točno tako, kot jo dobi od izvora. Slika ne more biti boljša (recimo pri drugem ponudniku), lahko je le ista ali slabša. Digitalno je pač digitalno in tukaj nimaš kaj. HD programi na T-2 so top-špica in tako bo tudi v bodoče. Nobenega prekodiranja ali stiskanja ni. Ko bodo na voljo double-HDTV pa bodo uporabniki T-2 prvi, ki jih bodo lahko gledali. Kot smo vajeni.
Ene par SD programov pa je res takih, kot praviš. Še vedno je problem izvora, ki je ponekod izjemno piškav. Kjer T-2 še nima svoje optike, pač začasno zajema iz sekundarnih virov, dokler se tudi to ne poštima. Seveda pa vsi skupaj upamo, da un Pavijankovič ne bo preveč polen pod noge metal...
Trenutno je T-2 edini, ki ne prekodira slike, ki jo dobi. UPC to počne na nekaterih programih (npr. ORF), Siol/Amis/Tuš skorajda (ali celo) povsod.
kok se sekerate glede tega prekodiranja, kot da gledate tv samo zarad dobre slike namesto vsebine?
Potem glejde tiste demo HD kanale cel dan, pa boste zadovolni...
Potem glejde tiste demo HD kanale cel dan, pa boste zadovolni...
Pač dobro je vedeti, kaj načeloma lahko pričakuješ od določenega operaterja. Zakaj bi plačeval za nekaj slabšega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektro turnšek in digitalna TVOddelek: Omrežja in internet | 13744 (7316) | yanz |
» | digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)Oddelek: Pomoč in nasveti | 8537 (4176) | predrag000 |
» | digitalni sprejemnik (DVB-C) za TVOddelek: Zvok in slika | 18499 (9973) | mysterio |
» | Digitalna televizija!Oddelek: Pomoč in nasveti | 7067 (5590) | robotek87 |
» | RTV SLO HD na TelemachuOddelek: Zvok in slika | 8420 (7322) | Alexius Heristalski |