» »

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

««
7 / 37
»»

mat xxl ::

mat xxl,
je že kaj znanega od pinosat-a glede CAM z mpeg4........če sem prav razumel, ti še čakaš? ALi že gledaš HD na 32D3000??
LP


Dobil kartico MPEG4 delal kartica in odkodirnik tudi, HD ne. No sem peljal tv na softvare upgrade firmvara in tudi potem isto ! Dela pa ne zato, ker HD ready je ena bedna oznaka, ki pomeni, da sicer panel ima kako vrstico več, samo, ker nima HD sprejemnika pa HD kanali ne delajo. Sam sem sicer nekje mislil, da HD Ready pomeni, da ima HD sprejemnik, le panel ima nekaj vrstic manj in bo to delalo no pa ni tako žal žal žal:'(;(. Čeprav je pa res, da digitalna TV z DVB-C tunerjem od Telemacha mi pa brez Setupboxa dela v nulo !

balts ::

Matxxl: kar pomiri se...
TV HD programi, ki jih trenutno imamo so krneki. Gre namreč za nelinearne programe, ki so samo dodatek k npr. pravemu NG. Tam se vse oddaje ponavljajo in teh oddaj je le nekaj. Ubistvu gre za moje pojme bolj za nek demo kot kaj drugega. Dokler ne bomo imeli nekaj res močnega, kak filmski HD kanal, skoraj nima smisla. Sploh pa je vseskupaj samo 720p. No, jaz se kaj dosti ne sekiram, za HD užitke imam svojo igračko (Popcorn Hour) in sem z njo zelo zadovoljen. Morem pa vseeno pohaliti in sem z DTV zadovoljen. Slika je na nekaterih programih izjemno OK! Pa čeprav samo SD. V primerjavi z IPtv mislim, da smo (roko na srce) vseeno na boljšem. Kockanja in raznih digitalnih težav praktično ni. Sploh ker je kabelska v vsaki vasi, kjer optike zagotove še nekaj let ne bo. O problemih z iptvjem na barku pa že vrabci čivkajo.

No pa še mojih par besed o samih STBjih, ki jih ponuja UPC. Preizkusil sem namreč tako 6000ko kot tudi 7000ko.

Menuji so malce lepsi pri 7000-ki, tudi sam user interface je malo bolj logicen in lepši (daljsa casovna premica, jasno bolj viden zacetek in konec oddaje ter programa, ki sledi).. vse ostalo je praktično enako. sam STB v mojem primeru nič bolje ne upscala kot moj TV. Daljinc pa se mi pri 7000ki zdi celo bolj neumno naravnan. Tezje dostopne tipke info, epg.

Snemam pa tako ali tako ne..tako, da je moja prioriteta zaenkrat bolj kot HD ta, da začnejo hiše oddajati v 16:9! Kar pa je nekako že skrajni čas.
Je pa snemalnik verjetno marsikomu dobra stvar, in se mi zdi ok, da je telemach to ponudil.

6 eur več za tak HD nima smisla. Škoda, da nimajo 6000-ke še HDMI izhoda. Res škoda..

Tom-Cat ::

@tom-cat: ja meni tudi še vedno šteka na kanalu 410 MHz.


Na 410 nima kaj štekat. V streamu so 4 kanali in bandwidth-a je še ful. Če ti res šteka, je možno:
- povezovalna vrvica od vtičnice do digitalnega strejemnika ni ok
- imaš neko motnjo na tej frekvenci
- imaš smolo in gledaš vedno le takrat, ko je na satelitu težava

Če imaš možnost zamenjaj vrvico, če se da s kakšno malo boljšo - tako za test.


Je bila napaka na Trieri - so jo odpravili naslednji dan po tem ko sem jim poslal mail...
Vrvico imam dobro ;-) Kot sem napisal je signal strength 92% in signal quality 99% ...

Ima mogoce se kdo drug tukaj rahel problem s 6000-ko - namrec, vcasih dobim taksen "message box" - "Program je posodobljen" - in takrat mi vcasih zbrise kaksen program (ali kaksnih 10 programov) iz vseh skupin - je samo se v prvi skupini (kjer so vsi programi). Se dogaja kar pogosto in mi gre na zivce, da moram potem spet te programe sortirati nazaj v prave skupine...

Tom-Cat ::


TV HD programi, ki jih trenutno imamo so krneki. [snip] Sploh pa je vseskupaj samo 720p.

Sem poskusil National G. HD na Sony-ju 40W4000 (v trgovini) in je napisal da je format 1080 25fps (1080i) ... tako da je zadeva prava HD (vsaj kar se TV prenosov tice... tudi v USA, UK, etc. imajo za HDTV samo 1080i locljivost... 1080p je samo na BluRay/HDDVD).


6 eur več za tak HD nima smisla. Škoda, da nimajo 6000-ke še HDMI izhoda. Res škoda..


Upam da bodo HD programe pustili odkodirane (ali pa vsaj zakodirane enako kot osnovni paket)... kot je sedaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tom-Cat ()

Alexius Heristalski ::

tudi v USA, UK, etc. imajo za HDTV samo 1080i locljivost...

Ah, kje, uporabljata se oba formata. Naprimer BBC HD je 720p50. ORF1HD tudi. V ZDA ni nič drugače - malo mešano. Meni osebno se prepletanje na progresivnih zaslonih zdi bedasto.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Tom-Cat ::

tudi v USA, UK, etc. imajo za HDTV samo 1080i locljivost...

Ah, kje, uporabljata se oba formata. Naprimer BBC HD je 720p50. ORF1HD tudi. V ZDA ni nič drugače - malo mešano. Meni osebno se prepletanje na progresivnih zaslonih zdi bedasto.

Imas prav... po nakljucju so vse postaje, za katere sem iskal podatke, predvajale v 1080i :)
Prepletanje je slabo predvsem v posnetkih v katerih se stvari zelo hitro premikajo (sportni kanali, akcijski filmi, etc.) - tam je 720p teoreticno boljse kot 1080i - vendar danasji TV-ji ze zelo dobro napravijo de-interlace in tega sploh ne opazis... glede na kolicino pik, ki se prensajo, jih ima 1080i skoraj za 10% vec (1036800 proti 921600).

Rotty ::

Evo tut UPC ga dočaku (končno) neuradni forum UPC-jahttp://upc.rula.net/index.php, zaenkrat bol prazno ker je očitno šele kakšen dan gor... Ampak pomoje da kr bo...


Roko na srce...bil je že čas ;)

Izi ::

Meni osebno se prepletanje na progresivnih zaslonih zdi bedasto.

Niti ne. Na 50" TV je bistveno lepša slika pri 1080i, kot pa 720p.
720p pri 50" že postaja rahlo motna in neostra, medtem ko je slika pri 1080i še vedno ostra kot nož tudi pri 60" TV in več.
Ne smeš pozabiti, da ima vsak HD LCD vgrajen hardwareski deinterlacer in prepletanja ni opaziti tudi če gledaš Formulo 1. Čeprav sliko ustaviš na mestu, se prepletanja nikoli ne opazi.
Tudi na računalniku ima vsak boljši dekoder vgrajen deinterlacer, ki prepletanje popolnoma izniči. Če pa deinterlacer ročno izklopiš v dekoderju, pa je dejansko boljša slika pri 720p kot pa 1080i.

In kot je bilo že rečeno, sta oba HD programa na Telemachu v resoluciji 1920 x 1080 in ne v 720p.
Edina razlika je, da ima HD National Geographic vedno 6 kanalni AC3 zvok, Astra HD+ pa samo 2 kanalni AC3.

Astra HD+ je res samo demonstracijski program, ki večinoma prenaša operne in gledališke predstave.
HD National Geographic, pa je čisto svoj HD program, ki ima odličen program in če kdo še ne ve, je to povsem svoj program, ki nima nič skupnega z navadnim National Geographic, razen seveda tematike.
Je pa res, da se vsaka oddaja nekajkrat ponovi ob različnih terminih skozi nekaj dni. Ampak če gledaš samo zvečer nekaj ur na dan potem je vedno na programu nekaj drugega, tako da ni panike.

gregyk ::

Mimogrede, na Upc sem vprašal zakaj Handan 6000 ne preklopi na 16:9 ko je oddaja 16:9 npr. kot so bila včeraj zvečer Trenja na PopTV in je vedno format samo 4:3. Odgovor:

"Pozdravljeni,
Mi posredujemo signal kot ga dobimo, ko bodo ponudniki v signal dodali WSS (wide screen signal) bo preklop med formati avtomatski, seveda pri pravilni nastavitvi TV-ja in oddaji v tem formatu.
To pa je žal vse odvisno od ponudnika kanala."

To drži, ali prodajajo buče?

Chessman ::


"Pozdravljeni,Mi posredujemo signal kot ga dobimo, ko bodo ponudniki v signal dodali WSS (wide screen signal) bo preklop med formati avtomatski, seveda pri pravilni nastavitvi TV-ja in oddaji v tem formatu.
To pa je žal vse odvisno od ponudnika kanala."
To drži, ali prodajajo buče?


Prodajajo BUČE !!!

Na DTV nikoli ne boš imel zraven WSS signala, ker se WSS uporablja samo pri 4:3LB sliki katero mora televizor potem sam raztegniti in tako poreže črne robove kateri so del slike. V primeru DTV se slika oddaja v formatu 16:9FF kateri teh črnih robov ne vsebuje torej ti tudi WSS signal nima kaj rezati. Posledično je tudi slika lepša če jo spremljaš v obliki 16:9FF kot pa v 4:3LB+WSS. Je pa res da na UPC-ju slike ne prekodirajo in jo oddajajo takšno kot jo dobijo, samo vedno pozabijo da imajo nekaj svoje elektronike v prostorih POPTV in ta oprema katera je last UPC-ja je napačno nastavljena. Tako je napaka na UPC opremi katera je locirana v prostorih POPTV, in tehniki na POPTV niso pooblaščeni da bi to porihtali, torej je napaka na UPC strani..

drugninja ::

pozdrav vsem,
zdej je ze neki casa odkar UPC ponuja digitalno TV, zanima me predvsem paket trojcek XL, kaksne so iskusnje glede hitrosti interneta? Ali hitrost pade ce istocasno gledam TV?
lp.

gregyk ::

pozdrav vsem,
zdej je ze neki casa odkar UPC ponuja digitalno TV, zanima me predvsem paket trojcek XL, kaksne so iskusnje glede hitrosti interneta? Ali hitrost pade ce istocasno gledam TV?
lp.


Gledanje TV (lahko tudi 3eh naenkrat) popolnoma nič ne vpliva na hitrost interneta, tako kot tudi ne telefoniranje.

balts ::

Ok, glede prepletanja se mnogi strinjajo mnogi ne. Dejstvo je, da je 720p več od 1080i. Je pa res da oko z dobrim deinterlacerjem tega spet ne opazi. Pa smo spet tam, kaj je boljse. 1080i je zato s strani providerjev lazje furat kot 720p. Dejstvo pa je, da sama ločljivost ni vse. Veliko vlogo igra bitrate, ki je načeloma pri HD (TV) streamih močno znizan.

Tom-Cat ::

Dejstvo je, da je 720p več od 1080i.


Po kaksnem izracunu je 720p vec od 1080i ????????

balts ::

Kar sem hotel reči, je da se za trenutno ponudbno HD-ja za 6 eur po moje ne splača vzeti. Sploh glede na dejstvo, da niso kodirani.
Bi pa bilo dobrodošlo imeti HDMI izhod. Imel sem v mislih nabaviti svoj HD STB, oz vsaj enega pocenskega s hdmi izhodom, pa so nam ravno optiko začeli polagat.. hjah.

Tipicno, 10 let nič, potem pa v enem tednu vse mozne state of the art tehnologije....
Tako, da z nakupom ne bomo nikamor hiteli, ko bo optika aktivna, pa bomo naredili test kaj se mi bolj splaca glede na videno.

pa fajn bi blo, da se kaka nadgradnja 6000-ke zgodi v kratkem. GUI je kar slab, mogoce vsaj tega od 7000ke ruknejo gor.

balts ::

Teoretično drži moja trditev... zato sem omenil da se tukaj mnogo ljudi strinja, mnogo pa ne.
1080i = 540p. Torej pri 1080i signalu dejansko posljes 540 vrstic naekrat, kar je manj kot 720 vrstic. V drugem šusu pošlješ novih 540, ki se na to prepletejo in delujejo kot enotna slika.

Se bi pa kr strinjal, da v končni fazi j**** teorijo, vazno je to, kar ti vidiš/dojemaš. Torej, če je tebi slika pri 1080i boljša, go with!

Izi ::

balts, pozabil si na stolpce, ki jih je pri 720p samo 1280, pri 1080i pa 1920.
Tudi če gre pri 1080i dejansko za 1920 x 540 je to več kot pa 1280 x 720, kar kalkulator v roke in boš videl, kje je več pikic :D

Tudi jaz sem ravno dobil optiko, ampak bom z televizijo ostal na kabelski.
IPTV na optiki ni prav nič boljša kot na ADSL, saj jo zakodirajo tako, da jo lahko gledajo eni in drugi. Res ni več kock in zatikanja, ampak še vedno ostane vidno premočno kodiranje in vse ostale slabosti IPTV-ja, kot na primer počasno preklapljanje med kanali in podobno.

Ekonomsko je daleč najbolje, da vse tri tehnologije (TV, telefon in internet) vzameš pri enem ponudniku, ampak če nisi ravno v finančni stiski je bolje vsak kabel uporabiti za tisto čemur je bil prvotno namenjen, čeprav je ravno tam najdražja naročnina.
Če torej hočeš samo najboljše potem ni druge kot da izbereš:
Televizija je daleč najboljša na koksialnem kablu in sicer digitalna preko kabelskega ponudnika.
Telefonija se še vedno najbolje obnese preko parice in sicer ISDN preko Telekoma.
Internet pa jasno sodi na optiko in sicer najbolje preko T-2.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

balts ::

Izi.. res je. Moje domneve bi bile bolj za kak slab deinterlejser. Kaj pa o bitratu pravis?
Glede trojčkov, pa ja... se strinjam. Internet vsekakor sodi na optiko. Za Telefon pa tako...za domačo uporabo mislim, da tisto malo kar se stacionarnega telefona danes uporablja prakticno lagodje ne utrpi kaj dosti.. drugo je za podjetja, kjer se dajansko na veliko telefonira.

Upam tudi, da se pri UPCju kmalu zbudijo glede DOCSIS 3.0. Tako bodo vsaj malo konkurencni optiki, oz če mi ponudijo dobro ceno, bi potem kar pri njih ostal - če. Ve kdo kaj o temu? Se ze kaj šušlja ? ;)

lp

atomant ::



Na 410 nima kaj štekat. V streamu so 4 kanali in bandwidth-a je še ful. Če ti res šteka, je možno:
- povezovalna vrvica od vtičnice do digitalnega strejemnika ni ok
- imaš neko motnjo na tej frekvenci
- imaš smolo in gledaš vedno le takrat, ko je na satelitu težava

Če imaš možnost zamenjaj vrvico, če se da s kakšno malo boljšo - tako za test.

Sem preveril in meni France2 sam preklopi na 16:9 (Handan CV-6000 DVR) a ne na vseh TV-jih, ki jih imam.


Ma probal sem že s tremi vrvicami in je enako. Ampak včasih pa čisto nič ne prekinja. Očitno bo res nekaj na sat težavah.

Jaz imam še KAON K-200 DTV sprejemnik in Philips LCD TV in mi France 2 ne preklopi na 16:9, mi pa programe kot so VOX in še katerega preklopi na 16:9 brez problemov.
lp, S

trdoreh ::


HD National Geographic, pa je čisto svoj HD program, ki ima odličen program in če kdo še ne ve, je to povsem svoj program, ki nima nič skupnega z navadnim National Geographic, razen seveda tematike.


Ne bo držalo! NGC HD ima čisto iste dok. oddaje kot NGC SD, sam da so te v visoki ločljivosti. Res pa je, da dnevni spored ni isti.

Lp, Jan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trdoreh ()

Izi ::

NGC HD ima čisto iste dok. oddaje kot NGC SD, sam da so te v visoki ločljivosti. Res pa je, da dnevni spored ni isti.

Na HD National Geographic vrtijo oddaje iz Nat Geo WILD in iz navadnega National Geographic channela.
Programska shema je v bistvu mešanica obeh SD National Geographicov.

Tako je bila ravno prej na sporedu oddaja iz serije "Wild Showcase", ki prihaja iz Nat Geo WILD, sedaj pa je na sporedu oddaja iz serije "Megagradnje", ki prihaja iz NGC SD.

trdoreh ::

Točno tako...Vse oddaje, ki se predvajajo na NGC HD, so bile pred tem predvajane v SD ločljivosti na ostalih NGC.

Lp

pumaxx ::

Novi programi ORFHD, InfoHD in MGM.

backo666 ::

Je bila napaka na Trieri - so jo odpravili naslednji dan po tem ko sem jim poslal mail...
Vrvico imam dobro ;-) Kot sem napisal je signal strength 92% in signal quality 99% ...


Potem pa ok, ker kolikor sem jaz gledal je bilo ok. To je bila torej stara zadeva.
backo

backo666 ::


"Pozdravljeni,Mi posredujemo signal kot ga dobimo, ko bodo ponudniki v signal dodali WSS (wide screen signal) bo preklop med formati avtomatski, seveda pri pravilni nastavitvi TV-ja in oddaji v tem formatu.
To pa je žal vse odvisno od ponudnika kanala."
To drži, ali prodajajo buče?


Prodajajo BUČE !!!

Na DTV nikoli ne boš imel zraven WSS signala, ker se WSS uporablja samo pri 4:3LB sliki katero mora televizor potem sam raztegniti in tako poreže črne robove kateri so del slike. V primeru DTV se slika oddaja v formatu 16:9FF kateri teh črnih robov ne vsebuje torej ti tudi WSS signal nima kaj rezati. Posledično je tudi slika lepša če jo spremljaš v obliki 16:9FF kot pa v 4:3LB+WSS. Je pa res da na UPC-ju slike ne prekodirajo in jo oddajajo takšno kot jo dobijo, samo vedno pozabijo da imajo nekaj svoje elektronike v prostorih POPTV in ta oprema katera je last UPC-ja je napačno nastavljena. Tako je napaka na UPC opremi katera je locirana v prostorih POPTV, in tehniki na POPTV niso pooblaščeni da bi to porihtali, torej je napaka na UPC strani..


Edini, ki prodaja buče si v primeru POP-tv-ja ti!
UPC ni lastnik nobene opreme na POP-u in slika se oddaja v 4:3 ter se jo pri nekaterih oddajah malo pretvarja (že na POP-u) - zato črni robovi. Trenutno je tako, v prihodnosti pa se lahko pričakuje tudi 16:9...
backo

backo666 ::

Ste opazili, da so včeraj dodali Baby First? Na Handanu se nastavi sam, ko si na enem odkanalov, ki so z njim v streamu - France2, CCTV Kitajska, VOX, Arte - napiše Posodabitev programov ali nekaj podobnega in ga doda na konec spiska.
backo

backo666 ::

Ima mogoce se kdo drug tukaj rahel problem s 6000-ko - namrec, vcasih dobim taksen "message box" - "Program je posodobljen" - in takrat mi vcasih zbrise kaksen program (ali kaksnih 10 programov) iz vseh skupin - je samo se v prvi skupini (kjer so vsi programi). Se dogaja kar pogosto in mi gre na zivce, da moram potem spet te programe sortirati nazaj v prave skupine...


Po mojem bi ti znali na UPC-ju pomagati, ampak bi bilo dobro vedeti na katerem kanalu si bil, ko ti je to napisalo - "Program je posodobljen".
backo

V-i-p ::

Eni pa res prodajajo buče tle gor :) Kot je že backo666 povedal, UPC nima nikakršne take opreme, sploh pa na POPu ne, lepo vas prosim, je v lastni bajti dovolj placa za kaj takega... Sliko, ki jo UPC dobi od POP-a pošlje naprej, torej takšno kot dobi, takšno odda naprej.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Izi ::

Novi programi ORFHD, InfoHD in MGM.

Daj kakšen link in datume kdaj naj bi se to zgodilo.
Trenutno imamo še vedno 103 TV in 40 radijskih programov.
Samo malo spreminjajo shemo.
Eden izmed TEST programov se je končno preimenoval v OBN.
Sailing Channel se je preimenoval v Yacht & Sail
Pojavil se je še en otroški program BabyFirst, ki pa ne vem katerega je nadomestil.
Vse ostalo je zaenkrat enako.

Glede krivde za zmešnjavo pri 16:9 signalu pa je tudi moje mnenje, da tukaj ni Telemach nič kriv. Kolikor mi je znano oni pri digitalnem signalu ne spreminjajo popolnoma nič. Vse gre naprej kakor dobijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

pumaxx ::

Novi programi ORFHD, InfoHD in MGM.

Daj kakšen link in datume kdaj naj bi se to zgodilo.
Trenutno imamo še vedno 103 TV in 40 radijskih programov.
Samo malo spreminjajo shemo.
Eden izmed TEST programov se je končno preimenoval v OBN.
Sailing Channel se je preimenoval v Yacht & Sail
Pojavil se je še en otroški program BabyFirst, ki pa ne vem katerega je nadomestil.
Vse ostalo je zaenkrat enako.

Glede krivde za zmešnjavo pri 16:9 signalu pa je tudi moje mnenje, da tukaj ni Telemach nič kriv. Kolikor mi je znano oni pri digitalnem signalu ne spreminjajo popolnoma nič. Vse gre naprej kakor dobijo.


Sorry sem falil temo, to je na drugem Tv, kjer je T2:D

dukedl ::

Pravkar sem zmontiral zadevo (sprejemnik 7000, paket HD). Zelo enostavno in intuitivno, brez komplikacij. V škatli je poleg scart kabla priložen tudi HDMI, vse pohvale Telemachu. NGC HD zgleda super, človeku sploh ni jasno, da gleda tv program, ves čas imam občutek, da se predvaja zelo dober DVD. Slika ni na nivoju Blu-ray, je pa blizu!:)


katero televizijo imaš? je FullHD(1080p) - saj oddajajo NGC HD v 1080p resoluciji kajne?
lp dukedl

Tom-Cat ::

Ima mogoce se kdo drug tukaj rahel problem s 6000-ko - namrec, vcasih dobim taksen "message box" - "Program je posodobljen" - in takrat mi vcasih zbrise kaksen program (ali kaksnih 10 programov) iz vseh skupin - je samo se v prvi skupini (kjer so vsi programi). Se dogaja kar pogosto in mi gre na zivce, da moram potem spet te programe sortirati nazaj v prave skupine...


Po mojem bi ti znali na UPC-ju pomagati, ampak bi bilo dobro vedeti na katerem kanalu si bil, ko ti je to napisalo - "Program je posodobljen".


Ko se bo naslednjic zgodilo si bom zapomnil na katerem programu sem bil... se mi je pa to zgodilo zdaj ze parkrat (Posodobitev programa...) in bom tudi napisal en mail na podpora@.... :)

Tom-Cat ::

Novi programi ORFHD, InfoHD in MGM.

Trenutno imamo še vedno 103 TV in 40 radijskih programov.
Samo malo spreminjajo shemo.
Eden izmed TEST programov se je končno preimenoval v OBN.
Sailing Channel se je preimenoval v Yacht & Sail
Pojavil se je še en otroški program BabyFirst, ki pa ne vem katerega je nadomestil.
Vse ostalo je zaenkrat enako.

Hmm, na Trieri imam jaz trenutno 102 programov, od tega je vse kot si napisal ti (spremembe imen), samo tega "Baby First" kanala mi ne najde (sem dal se enkrat search vseh kanalov in je isto)... Tudi teh ORFHD, InfoHD in MGM mi ne najde. Imam obcutek da bo nekaj casa trajalo preden bodo spremembe na UPC v LJ prisle v MB ;-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tom-Cat ()

Alexius Heristalski ::

saj oddajajo NGC HD v 1080p resoluciji kajne?

Ne, 1080i.

Tudi teh ORFHD, InfoHD in MGM mi ne najde.)

Človek se je zmotil in govoril o T-2.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

trdoreh ::

Pravkar sem zmontiral zadevo (sprejemnik 7000, paket HD). Zelo enostavno in intuitivno, brez komplikacij. V škatli je poleg scart kabla priložen tudi HDMI, vse pohvale Telemachu. NGC HD zgleda super, človeku sploh ni jasno, da gleda tv program, ves čas imam občutek, da se predvaja zelo dober DVD. Slika ni na nivoju Blu-ray, je pa blizu!:)


katero televizijo imaš? je FullHD(1080p) - saj oddajajo NGC HD v 1080p resoluciji kajne?


Pioneer lx5090. NGC HD oddajajo v 1080i.

Lp

Izi ::

Pri iskanju novih programov, kar brez skrbi še enkrat poženite samodejno iskanje, saj se nastavljena shema programov obdrži in vse nove programe doda na spisek čisto na koncu.

Da si dobrih 100 programov nastaviš po svojih željah in po želenem vrstnem redu je potrebnega kar nekaj časa, zato je dobro vedeti, da se vrstni red programov, za katerega oblikovanje smo porabili toliko časa, z novim iskanjem ne spremeni.

Vsake par dni lahko poženete samodejno iskanje. Iščite pa zaenkrat samo na območju med 418 in 538 MHz, in uporabite samo modulacijo 64, ostale pa izključite, tako je celotno iskanje opravljeno v parih minutah (te nastavitve veljajo za Ljubljansko območje, v ostalih omrežjih je lahko kaj drugače)
Če bo našel kakšen nov program, ga bo dodal čisto na konec spiska in tega potem ročno prenesete na želeno mesto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Seto ::

Par vprašanj za tiste, ki imate zunanjte TV tunerje:
- kako hitro menja programe? (pri men traja približno sekundo)?
- ali lahko na katerem od programov nastavljate podnapise in zvok?
- a pri elektronskem programskem vodiču lahko vidite cel spored in potem kliknete na posamezno oddajo/film in vam vse piše (ker pr men je vse špartansko omejeno)?
- ali lahko še kej druzga posebnega počnete v zvezi z interaktivnostjo, ker pri men razn razporeda programov in časovnice ni nič?
- ali lahko firmware nadgrajujete sami kar prek digitalne tv?
hvala

atomant ::

Jaz imam KAON KCF-200 in je vse tako kot si napisal razen posodobitve FW-ja. Sicer piše, da se posodablja avtomatsko preko mreže ampak jaz do sedaj še nisem opazil kakršnokoli posodabljanje.
lp, S

Seto ::

Pri med pa podnapisi nikjer ne delajo, niti zvoka ne morm spreminjat.

Tom-Cat ::

Pri med pa podnapisi nikjer ne delajo, niti zvoka ne morm spreminjat.

Si siguren da si na UPC-ju ? To zveni bolj kot da bi bil na T2 ali SIOL-u {evilgrin} ;-)

Seto ::

Pa kaj me maš za idijota?

Tom-Cat ::

Pri med pa podnapisi nikjer ne delajo, niti zvoka ne morm spreminjat.

Si siguren da si na UPC-ju ? To zveni bolj kot da bi bil na T2 ali SIOL-u {evilgrin} ;-)


Mislim da ti lahko da {evilgrin} in pa " ;-) " vedeti da se zafrkavam in ne mislim resno...

backo666 ::

...samo tega "Baby First" kanala mi ne najde (sem dal se enkrat search vseh kanalov in je isto)... Tudi teh ORFHD, InfoHD in MGM mi ne najde. Imam obcutek da bo nekaj casa trajalo preden bodo spremembe na UPC v LJ prisle v MB ;-)


Baby First bi ti moral delovat (frekvenca 410), ostalih treh pa trenutno ni v ponudbi. Ne v Ljubljani, ne v Mariboru :)

Pri med pa podnapisi nikjer ne delajo, niti zvoka ne morm spreminjat.


Imaš pa sprejemnik?
backo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: backo666 ()

backo666 ::

Jaz imam KAON KCF-200 in je vse tako kot si napisal razen posodobitve FW-ja. Sicer piše, da se posodablja avtomatsko preko mreže ampak jaz do sedaj še nisem opazil kakršnokoli posodabljanje.


...in je verjetno tudi ne boš, ker dvomim, da bodo posodabljali Kaon-e.
backo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: backo666 ()

Tom-Cat ::

...samo tega "Baby First" kanala mi ne najde (sem dal se enkrat search vseh kanalov in je isto)... Tudi teh ORFHD, InfoHD in MGM mi ne najde. Imam obcutek da bo nekaj casa trajalo preden bodo spremembe na UPC v LJ prisle v MB ;-)


Baby First bi ti moral delovat (frekvenca 410)


Nope... ne dela.... na tej frekvenci so samo stari stirje programi (Vox, Arte, Francija in Kitajska)... ne deluje niti avtomatsko (kot je nekdo omenil, ce pustis na enem od teh kanalov bi ga moral najti) in tudi ne s iskanjem po celotnem spektru...

Ok, zdaj pa ga je nasel (Baby First)... sem pred 5 minutami dal na VOX in ga je dodal na konec liste :) Schweeet

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tom-Cat ()

V-i-p ::


Upam tudi, da se pri UPCju kmalu zbudijo glede DOCSIS 3.0. Tako bodo vsaj malo konkurencni optiki, oz če mi ponudijo dobro ceno, bi potem kar pri njih ostal - če. Ve kdo kaj o temu? Se ze kaj šušlja ? ;)

Drugo leto, nekje do poletja...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

MadMicka ::

Meni recimo Baby First najde. Ampak vsega skupaj mi najde 97 in ne 103 programe (kot bi po Telemachovi shemi moralo). Enkrat ko bom imel čas, bom prav preveril, kateri program manjka. Vem pa, da od "tapomembnih" noben.

mikson ::

Pozdrav vsem,
kakor vidim tuki že vsi vse obvladate kar se tiče DTV. Rabim pa vaš nasvet in sicer se odločam za DTV pri Telemach, čeprav imamo optiko sedaj speljano samo do bloka, in sem z tlf in internetom že na T-2, ugotavljam, kot berem da je DTV pač boljši pri Telemachu, pa tudi kablovja bi blo potem manj. Skratka nabavil sem Sony FULL HD, KDL 40E4030, ki že ima vgrajen DVB-C in MPEG-4 sprejemnik. Rad bi imel tudi snemalnik torej HANDAN 6000, zanima pa me ali potrebujem za HD tudi 7000ko, ali je dovolj samo prijava na digitalno televizijo, recimo HD PAKET...

backo666 ::

Meni recimo Baby First najde. Ampak vsega skupaj mi najde 97 in ne 103 programe (kot bi po Telemachovi shemi moralo). Enkrat ko bom imel čas, bom prav preveril, kateri program manjka. Vem pa, da od "tapomembnih" noben.


še enkrat pojdi na ročni iskanje in načeloma bi ti moralo najti in na konec seznama dodati še ostale. Lahko pa da je motnja na katerem od digitalni streamov in ti zato ne dela.
backo

V-i-p ::

mikson: vzameš hd paket (komplet vsi programi, vključno filmski, porno, hd,...) dobiš kartico, če tv nima conax modula, ga lahko kupiš (tudi na UPCju) in za 4€ doplačila pač vzameš še snemalnik.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
««
7 / 37
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4413466 (7038) yanz
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208411 (4050) predrag000
»

digitalni sprejemnik (DVB-C) za TV

Oddelek: Zvok in slika
3418377 (9851) mysterio
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
286877 (5400) robotek87
»

RTV SLO HD na Telemachu

Oddelek: Zvok in slika
328109 (7011) Alexius Heristalski

Več podobnih tem