» »

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

««
8 / 37
»»

mikson ::

V-i-p: hvala, vendar je hd paket kot doplačilo 6€, a morm pol vzet tud filmski paket za 28€ da mam vse, al kako to gre, mi ni čist jasn. Torej filmski paket 28€ + snemalnik 4€ + hd paket 6€ = 38€. Čeprav v filmskem paketu dobiš osnovni handan 5000, a ga jst sploh rabm, k mi tv podpira dvb-c in mpeg-4 in nabavm samo kot si omenu conax modul za kartico, ki mimgrede znaša 140€...

Matheeew ::

Ammm.

Kok stane če naročiš vse kanale in vse kar upc ponuja na TV-ju? Za en TV.

Izi ::

Mikson za Conax modul smo že ugotovili, da se ga ne splača kupiti na Telemachu, ker je predrag, ampak ga naročiš raje kar prek bolhe, kjer ga prodaja menda isti trgovec, ki ga dobavlja tudi Telemachu.
Link imaš tukaj: CONAX PCMCIA modul EDISION
Za ceno 49,90 EUR

DVB-C sprejemnik v TV pa ti mora podpirati MPEG-2, MPEG-4 in H.264
MPEG-2 je za SD programe
navadni MPEG-4 se na Telemachu ne uporablja, so pa HD programi kodirani v H.246, ki pa je v bistvu MPEG-4 namenjen za visoke resolucije.

Če ti sprejemnik podpira H.264 potem ne potrebuješ naročati HD paketa.
HD paket kot smo že ugotovili ni namenjen temu, da dobiš HD programe, ampak temu, da dobiš Handana 7000.

Ti torej kupiš Conax modul za 50 € in na Telemachu naročiš razširjen paket za 22 € na mesec, zraven ti bodo dali Conax kartico, ki jo rabiš in jo boš vtaknil v tisti kupljeni modul. V najem (zastonj) ti bodo dali še Handana 5000, ki pa ga sploh ne boš rabil. Lahko pa kot opcijo naročiš še tista 2 filmska programa za dodatnih 6 € na mesec.

To je v teoriji, kako pa v praksi deluje tisti tvoj DVB-C sprejemnik in kaj resnično podpira je pa drugo vprašanje :D

mikson ::

Izi, kokr vidm mi tv podpira H.264 glej link:http://www.sony.si/product/t32-e-series... skratka sm na konju, hvala za info...če pa ima še kdo izkušnje z istim lcd tv sony 40E4030, naj jih tuki prosm navede...

MadMicka ::

backo666, sem namesto avtomatičnega zagnal ročno iskanje, in je bil rezultat isti. Sicer niti ne vem, v čem je razlika, saj oboje "avtomatično" išče upoštevajoč nastavitve, ki pa jih lahko spreminjaš tako pri avtomatičnem, kot tudi pri ročnem iskanju. Morda je pri ročnem iskanju teh nastavitev več.

Rezultat je enak. Ne najde mi npr. Euronews, kar me zdej jezi :)), pa music choice, pa črnogorsko, pa še kaj verjetno. Je še pri komu iz Ljubljane tako? No, važno, da imam discovery vse, pa oba history, pa travel channel.

backo666 ::

Rezultat je enak. Ne najde mi npr. Euronews, kar me zdej jezi :)), pa music choice, pa črnogorsko, pa še kaj verjetno. Je še pri komu iz Ljubljane tako? No, važno, da imam discovery vse, pa oba history, pa travel channel.

Music Choice je paket radijskih programov, ki so med radiji, a sploh niso označeni kot Music Choice, ampak poimensko (Nothing but 70's, Killer 80's,... ali nekaj takega). Te programi so v istem streamu kot HBO, Extreme sports, Yacht&Sail, TV1000 Sport TV2, Hustler, SCT.

Tebi kot kaže (ne najde ti Euronews, TV Črne gore, Makedonija,...) ne najde enega celega streama. Poskusi najprej zamenjati kable od vtičnice do TV-ja in išči le na tej frekvenci (zdajle ne vem iz glave katera je), če ne bo efekta, pokliči na UPC zaradi servisa. V vsakem primeru je nekaj na omrežju, velika verjetnost da pri tebi ali v hiši.

Iskanje je isto, pri ročnem iskanju je le razlika, da ti išče po NIT tabeli in pregleda le frekvence na katerih so programi, ter posledično traja manj časa.
backo

frenkb ::

Eno vprašanje za strokovnjake : Je Hustler mogoče gledati ali ne v tem 10 dnevnem demo obdobju. Meni javi neko Connax zaščiteno območje in ni slike, čeprav se v tistih dveh spodnjih vrsticah pojavi napis kanala in trenutni spored.

Nobenega od erotičnih kanalov ni možno gledati tekom preview-a (demo obdobja).

Kateri sprejemnik imaš? Na enih sprejemnikih, bi to kar ti napiše lahko pomenilo, da je s CONAX modulom zaklenjen dostop in je treba 4 mestno kodo vtipkat. Malo poglej. Če imaš kode in tega ne želiš, lahko zadevo v meniju izklopiš.
backo

frenkb ::

Ja, imam snemalnik, lahko gledam netx in xxx (seveda s kodo za odklep), ampak Hustler mi ne ponudi kode.Ma, bom že preživel brez Hustlerja, samo me zanima njegova "ponudba"

klon66 ::

Izi,
pred časom si pisal o zunanji Terra Tec Cinergy kartici, ki omogoča gledanje kabelske preko računalnika. Če prav razumem, z njo ne potrebuješ ostalih sprejemnikov in snemalnikov. Kaj pa potrebuješ če ne želiš upravljati z daljincem ampak z mišjo?

Proten ::

Imam eno vprašanje pa ne me "tepst", če je že blo to vprašanje, ker sem prišel do pete strani pa se mi več ni ljubilo brat....

Zanima me ali je možno istočasno imeti digitalno TV preko vmesnika in na nekaj TV aparatih tudi analogno?
Meni bi to bilo zanimivo predvsem v tistih sobah, kjer imamo not TV vendar ne rabim digitalne.

LP
D

gregyk ::

Imam eno vprašanje pa ne me "tepst", če je že blo to vprašanje, ker sem prišel do pete strani pa se mi več ni ljubilo brat....

Zanima me ali je možno istočasno imeti digitalno TV preko vmesnika in na nekaj TV aparatih tudi analogno?
Meni bi to bilo zanimivo predvsem v tistih sobah, kjer imamo not TV vendar ne rabim digitalne.

LP
D

Do tebe prideta oba signala istočasno, digitalni in analogni. Tako da odgovor je: da, možno je imeti na enem digitalno tv, na drugem pa analogno - po starem.

Proten ::

:) I like UPC :)

Vprašanje je samo, kako dolgo ga bom, če zadevce ne dobim po hitrem postopku.... ker ste me naredili celega navdušenega... celo 47" LCD si bom privoščil...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Proten ()

gregapenny ::

hm mene neki zanima... a če nastaviš snemanje, recimo če nastavim da naj mi ponoči ob tej pa tej uri snema, morm pustit pol na tistem programu... ker zdej mi dvakrat ni snemalo in sem malo probaval... če sem nastavil snemanje in pustil na istem programu, mi je delalo... če pa sem nastavil snemanje in potem dal na drug program, mi je pa ob tisti uri, ko bi moglo začet snemat napisalo: record start process fail, record tuning fail. mam pa CV-6000 DVR.

Tac20 ::

Meni tudi:/

Sicer osebno nimam snemalnika, ampak kolikor sem prebiral dokumentacijo ima 6000-ka notri vgrajena 2 sprejemnika in bi moralo snemati en program, medtem ko ti gledaš drugega.
Menda se da snemati celo 4 različne programe hkrati, če so ti na isti frekvenci, ker na kablu imaš lahko nekako do 8 programov na eni sami frekvenci.

Vsekakor ti nekaj ne dela tako kot bi moralo. Ali pa ne znaš pravilno naštimati snemanja, kar je še bolj verjetno :D
Mogoče moraš pri snemanju izbrati katerega izmed tistih dveh vgrajenih sprejemnikov naj uporabi in potem pri gledanju uporabljati drugi sprejemnik kot za snemanje.

hm mene neki zanima... a če nastaviš snemanje, recimo če nastavim da naj mi ponoči ob tej pa tej uri snema, morm pustit pol na tistem programu... ker zdej mi dvakrat ni snemalo in sem malo probaval... če sem nastavil snemanje in pustil na istem programu, mi je delalo... če pa sem nastavil snemanje in potem dal na drug program, mi je pa ob tisti uri, ko bi moglo začet snemat napisalo: record start process fail, record tuning fail. mam pa CV-6000 DVR.

Pri meni snemanje deluje v redu, ni pomembno na katerem programu je 6000-ka, ko jo ugasnem in na katerem programu sem vklopil snemanje. Je pa res da uporabljam za snemanje samo EPG, nisem še testiral snemanja pri katerem je potrebno ročno vnesti datum in uro (na programih brez EPG-ja).

gregapenny ::

men je čudno to, dasem v preteklosti na ta način že uspešno snemal... zdej so pa kot kaže neki problemi, pa kot vidim nism edini, ki jih ma...

atf300 ::

hmm , men je vceraj zvecer Astra Promo HD zginu , sem gledal NG HD in voila posodobitev , astra hd pa vec ni blo , sicer ni panike ker je bil promo kanal brez prave vseebine ampak vseeno , vec hd kanalov ne manj rabmo . tko kot na t2 pomoznosti orf in arte HD

Ja, nekaj krčijo programsko shemo :(
Izginil je en HD program Astra HD+ in en kanal z imenom test, na katerem ni bilo nič.
Trenutno je 101 TV kanalov.
Upam, da delajo prostor za nove HD programe.

V-i-p ::

Noben kanal ni umaknjen, še vedno jih je 103.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

To ne drži, že 2x sem moral na novo razporejati programe, ker je na zadnje izginil kanal po imenu "Test" in jih je bilo 102. Če je pa danes izginil še eden bom pa kmalu videl.

koliko ::

gregapenny:
zadaj moraš imeti oba tunerja med seboj povezana.
Če nimaš ti ne bo snemal, če boš preklopil na kanal, ki je na drugem streamu.

To ne drži, že 2x sem moral na novo razporejati programe, ker je na zadnje izginil kanal po imenu "Test" in jih je bilo 102. Če je pa danes izginil še eden bom pa kmalu videl.

Če je kak program izginil, je napaka drugje, še vedno jih je pa 103 v shemi.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Programov je mogoče res 103, ampak samo v shemi. Ne pa pri nas, uporabnikih.

Kaj pa sem potem jaz, če jih imam doma 103 trenutno. Neuporabnik ali kako ;) A pridejo vsi nazaj, če mu daš še enkrat ročno iskanje čez?

Kaj pa sem potem jaz, če jih imam doma 103 trenutno. Neuporabnik ali kako ;) A pridejo vsi nazaj, če mu daš še enkrat ročno iskanje čez?

Ravno ko je šlo iskanje čez, je odšel tudi kanal po imenu "test", tako da jih je pri meni 102. Mogoče bi ti moral probati ročno iskanje, pa se ti bo kak izgubil. ;) Pa zakaj morate nonstop nekaj šariti po shemi, ki še sedaj ni taka kot oglaševana?! Da moram vedno na novo premikati programe. In kdaj mislite uvesti EPG ki bo delal na VSEH kanalih, ne samo na kakih 20ih (lahko bi se zgledovali po SiolTv, kjer kar sem jaz lahko videl, imajo VSI programi slovenski EPG)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

MadMicka ::

backo666, samo kot informacijo. Sedaj tudi meni najde 103 TV kanale, prej pa mi jih je samo 97. Kar sem spremenil, je to, da sem DVD player priklopil na STB, prej pa sem imel DVD player priklopljen direktno na TV, kjer imam 3 EURO Scart prikjučke. Ne vem, če je lahko razlog v tem, ampak to je edina stvar, ki sem jo spremenil.

p.s.: gregky, kaj spet neki bluziš? :) Novi kanali se ti dodajo na koncu, tako da ti "tvoja" sehma ostane nedotaknjena, kar je super. EPG je pa verjetno vezan na telektekst in na dejstvo, da posamezne hiše imajo program objavljen na teletekstu, druge ga pa nimajo. No, to ugibam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Matheeew ::

Ammm.

Kok stane če naročiš vse kanale in vse kar upc ponuja na TV-ju? Za en TV.

?

backo666, samo kot informacijo. Sedaj tudi meni najde 103 TV kanale, prej pa mi jih je samo 97. Kar sem spremenil, je to, da sem DVD player priklopil na STB, prej pa sem imel DVD player priklopljen direktno na TV, kjer imam 3 EURO Scart prikjučke. Ne vem, če je lahko razlog v tem, ampak to je edina stvar, ki sem jo spremenil.

p.s.: gregky, kaj spet neki bluziš? :) Novi kanali se ti dodajo na koncu, tako da ti "tvoja" sehma ostane nedotaknjena, kar je super. EPG je pa verjetno vezan na telektekst in na dejstvo, da posamezne hiše imajo program objavljen na teletekstu, druge ga pa nimajo. No, to ugibam.

Mogoče ti ni jasno da če en program izgine npr. z mesta 10, da se potem komplet shema od 10 naprej 'sesede' za enega (da napišem bolj enostavno, da bo tudi tebi jasno: -1)?!
Očitno vse televizijske hiše pošiljajo Siol-u slovenski EPG? Eh, ja ...

Ja sigurno je bilo to ... :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

Ja, nekaj krčijo programsko shemo :(
Izginil je en HD program Astra HD+ in en kanal z imenom test, na katerem ni bilo nič.
Trenutno je 101 TV kanalov.
Upam, da delajo prostor za nove HD programe.

No, Astre HD+ pa res ni škoda. Namesto nje si človek raje zavrti kak DVD :)

Po mojih informacijah optimizirajo omrežje, Astro pa so imeli noter zgolj zaradi testiranja, ki pa je sedaj zaključeno.
backo

Težko verjamem, da bi to bil razlog. Še kaj drugega mora biti - razen če DVD-ju uspe nekako ustvarjati šum na eni frekvenci in ti s tem onemogočiti gledanje tega streama.
backo

Tom-Cat ::

Se je komu Handan 6000 danes nastavil eno uro nazaj, kot se bi moral ? Zakaj so vse opcije za "rocno" nastavljanje casa onemogocene, ce upc ne nastavi pravilni cas...

Si odgovarjam kar sam...

Cas se je ravnokar nastavil eno uro nazaj :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tom-Cat ()

Sedaj je končno tudi na 5000-kah ura pravilna, ker ni znala kazati poletnega časa.
Ure sam ne moreš premikati in tudi ni shranjena v sprejemniku. Nastavi se vsakič posebej ko prižgeš sprejemnik in to preko Telemachovih serverjev.
Še vedno pa mi ni jasno, da imajo tako nesposobne tehnike, da niso uspeli popraviti ure na 5000-kah več kot en mesec in so morali čakati na jesenski premik ure, da se zadeva sama popravi.
5000-ke kot kaže ne znajo upoštevati poletnega časa in zna se zgoditi, da bo poleti ura na 5000-kah zopet kazala eno uro premalo, če ne bodo nadgradili njenega programa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Po mojih informacijah se ura na 5-tisočkah ni "sama od sebe" premaknila nazaj. To tudi ni logično, saj bi v tem primeru na 6 in 7 tisočkah kazala narobe. Kaj meniš :)
backo

Še vedno pa mi ni jasno, da imajo tako nesposobne tehnike, da niso uspeli popraviti ure na 5000-kah več kot en mesec in so morali čakati na jesenski premik ure, da se zadeva sama popravi.

Verjemi, da zadeva sploh ni tako enostavna, ampak precej komplicirana. Če bi bilo tako enostavno, bi to zagotovo že storili...

Po mojih informacijah se ura na 5-tisočkah ni "sama od sebe" premaknila nazaj. To tudi ni logično, saj bi v tem primeru na 6 in 7 tisočkah kazala narobe. Kaj meniš :)

Nisi prebral, ko sm napisal, da se vsak model povezuje na svoj različen server.
Sem govoril z tehnikom in mi je povedal, da se 5000-ke povezujejo na svoj server, 6000-ke imajo drugi server in 7000-ke imajo spet svoj različen server.
Torej so tudi ure lahko različne pri posameznih modelih.
Tehniki ure na svojih serverjih niso prav nič premikali.
6000-ka in 7000-ka imasta izgleda vgrajen software, ki sam premakne uro na poletni čas in nazaj, 5000-ka pa ne.
Ura na 5000-kah se ni nikamor premaknila, ampak je ostala enaka, ker pa je prej kazala eno uro premalo, sedaj kaže ravno prav :D

Problem je pomoje v sami 5000-ki in ne v njihovem serverju.
Imam doma 5000-ko in 7000-ko in vidim v menijih, da pri 7000-ki kaže, kdaj uporablja poletni čas, pri 5000-ki pa te vrstice sploh ni, kaže samo en čas in konec.

Verjamem, da zadeva ni ravno enostavna za popravit, zato sem tudi napisal bojazen, da bo drugo leto na 5000-kah lahko zopet kazalo napačen čas.

a so ze kaksne informacije kdaj bojo novi kanali in kateri bodo ?

pumaxx ::

Kakšni novi kanali? Saj so že tri leta isti z malimi spremembami. Sedaj pa jih hočeš še več ali kaj?

Da bi dodajali kakšne nove SD programe ni nič znano.
Sigurno pa se bo širila shema HD programov.
Tam nekje okoli novega leta naj bi menda dobili kakšne 3 nove HD programe.

novi001 ::

vprašanje-pomoč...
(upam, da sem objavil na pravem mestu-pravi temi...)

razmišljam o digitalni TV pri UPC, konkretno razširjeni paket.
za ta paket dobim osnovni sprejemnik, ki pa nima priključkov kot so komponentni videlo, digitalni avdio izhod, HDMI, ipd.
glede na informacije UPC, naj bi bil pri digitalni TV tudi zvok boljši (6kan).

kakšne so možne rešitve, če bi želel speljati dober zvok na avdio receiver (npr. dig. optični kabel)?
kako pa je s sliko? ali je kaj razlike če povežem preko HDMI ali pa YPbPr namesto s scart? ali pa se razlika pozna le če gledam program v HD?

ena rešitev je, da vzamem HD prog. paket s katerim dobim ustrezni sprejemnik. vendar mi ni preveč všeč, glede na 1 program v paketu in ceni 6e/mes.

kaj pa nakup receiverja? imam malo pomislekov, ker znam zgrešit v izbiri pravega...

hvala!

dobim osnovni sprejemnik, ki pa nima priključkov kot so komponentni videlo, digitalni avdio izhod, HDMI, ipd.

Narobe. Handan 5000 ima kompozitni video izhod in digitalni avdio izhod.
Nima pa HDMI izhoda. HDMI ima samo model Handan 7000.

Handan 5000 lahko priklopiš na TV na 3 načine. Ima 3 različne izhode.
Preko antenskega koksialnega kabla
Preko SCART kabla
Preko kompozitnega kabla, to so trije činči (slika, levi zvok in desni zvok)

Ima pa tudi koksialni SPDIF izhod (digitalni audio izhod) preko činča za poslužanje AC3 zvoka, ki ga imajo tudi nekateri SD programi.
Optični SPDIF pa ima spet samo 7000-ka. Sicer pa v kvaliteti ni nobene razlike med koksialnim ali optičnim SPDIF izhodom.

6 kanalni zvok imajo samo HD programi, zaenkrat pač nažalost samo eden (nestrpno čakamo na nove :D)
SD programi imajo navaden stereo signal ali pa 2 kanalni AC3. Mislim, da ne bodo nikoli tlačili 6 kanalni zvok na nizko resolucijski program.

AC3 zvok gre samo preko SPDIF ali HDMI izhoda.
Če hočeš torej poslušati 2 ali 6 kanalni AC3 zvok, moraš imeti zvok priključen preko SPDIF izhoda.
Preko ostalih priključkov gre samo navaden stereo signal.

Zgodovina sprememb…

thx izi!
stvari so mi že malo bolj jasne...
predvsem glede zvoka...

praviš, da ima 5000-ka antenski, scart in kompozitni priključek (+koax.SPDIF)...
zanimalo me je glede komponentnega priklopa-YPbPr, ki naj bi "dal" boljšo kvaliteto slike...
a se opazi razlika v slik (zlasti če ne gre za HD program), če povežem preko scart namesto YPbPr?

a imam prav, da kvaliteta videa-slike (če gledamo samo na vrsto povezave) raste nekako tako
kompozitni činč (video+LR-avdio), S-video, scart, komponentni video (YPbPr)?
kam pa se uvrsti HDMI?

Bela01 ::

Popravek.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Bela01 ()

Antenski, SCART in komponentni prenos slike in zvoka so po moje kar precej enakovredni kar se tiče kvalitete. Antenski je sicer najbolj občutljiv na zunanje motnje in tako verjetno najslabši
Kompozitni pa je kolikor mi je znano namenjen samo prenosu slike brez zvoka, saj gredo komponente slike preko vseh 3 kablov. Kompozitni priklop je zelo redek in ga jaz še nisem videl na nobeni taki napravi.
Je prekompliciran za običajne ljudi, ker rabiš 3 kable samo za sliko in potem ponavadi še 2 kabla za zvok, zato se ga redko kje uporablja. je pa treba omeniti, da kompozitni prenos slike omogoča visoke resolucije, ampak se to nikjer ne uporablja, ker se za to raje uporablja digitalni prenos.
Imata pa komponentni in kompozitni enak kabel (trojni činč).
Kompozitni je res najboljši od analognih prenosov, ker sliko razdeli na posamezne dele in je torej med prenosom manj možnosti za motnje.
Kakorkoli že vsi štirje omenjeni prenosi so ANALOGNI in zato niso preveč kvalitetni, ker na njih vplivajo motnje, ki nastanejo na priključkih in na celotni dolžini kabla in so tudi precej odvisni od kvalitet kablov.
Vsi analogni prenosi se uporabljajo za prenos nizkoresolucijske SD slike in na kateremkoli CRT televizorju ne boš opazil popolnoma nobene razlike med posameznimi priklopi.

HDMI pa je DIGITALEN prenos slike in zvoka in pade v popolnoma drugo kategorijo kot zgoraj omenjeni analogni. Digitalen prenos je vedno popolnoma enak na začetku in na koncu in nanj ne vplivajo nobene motnje iz okolice in tudi kvaliteta kabla ni nič važna. Glede kvalitete slika je neprimerljivo boljši od vseh zgoraj omenjenih analognih prenosov, saj je slika dejansko popolnoma enaka kot jo oddajajo, saj se pri digitalnih prenosih ne sme spremeniti niti en sam bit informacije izmed tistih milijonov, ki sestavljajo sliko.
Zato se HDMI uporablja samo tam, kjer gre za prenos visokoresolucijske HD slike na HD televizorjih.

Če gledaš samo SD programe potem tudi na velikanskem LCD televizorju ne rabiš HDMI priklopa, ker za SD program bo katerikoli od zgoraj naštetih analognih priklopov povsem zadostoval.

Zgodovina sprememb…

ko smo ze pri sd kanalih , bi lahk Phoenix dodali nazaj ,ker je bil ta tudi v spektru progamov od zdf/ard .

Okapi ::

Izi, zamešal si komponentni in kompozitni. Komponentni je tisti s tremi kabli samo za video, kompozitni (sestavljeni) je pa navaden video (en sam kabel z rumenim vtičem).

Komponentni je bil nekaj časa, preden se je pojavil HDMI, precej pogost, recimo na boljših predvajalnikih DVD, ker omogoča neprepleteno sliko, pa tudi višjo ločljivost. Imeli so ga tudi tako rekoč vsi plazemski in LCD televizorji. Ga je pa res dandanes povsem nadomestil HDMI (je pa v rabi še vedno precej predvajalnikov DVD, ki nimajo HDMI, imajo pa komponentni video, in v takem primeru se ga splača uporabit).

O.

Ja, imaš prav, ko pa sta besedi tako podobni :D
Popravljam:
Komponentni video signal pomeni da video potuje razdeljen na komponente (trije kabli).
Kompozitni (sestavljeni) video signal pa pomeni, da video potuje sestavljen v celoto (en kabel) (druga 2 kabla se porabita za zvok).

Zgodovina sprememb…

sem v tem času našel eno razvsrstitev priključkov, glede na kvaliteto (vir: sony)...

HDMI-digitalna povezava-prenaša sliko+zvok-možen prenos HD signala-kvaliteta:5
DVI-digitalna povezava-prenaša sliko-možen prenos HD signala-kvaliteta:5
Komponentni video-analogna povezava-prenaša sliko-možen prenos HD signala-kvaliteta:4-5
SCART-analogna povezava-prenaša sliko+zvok-prenos SD signala-kvaliteta:2-3
S-video-analogna povezava-prenaša sliko-prenos SD signala-kvaliteta:2
Kompozitni video-analogna povezava-prenaša sliko-kvaliteta:1
Digitalni koaksialni-digitalna povezava-prenaša zvok-kvaliteta:5
Digitalni optični-digitalna povezava-prenaša zvok-kvaliteta:4-5
««
8 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4413739 (7311) yanz
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208536 (4175) predrag000
»

digitalni sprejemnik (DVB-C) za TV

Oddelek: Zvok in slika
3418497 (9971) mysterio
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
287066 (5589) robotek87
»

RTV SLO HD na Telemachu