» »

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

««
23 / 37
»»

Dami ::

Je mogoče ratalo komu od nas, ki smo na kabel-tv, uspelo dobit koga na telefona tam, ker nikjer ne najdem informacij glede cen. Majo sam neke svoje čudne (vsaka kartica 30€ + sprejemnik še 29€ itd. LOL).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

FeniksX ::

Jutri zjutri grem na kabel-tv tako, da lahko sporočim kako in kaj :P

plavko61 ::

kabel-tv je šele lopovski, oni ti ob prehodu na trojček začnejo naročnino naprej računat, tako da je prva položnica dvojna...
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Law_Enforcer ::

Bah... Če bi vedel, da bodo kodirali tudi programe iz osnovnega paketa, ne bi pred mesecem dni nabavljal TerraTec Cinergy HTC USB XS HD. Kolikor razumem, si lahko ta tuner zdaj vtaknem tja, kjer sonce ne sije? Sploh ker uporabljam Win 7 64bit in vidim, da ni driverjev za Cinergy CI USB.

luigi6161 ::

FeniksX je izjavil:

Jutri zjutri grem na kabel-tv tako, da lahko sporočim kako in kaj :P

Sporoči kaj boš uspel uštimat na kabel-tv-ju.
Jest se nimam več energije pogovarjat z njimi, ker so odgovori na ravni Cicibana.

Žalostno.

lp

sulaco ::

Koliko časa moraš pa plačevat 2EUR/mesec za dodatni modul ??

Kaj je cisco z Power Key kodiranjem ? Sprejemnik, HDD recorder, HD sprejemnik?? ima HDMI ??

LP

Eno stran nazaj ste se prepirali, da je kartica zastonj.

NAROBE

Vse je odvisno, kdo je lokalni lopov - kot se je nekdo prej izrazil.
Tole je copy-paste cenika od KABELTV-ja, pa mi sedaj razložte kaj je zastonj (to je najnovejši in trenutno veljaven cenik):
DODATNE STORITVE
Artikel/storitev Cena z DDV
Strošek aktivacije vsake kartice (enkratni strošek) 9,90 EUR
Najem drugega in več digitalnega pretvornika oz. modula 2,00 EUR/mesečno
Najem druge kodirne kartice za digitalni pretvornik 0,90 EUR/mesečno
Najem tretje kodirne kartice za digitalni pretvornik 1,90 EUR/mesečno
Dodatna telefonska številka 1,95 EUR/mesečno
HBO paket + HBO Comedy 7,90 EUR/mesečno
Cinemax paket 5,90 EUR/mesečno
HD programi 7,90 EUR/mesečno
HBO + Cinemax programi 9,90 EUR/mesečno
Vse cene so v EUR. Cenik je informativen in velja od 01.03.2010 do preklica.

JK007 ::

Kolko vidim, je to tema o Telemachu in ne o Kabel TV-ju !
....... www.kabelska.net .........

Kako je možno, da laufa vzporedno dvojno kodiranje? Men tule logika ne potegne. Pasovne širine pa tudi ni dovolj za podvojene kanale.

Ima kdo kaj več informacij.

A je možno, da dolgoročno želijo vse spravit samo na Power Key - to pomeni, da postanejo DVB-C vmesniki v TV-jih neuporabni in bomo vsi kolovratili okoli z dvojnimi daljinci.

Tilen ::

Luigi, kako ni pasovne širine? Po čem to sklepaš? Preberi si par stvari o tehnologiji katero uporabljaš.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

JK007 je izjavil:

Kolko vidim, je to tema o Telemachu in ne o Kabel TV-ju !

Že res. Ampak KABELTV in še nekaj drugih so samo končni lokalni ponudniki, ki skrbijo za omrežje - ves signal in kanali pa so od Telemacha - brez pretvorb, direkt v žilo bi lahko rekli. Zato imamo tudi mi sedaj kodiran signal. In mislim, da je tole dovolj prepleteno, da spada skupaj in je vredno omenit, da uporabniki teh odročnih ponudnikov nimajo istih pogojev. Če so jezni uporabniki Telemacha, potem ti je jasno kako so razpištoljeni ostali.

JK007 Kabel-tv je pač "posrednik" Telemachovih storitev, vendar ima velikokrat vse po svoje uštiman.

Tilen je izjavil:

Luigi, kako ni pasovne širine? Po čem to sklepaš? Preberi si par stvari o tehnologiji katero uporabljaš.

Nisem, zato pa sprašujem. V kolikor imaš znanje, kar naprej z njim.

Tom-Cat ::

Kanal ni kodiran dvakrat... samo dva različna tipa ključev lahko odkodirata isti kanal. Tako da praktično nič ni podvojeno.

ducttape ::

luigi6161, video/audio je kodiran z standardno CSA enkripcijo ... kljuci za to enkripcijo so pa kodirani z Conax/PowerKey/...

Veron ::

se še komu dogaja da zadnje čase rabi STB tud 2-3s da prikaže kanal (ko menjaš kanale)?

oracle ::

Dva dni me je glava bolela, sedaj je pa urejeno. Kdor bo telefoniral na tehnično podporo naj kliče na štajersko številko 080 11 51, se hitreje pride na vrsto. Zanimivo je tudi dejstvo, da ob digitalnem lahko uporabljaš tudi analogen signal.

Sicer pa mi kartica najprej nikakor ni pustila do programov, potem kasneje je pa kar delalo.

Aja in tudi sam sem opazil, da je sedaj večji časovni zamik ko premikaš med programi...

Pa presenetila me je vezava (12 mesecev). Una ženska tam mi ni tega nič povedala, kasneje sem videl na pogodbi. Vem da je moja krivda, da nisem prebral, ampak najprej sem pol ure iskal jebeno stavbo, pol sm pol ure čaku v vrsti, za mano je blo pa tud še velik folka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: oracle ()

Tilen je izjavil:

Luigi, Digital cable, DOCSIS.

Sem se tudi jaz potrudil in našel bolj oprijemljive (slovenske) podatke, ki spodbijajo tvojo trditev o "neomejeni" pasovni širini:

Trenutna porazdelitev frekvenčnega prostora v Telemach-u:
digitalna televizija - od 414 MHz do 566 MHz (19 frekvenčnih kanalov - Širina enega kanala je 8 MHz. Ta širina je dovolj za 1 analogni ali za 8* digitalnih programov)
digitalni radio - od 438 MHz do 526 MHz - prostor si deli s TV programi
analogna televizija - od 118 MHz do 374 MHz in od 566 MHz do 750 MHz
analogni radio - od 88,1 MHz do 108 MHz.
Internet ( upload ) - od 5 MHz do 42 oz. 65 MHz
Internet ( download ) - ??? ( Za download se lahko uporabijo prosti kanali med 54 MHz in 750 oz. 862 MHz )

V tem trenutku so za digitalno TV še na voljo ( če analogna shema ostane nedotaknjena ) naslednje frekvence:
378, 386, 394, 402 in 410 ( možno je, da se katera od teh frekvenc uporablja za internet ).

Torej je trenutno prostih 5 frekvenčnih kanalov (za cca 40 DTV kanalov), kar je mnogo premalo za dupliranje. Poleg tega je treba omeniti, da so frekvence nad 650 MHZ "kočljive", saj so nedosegljive bolj oddaljenim gospodinjstvom (dejansko ves živež, ki ni v mestu). Zato mnogo teh ljudi že sedaj ne more sprejemati celotne analogne sheme.

* citat je iz www.kabelska.net.

Spc ::

Evo pa sem vzel.
2x kartico za conax, 1x ciscota.

PROBLEM:

KARTICE NE DELUJEJO (NO ACCESS).

In ja prav sem vstavil kartico v režo, in ja imam conax compatible DVB-c.
;((

ne_kdo ::

saj so prave barabe
če ko sem jaz klical dnes mi je on trdil da tega modula ne preplačaš (ker plačuješ najemnino za njega) če si par let pri njih. pa sem mu na hitro kalkulacijo naredil pa je začel jecljat itd.
katastrofa od telemacha kaj so naredili. zdaj samo čakam kdaj bom v žurnalu o tem bral ali gledal po televiziji.

lp

luigi6161 je izjavil:

Tilen je izjavil:

Luigi, Digital cable, DOCSIS.

Sem se tudi jaz potrudil in našel bolj oprijemljive (slovenske) podatke, ki spodbijajo tvojo trditev o "neomejeni" pasovni širini:

Trenutna porazdelitev frekvenčnega prostora v Telemach-u:
digitalna televizija - od 414 MHz do 566 MHz (19 frekvenčnih kanalov - Širina enega kanala je 8 MHz. Ta širina je dovolj za 1 analogni ali za 8* digitalnih programov)
digitalni radio - od 438 MHz do 526 MHz - prostor si deli s TV programi
analogna televizija - od 118 MHz do 374 MHz in od 566 MHz do 750 MHz
analogni radio - od 88,1 MHz do 108 MHz.
Internet ( upload ) - od 5 MHz do 42 oz. 65 MHz
Internet ( download ) - ??? ( Za download se lahko uporabijo prosti kanali med 54 MHz in 750 oz. 862 MHz )

V tem trenutku so za digitalno TV še na voljo ( če analogna shema ostane nedotaknjena ) naslednje frekvence:
378, 386, 394, 402 in 410 ( možno je, da se katera od teh frekvenc uporablja za internet ).

Torej je trenutno prostih 5 frekvenčnih kanalov (za cca 40 DTV kanalov), kar je mnogo premalo za dupliranje. Poleg tega je treba omeniti, da so frekvence nad 650 MHZ "kočljive", saj so nedosegljive bolj oddaljenim gospodinjstvom (dejansko ves živež, ki ni v mestu). Zato mnogo teh ljudi že sedaj ne more sprejemati celotne analogne sheme.

* citat je iz www.kabelska.net.

Saj nihče ne pravi, da je neomejena. Pravim le, da problem ni v bandwidthu.

tanyap ::

ne_kdo je izjavil:

saj so prave barabe
če ko sem jaz klical dnes mi je on trdil da tega modula ne preplačaš (ker plačuješ najemnino za njega) če si par let pri njih. pa sem mu na hitro kalkulacijo naredil pa je začel jecljat itd.
katastrofa od telemacha kaj so naredili. zdaj samo čakam kdaj bom v žurnalu o tem bral ali gledal po televiziji.

lp

Tudi sama sem klicala. Imam digitalni trojček, za katerega plačujem 35 € mesečno, 1 sprejemnik vključen, za drugi TV pa ga ne potrebujem, ker imam vgrajen sprejemnik. V naročniški me je prepričevala, da potrebujem samo kartico, za katero pa moram dodatno mesečno plačevat 2€. Kje je tu logika? Za sprejemnik s kartico vred plačuješ 2€ dodatno, samo za kartico pa tudi?!?!?

No zdaj sem ugotovil, da bi radi za 3sat kasirali !!!

3SAT je free for all na satelitu a ovi mi pravi, da moram sedaj za njega na digitalni PLAČATI tolko in tolko več na mesec.

Lepo igro se gre ta telemach, čestitke.

markk1 ::

a ni po zakonu, da morajo biti vse morebitne spremebe javljene 30 dni prej?

hahaha link

tanyap ::

markk1 je izjavil:

a ni po zakonu, da morajo biti vse morebitne spremebe javljene 30 dni prej?

hahaha link

Jp in tudi v njihovih pogodbenih pogojih piše :)

plavko61 ::

luigi6161 je izjavil:

Eno stran nazaj ste se prepirali, da je kartica zastonj.

NAROBE

Vse je odvisno, kdo je lokalni lopov - kot se je nekdo prej izrazil.
Tole je copy-paste cenika od KABELTV-ja, pa mi sedaj razložte kaj je zastonj (to je najnovejši in trenutno veljaven cenik):
DODATNE STORITVE
Artikel/storitev Cena z DDV
Strošek aktivacije vsake kartice (enkratni strošek) 9,90 EUR
Najem drugega in več digitalnega pretvornika oz. modula 2,00 EUR/mesečno
Najem druge kodirne kartice za digitalni pretvornik 0,90 EUR/mesečno
Najem tretje kodirne kartice za digitalni pretvornik 1,90 EUR/mesečno
Dodatna telefonska številka 1,95 EUR/mesečno
HBO paket + HBO Comedy 7,90 EUR/mesečno
Cinemax paket 5,90 EUR/mesečno
HD programi 7,90 EUR/mesečno
HBO + Cinemax programi 9,90 EUR/mesečno
Vse cene so v EUR. Cenik je informativen in velja od 01.03.2010 do preklica.

Kaj si ja nor še aktivacijo kartice računajo 9,90EUR
Pa to so lopovi od lopovov
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Uff že vidim kak bom jutr eno ušivo kartico preprlaču -.-

Aja drgač neki me zanima ... se opravičujem če ne paše ravno v to temo.
Pač zanimam kako točno bo glede ukinitve analognega signala, je to mišljeno tudi za kabelsko?
Doma imam edini digitalno televizijo, v dnevni sobi in sestra, imajo staro klasično CRT televizijo, ki ima analogni kabelski signal. Sedaj me p zanima, če se bo analogna kabelska tudi ukinla, in bo potrebno imeti digitalni pretvornik tudi za CRT televizorje?

V-i-p ::

Spc: torej si le dobil ti dve brezplačni kartici? Opremo imaš svojo ali si vzel tudi dva modula? Aja, če ti javi "No access" samo pusti nekaj časa na enem takem kanalu, da se ti karta poaktivira in to je to, nič paničarit ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

oracle ::

Spc je izjavil:

Evo pa sem vzel.
2x kartico za conax, 1x ciscota.

PROBLEM:

KARTICE NE DELUJEJO (NO ACCESS).

In ja prav sem vstavil kartico v režo, in ja imam conax compatible DVB-c.
;((

Sony bravia? Meni je isto pisalo in sem sprobal njihov troubleshooting (15 minut na istem programu brez prekinitve) in ni bilo nič. Nato sem jih klical in so mi bojda na daljavo odklenili kanale. Po njihovih navodilih sem še enkrat dal skenirat za programe, še vedno nič (testiral sem na pop tv in kanal a). Nato sem se odločil preletet vse programe in nekateri so delali, drugi ne. Ko sem prišel do ene 80 kanalov so že kar vsi delali (razen tistih, ki niso v moji shemi) in ko sem probal še pop tv in kanal a je vse delalo.

Se pravi prvo priporočam da "drkaš" mal po programih gor in dol, za začetek ti vzame najmanj časa in energije. Pol pa dalje...

FeniksX je izjavil:

Uff že vidim kak bom jutr eno ušivo kartico preprlaču -.-

Aja drgač neki me zanima ... se opravičujem če ne paše ravno v to temo.
Pač zanimam kako točno bo glede ukinitve analognega signala, je to mišljeno tudi za kabelsko?
Doma imam edini digitalno televizijo, v dnevni sobi in sestra, imajo staro klasično CRT televizijo, ki ima analogni kabelski signal. Sedaj me p zanima, če se bo analogna kabelska tudi ukinla, in bo potrebno imeti digitalni pretvornik tudi za CRT televizorje?

Ne, kabelska analogna ostaja do novega leta in tudi po njem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: oracle ()

No dobr za vedet. Čeprav je pa vprašanje kolk je tole res. Včasih se spomnem je tud analogna slika bla ful lepa s časoma pa vedno slabš, pol sm pa enkrat neki slišu da nej bi se analogni signal operaterji zanalašč poslabšval s tem da bi folk šou na digitalno (sam kolk je to res ne vem, vem pša da je analogna slika bla včasih ful lepša 100%).

FeniksX je izjavil:

No dobr za vedet. Čeprav je pa vprašanje kolk je tole res. Včasih se spomnem je tud analogna slika bla ful lepa s časoma pa vedno slabš, pol sm pa enkrat neki slišu da nej bi se analogni signal operaterji zanalašč poslabšval s tem da bi folk šou na digitalno (sam kolk je to res ne vem, vem pša da je analogna slika bla včasih ful lepša 100%).

Definitivno so signal analogne tv poslabšali načrtno. Slišal od večih ljudi, da je signal naenkrat postal slabši. Mogoče zrelo za prijavo APEK-u? Vprašanje le, kako bi dokazoval prejšnje stanje. Lahko bi ti tudi Telemach poslal račun za uporabo DTV pri naročeni analogni shemi za zadnji 2 leti npr. :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Dokaz..... hmmm kake stare kasete :P primerjava POP Tvja danes in nekoč na analogni al pa Kanal A :P

Tilen je izjavil:

FeniksX je izjavil:

Definitivno so signal analogne tv poslabšali načrtno. Slišal od večih ljudi, da je signal naenkrat postal slabši. Mogoče zrelo za prijavo APEK-u? Vprašanje le, kako bi dokazoval prejšnje stanje. Lahko bi ti tudi Telemach poslal račun za uporabo DTV pri naročeni analogni shemi za zadnji 2 leti npr. :P

Se strinjam.
Opažam, da je analogna dosti slabša kot je bila par mesecev nazaj.

FeniksX je izjavil:

Dokaz..... hmmm kake stare kasete :P primerjava POP Tvja danes in nekoč na analogni al pa Kanal A :P

Jaz imam digialni dokaz.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

plavko61 je izjavil:

...

Niti niso :o (kaj zdaj sam sebe spodbijam?)

Da objasnim. Lopov bi to takoj pokasiral. Mi pa imamo pri njih že dva meseca naročene 3 - beri TRI - sprejemnike za RAZŠIRJEN paket.

Misliš, da kasirajo? Nihče ne prdne!
Jaz jim pa tudi ne mislim po kolenih denar nosit. To je absurd!

luigi6161 je izjavil:

plavko61 je izjavil:

...

Niti niso :o (kaj zdaj sam sebe spodbijam?)

Da objasnim. Lopov bi to takoj pokasiral. Mi pa imamo pri njih že dva meseca naročene 3 - beri TRI - sprejemnike za RAZŠIRJEN paket.

Misliš, da kasirajo? Nihče ne prdne!
Jaz jim pa tudi ne mislim po kolenih denar nosit. To je absurd!

Počakaj na poračun z zamudnimi obrestmi.

Dejstvo je to, da je bil prej 3sat in ostali programi za 16€ na mesec.
Sedaj če hočem gledat 3sat moram DOPLAČAT vsaki mesec 2€, samo zato, da lahko gledam 3sat.
Zato so sedaj to naredili, da bi več zaslužili.

Tukaj pa si lahko downloadate dokaz, digitalni posnetek analogne televizije ko je še niso zanalašč poslabševali:
http://www.netsky.org/trieraanalog.rar

Komu ne dela zgornji link naj proba spodnjega:
http://82.149.31.58/trieraanalog.rar

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Spc neki link ne deluje al sam men?

Sprobaj še enkrat.. meni dela preko proxy-a.

Hmm nope še kr noče ... nimam pa proxya naštimanga

Bi lahka mogoč na http://www.2shared.com/ vrgu gor?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FeniksX ()

jp tole pa gre thnx :D

Čudno, da ti moja domena www.netsky.org ne deluje.
8-O

domena www.netsky.org dela ... sam http://www.netsky.org/trieraanalog.rar noče, vsaj men ne .... emm moment zdej pa dela -.- WTF

FeniksX je izjavil:

domena www.netsky.org dela ... sam http://www.netsky.org/trieraanalog.rar noče, vsaj men ne .... emm moment zdej pa dela -.- WTF

Vprašaj na telemach kaj se z tvojim internetom dogaja.

Čak zdej pa spet sam z IPjem dela naslov ... možn da men neki nagaja strange

Drgač pa "raj2 Kabel-tv :P Sam tam tak vedno sam vprašajo če lučke gorijo na modemu pol pa kr na maribor napotijo :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FeniksX ()

Če ne bi vedu kaka slika je bla včasih, ti tole ne bi verjel, da je to analogna slika :D

Veron ::

v-i-p (če se prav spomnim imaš neke veze na telemachu?), mogoče ti ali kdo drug ve, če bodo vsaj za Lastovko (krim) tudi izenačili pogoje glede dodatne tv? ker če ne, je to res nesramno

FeniksX je izjavil:

Če ne bi vedu kaka slika je bla včasih, ti tole ne bi verjel, da je to analogna slika :D

Je verjemi mi.
Posnel pa sem z ATI ALL-IN-WONDER 8MB, 9bit RAW avi.

V-i-p ::

Spc, sori ampak tale tvoj video ne pove nič. Prav nič. Nekako tako si pokazal, kot bi posnel kopiranje nekega torrenta potem pa pizdil, kako ti provider nudi zanič hitrost :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
««
23 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4414020 (7592) yanz
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208659 (4298) predrag000
»

digitalni sprejemnik (DVB-C) za TV

Oddelek: Zvok in slika
3418631 (10105) mysterio
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
287275 (5798) robotek87
»

RTV SLO HD na Telemachu