Forum » Omrežja in internet » Telemach digitalna tv, Pomoč!!
Telemach digitalna tv, Pomoč!!

kemp ::
Kartice so zastonj! doplačujejo se le sprejemniki pziroma moduli. Če imate Kaona, dobite kartice zastonj...brez dodatnih naročnin. Če pa vzamete kartico in pa dodatni (torej drugi, tretji) OSNOVNI sprejemnik oz. modul pa se plača 2EUR dodatno mesečno.
Je pa tako. Analogno lahko še vedno vsak spremlja...plačuje pa 16,27EUR. Za začetni paket digitalne pa plačuje 16EUR (več programov, ceneje).
problem?
Je pa tako. Analogno lahko še vedno vsak spremlja...plačuje pa 16,27EUR. Za začetni paket digitalne pa plačuje 16EUR (več programov, ceneje).
problem?

luli ::
Ni mi jasno, česa ne razumete.
Meni pa ni jasno kako ne razumete, da so naročniki TeleSmeha nezadovoljni.

Spc ::
Če plačuješ analogno kabelsko lahko še danes dalje gledaš analogne programe.
Če nimaš naročnine na digitalno TV ne moreš spremljati digitalnih programov !
Če želite spremljati digitalno TV se morete nanjo naročit !
Lahko kličete svetega petra pa vam nebo mogel nič pomagat.
Ni ravno tak.
Recimo primer.
Včeraj sem gledal Cartoon network na digitalni in sem imel angleški zvok (original).
Danes vklopim analogno in je vse v romunščini.. torej analogna ni enaka digitalni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()

JK007 ::
Problem pa je, ker ljudje ne ločijo med naročniško kartico in conax modulom ( sem se danes na lastne oči prepričal na Telemachu, ko sem za kolega urejal naročnino - ljudje nimajo pojma kaj kupujejo ).
Kdo pa je rekel, da je analogna enaka digitalni ?
Če plačuješ analogno kabelsko lahko še danes dalje gledaš analogne programe.
Če nimaš naročnine na digitalno TV ne moreš spremljati digitalnih programov !
Če želite spremljati digitalno TV se morete nanjo naročit !
Lahko kličete svetega petra pa vam nebo mogel nič pomagat.
Ni ravno tak.
Recimo primer.
Včeraj sem gledal Cartoon network na digitalni in sem imel angleški zvok (original).
Danes vklopim digitalno in je vse v romunščini.. torej analogna ni enaka digitalni.
Kdo pa je rekel, da je analogna enaka digitalni ?
....... www.kabelska.net .........
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JK007 ()

Govorim za najbolj osnovni paket.
POP TV lahko gledam na digitalni in analogni.. zakaj je sedaj zakodiran na digitalni ?
Enako z PRO7.
PRO7 lahko gledam direktno preko satelita brez da plačam 1 cent na 200 let zakaj torej bi moral plačevati za telemach digitalno ?
POP TV lahko gledam na digitalni in analogni.. zakaj je sedaj zakodiran na digitalni ?
Enako z PRO7.
PRO7 lahko gledam direktno preko satelita brez da plačam 1 cent na 200 let zakaj torej bi moral plačevati za telemach digitalno ?

djordjevic ::
Poslušajte, saj nismo bedaki. Popolnoma jasno je, da je treba digitalno kabelsko plačati. Toda zadevo je bilo doslej URADNO moč brezplačno spremljati, v kolikor si imel televizor, ki ti je to omogočal. Kot sem napisal že nekaj postov poprej, smo pri starih starših že pred tremi tedni zaprosili za spremembo paketa, da bi dobili to famozno kartico in modul, da bi lahko na novi televiziji spremljali tudi HD kanale, pa se ni še oglasil nihče. Najbolj od vsega pa jezi dejstvo, da so izpeljali kodiranje skrajno amatersko - brez pisnega opozorila pri računu (če lahko tlačijo poleg položnic reklame o prihajajoči novostih in možnostih naročnin na razne HBO kanale in podobno, bi človek pričakoval, da bodo objavili tudi tako korenito spremembo, kot je to, da odslej sam televizor z dvb-c modulom ne zadošča za spremljanje osnovnega paketa digitalne televiziji) in naenkrat, kar neizogibno vodi v bes uporabnikov in nepregledne vrste v poslovalnicah ter žal tudi daljše čakalne dobe za tiste, ki pač niso vešči urejanja teh reči (predvsem starejši ljudje), in tiste, ki živijo na področjih, kjer so lokalni ponudniki zahojeni v sto mater.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()

Noben te ne sili - zrihtaš si DVB-T sprejemnik in DVB-S sprejemnik ( za vsak TV svojega ) , dve anteni na streho in lahko uživaš med 2000+ različnimi programi ( pač ni zraven nekaj najbolj gledanih, imaš pa nemške,arabske pa slovenske pa če imaš srečo še kakšne hrvaške ).
LP
djordjevic, tvoj primer je drugačen - govorim za vse ostale, ki tukaj na forumu jočejo kak so jih zajebali, in kako bodo zavračali položnice, ...
LP
djordjevic, tvoj primer je drugačen - govorim za vse ostale, ki tukaj na forumu jočejo kak so jih zajebali, in kako bodo zavračali položnice, ...
Zgodovina sprememb…

Sej pravim meni je vseeno.
Če bom hotel gledati prisonbreak, 24, ali kakšen film, oddajo se to cukne iz interneta, brez doplačila, brez reklam.
Kaj bodo pa starši naredili pa se naj samo odločijo.
Sigurno pa ne bodo plačevali enakega zneska za 80% majn programov to pa si lahko ziher.
Če bom hotel gledati prisonbreak, 24, ali kakšen film, oddajo se to cukne iz interneta, brez doplačila, brez reklam.
Kaj bodo pa starši naredili pa se naj samo odločijo.
Sigurno pa ne bodo plačevali enakega zneska za 80% majn programov to pa si lahko ziher.
Zgodovina sprememb…

blaz_ ::
Heh zabavn, Telesat je včeri tut vse skup zaklenu...
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

Spc, tak kot si napisal - vsak se sam odloči, kaj bo imel.
Jaz imam že nekaj časa v bajto potegnjeno optiko ( T-2 ) pa niti pomislim ne, da bi imel TV programe od njih ( mogoče internet ).
Verjetno zato, ker dobiva signal od Telemacha.
Jaz imam že nekaj časa v bajto potegnjeno optiko ( T-2 ) pa niti pomislim ne, da bi imel TV programe od njih ( mogoče internet ).
Heh zabavn, Telesat je včeri tut vse skup zaklenu...
Verjetno zato, ker dobiva signal od Telemacha.
Zgodovina sprememb…

Tilen ::
Sem klical sedaj in po 3 urah dobil linijo.
Pazite sedaj.
To ko se govori, da dobi vsak 3 kartice zastojn je izmišljotina.
Tja moraš it podpisat novo pogodbo in nato ko ti to vse podpišeš dobiš samo ENO KARTICO.
Za vse druge stvari pa moraš doplačat pri mesečni naročnini.
ZATO SO TUDI TO SEDAJ ZABLOKIRALI, DA BI LJUDJE VEČ PLAČALI MESEČNO
Kako eno, če pa v paketu navajajo spremljanje na 3 tv? Analogno so pa nalašč še dodatno poslabšali, ker je takšna, da ni za gledat.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Ja to navajajo ko pa jih pokličeš pa več kot eno ne moreš dobiti brez doplačila.
To so bile njihove besede po telefonu.

Spc...prosim, da ločiš med kartico in modulom. To je razlika. Kartica je zastonj, modul se plačuje 2EUR mesečno!

Ja to navajajo ko pa jih pokličeš pa več kot eno ne moreš dobiti brez doplačila.
Kartico pa potem mesečno doplačaš ali kako? Kakšna cena? Samo to je malo lovska, kam pa daš sploh kartico če nimaš sprejemnika in uporabljaš DVB-C/T s tvjem brez dodatne reže za karico? Sicer sem preveril doma in na enem TV je vtič za kartico, zraven Technisat DVB-C sem pa dobil tudi CI modul tako da teoretično ni problema ČE bi doplačal za še eno kartico. Analogno verjetno še lahko vedno gledam (na drugih tv), tudi če preklopim na digitalni paket?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Jaz sem pred leti dobil zastojn 3 kartice, foter je lani dobil zastojn 3 kartice, od kolega dedek je danes dobil zastojn 3 kartice.
Morem še kaj napisat ?
Ima pa vsak TV ( delan za Evropski trg ) z vgrajenim DVB-C kanalnikom CI slot za conax modul.
Morem še kaj napisat ?
Ima pa vsak TV ( delan za Evropski trg ) z vgrajenim DVB-C kanalnikom CI slot za conax modul.
Zgodovina sprememb…

Spc...prosim, da ločiš med kartico in modulom. To je razlika. Kartica je zastonj, modul se plačuje 2EUR mesečno!
Govorim o kartici katera se vtakne v kaon in ne o modulu.
Jaz že prav ločim.

Razloži teti na Teleamchu, da ti že imaš sprejemnik in da potrebuješ le naročniško kartico.

Torej so SPC-ja okrog prinesli? Vsak govori drugače. Vidim, da bom moral še jaz poklicat.

Razloži teti na Teleamchu, da ti že imaš sprejemnik in da potrebuješ le naročniško kartico.
Sem to povedal gospodu z katerim sem se pogovarjal, da že imam kaon iz starih časov triere, a on je vztajal, da se doplača in sklene nova pogodba.
Zgodovina sprememb…

Nova pogodba se more sklenit ( če je še nisi ), ni pa potrebno plačat dodatno za kartico. Kolko pa bi jih ti imel ?

Nova pogodba se more sklenit ( če je še nisi ), ni pa potrebno plačat dodatno za kartico. Kolko pa bi jih ti imel ?
Kot govorite vsi tukaj so 3 zastojn .. torej 3 ?

FeniksX ::
Torej od včerih nimam enako nobenih digitalnih kanalov. Imam Philips 32PFL5604H, pa me sedaj samo zanima kaj potrebujem, da bom imel zopet digitalno (jutri grem do kabelskega ponudnika), TV ima CI slot, torej rabim conax modul ali conax kartico (ni mi čist jasno točn ka je razlika -.-).
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.

Če ti modul zna dekriptirat conax kriptirni sistem potem potrebuješ le kartico.

FeniksX, malo preberi par postov višje - potrebuješ Conax modul + naročniško kartico.

Tilen
Če še nimaš pogodbe za digitalno televizijo (imaš analogno) ... potem skleneš pogodbo za dtv in vzameš samo kartico. Ti pa pripada še en sprejemnik (osnovni ali modul). dodatni modul pa plačaš. Torej, če imaš doma modul lahko vzameš dve kartici in en modul, ki ti pripada. V tem primeru ne plačuješ niti centa več kot stane paket, ki si ga izbereš.
Spc.
če imaš kaona, mi pošlji podatke na privat in kartica je čez dva dni pri tebi.
Če še nimaš pogodbe za digitalno televizijo (imaš analogno) ... potem skleneš pogodbo za dtv in vzameš samo kartico. Ti pa pripada še en sprejemnik (osnovni ali modul). dodatni modul pa plačaš. Torej, če imaš doma modul lahko vzameš dve kartici in en modul, ki ti pripada. V tem primeru ne plačuješ niti centa več kot stane paket, ki si ga izbereš.
Spc.

Kakšna je ta nova pogodba, časovna vezava slučajno ?
Če vzameš zraven še sprejemnik ali modul si časovno vezan.

JK007 a je ta modul slučajno mišljen kot DVB-C pretvornik? Ker če je ima to vgrajen TV notr.

JK007 a je ta modul slučajno mišljen kot DVB-C pretvornik? Ker če je ima to vgrajen TV notr.
DVB-C kanalnik je potreben za sprejem digitalnih kanalov.
Conax modul pa je potreben za dekriptiranje zaklenjenih programov ( seveda s pomočjo naročniške kartice ).
p.s. Conax je le en od različnih kriptirnih sistemov, ki se uporablja v digitalnem svetu.

DVB-C je pretvornik ... Rabiš pa še modul, saj kartice drugam ne moreš vtakniti...
torej:
DVB-C in MPEG2 sta pogoj za spremljane DIGITALNE SLIKE prek modula in kartice.
DVB-C in MPEG4 sta pogoj za spremljanje HD PROGRAMOV (seveda vključno z digitalnimi) prek modula in kartice.
torej:
DVB-C in MPEG2 sta pogoj za spremljane DIGITALNE SLIKE prek modula in kartice.
DVB-C in MPEG4 sta pogoj za spremljanje HD PROGRAMOV (seveda vključno z digitalnimi) prek modula in kartice.

Zdej če malo boljše zastopim naročniška kartica se vstavi notri v ta Conax modul, ta modul pa nato v CI režo v televizorju?

Zdej če malo boljše zastopim naročniška kartica se vstavi notri v ta Conax modul, ta modul pa nato v CI režo v televizorju?
Točno tak

Tilen
Spc.
Kartico ali 3 kartice ?
Če vzamem novo pogodbo dobim še en sprejemnik ?

Mogoče še nikjer ni omenjeno, da Telemach uporablja 2 različna sistema za kriptiranje ( tu nastane največja zmeda glede števila brezplačnih naročniških kartic )
1. Conax
2. Power Key
1.sistem kriptiranja se uporablja za vse stare zunanje sprejemnike in module ( rabiš naročniško kartico )
2.sistem kriptiranja pa se uporablja le za Cisco-tove zunanje sprejmnike ( ne potrebuješ kartice - namesto kartice je v sprejemniku čip, na katerm so podatki o naročnini )
1. Conax
2. Power Key
1.sistem kriptiranja se uporablja za vse stare zunanje sprejemnike in module ( rabiš naročniško kartico )
2.sistem kriptiranja pa se uporablja le za Cisco-tove zunanje sprejmnike ( ne potrebuješ kartice - namesto kartice je v sprejemniku čip, na katerm so podatki o naročnini )
Zgodovina sprememb…

3 kartice in EN modul je zastojn ( če se vežeš za določen čas ) - vsaki nadaljni modul pa 2 EUR.
Zgodovina sprememb…

3 kartice in EN modul je zastojn ( če se vežeš za določen čas )
Se pravi jaz lahko dobim:
1x receiver
3x kartice.

Tilen
Spc.
Kartico ali 3 kartice ?
Če vzamem novo pogodbo dobim še en sprejemnik ?
če ga že imaš (telemachov sprejemnik), potem ne dobiš novega. Lahko pa ga zamenjaš za novega. Kartice lahko dobiš tri (BREZ DOPLAČILA), ampak rabi reciever ali modul, da jih bo lahko uporabljal. Vsak dodatni sprejemnik (osnovni) ali modul pa pride 2€.

1x receiver
3x kartice.
Dobiš lahko:
1x Cisco ( z že vgrajeno kartico )
+
2x kartica

Jutr pol zgodi zjutri do ponudnika, ker dans je bla gužva (vsaj tak sm slišu)...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FeniksX ()

Kemp, si siguren ? Pol lahko ima stranka 4 TV-je priklopljene.
1 x modul
+
3 x kartica
sigurno gre.
Za 1 x Sprejemnik Cisco
+
3 x kartica
pa nisem prepričan.
1 x modul
+
3 x kartica
sigurno gre.
Za 1 x Sprejemnik Cisco
+
3 x kartica
pa nisem prepričan.
Zgodovina sprememb…

Je pa najbolje, da sestavite kašno informacijo, kaj lahko dobiš ob sklenitvi zasojn in vse to date na vašo spletno ostran.

Da malo razložim zadevo.
En sistem kriptiranja je CONAX, drugi pa POWER-KEY.
Pri conaxu v vsakem primeru potrebuješ kartico, pri power-key pa le ta v nobenem primeru ne pride v poštev.
Kartice lahko vzameš TRI. Torej za tega ki ga imaš doma in še dva dodatna. Če imaš doma 3 sprejemnike ali module, ki si jih sam nekje dobil, lahko vzameš tri kartice brezplačno in plačuješ samo paket, ki si ga izbereš.
V primeru pa, da vzames Cisco, lahko vzameš še dve dodatni kartici. Če vzameš dva ciscota, lahko še eno kartico. Za četrti sprejemnik oziroma četrta kartica pa se plača nova naročnina.
Ampak....še enkrat poudarjam...kartica ni isto kot modul, ki se dodatno zaračunava 2 EUR.
En sistem kriptiranja je CONAX, drugi pa POWER-KEY.
Pri conaxu v vsakem primeru potrebuješ kartico, pri power-key pa le ta v nobenem primeru ne pride v poštev.
Kartice lahko vzameš TRI. Torej za tega ki ga imaš doma in še dva dodatna. Če imaš doma 3 sprejemnike ali module, ki si jih sam nekje dobil, lahko vzameš tri kartice brezplačno in plačuješ samo paket, ki si ga izbereš.
V primeru pa, da vzames Cisco, lahko vzameš še dve dodatni kartici. Če vzameš dva ciscota, lahko še eno kartico. Za četrti sprejemnik oziroma četrta kartica pa se plača nova naročnina.
Ampak....še enkrat poudarjam...kartica ni isto kot modul, ki se dodatno zaračunava 2 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kemp ()

1x receiver
3x kartice.
Drži!
Ok, bom poklical na mariborsko enoto.
Upam, da bom dobil linijo.

1x receiver
3x kartice.
Drži!
Ok, bom poklical na mariborsko enoto.
Upam, da bom dobil linijo.
je zastonj, v primeru da še nimaš sprejemnika (telemachovega)!

System ::
Mene pa zanima kako dolgo ste vi čakali potem, ko ste že naročili paket Trojček, da ste ga dejansko dobili?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektro turnšek in digitalna TVOddelek: Omrežja in internet | 14004 (7576) | yanz |
» | digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)Oddelek: Pomoč in nasveti | 8655 (4294) | predrag000 |
» | digitalni sprejemnik (DVB-C) za TVOddelek: Zvok in slika | 18629 (10103) | mysterio |
» | Digitalna televizija!Oddelek: Pomoč in nasveti | 7266 (5789) | robotek87 |
» | RTV SLO HD na TelemachuOddelek: Zvok in slika | 8643 (7545) | Alexius Heristalski |