» »

PC proti konzole

PC proti konzole

destroyer2k ::

Evo da se ne bomo skoz o tem menli v drugah temah, se pa v tej temi o tem menmo.

Da dam svoj prispevek, kaj mislim o konzolah, po eni stvari odlična stvar, ampak znižuje vsem igram težavnost. Zdaj hočejo čim bol casual igre delat in nič več igre katere moreš bit vsaj nekaj pri sebi z možganim.
  • zaklenil: Mavrik ()

Berserker ::

Pa idite na very hard igrat po mojem pa tud nena vsi špilajo na hard kot se menijo. Pa igranje z gamepadom je +1 težavnost( merit je težje, razbit ga je težje =) ). Jaz igram na vseh platformah tak da bi vse pograjal in vse pohvalo.

destroyer2k ::

tr33k

Jaz igram na večino cajta nekaj srednjega, ko igro obrnem in mi je bila všeč pa grem na najtežje, edino par iger so izjem ko nižje nastavitve niti ne povoham.

laught ::

fps se na konzoli res igra mal težje, sam tretjeosebne pa vsaj jas, lažje igram na konzoli.npr gearsi mi na insane niso delali kaj preveč težav, pri halo 3 pa sem imel probleme že na normal tak da večino fps špilam na lažje al pa sploh ne ker me večina jih tak ne pritegne.. na pc pa itak ži 2 leti nisn nič špilau ,razn crysis kako uro in me ni kaj preveč navdušo.sn pričakoval več kot samo dobro grafiko in pa fiziko..

Berserker ::

Najlažje so " no healt bar cover system tps " .

Rotaidal ::

Saj konzole znajo biti cool. Mene so najbolj vlekle zaradi kakšne pretepaške igre, katerega pc nima niti enega omembe vrednega. Tudi sistema ne rabiš dopolnjevat vsakih pol leta. Ne rabiš se bat, da ti katera igra nebi šla, ali pa da bi mel probleme z gonilniki... TO je vse res... vendar... Ko malo bolje premislim, je pri meni prva strast WoW ;) Nekaj časa tudi EVE. Tudi strategije. Total war, WiC, Warcraft 3+FT. Na konzolah gre igrat strateške igre?
Sicer pa samo pomislim, kakšne igre pridejo na pc... Starcraft2, Diablo 3....Potem še je tu multiplayer....In na koncu... kako bi na konzoli lahko igral Ogame, Hattrick, Basketsim?:))

Večina ostalih iger na konzolah pa itak dobimo na PC čez nekaj časa.

iLichu ::

Crysis je zame bil super spil,najboljsa grafika,fizika,igralnost,edin zgodba je bla slaba,upam da bo boljsa v crysis 2

Tr0n ::

Nepotrebna, neproduktivna in na splosno bedna tema.

Close please.

lprelesn ::

jst pa igram vse šile na kompu razn športnih k je ps3 bedn za streljačine .. .sam športne igram na ps-+ju ostalo za bruhat :D

XsenO ::

@destroyer2k:

Že, če si tak ekspert a bi nam lahko dal kakšen primer?
1 + 1 = 1

laught ::

ja se pridejo porti na pc ,sam samo tiste bedne igre.ki maš na pcji god of war 1 & 2,burnoute, shadow of colosus,ressistance,uncharted, halo 3,mgs,tekken,ninja gaiden...zajle še pridejo gears of war 2 , god of war 3,motorstorm 2... ka pa na pc,kaka bedna strategija al pa kaka streljačina itak so najbolše igre na konzolah, ker me s pcja zadnih par let ni nobena igra res navdušla, pa to kaj dobite na pc ži mi konzolaši prešpilamo pred pol leta, pa po možnosti še pride na pc slabša verzija,npr. dmc3,re4...pa povejte mi eno dobro ekskluzivo s pcja, zadnjih par let razn crysisa?pa, da je res nadpovprečna??

BigFoot ::

Ja sam sem včasih ekskluzivno špilal na PCju. Potem sem pa slabi dve leti nazaj nabavil PS2 in padel not. Eno leto nazaj sem si nabavil še PS3 tako da s parimi izjemami (Mass Effect, Sam & Max, Age of Empires III) na PCju več ne špilam. Pač po šihtu (kjer cel dan sedim) mi veliko bolj paše da se doma lahko zavalim na kavč in se mal sprostim.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Rotaidal ::

kaka bedna strategija
:))

Total war 2 je benda ja :)) Pa recimo Company of Heroes in World in Conflict, Civilization IV....vse je bedno 8-)

pa povejte mi eno dobro ekskluzivo s pcja, zadnjih par let razn crysisa?pa, da je res nadpovprečna??


WoW:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rotaidal ()

DOOM_er ::

tr00 tr00
Robots will steal your job. But that's OK

laught ::

nevem kak ste lahk eni obsedeni z wow, meni ena najbol bednih iger!kdo bi se lahk vživel v vlogo nekiga palčka al pa škrata???hahahahaha
mene pač strategije ne pritegnejo pa so lahk še nevem kak vrhunske..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: laught ()

Rotaidal ::

nevem kak ste lahk eni obsedeni z wow, meni ena najbol bednih iger!kdo bi se lahk vživel v vlogo nekiga palčka al pa škrata???hahahahaha
mene pač strategije ne pritegnejo pa so lahk še nevem kak vrhunske..



SP igre zna vsak noob nabijat in se potem hvalit, jaz pa sn nevem katero japonsko madafaka igro na hard obrno... omfg no. Imba zahtevno.>:D

iLichu ::

kok eni slepo verjamete v konzole lol

LuGi ::

Sm ze veckrat napisal..bom ostal v konzolskih vodah ker zivljenska dobah teh je daljsa..sick of it menjat graficno in ostale komponente enkrat letno :puke:

In se sekirat a bo delalo..nebo..medium..low..:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

laught ::

wow sn gledav pr kolegi ko je igrau,in mi je blo prav dolgočasno, bedna mapa, še bednejša grafika, pa še bednejši liki!pa tak ko je že tr33ek reko, več ko pol jih tak sam japoncov to špila!no ze pa mi še povej kako drugo ko wow pa krizo?čez par let bote tak lahko na pcji še sam eajevo sranje špilali, pa čakali na gta 4:)tak vsi vemo, da gre igram na pcji zmeraj slabše...

opeter ::

Heh, WOW je že štiri leta staro... tako da ni nič čudno glede grafike. Ampak zato pa lahko toliko folka poganja to igro na čisto povprečnen računalniku. Četudi nima neke zgodbe, veliko ljudi vseeno postane odvisnih od te igre. Le zakaj?

Jaz osebno igram starejše igre (emulatorji) in nekaj novejših (Dawn of War serija, Gears of War, Darwinia, Defcon...). Predvsem pa (čeprav mi v zadnjem času prostega časa hudo primanjkuje) včasih zagrabim za Wiimote in se igram kakšno rundo Dr. Maria...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

iLichu ::

Vsak konzolaš rece da mora menjat grafo in ostalo uask let,to ni res,če se vsaj mal spoznas na racunalnike,si sestavis tak komp ki ga bos poganjal 3-4 leta,in to mislim v igrah da ti bo delal high/medium

XsenO ::

@iLichu: Too bad, da pri konzolah boš vsaj za 5 let bil ziher, da bo laufalo kot bi moralo in da se bo grafika kljub enakemu hardverju zboljševala. Medtem pa na PCju boš po prvem letu delav 3-4 leta kompromise, se zafrkaval z bugi in driverji. Res, da so na konzolnih igrah tudi bugi samo nisem še srečal takih, ki bi mi popolnoma onemogočali igranje.
Pa če pogledamo kaj je v zadnjem letu sploh prišlo na PC res vrednega igranja? 1342 verzij Sims, sins of the solar empire in ohhh crysis, ki razen res lepe grafike je bila povsem povprečna streljanka.
Sam nimam nič proti PC gameingu saj večkrat igram kaj na njemu toda kaj igram? 2-3 ali več let stare špile kot so War3, Victoria in lih pred kratkim sem končal Gothic 3 s katerim sem skoraj zgubil živce zaradi konstatnega sesuvanja.
1 + 1 = 1

destroyer2k ::

XsenO

Kakšen primer točn bi rabo povej mi prvo?

Berserker ::

Ma meni je ži dopiz... kupovanje novega pc, da pa lahk kakšen pc 3-4leta poganja vsako novo igro na high pa se mi zdi bedarija, saj ti ži igre po pol letah začnejo štekat, poleg tega ste pripravljeni vsake 3 leta dat 1000€ za res en dober računalnik da boš lahk igral en cajt na high? Ne hvala, raje kupim ps3 leta 2007 in lep cajt igram brez misli na štekanje in metanje iz igre::fatal error =(. Strojna moč in grafika ni vse, poglejte god of war2, igra je prišla 2007 al 06, grafika je kr lepa. Laufle na ps2, katerega so izdelali 2001, zmore kateri pc iz leta 2001 poganjat takšno igro kot je gow2?

laught ::

god of war 2 je tak ena izmed najboljših iger,pa še grafika je res lepa glede na to da je igra na ps2,pa to kar prikaže god of war 2 nena prikaže nobena pc igra,niti crysis!tu se vidi da grafika ni vse.

D3m ::

Jst mam komp za net in FPS, RTS. Playstation pa za FRP/RPG aka Final Fantasy series.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Berserker ::

Sam kaj eni vidite na FF serijah, jaz sem 12. del probal , hodiš lahko, lik pa se automatsko bori, sam pa nemoreš nič udarit, to mi je tak bet, pa preveč otroško se mi zdi, drugači so animacije kr lepe.

XsenO ::

@destroyer2k:
Kakšen primer? Ja primer(i), ki so te pripeljali, da si sploh to temo odpru.


@tr33k: sam sem preigral vse FFje med 4-10, 12 sem po enih 7 urah v igro sem prekinil, ker mi je enostavno beden. Če hočeš videt kaj folk vidi v FFjih poskusi 6,7,9 in 10 del.
1 + 1 = 1

lprelesn ::

ej folk tisti k ste ress na strani konzol sam to bom povedu da mi ne govna prodajat ! 3D streljačine se sploh ne da špilat na njih + tega še slona ne moraš zadet ....jaa! zdej se lohka pa obrnete na glavo pa se zjokate pa pišete nazaj kar hočte to je dejstvo....;((

XsenO ::

@lprelesn:
Bravo lepo argumentirano. Anyway kdo pa sploh trdi obratno?
Miš + tipkovnica je vedno in po vsej verjetnosti bo vedno superiornejši kontroler za streljačine od joypada. Po drugi strani pa je imho joypad superiornejši kontroler za akcijske pustolovščine (tu mislim prince of persia, dmc), ploščadarce in različne arkade.
Kljub temu se vse zgoraj naštete zvrsti, da igrati s kakršnim koli kontrolerjem (no razen morda ne s power glovom :D ) in je vse stvar navade in motoričnih spretnosti, če jih ti nimaš ni to problem dobro narejenega miš ali joypada.
1 + 1 = 1

laught ::

res je , da se fpsje boljše špila z miško pa tipkovnico,sam z gampadom tud ni več težko ko se navadiš,dokler nisem začel igrat konzol, sem si sam mislo kak bi se sploh lahko s tem špilalo fpsje,ko sem jih preigral kakih 5 sn se navado in mi gre zaj na izi!dmc, re4,prince of persia,... pa se z tipkovnico pa miško igra res slabo...vsaj za mene.pa na pc tak ne pride nič več dobrih fpsjov,razn crysis ki pa razn dobre grafika je povprečn gejm!warhead al kak bo ži dodatek bo itak polom, ko tak nebo nič noviga not!razn zgodba bo druga

Berserker ::

Eh pa še madzari delajo, nisem kriv če ste eni štorasti z gamepadom, j... tipkovnco pa miš, preveč tipk maš gore, jaz rabim nekaj manjšega za igranje + manj tipk.

destroyer2k ::

XsenO

Aja pa rečmo gta 4 je lahko dober primer, na konzoli igra laga pri določenih stvareh ko ih narediš, na pc-ju ko bo pa prišel pa nme bo nič lagal in sem 100%, da še 60fps bom imel. Pa potem je tukaj še primer, da gamepad je grozen za streljati, čeprav sem se ga zelo navadil, ampak vseeno še ni dosti natančen. Pa še dosti primerov je zakaj menim da je pc bolši, ampak zaenkrat bom samo to naštel.

laught ::

pa nevem ka se vsi zgovarjate na tote miške pa tipkovnice,ko itak ni nič pametnih iger za comp,jes špilam na konzoli zato, ker na računalniki tak ni nič pametniga na izbiro razn tiste starejše igre kaka mafija al pa cod!pa na pcji je zmerom majn dobrih iger, pa še majn jih bo..

Bramac ^^ ::

destroyer2k nevem kaj tebe tok mot GTA 4, medtem ko vsem ostalim dela čisto normalno oz. ne opazijo nič posebnega. Ni treba bit tako občutljiv.. sam se ne spomnem če bi mi igra kdaj štekala kot ti praviš.

Meizu ::

nevem kak ste lahk eni obsedeni z wow, meni ena najbol bednih iger!kdo bi se lahk vživel v vlogo nekiga palčka al pa škrata???hahahahaha
mene pač strategije ne pritegnejo pa so lahk še nevem kak vrhunske..


Dovoli da malce spremenim tole tvojo izjavo:

nevem kak ste lahk eni obsedeni s pretepaškimi špilami, meni en najbol bednih žanrov!kdo bi se lahk vživel v vlogo nekiga sumota al pa super duper uber bojevnika???hahahahaha
mene pač pretepaški špili ne pritegnejo pa so lahk še nevem kak vrhunski... In ker je to edina zadeva ki res pristoji konzolam (se jih da sam tm dobro res igrat), konzol niti ne povoham. GTA4 igrat na xbox al pa ps3 mi je total beda. Raje še čakam eno leto na izid, ker bom lahko vsaj lepo na tipkovnico zašpilal, tu imam vsaj občutek in feeling taprav. Dej no ne ga lom't.

Aja, a zdej boš reku da tipkovnica in miš ni vrhunski izdelek? Tisti tvoji gamepadi s konzol se skrijejo pred miško in tipkovnico. Useless čiknšit, če hočeš obračat streljačine ipd...

Berserker ::

Ehh mogoče ga moti da se prepočasi nalaga okolica npr. razpoke v cesti pri veliki hitrosti. AL pa če gledaš z stolpnice ni nič botov spodaj.

D3m ::

@destroyer2k:
Kakšen primer? Ja primer(i), ki so te pripeljali, da si sploh to temo odpru.


@tr33k: sam sem preigral vse FFje med 4-10, 12 sem po enih 7 urah v igro sem prekinil, ker mi je enostavno beden. Če hočeš videt kaj folk vidi v FFjih poskusi 6,7,9 in 10 del.


Uja FF 6 (epic), FF 7 (legendary) FF 9 (true FF), FF 10 (revolution)
|HP EliteBook|R5 6650U|

XsenO ::

destroyer2k

V mislih sem imel tvoj prvi post kjer "whinaš" kako so na konzolah le casual no brain igre in primer le tega.

Da dam svoj prispevek, kaj mislim o konzolah, po eni stvari odlična stvar, ampak znižuje vsem igram težavnost. Zdaj hočejo čim bol casual igre delat in nič več igre katere moreš bit vsaj nekaj pri sebi z možganim.



Dobil pa sem le "yet another controler rant". Po pravici povedano me je tudi mene skrbela kako bodo kontrole v GTA4 zaradi dokaj tečnih izkušenj iz San andreasa na PS2, toda na moje presenečenje sem lepo užival in z lahkoto delav headshote z in brez autotarget funkcije. Za to pa se zahvalim dobremu trainingu iz haloja in gearsov, ter tudi za moje pojme enemu najbolših ploščku za streljačine, ki je gamepad 360.

Še ena zgodbica iz mojih "mlajših" let. Svojčas smo v Kopru imeli trgovino Final fantasy, kjer so prodajali igre, mange, animeje in namizne igre. v tej trgovinci so vsaktolko organizirali raznorazne turnirje. No enkrat je bil na sporedu Q3 in tam je na moje presenečenje en igralec igral zgolj s tipkovnico( ja tudi za gor in dol gledat je s tipkovnico) in dosegal kar dobre rezultate.
Kaj hočem rečt s tem? Da je vse skupaj hočeš nočeš le stvar navade.

Glede GTA4 od začetka do konca sem ga preigral brez kakšni resnih slow downov in morda le dva krat sem imel zamudno lovdanje objektov a še to je bilo le ko sem končal res hitro vožnjo z avtom/motorjem v steno. Tako da ni sploh taka kruta situacija kot jo ti opisuješ, sem pa slišal govorice, da so neke upočasnitve na PS3 verziji. Kolko pa so te resnične pa ti bodo znali lastniki PS3 povedat.
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

laught ::

mene pač ne pritegnejo razni wow pa coh pa wic... nič nimam proti kompi pa miški+tipkovnici tudi sam sn včasih na vlko nabijau pc,mene sam moti na pcji ,da ni vlko dobrih iger ,pa da bi mugo vsaki 2 leti novi komp kupit al pa grafo ni šans,rajši špilam na xboxi al pa ps3ji itak se hitro navadiš gampada.

Berserker ::

Res, se navadiš je bolši občutek stisnit en headshot z gamepadom. Se spomnim da ko sem prvič špilav na gamepadu sem bil tak štorast, kasneje sem se izuril v raznih streljačina, sem pa ugotovil da mi gre najboljše strelat pri tps igrah, pa tudi cod3,cod4, halo3 niso delali težav. Pc je dober za strategije(coh,rome total war), pa baje v lotr bfme2 za xbox360 ni tak težko igrat. Strategije ki pridejo na x360 sta še: end of war pa halo wars.

Meizu ::

Ma PC je dober tudi v dirkačinah in FPS streljačinah, pa tudi MMORPG so gor, ki na konzolah ne morjo bit.

XsenO ::

End war zna bit zanimi z voice comand-i
1 + 1 = 1

Berserker ::

Sam end of war me spominja malo na wic, bo pa super z ukazovanjem.

destroyer2k ::

Bramac ^^

Je dosti ljudem se to zgodili, če še ne veš, tudi v skoraj vsakem review so rekli da tu pa tam je slow down v igri. Drugače jaz ne igram igro, da sam zgodbo obrnem, delam tudi nekatere fore, recimo ko so me policaji lovili sem naredil, čim več policajov okoli mene in ko ih je bilo nekaj čez 15 ni bilo več tako tekoče. Pa drugače 30fps se mi ne zdi še tako tekoče, jaz pač sem bol zahteven in mi ni čisto vseeno, da igra dela na meji gladkega igranja.

laught

In to je zelo bedna izjava bila tvoja, ker dosti igr je multiplatform, tako da igramo tudi nove igre, ne samo super mario itd.

Zgodovina sprememb…

laught ::

Odvisno kere igre misliš? Mgs, gow, ff... Tega na compi ni, fife pa športne so itak boljše na konzoli, se je vlko novih iger tud na pc. Fps multiplatform so večina povprečne tak, ko na konzoli in na pcju. Razvijalci se po mojem za pc ne trudijo preveč zaradi piratstva. Sony in microsoft se po mojem mnenju še najbol trudijo. Sony naredi res vlko iger in redko katera je ščiš! Microsoft pa še itak kaki port na pc naredi(gears of war, mass efect... )sam microsoft je v večini primerov tak samo založnik! Upam da ne zaserjejo doom 4, zame edina igra ki jo pričakujem za pc! Drugo tak lahk špilam na x360, ps3 pa mi itak stoji, na njem sem prešpilau 6 iger pa dobil sem ga lani za osnajstko od bakice. Sam si ga tak nebi kupo dokler nebi prišel gow 3.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

Mavrik ::

Če niste sposobni normalne človeške komunikacije, bo pa šla tema pač pod ključ.
The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najbolj pričakovane igre (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
15815284 (4944) oo7
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9514468 (10987) PARTyZAN

Prihodnost pc iger (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
995802 (3636) Mavrik
»

Gears of war 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
986562 (4846) laught
»

FarCry 2 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
21817070 (11437) laught

Več podobnih tem