Forum » Pomoč in nasveti » Virus v kompu - kako rešiti problem ?!
Virus v kompu - kako rešiti problem ?!
SanAndreas ::
Danes se je zgodilo mojemu prijatelju nekaj nenavadnega in čudnega, nikoli nisem kaj takšnega videl
Preden ko je inštaliral antivirus nod32 3.0, je zbrisal stari antivirus, internet je bil vedno vklopljen.
Po resetiranju, se je v XP-ju na zaslonu pojavilo rdeča slika z oznako BIOHAZARD !?!
Tam spodaj desno zraven ure je pisalo VIRUS ALERT. Od kod je ta napis !?!
Pa v raziskovalcu ni videti nobenega pogona C: in D: ampak kaže samo Disk RAM !? Res čudno!
Nato je probal s Trojan Remover in Avast, nič ne kaže dobro. Še vedno je isto. Komp dela ful počasi.
Lepo prosim za pomoč!
Hvala!
Preden ko je inštaliral antivirus nod32 3.0, je zbrisal stari antivirus, internet je bil vedno vklopljen.
Po resetiranju, se je v XP-ju na zaslonu pojavilo rdeča slika z oznako BIOHAZARD !?!
Tam spodaj desno zraven ure je pisalo VIRUS ALERT. Od kod je ta napis !?!
Pa v raziskovalcu ni videti nobenega pogona C: in D: ampak kaže samo Disk RAM !? Res čudno!
Nato je probal s Trojan Remover in Avast, nič ne kaže dobro. Še vedno je isto. Komp dela ful počasi.
Lepo prosim za pomoč!
Hvala!
SanAndreas je doma iz Rimske Galaksije ima srebrn NLP :)
Meizu ::
+1 Folk dejte si zapomnit slednja dejstva:
1. Najprej si razjasni in se nauči brskat po netu (a.k.a. tehnika ki se imenuje - "ne odpiraj vsega kar vidiš, ampak se najprej poduči o izvoru datoteke")
2. Če že najdeš takšno datoteko (sumljive končnice, sumljiva imena itd.) jo enostavno ne odpreš. Boš že kje drugje to stvar potegnu, al pa še najboljše da sploh ne poskušaš tega nardit.
3. Če si že tko čudn da to še vedno odpreš - Windows XP Pro cd v komp in gasa po format funkciji ;)
1. Najprej si razjasni in se nauči brskat po netu (a.k.a. tehnika ki se imenuje - "ne odpiraj vsega kar vidiš, ampak se najprej poduči o izvoru datoteke")
2. Če že najdeš takšno datoteko (sumljive končnice, sumljiva imena itd.) jo enostavno ne odpreš. Boš že kje drugje to stvar potegnu, al pa še najboljše da sploh ne poskušaš tega nardit.
3. Če si že tko čudn da to še vedno odpreš - Windows XP Pro cd v komp in gasa po format funkciji ;)
Meizu:
1. To vem.
2. Tudi tega vem.
3. Nisem čuden, kajti računalnik je od prijatelja, saj sem to že omenil zgoraj.
Povedal sem kaj je bilo njemu narobe in kako naj mu pomagam?
1. To vem.
2. Tudi tega vem.
3. Nisem čuden, kajti računalnik je od prijatelja, saj sem to že omenil zgoraj.
Povedal sem kaj je bilo njemu narobe in kako naj mu pomagam?
Saladin ::
Heh - nedavno sem zelo podobnega fasal (autorun se je zagnal z povsem legalne strani, antivirusa pa nisem posodobil)
Tvoj frend ima verjetno kako varijanto Smitfraud virusa (ali bolje rečeno malwera). Naj potegne dol najnovejši SmitFraudFix in sledi navodilom.
V safe modu naj ročno zbriše tistih par samoinstalirajočih programov (fake antivirus in podobne), ročno naj zaustavi procese, ki jih ne pozna, naj zažene msconfig.exe in ročno zaustavi zagone neznanih programov, iz mape windows/system32 naj zbriše fake screensaver (čudno ime + najnovejši datum),...
Skratka, Smitfraudfix ti bo zaustavil širjenje, potem pa je potrebno še ročno čiščenje (končaš z HijackThis).
Tvoj frend ima verjetno kako varijanto Smitfraud virusa (ali bolje rečeno malwera). Naj potegne dol najnovejši SmitFraudFix in sledi navodilom.
V safe modu naj ročno zbriše tistih par samoinstalirajočih programov (fake antivirus in podobne), ročno naj zaustavi procese, ki jih ne pozna, naj zažene msconfig.exe in ročno zaustavi zagone neznanih programov, iz mape windows/system32 naj zbriše fake screensaver (čudno ime + najnovejši datum),...
Skratka, Smitfraudfix ti bo zaustavil širjenje, potem pa je potrebno še ročno čiščenje (končaš z HijackThis).
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
imagodei ::
Najpreprostejša rešitev ti je bila že opisana: FORMAT C:
Sicer se zelo splača nekolikanj pobrskati po forumu, preden se že 1005 odpira eno in isto temo. Courtesy of imagodei: problem z trojancem al če je sploh trojanec
Saladin ima tudi lep postopek opisan.
Kakorkoli - to je vse dolgotrajno. V tem času boš imel že formatiran in ne frišno inštaliran PC.
Sicer se zelo splača nekolikanj pobrskati po forumu, preden se že 1005 odpira eno in isto temo. Courtesy of imagodei: problem z trojancem al če je sploh trojanec
Saladin ima tudi lep postopek opisan.
Kakorkoli - to je vse dolgotrajno. V tem času boš imel že formatiran in ne frišno inštaliran PC.
- Hoc est qui sumus -
problem je rešen, hvala vsem še posebno Saladinu :)
Ted ::
Sem mel skoraj identično težavo. V safe mode sploh nisem prišel, virus je povzročil BSOD. Antivirusa se ni dalo inštalirati ipd...
Mah...
c0dehunter ::
Uhm, virusi/boti in ostalo so velikokrat vezani na Antivirusnike na različnih warez straneh in torrentih, seveda je malware preden je vezan z legitimnim programom FUDan - fully undetected in ga noben antivirus ne bo zaznal, mogoče kakšen Kaspersky, če imaš naret Heuristic scan na advanced - kar je zelo počas.
Torej, malo logike, katera žrtev je najboljša? Seveda, tista brez antivirusnika. In če ga že imaš, ponavadi ne boš vlekel drugega dol.
Torej, malo logike, katera žrtev je najboljša? Seveda, tista brez antivirusnika. In če ga že imaš, ponavadi ne boš vlekel drugega dol.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
qwe ::
Tudi meni je Saladinov nasvet pomagal, saj sem imel podoben problem.
Rad bi pa napisal zgodovino mojega virusa v opomin ostalim.
Nod32 2.7 mi je težil, ker se ni hotel updatat.
NAložil sem z torenta naslednjo verzijo "NOD32 Home Antivirus 3.0.621 Includes Working Fix.rar" (not je bil "NOD32_Antivirus_3.0.621_32-bit.exe"). Po inštalacija exe in fixa sem pa imel naslednje težave:
- 3/4 ikon mi je izginilo z omizja,
- task manager je bil nedostopen,
- Control panel je bil nedostopen,
- vedno je odpirala čudna www stran,
- virus alert v Task baru poleg ure,
- virus POP UP je skakal non stop po omizju,
- dobil sem kr ene ikone na omizje,
-.....
Najprej sem brskal (na drugem PCju) rešitev za Task manager in Control panel (run/gpedit.msc)- kaj sem popravil sem našel na forumih.
Potem je prišel Saladin nasvet, adrug antivirus, spyware program,.. in je bil srečen konec (vsaj upam no).
P.S. V debate legalna/nelegalna oprema se pa ne bom spuščal:)
Rad bi pa napisal zgodovino mojega virusa v opomin ostalim.
Nod32 2.7 mi je težil, ker se ni hotel updatat.
NAložil sem z torenta naslednjo verzijo "NOD32 Home Antivirus 3.0.621 Includes Working Fix.rar" (not je bil "NOD32_Antivirus_3.0.621_32-bit.exe"). Po inštalacija exe in fixa sem pa imel naslednje težave:
- 3/4 ikon mi je izginilo z omizja,
- task manager je bil nedostopen,
- Control panel je bil nedostopen,
- vedno je odpirala čudna www stran,
- virus alert v Task baru poleg ure,
- virus POP UP je skakal non stop po omizju,
- dobil sem kr ene ikone na omizje,
-.....
Najprej sem brskal (na drugem PCju) rešitev za Task manager in Control panel (run/gpedit.msc)- kaj sem popravil sem našel na forumih.
Potem je prišel Saladin nasvet, adrug antivirus, spyware program,.. in je bil srečen konec (vsaj upam no).
P.S. V debate legalna/nelegalna oprema se pa ne bom spuščal:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Anti-virus programi (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Informacijska varnost | 653343 (10880) | Domini tm |
» | Izginilo namizje, ikone, start meni prazenOddelek: Operacijski sistemi | 9183 (8468) | k4vz0024 |
» | Virusi in druga svinarijaOddelek: Pomoč in nasveti | 4164 (3090) | grofsi |
» | Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 40596 (15578) | brainiac20 |
» | Neverjetno zgodbe..ali tu ne..kateri virus me je prejebal???Oddelek: Pomoč in nasveti | 2074 (1354) | Azrael |