Forum » Zvok in slika » notebook+moten zunanji LCD
notebook+moten zunanji LCD
Reso ::
Jo
Mam en mejhn problem z LCDjem
Dobil sem notebook in ga uporablam namest PCja tko da mam gor prilkjučeno miš, tipkovnico, radio stolp in seveda monitor. Problem je v tem ker je slika na zunanjem LCDju motna in se ne da nastavit na več kot 1024/800. Notebook ma integrirano sis 630/neki grafično in če pogledam na notebookov zaslon je tam slika jasna sam na zunanjem LCDju je motna.
A kdo ve ker progy bi lahk pomagu? Pa še če se da kje nastavt na small icons, small text k najdu sm možnosti samo za large/extra large. Uporablam pa winse 2k in zunanji LCD fujistu-siemens 18,1"
Mam en mejhn problem z LCDjem
Dobil sem notebook in ga uporablam namest PCja tko da mam gor prilkjučeno miš, tipkovnico, radio stolp in seveda monitor. Problem je v tem ker je slika na zunanjem LCDju motna in se ne da nastavit na več kot 1024/800. Notebook ma integrirano sis 630/neki grafično in če pogledam na notebookov zaslon je tam slika jasna sam na zunanjem LCDju je motna.
A kdo ve ker progy bi lahk pomagu? Pa še če se da kje nastavt na small icons, small text k najdu sm možnosti samo za large/extra large. Uporablam pa winse 2k in zunanji LCD fujistu-siemens 18,1"
Sergio ::
Reso, tvoj LCD ni prav nič moten. Težava je, če tvoja grafična ne zmore prikazati ločljivosti, pri kateri je deklariran tvoj LCD. V tem primeru si uporabil največjo možno ter opazil razmazano sliko, kar je logično, saj ima LCD x krat y fiksno ločljivost. Če nastaviš manjšo, mora sliko pač raztegniti.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
Reso ::
Jup res je to. Grafična je sposobna prikazovat tudi 1280/x sam pojavi se en mejhn problemček:
Če hočem višje resolucije moram izbrati VGA1 in ne LCD ampak če izberem VGA1 ne morem imeti več avtomatske prepoznave kaj mam gor utaknen. Tko da se mi pr vga1 ugasne LCD na notebooku in ga brez zunanjega zaslona ne morm prižgat :/. A se da kako zrihtat da bi lahk z kako programabilno tipko kompu reku nej gre na normalno resolucijo pa začne svoj LCD uporablat?
Če hočem višje resolucije moram izbrati VGA1 in ne LCD ampak če izberem VGA1 ne morem imeti več avtomatske prepoznave kaj mam gor utaknen. Tko da se mi pr vga1 ugasne LCD na notebooku in ga brez zunanjega zaslona ne morm prižgat :/. A se da kako zrihtat da bi lahk z kako programabilno tipko kompu reku nej gre na normalno resolucijo pa začne svoj LCD uporablat?
perci ::
Poskusi enkrat ali dvakrat pritisniti Fn + F5, tako pri moji matki menja med svojim lcdjem in tvjem. Komp je toshiba satellite pro 4300
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visoka resolucija + velik display = misija nemogoče?Oddelek: Strojna oprema | 3571 (2612) | Matev |
» | Notebook na zunanji LCD (VGA) - slika skačeOddelek: Strojna oprema | 1543 (1422) | Karen |
» | Laptop in zunanji monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 4225 (4025) | ant |
» | notebook in dodaten monitorOddelek: Zvok in slika | 1731 (1569) | karkoli |
» | LCD? Ja al ne? Katerga?Oddelek: Kaj kupiti | 2517 (1996) | zigadr |