» »

Težave s prižiganjem računalnika

Težave s prižiganjem računalnika

aaaa13 ::

Nažalost moja resnična uganka za poletne dni:

Ko prižgem računalnik se mi računalnik prižge vendar monitor ne. Računlnik se mi sam nekij časa resetirava potem pa gori lučka kot da je prižgan in se ne zgodi nič. Potem ga moram sam na silo uganit (5s držanja tipke za prižiganje) in to moram kar redno ponavaljat da se mi prižge. Včasih ko pa že mislim da se bo prižgal pa dobim razmazano sliko in se potem sam resetira. Ponavadi mi predn se uspešno prižge pokaže tisto ko se ti pokaže ko pritisniš DELETE pri prižiganju.
Danes sm porabil več kot 10 minut da sem ga uspel prižgati.
Kaj je narobe in kaj če se sploh da kaj doma storiti? Računalnik sem formatirov prav iz tega razloga vendar to ni izgnilo.

Najlepša vam hvala!
  • spremenilo: aaaa13 ()

racunalnicar ::

kolk je pa računalnik star?

malini ::

Lahko da je kaj z grafično narobe, če maš možnost probaj z drugo.

R33D3M33R ::

Mogoče preslab napajalnik? Poskusi z močnejšim.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

računalnik je str 4 leta...
ja grafična me je že neki cajta jebala... ko sm šu v špil se mi je komp resetiru (v 3d špil)
zdej to nekak dela

LeXani ::

Pr men je enako delal, samo da je še piskalo na začetku.
Slot za grafo na matični je šel nekam, zato sm mogu nabavt novo.
Probaj grafo dat u drug slot..
Čas prve prijave 04.11.2005

ja sej pr men tud piska...
ja pa kako se da grafo v drug slot...
domnevam da je treba grafično premaknt sam kako spoznaš grafično od drugih stvari??
hvala

karafeka ::

Mogoče je tista, kamor je priklopljen monitor ?

Sam nikol ne veš....

Če imaš agp, potem je itak ne boš mogel kam premaknit, ker plate imajo samo en agp slot. Če imaš PCI kartico, potem jo boš lahko prestavil. Če imaš pa PCI-E, pa je tudi malo verjetno, samo ene novejše plate imajo dve mesti, tako da poglej, pa boš videl.

Če ne veš katero imaš, jo poslikaj, pa pokaži sliko tu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

jz sam pomoje RADEON 9200 SE

se prav: mal popucam pol pa še grafično premaknem :S

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aaaa13 ()

solatko ::

Tvoj računalnik je potreben enga orenk pregleda, čiščenja pa še testiranja. Če to nisi še nikoli delal, ti priporočam, da to tudi sedaj ne počneš sam, temveč poklič kakšnega prijatla, ki se na to dobro spozna, ti pa glej zraven in se uči.

poweroff ::

Ali pa - servis. Včasih bolj zanesljiva opcija o prijatelja, ki "obvlada".
sudo poweroff

Matthai - sigurno je boljša opcija dober prijatelj, ki se spozna na zadeve, kot pa nek servis, ki da to v delo študentu, ki se uči, pa še vsak mesec je drug. Pokaži mi en kvaliteten servis (razen tak, kjer dela samo lastnik), v katerem ti računalnik zrihtajo v prvi rundi, ko ga prineseš, pa da je še cenovno ugoden. Dober prijatelj si vzame čas, če pa hočeš, se še veliko naučiš zraven. Osebno sem zelo vesel, če dobim kakšen računalnik z lastnikom, ki je pripravljen določena lažja opravila v prihodnje narediti sam. Najbolj bedno je, ko se ti oglasi stranka (po navadi po dnevniku) in ti začne jamrat, kako gre vse počas, nekaj šteka.... potem mu pa spustiš error repair (cca 10 min) in zadeva čudežno oživi (spuca pa par tisoč nepotrebnih failov. Kolk mu hočeš računat (po telefonu mu ne moreš nič dopovedat, saj še timewiever na zna zagnat, da bi mu lahko od doma naredu.

"dober prijatelj, ki se spozna na zadeve" - to je bistvo vsega.

Ne, ki trdi, da se spozna na zadeve, ampak, ki se res spozna.

Servis pa ima tudi reklamacijo.
sudo poweroff

Kaj mi če reklamacija, če sem en mesec brez računalnika, zaradi zadeve, ki se poštima v par urah. Končno ma pa tud prjatu reklamacijo, včasih tudi ob enih zjutraj.

Saj pravim. Če je stručko, ni problema. Če je pa tak stručko, da se spozna na računalnike in na pravo ter še na cel kup drugish stvari - potem je pa po mojem mnenju boljši servis. :-)
sudo poweroff

Človek,ki se je pripravljen učiti, lahko v današnji dobi informatike, naštudira marsikaj za debato, važno pa je kaj in kako dela tisto, za kar je plačan.

se bom pa probov sam mal naučit:P
a pozna mogoče kdo na netu kšno pomoč (če jo sploh rabš)?

Zna bit zelo drago (samoučenje), a res nimaš nobenga frenda, ki bi ti pomagov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik mi zmrzne (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
668193 (6258) burek17
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

2410184 (7967) Tac20
»

problem z zagonom xp..

7729 (671) televizija
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

4312262 (11649) k0lar
»

Računalnik iz InterSpara (strani: 1 2 )