» »

Windows XP: Problem pri zagonu

Windows XP: Problem pri zagonu

armyman ::

Pozdravljeni!

Sem novi na forumu in nevem če sem dal to temo pod pravi forum
Prosim za pomoč.Danes prižgem računalnik in se mi zažene in pridem v windowse vse zaštekal, dam ponovni zagon mi naredi chek disk ga ponovno zažene in se mi ustavi po nalaganju windowsov.Kaže mi vistin znak gre še naprej in potem se ustavi.Imam komaj 6% tistega diskovnega polnilnika.Nevem kako naj kaj dol izbrišem da pridem vsaj v windowse.Kaj mi priporočate?

Kaj naj naredim?

Lep pozdrav,armyman

OmegaBlue ::

Ker si frišen naj ti bo. A za prihodnje si preberi Pravila 4. člen.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

armyman ::

Ups,pozabil sem napisati da imam gor naložen Windows XP,in da imam samo Windows vista inspirat pack gor.Tako da prosim oprostite.
Rad bi imel prosim hitro pomoč,ker rabim računalnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: armyman ()

OmegaBlue ::

Če hočeš v varni zagon se ti tudi ustavi? In to ti je zaštekalo takoj ko si dal inspirat gor ali po tem.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Daj mal več podatkov - vista inspirat zna zezat, sploh če imaš še stardock in objectdock nasran, drugače, pa začne sistem takole zezat, če imaš dosti svinjarije gor. Verjetno si s torrenti potegnu dol kakšen vistaxp - ki je, poleg tega, da je piratski tudi nasran, z vsem mogočim spamom, trojanci.... Vzemi CD in še enkrat naloži sistem, potem pa ga preglej s kakšnim dobrim AV.

armyman ::

Vista inspirit imam gor že dolgo.Ja ko sem računalnik prižgal mi je začel zelo počasi delati.Potem sem dal ponovni zagon in mi je naredu CHDSK(Chek disk)in mi sam računalnik ponovno zaganal potem se mi je pojavilo to in tam se ustavi in ne gre in ne gre naprej.Imam 512MB rama ampak od tega mi ga grafična poje 128MB tako da imam samo 384MB.Pomojem ni to vzrok v ramih ampak v chek disku.
Kaj pa če dam na install cd-ju repair.Ali mi bo potem vse izbrisalo dol.Nevem kaj mi predlagate.Rad nebi izgubil nobenih podatkov

solatko ::

Če imaš gor vista inspirat, ne bo šlo win repair, boš moral na novo instalirat. Če imaš zadosti velik disk, vzemi acronis disk director, si naredi dve particije (skrčiš sedanjo particijo in na izpratnjeno mesto daš particijo D), potem pa podatke preneseš na particijo D in ponovno instaliraš winse na c. Če to nisi še nikol delal, naj ti to naredi kakšen prijatelj.

armyman ::

Ja disk imam velik 160GB.Ampak na glavni particiji to se pravi particiji C imam prostora samo 8.06GB na particiji K,ki jo imam pa še prostora okoli 16GB.A je mogoče še kakšen program,ki bi me spustil notri kot admin.

solatko ::

Če imaš na dveh particijah samo 24GB prostora, potem moraš nabavit nov disk in malo sprostit zadevo, lahko ti tudi zato ne dela dobro, ker imaš preveč zabasan disk. Če imaš kakšnega frenda ali žlahtovca, ki obvlada delo z računalnikom bolje od tebe, malo uredita zadeve.

armyman ::

Ali še imate kakšne predloge?

___ ::

safe mode pa tam zbriši nekaj programov ki jih ne rabiš.v prihodnje boš pa vedel da se na glavno particijo ali glavni disk (torej disk na katerem je operacijski sistem), daje le programe in pač windowse. dokumente arhiviraš na druge particije. prav tako vse ostalo kar pač nočeš zgubit...tako da v primeru sesutja operacijskega sistem zaradi nalaganja bedarij (vista inspiration in podobno) ne pride do pretirane izgube podatkov.

če poznaš kakšnega prijatelja ki se ukvarja z računalništvom ga prosi za pomoč. če sam še nisi nič delal boš težko kaj pametnega ustvaril...najbolje bo če prideš nekako v safe mode in tam izbrišeš vse programe za katere nisi prepričan če so varni.
če ti je ta vista inspiration tema tako všeč ti svetujem da narediš tole.....mapo

C:\WINDOWS\Resources\Themes

skopiraj nekam, izbriši vista inspiration in tisto mapo skopiraj nazaj na to lokacijo ki sem jo napisal.tema ti bo ostala, navlake pa se boš znebil.


ena možnost bi bila tudi da daš v računalnik še en disk, na tisti disk instaliraš windows xp in zapečeš podatke ki jih potrebuješ iz stare particije na dvd.potem pa staro particijo lepo formatiraš in to je to

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ___ ()

___ ::

saj res.da neboš mislil da te pošiljam v nakup nevem kakšnih ogromnih diskov....

za tako reševanje je v bistvu dovolj tudi kakšen star 10 gb velik disk...samo da instaliraš windows xp, potrebne driverje za delovanje računalnika in nero burning room da boš podatke posnel na cd ali dvd. potem pa stari disk lepo formatirej, z 10 gb velikim diskom pa naredi kar ti pač najbolj sede:)

saj res....da ne pozabim...potem boš moral v biosu še spremenit da se sistem zažene iz tega diska...drugače bo poskušal zagnati tastar sistem, ki pa očitno ne deluje!!!!

se mi je že dogajalo to kar se je tokrat tebi. zato sem kupil 3 diske da so stvari ločene kolikor se sploh da. na enem imam sistem, na drugem navlako in dokumente, na tretjem pa podatke ki jih nočem izgubiti (torej arhiv)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ___ ()

solatko ::

Saj za sistem z Windowsi xp sploh ne rabi dosti večjega diska, sam sem imel 20GB za sistem (dokler nisem prešaltal na visto) in še tri od 120 - 160 (se mi upira met sam enga 500, saj ko crkne gre vse v maloro, pa tud treba je izkoristit vseh 6 priključkov za diske. Važne zadeve (kakšne 15 GB - slike, dokumente, bančno poslovanje za 4račune in podobno) imam na treh različnih lokacijah, slike pa še na gmailu, tako, da me nikoli ne skrbi, da bi kak pomemben dokument izgubil. Na začetku pa sem enkrat bančno poslovanje za tri leta reševal z databack in na srečo uspešno rešil (dobra šola).

armyman ::

Zanima me če lahko v safe mode pridem tudi s Xp home edition ali morajo biti XP proffesional.Pomojem je to isto.Ali obstaja kakšen vodič kako presneti podatke iz enega diska na drug disk,ker to delam prvič.

armyman ::

Sem probal Safe mode brez CDja in se isto ustavi tam.

armyman ::

Mi bo še kdo pomagal ali ne?

solatko ::

A ti sploh prebereš, kar ti napišemo, če ne gre v safe mode je potrebna nova instalacija windows-ov, s tem boš izgubil vse kar imaš na C particiji. Druga rešitev ti je predlagana - nakup drugega diska (lahko manjšega, ali pa si ga sposodi), ga postaviš kot sistemski (jumper na master), na disku, ki ga imaš sedaj not, daš jumper na slave. V biosu nastaviš sistemski disk (ta novi), daš gor xp-je in rešiš z onega drugega diska podatke, ki jih rabiš. Ne bi ti škodovalo nakup vsaj še enega 512 mb rama. Drugega ti kaj več ne more nihče pomagat. Lahko pa računalnik neseš h kakšnemu prijatelju, da ti zadeve poštima.

armyman ::

Zanima me še če bi šlo to moje razmišljanje.Si naložim Linuxe na drugo particijo in tako rešim podatke iz C particije na drugo.Ali bi to tudi šlo?

solatko ::

Vzemi live linux.

armyman ::

Morajo biti live linuxi ali so lahko tudi ti Pc Linux OS.

armyman ::

OK zdaj grem probavati upam da mi bo uspelo.Javim če mi bo in javim če mi ne bo.

armyman ::

Ja.Zdaj imam pa problem.Pri Linuxu PclinuxOS sem prišel do tam kjer izberem live cd.In potem se mi pokaže črn zaslon,nevem ali moram tam počakati da mi vrže katero particijo izbrat ali kaj?
Potem sem probal windows repair in me skrbi da bom izgubil mape na namizju,v katerih imam slike.

In pri repair imam še en problem.Kateri je ta v katerem ne poznam teh dosovih ukazov.
[url=http://shrani.si/?2H/ZB/2vQOdFun/dscf10...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: armyman ()

solatko ::

Če ti bo uspelo zagnat windows repair, potem ne boš izgubil nič, bo samo windows-e poštimal.

armyman ::

Ja.Zdaj imam pa problem.Pri Linuxu PclinuxOS sem prišel do tam kjer izberem live cd.In potem se mi pokaže črn zaslon,nevem ali moram tam počakati da mi vrže katero particijo izbrat ali kaj?
Potem sem probal windows repair in me skrbi da bom izgubil mape na namizju,v katerih imam slike.

In pri repair imam še en problem.Kateri je ta v katerem ne poznam teh dosovih ukazov.
[url=http://shrani.si/?2H/ZB/2vQOdFun/dscf10...


Kaj pa zdaj.

___ ::

človek povedal smo ti že kaj naredi.a se ti malo norčuješ tu ali kaj? s tem tvojim poskušanjem boš samo še drugo particijo zjebal in boš moral še tisto formatirat.daj notri še en disk ki ga na bolhi kupiš za nekaj eurov (zaradi tega neboš umrl) potem pa nalož windowse na njih in shrani stare slike


drugič se pa nauč da SLIKE NE SODIJO NA NAMIZJEEEEEEEEEEEEE. a ne delaš kopij slik če so ti tako pri srcu?

drugače pa pojdi k kakšemu računalničarju pa ga prosi da ti posod FERIX 2.1 ali kaj podobnega (ali pa download z interneta če je zadeva kje dosegljiva).....samo daš cd notri in zadeva dela, ne potrebuje inštalacije.....dela seveda le če podpira tvojo strojno opremo. meni se je zgodilo da je ta cd postal neuporaben zaradi grafične saj je bilo neko neskladje med grafo in ferixom.
potem pa lepo prekopiraš......

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ___ ()

armyman ::

Še enkrat jaz.Zdaj sem naložil na novo Windowse in uredil tako da imam zdaj dva Windowsa gor.Eden je prejšnji kateri me še kar ne spusti notri(nevem kaj bom s tem notri so še vse mape in datoteke)in imam drugega kateri deluje OK.Ali mi bodo tiste mape,ki jih imam v prvem windowsu ostale ali se zbrišejo?

bluefish ::

Odvisno od tega, ali boš particijo prvega formatiral :).

armyman ::

Ne.Particije nisem formatiral.To se pravi da je potem vse ostalo gor.8-O

___ ::

sporoči če ti bo zadeva funkcionirala.to me pa res zanima kaj se bo zgodilo.mapo windows bo povozilo....me zanima kaj bo z ostalim

imagodei ::

Heh, človek božji,

5x so ti svetovali, kaj naredit, pa še vedno po svoje delaš. Ti pa si slika.
- Hoc est qui sumus -

armyman ::

Ja res je.Zdaj imam pač sveže windowse gor.Zdaj sem že zgubil.Edino če bom katerega spoznal ko to lahko reši podatke iz diska.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8811182 (6517) solatko
»

kako naj izbrišem viruse in druge škodljive datoteke ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
372685 (2127) @nny
»

ob zagonu zahteva geslo

Oddelek: Operacijski sistemi
101395 (1196) solatko
»

Problem pri zagonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
181202 (993) jan01
»

Brisanje WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
151277 (1028) StratOS

Več podobnih tem