» »

bios flash (8800GT), nibitor, dos

bios flash (8800GT), nibitor, dos

abcdefgh ::

Zdravo!

Mam 8800GT in sem z NiBitorjem naredu nov bios. Zdej bi rad pa star BIOS iz DOSA flashu, pa nevem
al kluček ni bootable al kak :( disketnika pa nimam.

Plata je P5K Deluxe in nwm kje naj še kej nastavim da bom lahka booto kluček in potem napisu:
:\>nvflash.exe -4 -5 -6 ime_biosa.rom

V glavnem kok naj sploh pridem v DOS, da bom napisu tisto zgoraj, pa da bom sploh lahka booto iz USB
ključka NvFlash pa nov bios.

Hvala za pomoč in LP !!!

Drugače sem pa v BIOS-u od plate izklopo use diske, pa sam ključek pusto, edini device je kluček.

Uporabo sem tudi simulacijo, da zazna USB kot floppy disk, ampak nič. Kluča ne morem bootat.

Sploh pa še nisem prišu do tam da bi lahka pisu ukaze v DOS-u.

Najlepša hvala za vsakršno pomoč, čau:D

M-XXXX ::

Poskusi z old school disketo.

Vuli ::

nima disketnika. A lahko v raziskovalcu formatiraš USB ključ in pol izbereš spodaj naj ti nardi MS-dos startup disk. Tko je če imaš disketnik.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

t3hn0 ::

men s kluckom ni delal...

mogoce ce bi ga v biosu forcu da je floppy^^
^.^

Vse kar ste napisali sem že poizkusil:|. Glede disketnika...nimam(sej sem prej napisu):)

v biosu sn pa ze tut forcu da je floppy ampak nic :(

Tep t3hnO s klučkom ni šlo...in kaj si potem naredu?

Hvala, čau!

Tim Burton ::

Pa kupi en disketnik, sej ga ni treba dandanes več švercat z avstrije ^^

pm:| v compu sploh nimam IDE kabla...nwm če se bom muštral s temi predpotopnimi disketniki:)

Urc ::

Ah ide kabel lahko najdeš že na tleh danes, to je res najmanjši problem. Verjetno pa ga imaš v škatli od plate. Disketnik je tudi zelo majhen strošek, mogoče ti ga lahko kdo šenka / posodi, če si tako zelo želiš fleshat ta bios. Sicer pa ne vem kaj boš s tem pridobil...

jan01 ::

Ne rabiš nobenih disket. Enostavno s usb keyem, le da ga moraš formatirati s hp usb disk storage format tool, da je bootable....

Men se ne gre kuk pride IDE kabl pa disketnik (skor zaston), ni mi za devat tega sranja not v comp:(
Tist IDE kabl je tak grd pa še pretok lufta ovira...

Drugače pa z flashanjem biosa bom povišau voltažo z 1.05V na 1.1V - tako bom lahko navil grafo tudi 50mhz
višje kot sedaj, delovala pa bo stabilno:D

jan01 hvala za predlog bom poizkusil. lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: abcdefgh ()

jst sm drugac kr lepo s floppyjem flashu ;)

sej ce ti ni skoda dat ene 25€, si lahko kups en usb floppy like thisone, ki ga pac pospravs ko ga ne rabs...

drugac pa ja...ce se ne motm ga lahko formatiras (kljucek) kot sistemski disk tako, da nastavis pod "write caching and safe removal" na optimize for performance. verjetno je tud v tistem prejsnjem linku obrazlozeno.
^.^

mesoreznica ::

Ne rabiš nobenih disket. Enostavno s usb keyem, le da ga moraš formatirati s hp usb disk storage format tool, da je bootable....

Jop tudi meni ni zaznalo USB ključa ko sem htel winse gor instalirat, tale HP tool je rešil zadevo.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

GrimReaper ::

Če bo kdo usposobil naj da step-by-step navodila, ker se mi ne da s tem zajebavat, bi pa vsakemu koristilo 1.1V.
Lahko bi pa že počasi omogočil povečevanje voltaže na vseh karticah, kot je to pri Gigabyte, premakneš slider in imaš 1.2V:
http://gomeler.com/2008/05/26/review-gi...
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

...Lahko bi pa že počasi omogočil povečevanje voltaže na vseh karticah, kot je to pri Gigabyte, premakneš slider in imaš 1.2V...

podpis
^.^

Zdele sem pa nekaj našel, izgleda lepo napisano, bom sprobal ko bom mel čas:
http://www.overclock.net/nvidia/360028-...

Zdele sem pa nekaj našel, izgleda lepo napisano, bom sprobal ko bom mel čas:
http://www.overclock.net/nvidia/360028-...

ja, tako dela :)
sem ravno vceraj nekaj caral s tem...pri moji 8800gts se ne da povisat voltaze tako kot v tem clanku, saj ima ze sedaj izbrano zadnjo vrednost. Tako da edini voltmod ki ga lahko nardim je s spajkanjem...we'll see
^.^

Vanadium ::

@nigthhunter: zakaj pa ne cukneš freedos mislim da je bootable cd sam nevem če bo usb ključek zaznal

http://www.freedos.org/

Men že dela, 700/1000 in 1.1V sem dal v BIOS.
DOS lahko potegneš iz eMule, tako da ne rabiš disketarja.

763 namesto 737MHz, nekej je, čudežev pa itak ne gre pričakovat od OC-ja.
Bom še malo Crysis pobenchal.

Vuli ::

Najbolj se splača Vmod, pri moji 8600gts in delal noben softmod oz bios s spremenjenimi voltažami.
Tako, da mi je ostala edina možnost vmod. Za vgpu imam pencil mod, vgpu=1.7v 24/7 in ko rabim jo lahko navijem na 900Mhz, če je treba, več pa ne upam, da ne bo pokalo.
Samo rami so bolj slabe sorte (Qimonda) in delajo na max 1100Mhz.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Za 8800GT pomoje ne rabiš več kot 1.1V, ker se potem že preveč greje. S stock kulerjem pa še to ne morš dat.

Valvoline ::

Jst sem mojo x1900gt flashu v Xp okolju z programom atiwinflash.
Sm pa tut flashal Leadtekovo 7900gt na gtx. Takrat sem bios predelal z nibitor,flashal spet v Xp okolju z programom Winfox. Zdej pa ne vem al je ta samo za leadtekove grafe. Drugače je zakon in bolj preprosto ne more biti. Takrat sm standardnega biosa 7900gt predelal da v 3d mode povečal napetost gpu-ja iz 1.2 na 1.4v. Lahka bi na več tudi ampak sm prebral na netu da potem rabiš aftermarket hlajenje gor. Pred modom se je grafa navijala na max 550mhz ,potem na 700mhz in celo več?? Problem je bil da sm mogu še ventilator nastavit da se hirjeje suče ker se je grafa iz prejšnih 65 celziev v loadu prišla na 85 celziev. Delala je stabilo ampak preveč vroče za moj komp. Ko pa sem nastavu ventilator v 3d mode na 100% je vse bilo ok on temeratura takoj šla nazaj na 70 stopinj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako oz. s katerim programom nadgraditi BIOS? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
888065 (7523) mtosev
»

kako odklenem USB ključ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
197351 (6432) WamPIRe-
»

Kako kopirati datoteke na usb

Oddelek: Pomoč in nasveti
132131 (1948) mtosev
»

Formatiranje usb ključa