» »

Vse o Xbox 360

Vse o Xbox 360

««
17 / 39
»»

najkec ::

Lepo bi bilo ce bi se Xbox naredu zastonj internet (kot na primer na racunalniku) kot ga ima ps3 (popravte me ce se motim). To + zastonj online igranje pa bi blo se bolse kokr je.

Lp, Leon

destroyer2k ::

najkec

Bolše bi blo, ampak dokler MS ne dobi konkurence v xbox live nima razloga za free.

DeniisD ::

Zdravo!

Sem nov lastnik xbox 360 in mam problem se prijavit na xbox live. Kaj mi lahko kdo pomaga po korakih, da mi bo lazje, ker sem ze nekaj probaval pa ne gre! Ne vem, ce je pomembno ampak ko sem nekaj gledo po netu, sem se preko PCja prijavo na xbox.com, preden sem sploh probal preko konzole. Kaj je to problem oziroma napaka?

LP!

Valvoline ::

Internetni brskalnik že ima ps3 network, škoda da ga xbox še nima razen če bo kaj microsoft kaj nardil v tej smeri. Sicer pa je pri meni kozole skoraj nadomestile pc, recimo poste na slotech lahko pišem tudi na ps3 le tipkovnico rabim kr gre z gamepadom mal počasi,edino pc je koristen za download iger in igranje starejših iger pa peko iger. Aja fajn bi blo če bi se dalo windowse xp gor posnet podobno kot ima ps3 linuxe gor a se razvija kaj v tej smeri ?

Pametno. Če bi x360 imel ala XP internet brskalnik (free seveda) in podpore za miško in tipkovnico ga grem še jutri kupit :)

libreus ::

kaj se splača najbolj arcade ali premium ?'

Hvala.

lynn_beat

Po mojem mnenju premium, ker si lahko igro gor nasnameš na disk (tisto katero igraš največkrat) in ni ti treba poslušati dvd pogona. Pa še demo igre lahko sprobaš.

to je dejansko edina prednost?
ali..

laught ::

niti ne npr ko igro shraniš je včasih fajn ,met disk ,ker eni savegame zasedejo tud po 30 MB,pa tut na net nemorš it brez diska baje..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: laught ()

Vidim da pogovor teče, ampak na žalost si noben ni vzel časa za moj odg. A bi mi lahko nekdo pomagal?:)

Pretty pretty please?:)

Lp!

Xbox 360 @ Wikipedia

sej arcade ima 256Mb prostora.. a to ni dovolj?'

XsenO ::

Za 10% do 30% pohitritve nalagalnih časov je disk imho obvezna izbira. Pa nikoli ne veš kdaj ti bo prišel prav če boš dljav kakšen dodatek za kakšen špil ali pa kakšen arkade.
1 + 1 = 1

DeniisD

Ce bi vedu kaj je narobe bi ti pomagu ampak nevem ;)
Sej ce nebos zvedu dons bos pa sigurno izvedel jutri popoldne.Kerga X360 pa imas ? Prasam iz radovednosti.

Lp, Leon

najkec

Arcade mam in lahko povem da sem zadovoljen, ta teden bom dobil se 20gb disk za 45€, tak da bomo vidli pol kak bo!

Aha, Super!

In na kaj mas prklucen ? HDTV,TV,rac. ?

Lp, Leon

lynn_beat

Imajo ja ampak nove verzije in trenutno sam US verzije ntsc. Tako da v evropi še nimamo te verzije.

Mam priključen na lcd, ampak si še morem kupit hdmi kabel, ker ga nisem dobo zraven. Ampak ze tak morem pohvalit grafiko oz. sliko, sem spilal resident evil 5 demo in sem bil ful zadovoljen.

Berserker ::

No sej če je pc LIVE zastojn ratal potem bo čez nekaj časa vrjetno ob novem xboxu tudi ta zastojn, sicer pa za gta 4 pride poseben dodatek za xbox pa bo res potrebno imet disk da si ga boš gor posnel, recimo za fallout 3 pridejo do marca trije dodatki in te bo vrjetno treba na disk presnet, isto ma ps3 igre sranjuješ na disk oz. druge funkcije ni in tisti instali ti na disku odvzamejo 5 gb.

in kako torej naredim, da mi dela zvok na zočnikih od računalnika, če je slika/video na lcd monitorju?
a se to sploh da' ?

hvala..

+

To tudi mene zanima kak bi svoje bodoče vufere namotiral na xbox in ps3, kr v opisu le teh je kazalo da jih gre vključit na obe konzoli.

tr33k

Močno dvomim da bo free, ker na konzoli se to zelo prodaja na pc-ju smo pa protestiral in smo dobili zato free (skoraj nobeden ni kupil gold account).

shark_nm ::

Kakor sem zasledu, nekateri špili tut štekajo če jih ne posnemeš na xbox. Za kar je 256 mb premalo. Če se motim me popravite

lp

Mavrik ::

256 MB je premalo za karkoli uporabnega delati. Ne kupovat Xboxa brez diska no.
The truth is rarely pure and never simple.

Sem uspel poštimat live povezavo. Potrebno je blo samo logicno razmisljanje. Ce kdo kaj potrebuje ali se bo mel probleme naj samo napise.

Lahko pa komentiram glede 256mb kartice, tak kot je mavrik povedal, ne splaca se kupovat brez diska saj ti live povezava ne koristi nic. Jaz sem izbral arcade, ker sem ga dobil po zelo zelo ugodni ceni in ker upam da bom tud dobil disk(20gb) v roku tega tedna po ugodni ceni.

LP!

Pa tudi te spominske so fejst drage ok. 40 € .

lowac ::

Jst mam Arcade (septembersko 2008 in flashano) in če študiram za naprej bi blo fajn da bi kupu verzijo z diskom, pa dal malo več denarja.
Saj nikol neveš kdaj boš nucal kakšne dodatke za špile...
Imam pa 256MB kartico in igram recimo ene 8 iger zaenkrat pa pri vseh imam SAVE GAME in imam trenutno prostora še okrog 180MB. Je pa tud res da imam pri kakšni igri (FPS) tudi več save game-ov in zavzame malo več ampak jih lahko kamot izbrišeš...

ampak zvok?
bom citiral samega sebe :))

in kako torej naredim, da mi dela zvok na zočnikih od računalnika, če je slika/video na lcd monitorju?
a se to sploh da' ?

hvala..

+

lynn beat seveda se da...
Rabiš razdelilec:

Priklopiš v comp ali na zvočnike če imaš možnost in to je to...
Če hočeš met pa zvok, ko boš uporabljal računalnik in takrat ko boš uporabljal X360 brez premikanja kablov itd. potem pa kupiš še tegale in v štekaš v računalnik:

Zadeva deluje in te pride cca. 5€ še tolk ne.. dobiš pa v vsakem bigbangu...

Okej, okej, da ne bi tega poslušal.

Takole je: konzola je vedno sposobna prikazovati HD sliko, ne glede na to, če imaš HDMI priklop ali ne. Če boš s HDMI to DVI konverterjem priklopo konzolo na monitor boš ostal brez zvoka (razen če dokupiš en kabel, ki ti bo omogočo še izhod za zvok ločeno). Tako da je za tak primer veliko primernejši originalni Xbox 360 VGA kabel, ki se priklopi na konzolin A/V vhod (NE NA HDMI kot je napačno pokazal lowac) in ima dodatne izhode za zvok.

V glavnem, če imaš HDMI vhod na monitorju (in v monitorju tudi zvočnike ali dodaten izhod za zvok), potem uporabi HDMI kabel. Če nimaš, potem uporabi originalni VGA kabel.

Hm Mavrik a ti si pa pokazal edino pravilno?
Jst sem pokazal pač na način, da bi lahko uporabil HDMI/DVI kabel za priklop in s tem pridobil zelo boljšo sliko kot z navadnim video kablom.
Zvok sem pa mislil, da ve da ga nebo imel če bo samo ta kabel priklopil... Zato pa lahko uporabi originalni kabel od konzole ter ga uporabi samo za zvok in ne za sliko s pomočjo tega razdelilca:

Če pa ima navaden VGA vhod na monitorju in ne DVI potem pa mora uporabit ta kabel:
in isti razdelilec (zgoraj).

Zj pa ti meni povej kaj je tu narobe?

Pa še nekaj, rekel si da je VSAKA konzola sposobna prikazovati HD sliko?
Torej si rekel, da so tiste malo starejše konzole (x360), ki še nimajo HDMI izhoda sposobna prikazovati
sliko ločljivosti 720p ali 1080p? Zj pa res več nevem.

Vglavnem jst mam takole:
-1m HDMI/HDMI kabel:

-LCD Phillips 32" z 2x HDMI vhodom
-Zvok pa na 5.1 sistemskih zvočnikih Genius za pičlih 125€ iz češnjevega lesa, preko 5.1 razdelilnih kablov
vključenih v LCD in Woofer.

in zadeva lomi, da bolj nemore! :D oz. lahko bi bolj ampak za takšen denar je vrh glave dost.

LuGi ::

In ti mislis da je konzola sposobna uporabiti oba izhoda od enkrat(mogoce je..ampak beri dalje =) ) ? Za sliko bo uporabil HDMI - DVI kabel za zvok pa original kabel ki ga pristekal v port in ga uporabljal samo za zvok? Potrata? :|

To kar je mavrik pokazal je veliko boljša izbira..

Btw HD boš dosegel tudi prek VGA in komponentnega kabla ;)

Aja to pa nism vedel :)
potem pa ok :)

Folk to ga bo sekal !! Resident Evil 5 (HD gameplays):
http://www.gametrailers.com/player/4342...
http://www.gametrailers.com/player/4342...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lowac ()

Jap, škoda da bigbengu ne prodajajo xboxa kr lep promet bi imeli, sploh pa zakaj pri nas ni xboxa uradno? Slučajno ni kaj po naših standatrih kot jje iphone 3g, al smo premajhen trg ali pa preveč piratiziramo. Fen orginalov so sam povečini tisti ko nimajo kam dat denarja pol se pa bunijo zakaj še mi ne kupujemo, skratka grize jih da mi igramo zastoj oni pa morajo plačat. Sej sam imam nekaj orginalov npr. halo 3, gow 1,2 ; graw 1,2 ; just cause, cod 3 pa nič druga.

tr33k, dobiš ga v harvey normanu..

LuGi ::

Saj smo dobili uradnega dobavitelja..saj ga dobis ze v vseh znanih trgovinah..comshop, enaa, mimovrste.. kaj bi se rad..bigbang je pac sony fan :P

T_F_7 ::

BigBang je itak drag, čeprav bi bila cena za 360ko ista kot drugje...
Pri spremembi podpisa lahko traja nekaj časa, da le-ta postane vidna.

Neki me zanima:

Kje se da po ugodni ceni dobiti žični oz. brezžični gamepad?

Kateri konkurenčni (ne MS) gamepadi za X360 so dobri in kje se jih da dobiti?

Jaa za xbox imaš samo en in edin gamepad, saj ta je tudi najboljši kar jih jaz poznam. Drugih se mi zdi da ne gre gor priključit in so tudi čist odveč.

Jst sem pokazal pač na način, da bi lahko uporabil HDMI/DVI kabel za priklop in s tem pridobil zelo boljšo sliko kot z navadnim video kablom.
Zvok sem pa mislil, da ve da ga nebo imel če bo samo ta kabel priklopil... Zato pa lahko uporabi originalni kabel od konzole ter ga uporabi samo za zvok in ne za sliko s pomočjo tega razdelilca:

Kot sem že enkrat napisal: če uporabiš HDMI/DVI kabel zgubiš zvok, saj se zvok prenaša čez HDMI, monitor pa potem to zavrže. Če boš potem zraven še štekal navaden A/V kabel, bo konzola HDMI izhod odklopila in bo začela pošiljat sliko po tistem kablu. Poseben priključek, ki je namenjeni prenašanju zvoka ločeno od HDMIja je priložen samo pri Elite modelih, ločeno pa stane se mi zdi tam okoli 30-40€. Tako je tvoja razlaga kar se tiče HDMIja napačna.

Pa prosim da nehate s piratstvom in shekanimi konzolami. Tega se tu ne bo toleriralo.

Jaa za xbox imaš samo en in edin gamepad, saj ta je tudi najboljši kar jih jaz poznam. Drugih se mi zdi da ne gre gor priključit in so tudi čist odveč.

tej so baje boljši po nekaterih karakteristikah:
http://www.madcatz.com/Default.asp?Page...

Again:
Neki me zanima:

Kje se da po ugodni ceni dobiti žični oz. brezžični gamepad?

Kateri konkurenčni (ne MS) gamepadi za X360 so dobri in kje se jih da dobiti?

Drugače v celju Planet tus prodajajo xbox-e (Jan trade ali nekaj takega se reče računalniški trgovini).

Ni jan trade ampak Janustrade. http://www.planet-tus.com/slo/planeti_t...
Na internetni strani nic ne najdem o xboxu.

Lp, Leon

Mislim da veste ampak vseeno:
Műller oddelek multimedija, mediamarkt v Avstriji, pa mislim, da tudi v Metro-ju vendar le z kartico podjetja..

najkec

V petek sem bil tam in sem videl, lahko pa napišem cene kolikor se spominjam, arcade 179€, elite 300€, live gold 21€ (3 mesece), live gold 61€ (13 mesecov) in nekaj iger gow2 in viva pinata truble in paradise se edino spominjam da so imeli (ni bilo ih veliko okoli 5 igr).

TF7 če ima gamepad špicast konec še ne pomeni da je boljši to je pač nek zmazek da bi nekdo s tem zaslužo. Ponavljam da je orginalni pilot čist dober.

tr33k se podpišem :D
Mislim zakaj bi eni sploh kompliciral.. to je glih tako kot da bi js ko imam laptopa si kupil zraven wireless tipkovnico ker mi ta na laptopu ni všeč (vendar tudi takšni obstajajo)... :D

brecoboy ::

a kdo ve kaksne locljivosti so podprte pri povezavi z vga kablom?
trenutno mam pravkar nabavljen xbox prkljucen preko hdmi-dvi kabla na 22' lcd, pri locljivosti 1680x1050 (seveda tle ni zvoka). je ta locljivost mozna tudi v povezavi z vga kablom?

Podprte so tam od 640x480, preko 1280x720, 1280x1024, 1366xnekaj, 1680x1050, 1920x1200...

thanks.
samo tale microsoft je pa tudi... lahko bi nardili en navaden audio izhod za zvocnike na xboxu, tko ku majo navadni pcji...

Praktično vsi kabli majo 2xRCA, ki se da trivialno skonvertat v priklop, kamor se da priklopit navadne računalniške zvočnike. Nekateri zvočniki imajo ustrezen konverter kar poleg.

to ze, ampak so vsi neki posebni microsoftovi, in pole nabijajo ceno gor. hdmi kabel za 50 €, npr. pa se smesno je, da ne mores met hkrati prikljucenega hdmi in av kabla, ker je av 'predebel'.

HDMI kabel pejt kupit v bigbang al pa v comtrona, če si pa v Ljubljani pa v Techtrade v Trzin...
Js sm dal za 1m hdmi/hdmi 12€ v BigBangu in zadeva deluje ko šus.
««
17 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[XBOX 360] Nasveti (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Konzole
988213014 (90187) radovednik
»

[Xbox 360] Nasveti za nakup (strani: 1 2 )

6111069 (8433) GLAVNI
»

XboX 360 Premium ali XboxX 360 Elite? (strani: 1 2 )

628772 (7252) Dr_Andy
»

Xbox 360 premium nasveti (strani: 1 2 )

778188 (5890) brecoboy
»

Nakup Xboxa 360

323218 (2193) fosil

Več podobnih tem