Forum » Strojna oprema » Izklop zunanjega diska
Izklop zunanjega diska
kosobrin ::
Pozdravljeni!
Imam zunanji disk wd 500GB, ki je priključen na računalnik preko usb porta. Namen ga imam uporbljati smo občasno, za arhiviranje.
Ker imam računalnik veliko prižgan, me moti, da je ob tem tudi zunanji disk vklopljen. Ali obstaja kakšen način, da nekje izklopim disk in ga vklopim le takrat ko ga potrebujem? Imam win xp in sem razmišljal, da bi ga kar v upravitelju naprav onemogočil, kadar ga ne potrebujem!?
Ali obstaja še kakšna drug možnost?
Ob nakupu diska nisem dobil nobenega sw., niti ni na disku nobenih stikal v smislu vklop izklop.
Motik me tudi to, da ob izklopu računalnika na disku še vedno sveti lučka.
Ima kdo kakšno idejo ??
Hvala in lp!
Imam zunanji disk wd 500GB, ki je priključen na računalnik preko usb porta. Namen ga imam uporbljati smo občasno, za arhiviranje.
Ker imam računalnik veliko prižgan, me moti, da je ob tem tudi zunanji disk vklopljen. Ali obstaja kakšen način, da nekje izklopim disk in ga vklopim le takrat ko ga potrebujem? Imam win xp in sem razmišljal, da bi ga kar v upravitelju naprav onemogočil, kadar ga ne potrebujem!?
Ali obstaja še kakšna drug možnost?
Ob nakupu diska nisem dobil nobenega sw., niti ni na disku nobenih stikal v smislu vklop izklop.
Motik me tudi to, da ob izklopu računalnika na disku še vedno sveti lučka.
Ima kdo kakšno idejo ??
Hvala in lp!
- spremenil: kosobrin ()
m4d_m4n ::
Poglej na WD uradni strani link. Drugače pa probaj Spindown or Stop Utility. Lahko tut registriraš produkt pa imaš dostop za vs software za določen model.
Drugač je pa čudn da nimaš SWja js sm gor na disku dubu use.
Drugač je pa čudn da nimaš SWja js sm gor na disku dubu use.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m4d_m4n ()
Saintek ::
Sam imam my book WD 500GB zunanji disk, ki ima spredaj osvetljen rumen krog, ko je vklopljen. V tistem rumen krogu se nahaja stikalo, s katarim disk vklopim in izklopim (lučka ugasne) po potrebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saintek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kar naekrat mi ne zazna zunanjega diska. Disk kaže vse znake "življenja"Oddelek: Pomoč in nasveti | 6948 (6457) | solatko |
» | Zunanji trdi disk ni prepoznanOddelek: Pomoč in nasveti | 3329 (3140) | yoco |
» | Problem z zunanjimi diskiOddelek: Pomoč in nasveti | 1448 (1189) | Matjaz106 |
» | Windows se ne zažene zaradi zunanjega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3262 (2642) | ManDriver |
» | Zunanji Disk Se Ne OdzivaOddelek: Strojna oprema | 7591 (6425) | Lyon |