» »

Odpovedal računalnik, pomoč

Odpovedal računalnik, pomoč

Galaxy ::

Pozdravljeni!

Meni je moj gaming pc čisto odpovedal. In sicer se vista ultimate ne zažene več, v nobenem načinu! (safe, last known, itd. ) poskušal sem čisto vse - odstraniti vse usb, odstraniti pci kartice itd.. Poskušal sem vista recovery, vendar ko pride do 'windows is loading files' gre do konca, nato pa črn zaslon. Poskušal sem ponastavit cmos, ne gre ne gre.

Na računalniku imam prb. 50gb osebnih datotek, ki jih potrebujem (slike, glasba), sedaj pa ne vem kaj naj naredim, saj ne morem niti ponovno inšalirat, ker je črn zaslon. Ni se prikazalo nobeno opozorilo, nič. Vendarle se je to zgodilo, ko sem ga odklopil in ga odnesel v dnevno sobo ter mu priklopil vga v vga pri lg scarlet 37". V začetku je bilo normalno, ni pa prišlo do tistega 'bara' ko se premika, ki pokazuje da se vista nalaga. Res bi prosil za kakršnokoli pomoč, saj postajam čisto obupan. Nisem inštaliral čisto ničesa, nisem prikolpil čisto novega. Pišem iz laptopa..

P5kc, e6600, geil 2gb 667, wd250gb, extelstorage 80gb, tagan2force 550w, sapphire 2900xt 1gb, 2x dvd-rw

Lp!

Lery ::

Pomoje je najbolj, da vzemes ven disk in gres do ksnega prijatelja ter priklopis na njegovo masino in skopiras podatke. Nato pa vse zbrises in na novo instaliras visto.

Lp

blackbfm ::

Če podatkov nimaš na sistemski particiji lahko na novo naložiš sistem in ne boš nič zgubu.

Če nimaš razdeljeno na particije bi bilo mogoče pametno da zdaj to urediš. Vsaj 50 gb pusti za Visto, tisto kar ti ostane imaš pa za vse ostalo, potem pa ne bo problema če se ti še kdaj sesuje.

Daliborg ::

hmm....cist tko glupo vprasanje pa vseen...aj mozn da se ti kaj pregreva? Ker ce disk ne spusca cudnih zvokov raj prever ce nimas kksno graficno polno prahu, al pa kej..
V drugem odstavku te pa razumem kot da se kista ne prizge vec?...oz. slisis delovanje ventov in diska a ni slike je tako?

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

blackbfm ::

Kolikor jaz razumem pride do nalaganja Windows, potem se pa ustavi. Meni se je to zgodilo na XP. Kar tako brez razloga. Samo nevem če je bil lih črn ekran pomoje je kej napisal da manka. Sm formatiru potem je pa delal.

solatko ::

Če ne znaš iskati napake na računalniku, prepusti to nekomu, ki to zna in ti bo hitro poštimal. Podatke dobit ni noben problem, nobena kunšt pa ni tudi vse sesut, do nerešljivosti. Če pa nimaš tako važnih podatkov gor, maš pa na tem forumu vsaj 100 dobrih odgovorov na tvoje probleme, pa se lahko mal pozabavaš. Če podatke rabiš POKLIČI STROKOVNJAKA, ki to zna nardit, lahko je kak kolega, ki je to že par krat delal, da se ne bo pri tebi učil.

Galaxy ::

To je res nekaj neverjetnega. In sicer sem šel do serviserja in me je kasneje poklical, rekel 'vse deluje normalno'. Seveda sem bil v šoku, kako mu je to uspelo in mi je rekel, da ni naredil ničesar, saj je vse bilo OK. Še večji šok.

Poskusil sem zagnati doma. Pride v Visto vendar na čudni resolciji?! mislim da 1024x768, čeprav je moj monitor 1680x1050. Nalaga nalaga, nato pa zamrzne brez opozorila. Nič blu screen, nič. Ugasnem prisilno, izvlečem ven napajalni kabl.. vklopim... nula koma jozef!! NIČESAR več ni, niti prikaznega začetnega logoja.

Zato mislim, da je šla grafa, ali pa PCI-E na nadzorni plošči? Nevem, hvala bogu imam 2 PCI-E, zato bom poskusil zjutraj na drugem.

Da še opišem situacijo.. v računalnik imam speljane 3 kable. Napajalni, wireless USB za miško in tipkovnico ter DVI. Nevem če je kaj kriv Wireless.. mislim, da ni, vendar bom probal samo z analogno tipkovnco. Če ima kdo kakršn koli še nasvet.. naj izpljune. Za znoret, ni kaj. Sem se že veselil, kako bom gledal Full HD filme na mojem Scarlet vendar nič. Zaj sem v riti.

Galaxy ::

Da še na drugi del odgovorim. Mislim, da se mi nič ne pregreva, saj sem ponastavil CMOS in s tem zbrisal navijanje. Bom pa preveril še grafično, ki mislim, da je krivec za vse to. Seveda ko sem vklopil računalnik se vse zažene, vsi ventilatorji (sedaj nisem čisto prepričan glede grafe, bom preveril zjutraj).

Zamenjal bom napajalni kabel. Tudi DVI-VGA bom uporabil in probal na Scarlet. Aham glede formatiranja..

nimam šans, saj sem probal re-formatirat, in kot sem že napisal, sem prišel do 'boot from cd or dvd', nato pa se nalaga, nalaga... in črn zaslon.

solatko ::

Imaš DVD-RW IDE ali SATA in kako je z nastavitvami v bios-u. Kaj ti naredi, če zalaufaš mašino brez optičnih diskov. Preveri gonilnike grafične kartice. Poizkusi z drugim DVD-RW (zamenjaj v biosu first boot device).

Galaxy ::

Bom vse skupaj odstranil do minimuma. Gonilnike bom odstranil takoj, ko mi uspe v visto. Vprašanje... je možno, da je t kriv virus?

Galaxy ::

Ah.. odstranil sem čisto vse nepotrebno.. še vedno mi ne gre bootat v Visto. Safe mode ne gre, last know good ne gre (oz se sam restarta), start normally ne gre. Weee. pa to ni res.

WyattEarp ::

probi downclockat cpu. men je enkrat podobno delalo - da ni delalo kot teb, pol sem pa downclockal cpu je pa delalo in še vedno dela (to je bil starejši kompjutr (2600Mhz se mi zdi), in so rekl mi da je možnost da se kej na CPU-ju skurilo, samo ne cel cpu, neki da se je in ni več laufal na defolt frekvenci, pa sem menal in plato in vse, ni šlo, dokler ga nisem dal na manj, pomoje se je pregrel in je kej crknlo na cpu-ju in pol ni delal več na 100%. no, tako je blu pr men, mogoče kej podobnega pr teb.
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

opeter ::

Zamenjal bom napajalni kabel. Tudi DVI-VGA bom uporabil in probal na Scarlet. Aham glede formatiranja..


Kaj je to Scarlet? Iz filma "Gone with the Wind"?

Po mojem imaš enostavno preveč navito mašino. In to je v osnovi tvoj problem.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Galaxy ::

Navito mašino.. heh.. če smatraš da sem si navil E6600 iz 2.4 na 3.0 GHz, pol nevem, kaj naj rečem. Skušal sem dati FSB iz 266 na najmanjše možnih 200. In ne gre, nikakor. Ne zažene mi niti inštalacijskega programa Windows. Sedaj postajam že obupan...

solatko ::

Nesi mašino še enkrat na servis (je sigurno še v garanciji) in naj ti pokaže kako mašina dela brez problemov, če tebi doma nič ne laufa (so tud na servisih različni tički). V pričo tebe naj računalnik zalaufa, preizkusi oba DVD-RW-ja, nastavi grafiko na tvojo resolucijo in če bo vse delal, je nekaj narobe s tvojo periferijo - monitor, miška,tipkovnica.

Galaxy ::

Hm. Ja garancije več ni oz. so komponente po komponento. Bom pa ja zahteval, da mi pokaže. Ker res doma je ko en drek. Zdaj glih probavlem inšalirat XP in se mi ustavi tam, ko prtisneš ENTER, da bi inštaliro in že 2x po pol ure pravi 'please wait'. En DVD-RW je na SATA, drugi na IDE, še en disk na SATA, drugi na IDE. Do sedaj delovalo vse normalno.

Edino kar bom zdaj še probal je, prestavit grafo na drugo mesto. Pa so zanimive stvari, tile računalniki. Kar naenkrat neha delat. Grrrr.

solatko ::

Kako imaš postavljene diske? Kdo ti je sestavljal računalnik. Diske postavi tako:
IDE HDD - primary master
IDE DVD-RW - primary slave - jumper postavi na sl

SATA HDD - SATA 0
SATA DVD-RW - SATA 1

V biosu nastavi first boot - IDE ali SATA HDD - pač tistega na katerem imš OS
second boot - IDE DVD-RW - pri nekaterih platah je problem instaliranje programov s SATA DVD-ja, če imaš tudi IDE.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Galaxy ::

kako to misliš?

Voip ::

Scarlet = TV

mesoreznica ::

A si iz Lj? Naslednji teden bom verjetno imel nekaj časa in lahko prineseš kišto do mene pa bova pogledala.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Galaxy ::

Hvala za pomoč, ampak sem iz Ptuja. Tako da ne bom mogel. Res hvala za poudbo.

No, kišto sem odnesel zopet na servis.. seveda je bil drugi človek, sem zahteval naj mi zažene, pa ni šlo. Uporabil je neki BootCD z orodji gor, pokazalo je da je disk neke okvarjen. Bo mi ponovno namestil Windowse, kasneje pa bom videl več.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514058 (3224) MasterKiD
»

PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDE

Oddelek: Strojna oprema
161530 (1128) solatko
»

Acer TravelMate 5320 - problem pri nalaganju windowsov

Oddelek: Operacijski sistemi
13882 (838) neznanovski
»

PROBLEM z matično: ASUS P5KC (mislim da ide-pata konektorji ne delajo)

Oddelek: Strojna oprema
102543 (1118) s1m0n
»

Kakšno računalniško konfiguracijo imate? (nasplošno vaš hardware) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
937349 (5797) ialexxb

Več podobnih tem