Forum » Strojna oprema » AGP 8x grafična v AGP 4x matični ne deluje najbolje
AGP 8x grafična v AGP 4x matični ne deluje najbolje
R33D3M33R ::
Že dlje časa imam Geforce Ti4280 (AGP 8x 128MB) na matični KuDoZ 7E/333A. Čeprav naj bi veljala združljivost 8x grafičnih s starimi 4x sloti, zadeva ne deluje najbolje. Simptomi so naslednji:
- ko dam soft reboot, se računalnik ne reboota nikoli, vedno je potreben hard reset, takrat zadeva deluje
- zadeva je alergična na določene druge kartice, ki jih dodam v računalnik. Tako sem imel težave pri dodajanju TV kartice - enostavno je ni prepoznalo
- v računalniku imam PCI USB 2.0 kartico. Medtem ko USB ključek in zvočna na tem priklopu delata brezhibno, pa USB disk ne. Pogosto ga ne prepozna, če ga pa že pa včasih slabo prekopira podatke
Smešno je, da se kartica obnese brezhibno v igrah. Kaj bi bilo pametno napraviti?
Hvala za ideje!
- ko dam soft reboot, se računalnik ne reboota nikoli, vedno je potreben hard reset, takrat zadeva deluje
- zadeva je alergična na določene druge kartice, ki jih dodam v računalnik. Tako sem imel težave pri dodajanju TV kartice - enostavno je ni prepoznalo
- v računalniku imam PCI USB 2.0 kartico. Medtem ko USB ključek in zvočna na tem priklopu delata brezhibno, pa USB disk ne. Pogosto ga ne prepozna, če ga pa že pa včasih slabo prekopira podatke
Smešno je, da se kartica obnese brezhibno v igrah. Kaj bi bilo pametno napraviti?
Hvala za ideje!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Urc ::
Menjat plato za eno bol spodobno, npr. z nforce chipsetom. Čekirej vsake tolk bolho pa to, saj se še dobijo. Možnost je tudi, da menjaš grafično za eno z AGP 4x. Aja, poskusi updejtat BIOS, če še nisi.
Ne zdi se mi vredno vlagati več denarja v ta star računalnik. Stare komponente znajo biti drage kot žafran. BIOS sem že nameraval posodobiti, vendar mi pod datumom kaže 04/17/2003 tako da to odpade :/
Naj povem še, da mi Radeon 9500 128MB deluje na tej plošči brez težav.
Naj povem še, da mi Radeon 9500 128MB deluje na tej plošči brez težav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R33D3M33R ()
Za ta del sem ugotovil, da je kriv operacijski sistem in ne grafična.
g. Oden ::
In tud za vse ostalo ni kriva grafična. Še posebej pa ne to, da deluje v AGP 8x načinu. Edino kar ti lahko svetujem je, da kupi nekaj bolj sodobnega, ker očitno matična plošča ne podpira novjših PCI komponent ala USB card. Pa še nekaj, a ni R9500 boljši in sodobnejši od Ti4000.
Ja, najverjetneje imaš prav. Hecno, ampak pričenjam opažati, da resnično ni kriva naveza grafična - matična, ampak sistem (Kubuntu) sam, kakorkoli čudno se že sliši. Namreč danes sem s to kartico in live CDjem Xubuntuja pognal računalnik in rebootal - zadeva se je rebootala brezhibno.
Najbolje, da naredim reinstall sistema (z xserverjem imam že kar nekaj časa težave) pa bom potem videl.
Glede R9500, ta je morda boljši na windows sistemu, na Linux sistemu pa je neprimerno slabši, saj so Ati gonilniki za Linux "en velik kup dreka" (se opravičujem izražanju, ampak resnica je taka). Tako Ti4200 lepše poganja tudi recimo source verzijo Half-Life 1, medtem ko se na Radeonu ekranu popolnoma vtrga (in ne, zadeva se ne popravi niti ko grem iz igre)
Najbolje, da naredim reinstall sistema (z xserverjem imam že kar nekaj časa težave) pa bom potem videl.
Glede R9500, ta je morda boljši na windows sistemu, na Linux sistemu pa je neprimerno slabši, saj so Ati gonilniki za Linux "en velik kup dreka" (se opravičujem izražanju, ampak resnica je taka). Tako Ti4200 lepše poganja tudi recimo source verzijo Half-Life 1, medtem ko se na Radeonu ekranu popolnoma vtrga (in ne, zadeva se ne popravi niti ko grem iz igre)
karafeka ::
Jaz imam abit bx6 2.0(enih 10 let stara plata), ki podpira samo 1-2x agp hitrost, pa imam gor že kar nekaj časa FX5900, pa mi dela brez problema.
Se strinjam, na linuxu so atijevi golniki bolj bogi, oz. je potrebno veliko časa, da popraviš zadeve. Pri nvidi mi vse dela iz prve.
Se strinjam, na linuxu so atijevi golniki bolj bogi, oz. je potrebno veliko časa, da popraviš zadeve. Pri nvidi mi vse dela iz prve.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica - AGP ! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13238 (11610) | ThomasSGS |
» | grafična kartica AGP 8XOddelek: Kaj kupiti | 2177 (2025) | mtosev |
» | Matična plošča in usb 2.0?Oddelek: Strojna oprema | 2414 (1880) | itsmeanthony |
» | Windowsi ne prepoznajo flashaOddelek: Pomoč in nasveti | 1104 (959) | solatko |
» | Nova anketa: AGP, PCI, PCI Express, PCI-X? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 7792 (6609) | kixs |