Forum » Pomoč in nasveti » Zunanji trdi disk ni prepoznan
Zunanji trdi disk ni prepoznan
S11m0niC ::
Danes so mi dostavili novi računalnik. Vse dela kot normalno, razen tega da mi noče prepoznat trdega diska. Trdi disk je WD MyBook 500GB zunanji. Na upravitelju naprav je sicer gor in piše da dela pravilno, ni ga pa pod Moj Računalnik in ne morem ga odpreti na noben znan način. Na starem računalniku je še danes zjutraj delal normalno.
Tukaj so specifikacije sistema:
-Intel core i5 2500k
-MSI GeForce GTX560 Ti TwinFrozrII
-ASRock Z68 Extreme3 Gen3
-Corsair Gaming Series GS600
-Corsair Vengeance LP 8GB
-Corsair Force Series 3 F120
-Antec DF30
Tukaj so specifikacije sistema:
-Intel core i5 2500k
-MSI GeForce GTX560 Ti TwinFrozrII
-ASRock Z68 Extreme3 Gen3
-Corsair Gaming Series GS600
-Corsair Vengeance LP 8GB
-Corsair Force Series 3 F120
-Antec DF30
LP S11m0niC.
king67 ::
...start>desni klik na računalnik>upravljaj>dvojni klik na shramba>dvojni klik na upravljanje diskov>desni klik na tvoj zunanji disk (ki je najbrž brez črke pogona)>spremeni črko pogona in poti>dodaj>izberi prosto črko pogona>potrdi in to bi bilo to. Pogost pojav pri Win7.
lp,
king67
lp,
king67
Zgodovina sprememb…
- spremenil: king67 ()
S11m0niC ::
Ups, problem rešen. Disk sem kompletno uninštaliral pa znova povezal pa ga je zaznalo in dela vse normalno.
LP S11m0niC.
JANC66 ::
Težave imam z zunanjim diskom WD Passport USB 3.0. Problem je v tem, da mi ga ne zazna na USB portu 3.0, medtem ko na USB 2.0 dela normalno in brez problema. Občasno ga sicer na 3.0 detektira, a zazanava po 3 sec izgine. Disc se sicer vrti. Ostale naprave mo na tem portu delajo. Zanimivo je tudi da me sam računalnik ob tem, ko disk priklopim na 2.0 opozori, da bo deloval bolje, če ga bom priklopil na Super speed USB 3.0 port. Vsak nasvet je dobrodošel:)
lp, J
lp, J
SLO_Matej ::
Si poskusil posodobiti firmware na disku? Odpri WD SmartWare in preveri za posodobitve.
radecan ::
naloži si driverje za matično, pač za 3.0, sem imel problem da 3.0 sploh niso delali, po instalaciji driverjev pa tipi-topi :)
|Gigabyte p67a-d3-b3|Intel i5 2400|Sapphire radeon 6770 1gb vapor-x|
4gb dd3 a-data+4gb corsair 1600mhz ram|LC power Silent Giant v2.3 600w
|Ikonik Transform a10 ohišje|LG L1919S 19` Screen|Samsung 830 64gb
4gb dd3 a-data+4gb corsair 1600mhz ram|LC power Silent Giant v2.3 600w
|Ikonik Transform a10 ohišje|LG L1919S 19` Screen|Samsung 830 64gb
yoco ::
Živjo! Jaz imam tudi en problemček. Danes mi je komp zmrznu in sem ga moral resetirat. Od takrat pa mi zunanjega diska ne zazna več (WD MyBook 1TB). Lučka gori na ohišju in na napajalniku, če usb kabel ponovno vtaknem se v windowsih sliši tisti zvok, a se disk ne naloži. Če grem v Device Manager je tam in piše da naj bi deloval v redu. Kaj naj naredim? Imam pa XP SP2.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yoco ()
matonson ::
Tole. V XP mora bit podobno.
...start>desni klik na računalnik>upravljaj>dvojni klik na shramba>dvojni klik na upravljanje diskov>desni klik na tvoj zunanji disk (ki je najbrž brez črke pogona)>spremeni črko pogona in poti>dodaj>izberi prosto črko pogona>potrdi in to bi bilo to. Pogost pojav pri Win7.
lp,
king67
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matonson ()
einstein :P ::
Js mam pa WD 500Gb pa se nikakor ne morem rešit težave, ker je desetkrat prepočasna hitrost. Za 2Gb rabi 30min namesto 2eh ali 3eh minut.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
matonson ::
yoco ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z zunanjim trdim diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1903 (1260) | Han |
» | USB se ne zaženeOddelek: Strojna oprema | 1671 (1385) | 2f4u |
» | Zunanji trdi disk problem!!Oddelek: Strojna oprema | 5787 (4658) | Bye |
» | Sistem sicer zazna nov disk, ki pa ga ni v Moj računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1675 (1130) | strajnarR |
» | Oznake pogonov v WinXP ProOddelek: Operacijski sistemi | 966 (901) | MasterMind |