» »

Lahek prenosnik (manj kot 2 Kg)

Lahek prenosnik (manj kot 2 Kg)

GUFY ::

Za službo bom v kratkem kupil nov prenosnik, ki pa mora biti čimlažji in pa baterije mora kar dolgo zdržati. Gledal sem Dell-a model XPS M1330 2,4GHz, pa tudi IBM X61s mi je všeč, kaj mi svetujete kateraga naj kupim. Pa kakšen predlog z vaše strani je tudi dobrodošel. Prenosnik bom uporabljal samo za "resno delo" tako, da ne rabim kakšnih hudih grafičnih katric.

nurmaln ::

price range?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

GUFY ::

cca 1500 EUR

Samo za primerjavo sedaj imam IMB X31 z 1.4 GHz procem in pa 1Gb rama, me pa jezi da ta moj prenosnik nima optične enote tako, da moram vedno nekaj čarat, če hočem kakšen nov program naložiti nanj. Ta prenosnik ima cca 1.5 Kg, je pa baterija bolj slaba in zdrži samo 1,5 ure dela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GUFY ()

SepoX ::

Jst imam Samsunga Q45 in sem zelo zadovoljen. Imajo pa pri Elkotexu, kjer ga uvažajo, na voljo tudi novo različico z 8100 (2,1Ghz) procesorjem.

Gandalfar ::

poglej se x300 in macbook air.

moowy123 ::

Sam sem lastnik Dell-a XPS M1330 in je super zadeva, s katerim ne boš falil... Prav tako pa so odlični tudi vsi ostali, ki so ti jih predlagali... Edino Elkotex-a bi se na veliko izognil ... (slabe izkušnje pač).

nurmaln ::

zame je pa tole ultimativna zadeva
http://usa.asus.com/products.aspx?l1=5&...

sem ga ene par dni testiru in sm čist navdušen, sploh dizajn daje vtis prestiža
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

IceIceBaby ::

Jaz sem pred kratkim kupil Fujitsu Siemens U9200. Ima 12" ekran in 1.8kg. Ni med najtanjšimi, ampak vseeno dovolj majhen, da ga vzameš sabo na pot.

Jaz sem vzel cenejšo verzijo (700 eur) z C2D 1.66 in 2gb rama in sem zaenkrat zadovoljen. Za moje potrebe je dovolj zmogljiv, pa še vseeno dovolj poceni, da se ne bom pretirano sekiral niti če mi ga kje na poti ukradejo.

Baterija zdrži cca 3 ure, ekran je soliden in zelo svetel predvsem pa me je navdušila kvaliteta izdelave, ki je res na nivoju (Apple in Sony se lahko skrijeta). Ima tudi slot za SIM kartico in HSDPA modem, čeprav zadeve še nisem stestiral.

http://www.ceneje.si/search.aspx?strSea...

ma73ir ::

Tvoj Siemens za 700€ se lahko kosa po kvaliteti izdelave z 1x dražjim japkom? Pozor kvaliteti izdelave! Če je to res ga takoj naročim.

GUFY ::

IBM x300 ne pride v pođtev je predrag za to kar ponuja pri macbook air-u pa me moti majhno število usb priključkov in pa nekam vesoljsko mi zgleda.

Mene tudi zanima tale Fujitsu Siemens U9200, pa me zanima kje bi ga lahko v živo videl da se še sam prepričam o kvaliteti izdelave saj cena je ZELO dobra.

Gandalfar ::

naceloma ti tudi navadni macbook ustreza priblizno tezi

IceIceBaby ::

Tvoj Siemens za 700€ se lahko kosa po kvaliteti izdelave z 1x dražjim japkom? Pozor kvaliteti izdelave! Če je to res ga takoj naročim.


Imel oz uporabljal sem že vse možno od Appla. iBooke, powerbooke, macbooka... In ja, dejansko je ta fujitsu siemens res odlično sestavljen. Sicer je grd, ampak ohišje je zelo kompaktno, materiali zgledajo trpežni, vse, ekran se odpira kot je treba itd. Tudi glasen ni, na bateriji se tudi zdaj poleti ventilator prižge samo ob obremenitvah.

Kje se ga da videt v živo ne vem, jaz sem ga kupil v lokalni računalniški trgovini ampak so ga naročili za mene. Dobavitelj je pa Liko Pris, mogoče imajo oni kakšnega za pokazat.

Btw...zvočniki so ZELO slabi, oz. neuporabni za drugo kot za sistemske zvoke. Mene edino to moti, ker dosti gledam filme gor. Slušalke so obvezne.

GUFY ::

Kaj obstaja tudi kaj "močnejši" model?

IceIceBaby ::

Poglej na link, ki sem ga dal zgoraj. Je še en model s hitrejšim procesorjem (2.0) in malo večjim diskom, ampak je precej dražji. Na uradni strani imajo drugače predstavljen tudi model z 2.4ghz procesorjem, ampak ne vem če je pri nas dobavljiv.

Napsloh so te fujistu siemens pri nas zelo slabo poznani, čeprav vidim, da jim delajo krivico. Računalniki so "made in Germany" :)

GUFY ::

Hvala sem opazil je pa razlika med cenejšim in dražjim v tem, da ima dražji že naložen operacijski sistem, večji disk in pa seveda hitrejši procesor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GUFY ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nazaj k Macom, Macbook Air (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
16530286 (27042) antonija
»

prenosnik za 1000€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
579441 (7451) Leks
»

Nasveti za nakup 12" prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
51409 (1289) PALOMINO
»

Dell LAtitude D510 ?

Oddelek: Kaj kupiti
62265 (2178) jabe

Več podobnih tem