» »

Motorno Olje iz bolhe-Original?

Motorno Olje iz bolhe-Original?

Locus horde ::

Zdravo!

Gledam motorna olja na bolhi pa ne vem,če bi kupil...ali so original ali ne?

Gledam tega prodajalca ki ima največ v ponudbi tjuln2010

http://www.bolha.com/oglas2973900

Ima kdo kakšne izkušnje,je že kdo kupoval od njega?

Lp

matej_jack ::

Jaz sem kupil. Dobil sem v original embalaži, račun, vse tak kot treba. Zanekrat ni problemov nobenih.
Vzel sem pa synpower.

jurre ::

Jaz sem tudi ze veckrat kupil preko bolhe in je bilo vedno OK. Dobis res original, pac dobijo ceneje in precej vecje kolicine. In dam pac na bolhi dobrih 5€ za liter, kot pa na uradnem servisu ze skoraj 2 leti nazaj bivsih 2200 sit (pa se v sodu jih majo, kjer je se ceneje).

krneki0001 ::

Ni pogojev, da bi v avto zlival takole olje, ali pa celo tisto iz leclerka. Samo preverjena olja gredo v avto, ostalo nej kr na policah ostane.

Jst takim ne zaupam, ker če ima generalni uvoznik ceno 25 evrov za 5 litrov, v trgovinah je od 32 do 40 evrov za 5 litrov, potem tukaj ne more biti po 10 evrov - nekaj je narobe.

profii ::

imam notri "podobno" olje, embalaža se mi ni zdela najbolj originalna saj pokrovčki niso tesnili najbolj, olje smrdi malenkost po zažganem, vendar se ne sekiram ker avto še vedno teče zelo lepo(olje od nekoga drugega z bolhe). sedaj moram tudi kupiti olje in ga bom od tega možakarja na linku (baje je to 100% original - bomo probal).
cene na servisih so pa zato takšne, ker od nečesa morajo tudi oni žviet. pač plačaš več za olje. gume so tudi na uradnem servisu zeloo drage pa niso nič boljše od tistih na bolhi.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: profii ()

Vikking ::

Znamka ni pomembna. Pri olju je pomembna viskoznost (ki pa je tudi različna glede na geografski položaj uporabnika), ter da ustreza vsem predpisanim standardom ki jih je predpisal proizvajalec določenega tipa motorja motorja. Znamka je tukaj "jebiveter"

Izkušnja: za motorno kolo, je v Sloveniji "top" motorno olje MOTUL. Priporočajo ga vsi prodajalci, hvali ga vsak uporabnik, dobiš ga v vsaki moto štacuni. Cena precej zasoljena. Potem odjadraš na tuji moto forum (nemčija, anglija), glej ga zlomka pri njih je popolnoma druga znamka "best buy" kot oh ni sploh najboljša za popolnoma isto motorno kolo.

Ugotovitev. Kupci hvalijo tista motorna olja, ki so najbolj oglaševana, prepoznavna kot ime. Če je pri nas MOTUL, je v angliji SHELL....

profii ::

viking tako je res. na enem servisu ti dajejo samo aral notri, na drugem (ista znamka) samo castrol, pa vendar še od nobenih avtomobil ni spregu zarad znamke olja. baje jih tudi izdelujejo na isti liniji, da razen mobila in še enega usi ista tekočina.
samo embalaža druga. tako da če je nekaj ceneje pa isto zakaj bi stran metali denar.

krneki0001 ::

To da jih delajo na isti liniji ni čisto res, je pa res, da čisto sintetiko delata samo 2 proizvajalca na svetu in tadva potem to dobavljata vsem ostalim. Mineralna in polsintetična olja pa delajo same firme.

Glede avta pa je za moje pojme najboljše grafitno olje - zelo dobro maže in avto resnično lepše laufa.

Ted ::

Itak zmaga Extralub iz Leclerca, povsem primerljivo olje z najbolj reklamiranimi (Valvoline, Shell, Castrol), dobiš ga pa po cca. 15 - 17 evrov za 5 litrov oz. tudi nižje če je akcija. Vsi uporabniki (vključno z mano) ga samo hvalijo oz. ne opazijo razlike glede na boljša olja. Prav tako se na netu najdejo testi, ki dokazujejo kvaliteto tega "cheap" olja. Dobi se tako sintetično kot polsitentično, za bencinarje in dizle.
Mah...

OZZY ::

Kupu...dubu in preživu...Pri tem sem kupil castrola pri enem drugem pa mobil syntS in sem zadovoljen. Bom ostal kar na mobilu..
Go with the flow.

Tilen ::

Jaz pa kr tisto Šparovo za 2 al 3€/l nalivam not. Zaenkrat še gre...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

bond007 ::

dobiš ga pa po cca. 15 - 17 evrov za 5 litrov oz. tudi nižje če je akcija

JA zdej je bla res orng akcija, smo nekateri dobil za 3,13€ 10l olja. Drgač je bla cena 10l za 12,9€, ampak so neki zajebal pri popustih, tko da so 3x obračunal popust in si nakonc dobu olje skor zastonj. Sicer sem prej tankal selenio, pa shell in zdej sem 1 leto na tem poceni olju in sem zaenkrat zadovoljen. Razlike ne opazim. Menjavam ga na cca 10-12k km, pa super laufa. Upam, da ne ribne v kratkem :) Pač v poceni avto sodi poceni olje, pa baje sploh ni tako slabo glede na mnenja in teste.

Tilen ::

A je še vedno ta akcija? Počasi bom mogo spet dolit!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mešanje motornega olja?

Oddelek: Na cesti
245839 (4924) Matevz96
»

Motorna olja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7820902 (12158) hojnikb