» »

Kako izdelati domačo stran

Kako izdelati domačo stran

amper ::

Pozdravljeni
Rad bi izdelal svojo stran pa niti slučajno ne vem kako naj se tega lotim. Namreč nekaj sem že probaval registrirati poddomeno na slohosting vendar mi na koncu vedno napiše "napaka poskusi znova". Zato bi vam bil zelo hvaležen če mi predlagate, kje naj si stran postavim (seveda brezplačno), kako naj si to stvar uredim, da bom sploh lahko začel in pa katere porgrame naj uporabim in kako. Moram reči, da sem v tej stvari popolnoma nov in niti približno ne vem kako bi začel. Na strani pa bi rad imel električne načrte, da bi s tem pomagal začetnikom v elektroniki, kot so razna stikala za ventilatorje, ledice in pa tudi kaj bol zahtevnega. Zato se vam že v naprej zahvaljujem za čim več koristnih informacij.

Lp Amper:D

R0K ::

Uff.

Gremo po korakih.

Kaj rabiš. Čas, ki ga imaš zdejle med počitnicam dovolj. Potam rabiš še tut kakšen program za izdelavo spletnih strani (lahko jo izdeluješ tudi v Beležnici ampak ti bo tam lažje), kot so naprimer Front Page (ti ga sploh priporočam, ker si začetnik), DreamWeaver, UltraEdit, First Page, itd.

Kako začeti. Odpri, recimo Front Page, in začni notr pisat pač, vstavljal slike, itd (isto kot v Wordu). Stran sicer nebo lepa (sigurno jo bo večini kritizirala, ampak važen je namen).

Če rabiš kakšen člančič na to tema kako začeti, ti lohk kaj poiščem.

In še kaj postavit stran. Free strežnikov je malo morje. Ker tvoja stran (predvidevam) nebo zasedla več kot 1MB, si lohk prostor poiščeš na portalu www.aaunique.com ali pa na povezave.net.

Vprašaj če še rabiš kaj.

amper ::

Ja hvala za te odgovore. Če doš pa slučajno našel kakšen članek o tem kako se to dela di te pa prosil če mi ga pošlješ.

Lp

plazs ::

Tudi mene bi zanimalo kaj več o tem!
A se bo še kdo žrtvovl in navedel vsaj kje lahko najdemo kaj o tem (elektronska ali tiskana oblika), če nas to zanima, pa nimamo dosti (= nič) pojma o tej stvari.
bog vam bo poplačal vsa dobra dela0:)

rc-car ::

Naj, vam bo ker sem dobre volje :)

Najbolje je, da za izdelavo uporabite Macromedia Dreamweaver. Ta program ima noter vdelan tudi (bolj bogi) FTP manager, tako da lahko zelo enostavno spraviš stran na strežnik.

Za tutorial poglej sem oziroma ga poišči tukaj.

Najbrž nočete plačevati, za plac na strežniku, tako da poiščite enega zastonj. Recimo Slohosting, ali pa Myfreehost, ki je hitrejši (vendar trenutno ne sprejemajo novih prijav, bodo pa kmalu, ko skripte nadgradijo na PHP).

Če še kaj ni jasno, pa vprašajte...
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rc-car ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
277264503 (812) Netrunner
»

Internetna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
535723 (4911) Mipe
»

Splet (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
666063 (4944) Adrijan0
»

Nova spletna stran se ne prikaže

Oddelek: Izdelava spletišč
161616 (1125) PIK@LO
»

Kateri program za spletno stran

Oddelek: Pomoč in nasveti
173582 (3369) 3LeR.

Več podobnih tem