Forum » Izdelava spletišč » dodajanje novic v php
dodajanje novic v php
Roman ::
Rad bi imel na svoji strani eno tako avtomatizirano varjatno za novicke. Da se logiram, da se ve da sem to jest in da pac v takle okenck napisem novico, skripta pa mi to vrze na html. Neki tazga. A to lohk kje dobim for free? Verjetno je to kr v php?
Sam tko me zanima
Sam tko me zanima
- premaknil: Senitel ()
teac ::
CirCA|PhP ::
UUU, un prvi link je ful dobr. Sm ze eno nalozu in se mal jebam z njo. MAm pa neki vprasanj. sedmia.d2g.com
Stran dela samo danes glih, ko mam rac uzgan, jutr grem na morje. Izpiše mi pa tole, če ne boste vidli:Warning: Failed opening ' php ews.txt' for inclusion (include_path='') in c:\phpdev\www\index.php on line 207
Na tej vrstici mam pa ti include .........?>.
Kaj vse še morm spremenit pa kje za izgled novice
Stran dela samo danes glih, ko mam rac uzgan, jutr grem na morje. Izpiše mi pa tole, če ne boste vidli:Warning: Failed opening ' php ews.txt' for inclusion (include_path='') in c:\phpdev\www\index.php on line 207
Na tej vrstici mam pa ti include .........?>.
Kaj vse še morm spremenit pa kje za izgled novice
http://www.icevulcano.com
alesrosina ::
mister-NO: z aspjem je to cist preprosto narest - baza, session in mogoce se kukiji je vse kar rabs vedet pr tej zadevi
Anyway, drgac pa pejt na aspin.com.
LP, ASPmaster
Anyway, drgac pa pejt na aspin.com.
LP, ASPmaster
Kovinet ::
..to je ta zakomplicirana varianta (za ASP) - lahko narediš brez baze kukijev in sessiona... uporabiš samo en navaden .txt file - geslo za dostop do admin strani pa mas kar v asp fajlu ... tak da ne more glih vsaki dostopat in dodajat novic...
cahahopie ::
Za zlo eifach:
Rabu boš bazo al pa en txt fajl.
Nardiš eno skripto za pošiljanje novic. Tam naj bodo okenca za username, password, naslov novice, text novice, vir novice.
Ko se novica pošle se prever v bazi (tabela user), če je tak username in password v bazi. Lahko pa tudi samo z kakšnim if stavkom preveriš v sami skripri če je username== "lolek" && password == "lolek10".
Če je ..zapiše novico v bazo (tabela novica).
Nato pa na tistem pejđu kjer bi se naj novice prkazale, daš sam en selekt iz baze. To je vse.
Dela 10-15 minut.
Rabu boš bazo al pa en txt fajl.
Nardiš eno skripto za pošiljanje novic. Tam naj bodo okenca za username, password, naslov novice, text novice, vir novice.
Ko se novica pošle se prever v bazi (tabela user), če je tak username in password v bazi. Lahko pa tudi samo z kakšnim if stavkom preveriš v sami skripri če je username== "lolek" && password == "lolek10".
Če je ..zapiše novico v bazo (tabela novica).
Nato pa na tistem pejđu kjer bi se naj novice prkazale, daš sam en selekt iz baze. To je vse.
Dela 10-15 minut.
CirCA|PhP ::
Ok, one zgornje sem odpravil. Kul to.
Zdej mam pa spet tezavo. Tm pri instalaciji(readme.txt fajl) piše, da morm prek ftpja na server poslat fajle v ASCII modu. Jst mam pa server na tem racunalniku ku sem zdele(druzga nimam). Kak pa zdej nardim da bo pisal v tist news.txt fajl iz katerega jemle vsebino in to pejsta na stran. Zdej mi namreč noče pejstat novic na stran, v bazi jih je pa pet.
Zdej mam pa spet tezavo. Tm pri instalaciji(readme.txt fajl) piše, da morm prek ftpja na server poslat fajle v ASCII modu. Jst mam pa server na tem racunalniku ku sem zdele(druzga nimam). Kak pa zdej nardim da bo pisal v tist news.txt fajl iz katerega jemle vsebino in to pejsta na stran. Zdej mi namreč noče pejstat novic na stran, v bazi jih je pa pet.
http://www.icevulcano.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASP, MySQL, UTF8, GoDaddy, šumnikiOddelek: Programiranje | 1151 (1020) | techfreak :) |
» | Novosti na straniOddelek: Izdelava spletišč | 1135 (1010) | sopex |
» | Spremembe designaOddelek: Slo-Tech | 2036 (1398) | darh |
» | Še malo teženja o phpOddelek: Programiranje | 1762 (1351) | rc-car |
» | login v phpju?Oddelek: Programiranje | 1612 (1272) | rc-car |