» »

Odjava kabelske - vprašanje

Odjava kabelske - vprašanje

Cosmo ::

Situacija je taka: v hiši sta dve stanovanji in posledično tudi dve naročnini na kabelsko TV (a le en - skupni hišni priključek). Recimo, da se stanovanji združita, jaz bi pa rad eno naročnino odjavil.

Zanima me, ali mi bo kabelski operater (konkretno KRS Rotovž MB) zmanjšal jakost signala (ali to sploh lahko?), saj bi želel ohraniti enako število TV.

Hvala in lp.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Azrael ::

Da, lahko zmanjša jakost signala. Sploh, če se bo monter striktno držal določb v pogodbi kjer piše, da se na en priključek lahko priklopi največ 2TV in radio ali nekaj v tem smislu.
Nekoč je bil Slo-tech.

techfreak :) ::

Azrael: a niso največ 3 TV na en priključek?

Z ojačevalcem se da zadevo rešiti.

Azrael ::

Odvisno od ponudnika kaj zapiše v pogodbo.

Ojačevalec pa pogosto ni potreben, če se razvod po hiši naredi kvalitetno, to je dobri kabli in splitterji in so kablarji pustili malo rezerve. Samo ne razlagat, da boš na ta priključek obesil še pol stolpnice.
Nekoč je bil Slo-tech.

techfreak :) ::

Ampak vseeno je težko priključiti 10 televizij na priključek za 2 ali 3.

Pyr0Beast ::

Zakaj že ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

dolenska ::

kakor vem se z vsakim razcepom signal zmanjša za polovico. ker nikoli ne dobimo 100% signal katerga pošilja kabelski operater, temveč se mislim da signal zmanjaš tudi za polovico je omejitev televizij kar velika. dejansko je tako če dobiš v hišo samo 50% signala (je veliko izgub na kablu in spojih) potlej ob prikljčitvi dveh tv-jev pade signal na 25% oz. se razdeli med televizijama. za normalno gledanost signala je pa potrebno imeti vsaj 12,5% signala. če daš zraven še en radio je pa že negledljivo. glede na to da so včasih signal pri skoraj vsaki hiši razcepili, dobi vsak zelo malo signala. no saj obstajajo ojačevalci ampak ko je enkrat motnja jo samo še ojačaš in je še slabše.

MTB ::

Ne pametujte, če ne veste o čem govorite. Signala za spodoben sprejem na TV mora biti okol 70-75db. Kolikor toliko dober dvojni delilnik ima padca nekje 3.5-4dB, oziroma več za več vej. Tu (http://www.golar.tv/dokumenti/MK.pdf) si lahko malce pogledaš podatke, glej podatek odvzemno slabljenje, ostali podatki te ne zanimajo, razen če nimaš kabelskega modema. Poleg tega moraš upoštevati še padec signala na kablu, ki zna zelo nihati glede na kvaliteto kabla.
Operater ponavadi vedno spusti do uporabnika še dovolj rezerve, saj znajo vtičnice precej oslabiti signal. Če bo slika slaba, enostavno odmontiraj vtičnico in se kar direktno poveži na tv.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MTB ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Porazne izkušnje z kabelsko KRS.si

Oddelek: Loža
495894 (4903) Vice
»

Ojačevalec kabelskega TV signala

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2214037 (11374) boysta
»

Kabeljska televizija - slaba kvaliteta slike

Oddelek: Pomoč in nasveti
172892 (2892) darkolord
»

Ojačevalnik za kabelsko

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
234859 (4474) SloCop
»

Slaba slika na 100 Hz TV-ju

Oddelek: Zvok in slika
141293 (970) Caligula

Več podobnih tem