» »

Ali sem pokvaril mplato?

Ali sem pokvaril mplato?

FlowerPower ::

Pozdrav,

za vas imam vprašanje glede ravno sestavljenega PCa, pred objavo sem sm se posvetoval z znanci ter iskal po googlu, a nihče ni imel enakega problema. Danes sem po pošti dobil dele za nov PC(razen hard diska). Po navodilih sem jih sestavil kot sem to počel že prej, a ko sem ga hotel prižgati se ni zgodilo nič(ventilatirji so se zavrteli za kake pol sekunde in ugasenli). Nato sem počakal kako minuto in računalnik sem lahko zalaufal, a je po kake 30 min crknil(med namestitvijo OSja), po tem se je resetiral ter tokrat zdržal kake 3 minute, naslednjič samo 2, sedaj sem spet na začetku(ventilatorji se prižgejo in ugasnejo). Poskusil sem odstraniti vse razen matične proc in rama a to ni spremenilo ničesar. Če ne bi računalnik vmes delal, bi vedel da sem najberž poškodoval mplato ali CPU, tako se mi pa ne sanja kaj je narobe.

Vnaprej hvala za pomoč,
Jan

Meizu ::

Keri proc imaš? Se ti to dogaja vsakokrat al sam, če ga zaganjaš brez postanka?

Moj prijatelj je kupu neki časa nazaj Q6600. In ko sm ga notr ustavu, je komp sicer delal nekaj časa, pol se je kr brez razloga ugasnu. Sm ga užgal, se je ugasnu še prej. In tko zmeri hitreje. če sm ga pustu cca. 30min ugasnjenega, je potem spet delal dlje cajta. Ker sem sumil na pregrevanje proca, sem prijatlu naročil, naj si omisli kak nov hladilnik. In res - ko sm tudi hladilnik noter ustavu, je zadeva laufala (in še zmeri laufa) BP.

FlowerPower ::

natanko ta procesor imam, torej sem narobe namestil hladilnik?

Husqvarna ::

natanko ta procesor imam, torej sem narobe namestil hladilnik?



Zelo vrjetno. Preveri malo v BIOS-u kakšne temperature imaš. Pusti kakšne pol ure v biosu, da se malo segreje in poročaj.

Meizu ::

Narobe si namestil hladilnik. no v mojem primeru mi ni niti do biosa ratalo prit, ker se mi je pregrel in ugasnu. Smo menjala (s prijateljem) cooler za Zalmana 9700 in sedaj laufa kot se šika.

FlowerPower ::

ravnokar sem govoril s serviserjem ter iskal malo po netu, in ugotovil, da je vsega najberz kriva stara verzija BIOSa, problem pa je, da ga ne morem updatat, saj ne pridem do njega, PC se ugasne po delcku sekunde. Ravno tako nimam nobenega starega ne-45nm procesorja da bi stvar updatal. ali se da to nardediti na kak drug nacin? PC se ne prizge tudi, ce ga pustim celo noc zaprtega, zato mislim, da ni pregrevanje. Kako bi lahko prisel do BIOSa vsaj za nekaj minut da bi zalaufal update?

Meizu ::

hmm, potem pa res ni pregrevanje... Zakaj pa si ne sposodiš kakšnega C2D od kakega frenda? sej ni mus da maš nujno 4 jedra notr... Al pa bilokeri proc ki ima LGA775 socket...

>>><<< ::

Nesi nazaj na servis pa naj se oni ubadajo s tem, saj je comp še vedno pod garancijo.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

FlowerPower ::

ne poznam nikogar ki bi bil pripravljen odklopiti omenjen procesor, sicer pa razmisljam da bi maticno/procesor poslal nazaj saj ni le pod garancijo, se vedno mam tistih 15 dni casa za izdelek vrniti ker je kupljen po spletu

Meizu ::

tko naredi ja. Pa naj se oni s tem ubadajo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasne

Oddelek: Strojna oprema
422978 (2240) suhi
»

CORE I7- 920 D0 revizija :) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
11911481 (6602) blockhd
»

Pc servis v Mb

Oddelek: Pomoč in nasveti
231232 (911) Pdove05
»

Po zamenjavi cpu & NB coolerja se komp ne pržge

Oddelek: Pomoč in nasveti
401797 (1488) Klemzz
»

Abit NF7-S vs Asus A7N8X-E Deluxe in Barton 2500+

Oddelek: Navijanje
341727 (1102) lenkosmrk

Več podobnih tem